Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-10-14, 10:09   #3871
patiasym
Zakorzenienie

Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Za każdym razem myślę że nie możesz powiedzieć nic bardziej absurdalnego a jednak wciąż mnie zaskakujesz.
Czyli nie przeszkadza Tobie marsz w stronę świata podręcznych?
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-14, 10:13   #3872
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Czyli nie przeszkadza Tobie marsz w stronę świata podręcznych?
Mi przeszkadza. Ale nie można dyskryminować wyborców ze względu na płeć. Jestem feministką ale nie aż tak

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-14, 10:14   #3873
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Partia to monolit (cytując klasyka).
Ale coś w tym jest.... gdyby podliczyć razem wynik grupowań opozycyjnych, byłyby niezły i chyba tylko o jakieś 10% nizszy od monolitycznego PiSu. Myślę jednak, że tu zaszkodziła koalicja z PO. Bo serio nie wiem, co gorsze a wybór PO-PiS jest mniej więcej taki, jak między dżumą a cholerą.
Tylko, że w tej kadencji marzeniom o dużej większości PiS zaszkodziła Lewica i Konfederacja (poprzednio nieobecne) i dobry wynik PSL. Gdyby znieść próg 5% i powstałyby jakieś inne komitety mogące zdobyć po ~3% głosów, PiS większość by stracił.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Mi przeszkadza. Ale nie można dyskryminować wyborców ze względu na płeć. Jestem feministką ale nie aż tak
Mija, to był pomysł Holland, nie mój I nie zapominaj ile lat prawa głosu mieli tylko mężczyźni.
Stary 2019-10-14, 10:18   #3874
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:

[/COLOR]Mija, to był pomysł Holland, nie mój I nie zapominaj ile lat prawa głosu mieli tylko mężczyźni.
Podejrzewam, że przytocztyłaś jej słowa tak pół- żartem

Pamiętam, ile lat tylko męzczyźni mieli prawa wyborcze. Dlatego nie chciałabym powrotu do tamtych czasów zakazując komuś głosować ze względu na płec.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-14, 10:21   #3875
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-14, 10:29   #3876
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze jedna myśl: według sondaży exit poll gdyby głosowały tylko kobiety Konfederacja by nie weszła. Czas wprowadzić w życie pomysł Agnieszki Holland i pozbawić mężczyzn czynnego prawa wyborczego na trzy kadencje.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-14, 10:31   #3877
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Podejrzewam, że przytocztyłaś jej słowa tak pół- żartem

Pamiętam, ile lat tylko męzczyźni mieli prawa wyborcze. Dlatego nie chciałabym powrotu do tamtych czasów zakazując komuś głosować ze względu na płec.
Myślę, że ona to też powiedziała głównie dla siania fermentu, to inteligentna osoba. Ale widzisz co się dzieje, zero polityczek przy głosie wczoraj nie licząc Kidawy-Błońskiej w entym wejściu. Bez zabierania głosu, ale z prezencją była za to pani Roksana Oraniec (na zdjęciu z wczorajszego wieczoru wyborczego), miss i wicemiss konkursów wszelakich, seksistowsko uprzedmiotowiony wabik Janusza, która nie ukrywała, że zawsze ma.... lewicowe poglądy

https://natemat.pl/285433,roksana-or...ka-w-2018-roku

Stary 2019-10-14, 10:32   #3878
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Partia to monolit (cytując klasyka).
Ale coś w tym jest.... gdyby podliczyć razem wynik grupowań opozycyjnych, byłyby niezły i chyba tylko o jakieś 10% nizszy od monolitycznego PiSu. Myślę jednak, że tu zaszkodziła koalicja z PO. Bo serio nie wiem, co gorsze a wybór PO-PiS jest mniej więcej taki, jak między dżumą a cholerą.
Przede wszystkim program KO to "głosujcie na nas, bo nie jesteśmy PiS-em!" A to trochę mało.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Mnie na pewno, bo nie nadążam.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-14, 10:49   #3879
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez edan84 Pokaż wiadomość
Wybacz, jestem wzburzony wynikiem wyborów i tym, ze opozycja i jej wyborcy nadal nie rozumieją czemu przegrali. A póki tego nie zrozumieją, póty będą przegrywać jeszcze bardziej.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Gdyby to PiS wygrał rozdawnictwem, to przecież Lewica miałaby dziś wynik na poziomie 90%. Bo ich program składał się właściwie tylko z rozdawania.
ludzienie patrzą na programy (większośc podejrzewam, że ich nie zna) tylko na dokonania. Pis faktycznie rozdawał, a SLD...- nie kojarzę jakoś. Za to kojarzę rózne odzywki liderów SLD w stylu 'trzeba było się ubezpieczyć" do ludzi, którzy stracili dorobek życia w powodzi...
Moja konkluzja jest podobna jak Persephone
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87247450]
Pis wygrał, bo daje. A że daje z własnych, to już tej inteligencji nie interesuje, bo ich interesuje tylko żeby mieć na piwo, paznokcie i olinkluziw w Hurghadzie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-14, 10:56   #3880
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Skoro PiS wygrał bo "daje", to dlaczego nie wygrała Lewica, która chce dać więcej?

_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-14, 10:57   #3881
edan84
BAN stały

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;87247991]ludzienie patrzą na programy (większośc podejrzewam, że ich nie zna) tylko na dokonania. Pis faktycznie rozdawał, a SLD...- nie kojarzę jakoś. Za to kojarzę rózne odzywki liderów SLD w stylu 'trzeba było się ubezpieczyć" do ludzi, którzy stracili dorobek życia w powodzi...
Moja konkluzja jest podobna jak Persephone[/QUOTE]

Czyli twierdzisz, że wyborcom Lewicy odpowiada, że są traktowani przez polityków Lewicy jak *****? Bo program jedno, a działania co innego.

Btw, Jachira wchodzi do sejmu.
Po przyszłych wyborach zatem nie sądzę, że zobaczymy KO w sejmie

Edytowane przez edan84
Czas edycji: 2019-10-14 o 10:58
edan84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-14, 11:02   #3882
patiasym
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;87247991]ludzienie patrzą na programy (większośc podejrzewam, że ich nie zna) tylko na dokonania. Pis faktycznie rozdawał, a SLD...- nie kojarzę jakoś. Za to kojarzę rożne odzywki liderów SLD w stylu 'trzeba było się ubezpieczyć" do ludzi, którzy stracili dorobek życia w powodzi...[/QUOTE]Tak, tylko, że to było 22 lata temu - części wyborców nie było wówczas na świecie. Byli też wtedy w lewicy wolnorynkowi liberałowie jak Belka czy Kołodko. Dla młodych to takie wypominanie, kto był wtedy w SLD, kto jeszcze wcześniej w PZPR, kto miał dziadka w Wehrmachcie a kto antenata w Targowicy to jakiś absurd.

Pytanie ile czasu musi minąć by tej lewicy nie kojarzyć z tamtą z przełomu wieków. Czy wystarczy zmiana nazwy? Razem i Wiosna nie kontynuują tej linii, ale połączyli siły z SLD, bo sami nic by nie ugrali. Zresztą gdyby nie było progów wyborczych obstawiam, że osobno te ugrupowania zrobiłyby lepszy wynik.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Btw, Jachira wchodzi do sejmu.
Po przyszłych wyborach zatem nie sądzę, że zobaczymy KO w sejmie
Strasznie Cię podnieca KO i Jachira. A nie interesuje Cię czy wchodzi Oraniec, lewicowa dywersantka w Konfederacji?
Stary 2019-10-14, 11:03   #3883
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Bumblebee_ Pokaż wiadomość
Skoro PiS wygrał bo "daje", to dlaczego nie wygrała Lewica, która chce dać więcej?

bo jeszcze nie dała i nie wiadomo, czy faktycznie by dała po dojściu do władzy lepszy wróbel w garści, jak to mówią.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-14, 11:08   #3884
edan84
BAN stały

Cytat:
Strasznie Cię podnieca KO i Jachira. A nie interesuje Cię czy wchodzi Oraniec, lewicowa dywersantka w Konfederacji?
Nie za bardzo.

Ciekawą analizą wyborów popisał się Twardoch:
Cytat:
Słuchajcie, może z okazji zasłużonej klęski pajaców i niezasłużonego zwycięstwa dziadów borowych ktoś zechciałby podzielić się w mediach społecznościowych błyskotliwą analizą zwycięstwa tego przyczyn, obejmującą opinie o rozdawnictwie, kupowaniu głosów za 500+, niskim poziomie oświaty i czytelnictwa, chłopach pańszczyźnianych, oraz koniecznie oburzenie na lud głosujący zgodnie ze swoim materialnym interesem (w demokracji! skandal!) nie zaś zgodnie z Wartościami Wyższymi? No kto? Bardzo proszę. Żadnej jeszcze nie czytałem. Bardzo brakuje takich głosów. Kiedy głosujący na PiS dowiedzą się, jak bardzo nimi gardzicie, to na pewno zrobi im się tak głupio, że następnym razem to nawet na Schetynę zagłosują, byle zasłużyć na wasz podziw.
Co myślę, że dość dobrze oddaje wizażowy klimacik.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
bo jeszcze nie dała i nie wiadomo, czy faktycznie by dała po dojściu do władzy lepszy wróbel w garści, jak to mówią.
Aha, czyli głosowałaś na Lewicę z nadzieją, że nie będzie spełniać swojego programu wyborczego? A co jeśli byś miała rację i by spełniała program wyborczy Konfederacji? Albo PiSu?
Stary 2019-10-14, 11:09   #3885
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Nie za bardzo.
A widzisz, mnie bardzo. Bo oto osoba, która mówiła w wywiadzie z Rolą "nie ukrywam, że poglądy lewicowe były zawsze dla mnie najważniejsze" stoi wczoraj na wieczorze wyborczym ramię w ramię z Korwin-Mikkem i Winnickim. Odlot!
Stary 2019-10-14, 11:11   #3886
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-14, 11:14   #3887
edan84
BAN stały

Cytat:
A widzisz, mnie bardzo. Bo oto osoba, która mówiła w wywiadzie z Rolą "nie ukrywam, że poglądy lewicowe były zawsze dla mnie najważniejsze" stoi wczoraj na wieczorze wyborczym ramię w ramię z Korwin-Mikkem i Winnickim. Odlot!
No i? A to nie wolno? Lewica zamierza wprowadzić klasowe podziały polegające na tym, że dane miejsca publiczne będą tylko dla tych "światłych", albo, że w tramwaju będą napisy "Nur fur wyborcy Lewicy"?

Dziewczyna, z którą się spotykam jest lokalną działaczką Lewicy, która ma poglądy kompletnie nie z mojej bajki. I jakoś przebywa w miejscach publicznych obok mnie, a ja obok niej. Straszne.
Stary 2019-10-14, 11:17   #3888
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli co? Ludzie bardziej wierzą podłym, starym pisiorom niż pięknym, młodym, nowoczesnym europejczykom z Lewicy?

_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-14, 11:22   #3889
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
To "miejsce publiczne", to jest miejsce na listach Konfederacji do sejmu. Czyli uważasz, że w Konfederacji jest miejsce dla lewicy? W takim razie, łącząc poglądy ludzi na wklejonym przeze mnie zdjęciu mogę stwierdzić, że jest to ugrupowanie narodowosocjalistyczne.
Stary 2019-10-14, 11:26   #3890
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli co? Ludzie bardziej wierzą podłym, starym pisiorom niż pięknym, młodym, nowoczesnym europejczykom z Lewicy?

ludzie wybraliby na króla świata samego diabła, gdyby robił im w ich mniemaniu dobrze.

ja tam się cieszę z takiego wyniku, a wręcz trochę mi szkoda, że PiS nie wyrwał więcej. jedynie oni sami mogą się pogrążyć w oczach swoich wyborców i gdyby dostali więcej mandatów, zachłysnęli by się władzą, narobili bałaganu i ludzie przestaliby na nich głosować. a tak to będzie kolejna powtórka z rozrywki. liczę jeszcze gorąco na kryzys gospodarczy, bo z ogromną chęcią zobaczę, jak PiSowcy poradzą sobie w gorszych czasach.

Edytowane przez motyla
Czas edycji: 2019-10-14 o 11:29
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-14, 11:32   #3891
edan84
BAN stały

Cytat:
To "miejsce publiczne", to jest miejsce na listach Konfederacji do sejmu. Czyli uważasz, że w Konfederacji jest miejsce dla lewicy? W takim razie, łącząc poglądy ludzi na wklejonym przeze mnie zdjęciu mogę stwierdzić, że jest to ugrupowanie narodowosocjalistyczne.
Wiele rzeczy juz stwierdzałaś. I każda nijak miała się do rzeczywistości.
Jakieś 6% społeczeństwa podnieca się Konfederacją, nie należę do tej grupy. Dlatego też poświęcam im marginalną część mej uwagi.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
ludzie wybraliby na króla świata samego diabła, gdyby robił im w ich mniemaniu dobrze.
Lewica przecież im tak bardzo chciała robić dobrze. I dostała nieco ponad 10%. Coś nie tak z logiką Twego wywodu.

Co więcej: zagłosowanie na Lewicę automatycznie sprawia, że człowiek jest inteligentem, jest modny i może dumnie nazywać się światłym Europejczykiem.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
liczę jeszcze gorąco na kryzys gospodarczy, bo z ogromną chęcią zobaczę, jak PiSowcy poradzą sobie w gorszych czasach.
Przecież już są gorsze czasy: spójrz na wskaźniki gospodarcze choćby w Niemczech.

Edytowane przez edan84
Czas edycji: 2019-10-14 o 11:30
Stary 2019-10-14, 11:37   #3892
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Wiele rzeczy juz stwierdzałaś. I każda nijak miała się do rzeczywistości.
To samo o Tobie mogę powiedzieć
Cytat:
Jakieś 6% społeczeństwa podnieca się Konfederacją, nie należę do tej grupy. Dlatego też poświęcam im marginalną część mej uwagi.
Kolejna bujda na resorach. Co chwilę tu trąbiłeś, że wszyscy powinni całować buty Janusza za rzekome wybawienie od większości konstytucyjnej PiS i że Konfederacja stała się języczkiem u wagi. Tymczasem prawda jest taka, że nawet jakby Konfederacja nie weszła i jej kilkanaście głosów się rozdzieliło, to nie starczyłoby to na zrobienie 307 mandatów dla PiS.
Stary 2019-10-14, 11:55   #3893
edan84
BAN stały

Cytat:
To samo o Tobie mogę powiedzieć Kolejna bujda na resorach. Co chwilę tu trąbiłeś, że wszyscy powinni całować buty Janusza za rzekome wybawienie od większości konstytucyjnej PiS i że Konfederacja stała się języczkiem u wagi. Tymczasem prawda jest taka, że nawet jakby Konfederacja nie weszła i jej kilkanaście głosów się rozdzieliło, to nie starczyłoby to na zrobienie 307 mandatów dla PiS.
Jasne, że nie. Ale jest jeszcze PSL

PSL z Kukizem. Gdzie wyborca takiego tworu to jakiś rolnik mający obok obrazka Maryji zdjęcie Pawlaka w polonezie i którego zdaniem najlepszą formą polityki jest nepotyzm w spółkach skarbu państwa, a jednocześnie najbardziej go w Polsce wkurza nepotyzm w spółkach skarbu państwa.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

coś jak wyborca Lewicy, który równocześnie chce i nie chce elektrowni atomowej.

Coś jak Adrian "Nigdy razem z SLD" Zandberg.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2019-10-14 o 15:14 Powód: Słownictwo.
Stary 2019-10-14, 11:55   #3894
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Bo PiS już daje i ludzie wierzą że będzie dawał dalej. A lewicy niekoniecznie wierzą.

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-14, 11:56   #3895
edan84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Bo PiS już daje i ludzie wierzą że będzie dawał dalej. A lewicy niekoniecznie wierzą.

To dlaczego na nią głosują? I dlaczego mają głosować na formację, której nie wierzą?
Stary 2019-10-14, 11:56   #3896
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Wg late poll: PiS 239 mandatów, PSL 30, Konfederacja 13. Dla Edana (przy założeniu że PiS przejmuje nawet wszystkie mandaty Konfederacji i PSL) 239 + 30 +13 > 307
Stary 2019-10-14, 11:58   #3897
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Wierzą, bo już telewizory z 500+ kupili.

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-14, 11:58   #3898
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Coś jak Jaruś "nigdy razem z Lepperem" Kaczyński?
Stary 2019-10-14, 12:00   #3899
squirrelqa
Zakorzenienie

Cytat:

PSL z Kukizem. Gdzie wyborca takiego tworu to jakiś rolnik mający obok obrazka Maryji zdjęcie Pawlaka w polonezie i którego zdaniem najlepszą formą polityki jest nepotyzm w spółkach skarbu państwa, a jednocześnie najbardziej go w Polsce wkurza nepotyzm w spółkach skarbu państwa.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

coś jak wyborca Lewicy, który równocześnie chce i nie chce elektrowni atomowej.

Jak już kradniesz czyjeś słowa, to byś chociaż dopisał, skąd je wziąłeś. Jeszcze ktoś pomyśli, że to Twoje przemyślenia. Nieładnie

https://www.facebook.com/MakeLifeHar...WFw&__tn__=K-R

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2019-10-14 o 15:14 Powód: Słownictwo w cytacie.
squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-14, 12:00   #3900
edan84
BAN stały

Cytat:
Wg late poll: PiS 239 mandatów, PSL 30, Konfederacja 13. Dla Edana (przy założeniu że PiS przejmuje nawet wszystkie mandaty Konfederacji i PSL) 239 + 30 +13 > 307
Po pierwsze: pisałem, że wyniki ostateczne będą prawdopodobnie lepsze dla PiSu niż late-polle.
Po drugie pamiętaj, że posłowie opozycji mają to do siebie, że często różnie bywa z ich traktowaniem obowiązku poselskiego.
Po trzecie nie je wcale powiedziane, że Frankenstein jaki powstał w KO jest spójny ideologicznie i czy kilku posłów nie zostanie wytransferowanych do PiS.

Edytowane przez edan84
Czas edycji: 2019-10-14 o 12:02
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości