|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
![]() Siedzę od półtorej godziny w przychodni, czekajac do lekarza rodzinnego żeby wejść po skierowanie na badania krwi. Zaraz tu oszaleję, a w gabinecie pewnie będę 3 minuty tyle z tego dobrego, że odbyłam spotkanie z położną, dostałam listę ćwiczeń, które mam wykonywać żeby przygotować mięśnie do porodu, plan porodu do wypełnienia i wszystko mi objaśniła, listę co mam zabrać do szpitala i objawy porodu. Do tego zaleciła hartowanie brodawek gazikami jałowymi żeby przygotować je do karmienia IMG_20190804_200247_compress74.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do przychodni, może poproś ludzi, zeby Cię przepuścili? Notabene, masz pierwszeństwo ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście zaraz ja wchodzę.wymiary wewnętrzne gondoli (dł./szer./wys.): 79/36/21 cm Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#155 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
Hej
właśnie idzie trzecie pranie z ubrankami i rzeczami Macieja pogoda u nas piękna, także pranie schnie na podwórku ![]() Piorę w proszku Bogini, póki co bez płynu do płukania, bo wydaje mu się że im mniej chemii tym lepiej. Chyba że kocyki lub cos będzie nieprzyjemnie twarde, to upiore jeszcze raz z płynem. W ogóle ja wszystkie rzeczy piorę w Bobini lub Loveli, bo pół roku temu dzieci uczulily kapsułki do prania Bylam z Jaśkiem na spacerze, później w piaskownicy i... Jak wracaliśmy, to już myślałam że się posikam, tchu mi brakowało i Maciej gdzie na dole się wbijał... A tu jeszcze dwa miesiące prawie... Już czuje się jak słonica🤭 Nie kupuję mm,bo nie wiem jakie podadzą w szpitalu. Najwyżej mąż coś kupi jeśli będzie potrzeba. Chyba w Rossmanie kupowalam mam w saszetkach, żeby coś było w domu w razie potrzeby, ale całej puszki chyba nie na sensu kupować na zapas. |
|
|
|
#157 | |||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Tak, syn jeździ z tylu i cały czas w RWF. Dużo jeździłam sama i często jest tak, ze nawet jak jedziemy z TZ to razem siedzimy z przodu a Pitul z tylu. Jeździmy raczej duuuzo, ale nasze dziecko akurat nie ma z tym żadnego problemu. Ja szczerze trochę bardziej się bałam, ze bede zbyt często i bez potrzeby spoglądać na to lusterko i rozpraszać się za kierownica. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
No to właśnie wiele zależy od dziecka. Jedno będzie marudne cała drogę, drugie zaśnie ci w aucie zanim zdążysz włączyć się do ruchu. Dlatego ja się wstrzymałam z takim zakupem i przy pierworodnym okazało się to być dobra decyzja. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Ale powiedziała, ze takiego hartowania już się obecnie nie zaleca? Generalnie jakiekolwiek gmeranie przy sutkach na tym etapie może powodować już wydzielanie się oksytocyny i skurcze macicy.
|
|
#158 | |||||||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Ola zaraz Cię nadrobię na fb ale najpierw tu poodpowiadam
![]() Cytat:
Wiem co mówię ale tutaj nie będę rozpisywać o sobie szczegółów, może na fb. Cytat:
![]() Cytat:
A lusterko też właśnie wybieram i chcę jakieś duuuuże ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje wybuchowe płatki to był hit ale co to są orzechy do prania?! ![]() Cytat:
|||||||
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Jeżeli możesz, to koniecznie się podziel, pliiis. Ja waśnie bardzo długo analizowałam różne opinie i w relacji cena/jakość (medela na 2 (.)(.) jednak dla mnie za droga) wypadał właśnie rewelacyjnie
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Ivi orzechy? Rozwiń proszę
mam na ogrodzie urodzaj, chyba 8drzew . I laskowy i wloski, rozdaje po sasiadach wiadrami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie mało pije no ale wczoraj mnie przewiało w tym posranym metrze chyba i bolą mnie zatoki ![]() Laktator elektryczny mam z canpola, zobaczymy, kupiłam używkę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#164 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
. Sorki za zamieszanieWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziś piorę rozm 62 no i prasowanie dziś róż 56 i pieluch. L4 już tydzień mam, głównie z myślą że więcej będę odpoczywać a tu zmyłką . W sobotę kliklam zamówienie na Gemini. Także pomału jakieś postępy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#166 |
|
Wtajemniczenie
|
Ola podzielam zdanie dziewczyn. Dla dobra obopólnych stosunków z rodzicami najlepiej mieszkać osobno. Super że masz swoje mieszkanie i nigdy się go nie pozbywaj
|
|
|
|
#167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Haha dobre. Też miałam takiego kota co skakał na klamki, ale sam się tego nauczył ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jazda z tylu z dzieckiem jest niebezpieczna dla dziecka i Ciebie. Jestem lekko obsrana bo nie widzę ostro na to oko po laserze. Nie wiem czy to od słońca czy co nie jestem w stanie nic czytać bo się rozmywa obraz. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-10-14 o 13:19 |
||
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam jakies zwykle lusterko noname z ebay dla Leo. Jest duze i plastikowe, jest lekkie wiec w razie co to nie bedzie zagrożeniem. Kosztowalo 5euro
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostaliśmy też ciuszki, bardzo fajne na szczęście, ale jak myślałam że mam wszystkiego tak na styk, to teraz mam obawy czy zdążymy małemu to wszystko założyć chociaż raz.
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mialam straszną noc, prawie nie spalam.
Byłam w urzędzie zalatwic jakies papiery które Pani z przedszkola potrzebuje i nic nie zalatwilam, bo czekalam 40min po czym zamkneli i otwierają o 15 :/ jestem wykończona objezdzaniem. Po samym miescie zrobilam 30km od 10 objezdzalam :/ bylam sobie tez kupic buty, na moje sloniowe stopy. Szalu nie ma , nie wiem czy za miesiac je ubiorę .... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które planują wielopieluchowanie, czy kupowałyście bodziaki / śpioszki / pajace? Ja uznałam, że temat zostawię sobie na sam koniec. Tzn. korzystając z okazji kupiłam kilka używanych otulaczy pul i wkładów, ale najbardziej mi serce bije do wełny i chciałam się tym zająć teraz, ale chyba tego nie przemyślałam. Czy mi się uda zapiąć w ogóle te bodziaki na wielopupce? Najmniej mam kaftaników, a koszulek wcale. Nie chcę już nic dokupować, bo to nie ma sensu. Zimą mi też nie zależy specjalnie żeby mi się dziecko chwaliło pieluchami (wiadomo, niektóre są tak śliczne, że szkoda zakrywać). Ale czy ja tę dupeczkę upchnę w body?
|
#172 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja już płacze że przy moim kp będziemy chyba musieli zrezygnować z pieszczot sutków podczas seksowCytat:
przyjmę w każdej ilości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#173 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Pati a jak znaleźć nasza grupę na FB?
|
|
|
#175 | ||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Hahah No tak Twoje wybuchowe płatki pamietam ![]() ![]() ![]() https://dziecisawazne.pl/orzechy-piorace/ Orzechy piorące sa naturalne i cenowo to hit za 1 kg płace kolo 25 zł. Do białego prania dodaje sody. I ja mimo wszystko za każdym razem używam świeżych orzechów. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Hehe te orzechy to chyba tylko w Indiach i Nepalu ale nie sa drogie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Juz 3 ptak w ostatnim czasie przywalil mi w okno! Chyba powinnam przestać je myć!
![]() ![]() a tak serio to nie jest smieszne , po jednym mam ryse jak cholera....a jeden odszedl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to, że najbardziej bezpiecznym miejscem dla pasażera to miejsce z przodu, bo jest tam poduszka powietrzna dla osoby dorosłej, która ją ochroni. Z tylu nie ma żadnej ochrony w trakcie wypadku. Siedzenie z tylu nie chroni dorosłego. Nawet jak będziesz zapięta, a będzie wypadek to można zaszkodzić dziecku np. uderzając dziecko chociażby ręką bo podczas wypadku jest się bezwładnym. Naczęściej mamy jezdza źle zapięte lub odpinają się w trakcie jazdy „tylko na chwile”. Tak nam tłumaczyli na Warsztatach. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#178 |
|
Zadomowienie
|
Tez słyszałam że mama nie powinna jeździć z tyłu, tylko z przodu. Ostatnio jakaś afera była że jakaś gwiazda, chyba Kaczorowska jeszdzi z przodu.
Obawiam się że Maciej często będzie jeździł z przodu :/ w moim citroenie na pewno trzy foteliki z tyłu nie wejdą. Pewnie na dłuższe trasy w samochodzie męża wszystkie dzieci będą z tyłu. Starszaki jeżdżą przodem do kierunku jazdy. |
|
|
|
#179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czasy się widać zmieniają, bo jeszcze parę lat temu miejsce z tyłu było w ludowej mądrości uważane za najbezpieczniejsze, kanapę dla vipa itd. ![]() Odpinanie się mi nie grozi, bo panicznie boję się jazdy bez pasów. Po mieście na parę minut pewnie bujnę się na przód, ale jakiekolwiek trasy robimy samymi autostradami (ograniczone możliwości zatrzymywania się) i na godzinę-półtorej drogi bez nieprzewidzianych korków/wypadków. Jeśli dziecko w tym czasie zacznie grymasić, to co mamy zrobić, stawać na awaryjnym, żebym się przesiadała na tył? Trochę średnia perspektywa na np. A2 Łódź-Warszawa
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczcie jakie mm sa! Chyba kupię na wszelki wypadek mleko w takiej buteleczce lub w kartoniku.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

Ten na który się zdecydowałam miał 85x40cm i myślałam, że jakoś go upchnę ale już 90x50 to nie wiem, czy dam radę?
tyle z tego dobrego, że odbyłam spotkanie z położną, dostałam listę ćwiczeń, które mam wykonywać żeby przygotować mięśnie do porodu, plan porodu do wypełnienia i wszystko mi objaśniła, listę co mam zabrać do szpitala i objawy porodu. Do tego zaleciła hartowanie brodawek gazikami jałowymi żeby przygotować je do karmienia

na szczęście zaraz ja wchodzę.
-część 4.

jakie kupujecie laktatory elektryczne? Zdecydowałam się jednak kupić.
w nocy zobaczyłam coś dziwnego na cycku.
miałam taką zaschniętą maź niedaleko sutka,taką pomarańczową jakby...aż się wystraszyłam.. czy to mogła być siara?:/ sorry za szczegóły
co za nieogar ze mnie
Generalnie jakiekolwiek gmeranie przy sutkach na tym etapie może powodować już wydzielanie się oksytocyny i skurcze macicy.

️
od początku września jest to już jego 6 dzień wolny... chyba nie zależy mu na pracy 

. Jeżeli to chodzi coś o maluszka, czas połogu lub coś podobnego to ja zamierzam być egoistką i myśleć tylko o sobie i dziecku. W nosie mam czy okaże się w tym czasie złą synową czy córką. Ja musze dojść do siebie zarówno psychicznie jak fizycznie. Jak przez 3mies nie będę miała ochoty na odwiedziny (w co wątpię, ale hormony też robią swoje) to ich nie będzie i tyle
. Kosmetyki dla dziecka tez wybieram bez zapachu
dziś piorę rozm 62 
nie jestem w stanie nic czytać bo się rozmywa obraz.