Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-10-14, 11:59   #151
gosiulam185
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Cytat:
Napisane przez Alicjazkrainyczaroww Pokaż wiadomość
Przepraszam, że Was tak męczę, ale czy Wam śpiworki bez problemu mieszczą się w gondoli? Bo większość tych śpiworków ma rozmiar 90x50 cm, a moja gondola ma w środku zaledwie 75x32 cm i nie wiem jaki mam kupić ten śpiworek? Ten na który się zdecydowałam miał 85x40cm i myślałam, że jakoś go upchnę ale już 90x50 to nie wiem, czy dam radę?
U mnie mieści się bez problemu, wygląda to tak

Siedzę od półtorej godziny w przychodni, czekajac do lekarza rodzinnego żeby wejść po skierowanie na badania krwi. Zaraz tu oszaleję, a w gabinecie pewnie będę 3 minuty tyle z tego dobrego, że odbyłam spotkanie z położną, dostałam listę ćwiczeń, które mam wykonywać żeby przygotować mięśnie do porodu, plan porodu do wypełnienia i wszystko mi objaśniła, listę co mam zabrać do szpitala i objawy porodu. Do tego zaleciła hartowanie brodawek gazikami jałowymi żeby przygotować je do karmienia IMG_20190804_200247_compress74.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 12:02   #152
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość

Siedzę od półtorej godziny w przychodni, czekajac do lekarza rodzinnego żeby wejść po skierowanie na badania krwi. Zaraz tu oszaleję, a w gabinecie pewnie będę 3 minuty tyle z tego dobrego, że odbyłam spotkanie z położną, dostałam listę ćwiczeń, które mam wykonywać żeby przygotować mięśnie do porodu, plan porodu do wypełnienia i wszystko mi objaśniła, listę co mam zabrać do szpitala i objawy porodu. Do tego zaleciła hartowanie brodawek gazikami jałowymi żeby przygotować je do karmienia Załącznik 7694497

A mogłabyś podać wymiary swojej gondoli?
Co do przychodni, może poproś ludzi, zeby Cię przepuścili? Notabene, masz pierwszeństwo

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 12:07   #153
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
A mogłabyś podać wymiary swojej gondoli?
Co do przychodni, może poproś ludzi, zeby Cię przepuścili? Notabene, masz pierwszeństwo

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Nie wiem jak z tym pierwszeństwem w przychodni, gdy w kolejce same dzieci. No i nikt się nie kwapił żeby przepuścić na szczęście zaraz ja wchodzę.

wymiary wewnętrzne gondoli (dł./szer./wys.): 79/36/21 cm

Stary 2019-10-14, 12:15   #154
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
Jeśli masz trasy po półtorej h, to może warto się zastanowić nad lusterkiem z funkcją puszczania melodyjek i innych takich pierdół? Wiadomo, że miesięcznego dziecka tym za bardzo nie zabawisz, ale takie półroczne to już chyba inny temat. Moja koleżanka, robiąca do rodziców takie odległości, bardzo nam polecała opcję full wypas pt. muzyczka i światełka.
Z tym że u nas jazda 1:1 będzie rzadka, bo ja nie siadam za kółkiem, także siłą rzeczy będę relegowana na tył do dzieciaka.
No ja będę jeździć często sama i raczej nawet jak będziemy jeździć we dwójkę z mężem wolałabym nie siedzieć z tyłu. Co do lusterka rozważę opcje że światełkami i melodyjka

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 12:20   #155
Mylukier
Raczkowanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
ARYA, jej,co to za wyglupy :/ musisz pilnować żeby drzwi zamykać...żeby ktoś Ci nie wlazł uważaj na siebie!!

Ola, o ja piernicze.....wiesz,ja mam że swoją teściowa dobry kontakt,ale nie chciałabym z nią mieszkać.... raz na jakiś czas spotkanie wystarczy... jeśli czujesz że nie chcesz, to się nie dawaj! Ale myślę że mąż będzie trzymał twoja stronę, tylko podaj z nim poważnie.

Ja używam bobini, nie śmierdzi jakoś mocno

Purple, może za mało wody pijesz???? Spróbuj pić więcej,może pomoże na ból głowy ,u mnie się sprawdziło

Witam się po weekendzie u mnie był szalony. Robiliśmy u nas spęd rodzinny, więc mieliśmy z Tz drukowanie obiadu. A w niedzielę impreza u znajomych,też pół dnia z głowy. Dzis padam! Ale już na ćwiczeniach w sr byłam. Piękna pogoda dzis!!

Dziewczyny,nasunęły mi się pytania do Was wyprawkowe przez weekend

1. Co myślicie o tornie do wózka SO CITY?? Bo podanie ją rozważam. Ma ją któraś z Was????
2. Wiem że temat się przewijal, ale podpowiedzcie jakie kupujecie laktatory elektryczne? Zdecydowałam się jednak kupić.
3. Polecicie jakieś lusterko do auta do zamontowania na zagłówu za fotelikiem dla dziecka?

I jescze pytanie nie-wyprawkowe w nocy zobaczyłam coś dziwnego na cycku. miałam taką zaschniętą maź niedaleko sutka,taką pomarańczową jakby...aż się wystraszyłam.. czy to mogła być siara?:/ sorry za szczegóły
Co do pytania o laktator to mi koleżanka, która pracowała jeszcze do niedawna w hurtowni dziecięcej bardzo polecała lovi expert
Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
1. Nie rozumiem edit. Aaa torba! co za nieogar ze mnie
2. Kupuje lansinoh na 2 (.)(.)
3. Jak nie masz jakiejś mega potrzeby zabezpieczenia się na zaś o może warto poczekać i sprawdzić, czy w ogóle potrzebne będzie takie lusterko? Ja i większość mi znanych rodziców nie odczuwa na co dzień jego braku
I ostatnie: tak, to siara - wsio z tobą ok

Ivi, dziewczyny no to już chyba wiemy, dlaczego przeszli

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Też chciałam lansinoh na 2 piersi, ale na którejś z fb grupek został mi skutecznie odradzony... Poszukam artykułu bo jakaś dziewczyna mi wysłała to tu wstawie linka. Ale ogolnie podobno nie wart swojej ceny

Mylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 12:25   #156
biedro87
Zadomowienie

Hej właśnie idzie trzecie pranie z ubrankami i rzeczami Macieja pogoda u nas piękna, także pranie schnie na podwórku

Piorę w proszku Bogini, póki co bez płynu do płukania, bo wydaje mu się że im mniej chemii tym lepiej. Chyba że kocyki lub cos będzie nieprzyjemnie twarde, to upiore jeszcze raz z płynem. W ogóle ja wszystkie rzeczy piorę w Bobini lub Loveli, bo pół roku temu dzieci uczulily kapsułki do prania

Bylam z Jaśkiem na spacerze, później w piaskownicy i... Jak wracaliśmy, to już myślałam że się posikam, tchu mi brakowało i Maciej gdzie na dole się wbijał... A tu jeszcze dwa miesiące prawie... Już czuje się jak słonica🤭

Nie kupuję mm,bo nie wiem jakie podadzą w szpitalu. Najwyżej mąż coś kupi jeśli będzie potrzeba. Chyba w Rossmanie kupowalam mam w saszetkach, żeby coś było w domu w razie potrzeby, ale całej puszki chyba nie na sensu kupować na zapas.
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 12:32   #157
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
A wozicie z tyłu dzieci? Bo ja chciałam to lusterko z tego względu że dość często będę jeździć sama z Maluchem i o ile po Warszawie to na luzie tak już to rodziców przez te półtorej godziny wolałabym mieć Małego co jakiś czas na oku.

Tak, syn jeździ z tylu i cały czas w RWF. Dużo jeździłam sama i często jest tak, ze nawet jak jedziemy z TZ to razem siedzimy z przodu a Pitul z tylu. Jeździmy raczej duuuzo, ale nasze dziecko akurat nie ma z tym żadnego problemu. Ja szczerze trochę bardziej się bałam, ze bede zbyt często i bez potrzeby spoglądać na to lusterko i rozpraszać się za kierownica.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Jeśli masz trasy po półtorej h, to może warto się zastanowić nad lusterkiem z funkcją puszczania melodyjek i innych takich pierdół? Wiadomo, że miesięcznego dziecka tym za bardzo nie zabawisz, ale takie półroczne to już chyba inny temat. Moja koleżanka, robiąca do rodziców takie odległości, bardzo nam polecała opcję full wypas pt. muzyczka i światełka.
Z tym że u nas jazda 1:1 będzie rzadka, bo ja nie siadam za kółkiem, także siłą rzeczy będę relegowana na tył do dzieciaka.

No to właśnie wiele zależy od dziecka. Jedno będzie marudne cała drogę, drugie zaśnie ci w aucie zanim zdążysz włączyć się do ruchu. Dlatego ja się wstrzymałam z takim zakupem i przy pierworodnym okazało się to być dobra decyzja.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:

Siedzę od półtorej godziny w przychodni, czekajac do lekarza rodzinnego żeby wejść po skierowanie na badania krwi. Zaraz tu oszaleję, a w gabinecie pewnie będę 3 minuty tyle z tego dobrego, że odbyłam spotkanie z położną, dostałam listę ćwiczeń, które mam wykonywać żeby przygotować mięśnie do porodu, plan porodu do wypełnienia i wszystko mi objaśniła, listę co mam zabrać do szpitala i objawy porodu. Do tego zaleciła hartowanie brodawek gazikami jałowymi żeby przygotować je do karmienia Załącznik 7694497

Ale powiedziała, ze takiego hartowania już się obecnie nie zaleca? Generalnie jakiekolwiek gmeranie przy sutkach na tym etapie może powodować już wydzielanie się oksytocyny i skurcze macicy.
Stary 2019-10-14, 12:34   #158
misiaq002
Zadomowienie

Ola zaraz Cię nadrobię na fb ale najpierw tu poodpowiadam
Cytat:
Nie no ja zamierzam postawić na swoim. Nawet jeśli mieliby mieć za to focha. Serio lubię ich, ale nie wyobrażam sobie mieszkania z nimi. Od rodziców się wyprowadziłam w wieku 18 lat żeby mieszkać sama a teraz miałabym mieszkac u teściów. No nie.

Owszem jeśli nie miałabym innego wyjścia to musiałabym to przeżyć ale mam własne mieszkanie ( notabene słyszałam wczorajsza rozmowę męża z teściem, ze teść coś gadał o sprzedaży mojego mieszkania, co w ogóle nie wchodzi w grę).

No od wczoraj mam taki humor przez to że masakra

Ja Ci powiem krótko. Niech Ci nie przyjdzie do głowy sprzedać swojego mieszkania. Może brutalnie to zabrzmi ale wiesz ile jesteś ze swoim mężem.. Czasem dopiero po latach wychodzą ciemne strony drugiego człowieka.. Masz SWOJE mieszkanie i możliwość ucieczki do niego skąd kolwiek byś chciała. A pozbycie się go i segment u teściów.. To segment u teściów i brak drogi powrotu w razie coś Wiem co mówię ale tutaj nie będę rozpisywać o sobie szczegółów, może na fb.
Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Ale załamka, nie chce mi się nawet z łóżka wychodzić.

Ja pralam w Loveli, to absolutnie niczym nie pachnie. Już dawno przestałam używać płynów do płukania bo ubrania tym po prostu smierdzą po jakimś czasie. Za to mąż lubi i kupuje regularnie.

Haha Ola, nie denerwuj się. Nie i koniec, siłą cię przecież nie przeniosą. Ale rozumiem, jak sobie taką sytuację próbuję wyobrazić to aż mną wzdryga. W życiu bym się nie zgodziła i ostatnie co bym brała pod uwagę to to, co sobie o mnie pomyślą teście.

Apropo teściów, wczoraj dostaliśmy komplet pościeli do łóżeczka. Do niczego mi to nie pasuje, na dodatek jest zielony
Powiedziałam mężowi że możemy to zakładać na 2h jak będą przychodzić w odwiedziny.

Ja kupiłam krem na mróz z Babydream. Wolałabym ten z Hippa ale w Rossku nie było a nie będę biegać za kremem. Na sutki mam Bepanthen.

Mleka mm nie zamierzam kupować.

Tylko ten Bepanten na sutki to chyba będziesz musiała zmywać przed KP. Czysta lanolina ponoć nie musi być zmywana. Ale to wiesz.. Zaszłyszane opinie
Cytat:
ARYA, jej,co to za wyglupy :/ musisz pilnować żeby drzwi zamykać...żeby ktoś Ci nie wlazł uważaj na siebie!!

Ola, o ja piernicze.....wiesz,ja mam że swoją teściowa dobry kontakt,ale nie chciałabym z nią mieszkać.... raz na jakiś czas spotkanie wystarczy... jeśli czujesz że nie chcesz, to się nie dawaj! Ale myślę że mąż będzie trzymał twoja stronę, tylko podaj z nim poważnie.

Purple, może za mało wody pijesz???? Spróbuj pić więcej,może pomoże na ból głowy ,u mnie się sprawdziło

Witam się po weekendzie u mnie był szalony. Robiliśmy u nas spęd rodzinny, więc mieliśmy z Tz drukowanie obiadu. A w niedzielę impreza u znajomych,też pół dnia z głowy. Dzis padam! Ale już na ćwiczeniach w sr byłam. Piękna pogoda dzis!!

1. Co myślicie o tornie do wózka SO CITY?? Bo podanie ją rozważam. Ma ją któraś z Was????
2. Wiem że temat się przewijal, ale podpowiedzcie jakie kupujecie laktatory elektryczne? Zdecydowałam się jednak kupić.
3. Polecicie jakieś lusterko do auta do zamontowania na zagłówu za fotelikiem dla dziecka?

I jescze pytanie nie-wyprawkowe w nocy zobaczyłam coś dziwnego na cycku. miałam taką zaschniętą maź niedaleko sutka,taką pomarańczową jakby...aż się wystraszyłam.. czy to mogła być siara?:/ sorry za szczegóły
Laktator mam Canpol elektryczny. Nie jest on jakiś super najlepszy ale jeśli będę potrzebować droższego to kupię.
A lusterko też właśnie wybieram i chcę jakieś duuuuże
Cytat:
Dokończę Wam na FB

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Ja laktatora nie kupuję, torba do wózka chyba jest w komplecie więc nie będę kupować kolejnej. Co do lusterka to albo takie będzie mi siostra w prezencie kupować: https://allegro.pl/oferta/britax-rom...uze-8358204117

Albo takie: https://allegro.pl/oferta/babysafe-l...ource=facebookMieszkanie nabyte przeze mnie przed ślubem. Odkąd jesteśmy razem mąż się dokłada do czynszu i spłaty kredytu. Nie zmienia to faktu, ze za dużo wyrzeczeń kosztowało mnie kupno tego mieszkania żeby od tak się go pozbyć. Nawet gdyby tfu tfu powinęła by mi się noga to mieszkanie idzie na wynajem, a ja najwyżej przeprowadzę się do swoich rodziców.

Zacytowałam, żeby mi linki nie uciekły.
Cytat:
Przepraszam, że Was tak męczę, ale czy Wam śpiworki bez problemu mieszczą się w gondoli? Bo większość tych śpiworków ma rozmiar 90x50 cm, a moja gondola ma w środku zaledwie 75x32 cm i nie wiem jaki mam kupić ten śpiworek? Ten na który się zdecydowałam miał 85x40cm i myślałam, że jakoś go upchnę ale już 90x50 to nie wiem, czy dam radę?
Ja mam goldole bebetto nitello, śpiworek też polecany tu już kilka razy i jest za duży. Ale upycha się po bokach i jakoś mi to nie przeszkadza bardzo.
Cytat:
Napisane przez Ivi56 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie

Witam się z pracy znowu, bo pracownik ponownie nie dotarł od początku września jest to już jego 6 dzień wolny... chyba nie zależy mu na pracy

Ola współczuje, ale myśl o sobie przede wszystkim bo to Ty decydujesz o swoim szczęściu. Teściowej proponując to tez o sobie myślą na pewno.

Ja nie kupuje mm dopóki nie będzie potrzebne, aptekę mam 10 od wyjścia z klatki wiec zawsze można podskoczyć.

Ja piorę w orzechach wiec nie mam problemu z zapachem, do płukania dodaje olejku z drzewa herbacianego i na początku nim lekko pachnie a po wyschnięciu już nie ma żadnego zapachu.

Torbę tez wzięłam w kpl z wózkiem wiec niestety nie pomogę.

Midusia, lava, arya tez jestem w team’ie

W nocy tez często się budziłam i to pewnie ta pełnia.

Ola kciuki za wizytę dzisiaj

Ja wizytuje jutro

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Weźcie mnie Moje wybuchowe płatki to był hit ale co to są orzechy do prania?!
Cytat:
A wozicie z tyłu dzieci? Bo ja chciałam to lusterko z tego względu że dość często będę jeździć sama z Maluchem i o ile po Warszawie to na luzie tak już to rodziców przez te półtorej godziny wolałabym mieć Małego co jakiś czas na oku.

Ja będę musiała mimo, że mam samochód bez drzwi z tyłu... Za to z przodu nie da się wyłączyć poduszki. No i po prostu będę musiała wozić z tyłu. Nikt mnie nie namówi na ryzyko, gdzie wystarczy stłuczka, żeby poduszka wybuchła. Dlatego też właśnie szukam sporego lusterka. Z drugiej strony wiem, że auto to mój drugi dom i wiem, że będę sporo jeździć z dzieckiem.

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 12:35   #159
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mylukier Pokaż wiadomość
Co do pytania o laktator to mi koleżanka, która pracowała jeszcze do niedawna w hurtowni dziecięcej bardzo polecała lovi expertTeż chciałam lansinoh na 2 piersi, ale na którejś z fb grupek został mi skutecznie odradzony... Poszukam artykułu bo jakaś dziewczyna mi wysłała to tu wstawie linka. Ale ogolnie podobno nie wart swojej ceny

Jeżeli możesz, to koniecznie się podziel, pliiis. Ja waśnie bardzo długo analizowałam różne opinie i w relacji cena/jakość (medela na 2 (.)(.) jednak dla mnie za droga) wypadał właśnie rewelacyjnie
Stary 2019-10-14, 12:47   #160
PatiPee
Zakorzenienie

Ivi orzechy? Rozwiń proszę mam na ogrodzie urodzaj, chyba 8drzew . I laskowy i wloski, rozdaje po sasiadach wiadrami

Stary 2019-10-14, 12:49   #161
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, syn jeździ z tylu i cały czas w RWF. Dużo jeździłam sama i często jest tak, ze nawet jak jedziemy z TZ to razem siedzimy z przodu a Pitul z tylu. Jeździmy raczej duuuzo, ale nasze dziecko akurat nie ma z tym żadnego problemu. Ja szczerze trochę bardziej się bałam, ze bede zbyt często i bez potrzeby spoglądać na to lusterko i rozpraszać się za kierownica.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

No to właśnie wiele zależy od dziecka. Jedno będzie marudne cała drogę, drugie zaśnie ci w aucie zanim zdążysz włączyć się do ruchu. Dlatego ja się wstrzymałam z takim zakupem i przy pierworodnym okazało się to być dobra decyzja.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Ale powiedziała, ze takiego hartowania już się obecnie nie zaleca? Generalnie jakiekolwiek gmeranie przy sutkach na tym etapie może powodować już wydzielanie się oksytocyny i skurcze macicy.
Powiedziała, że gaziki nie pobudzają sutków do wydzielania oksytocyny. Nie stymuluje sutków dotykiem, nie drażni, hartuje je pod względem odporności na pękanie. Ogólnikowo patrząc, że każde dotykanie sutka powoduje wydzielanie oksytocyny to musiałabym chodzić nago bo wszystko uwiera mnie w sutki, czy bluzka, gdy nie mam stanika czy nawet dobrze dopasowany stanik.

Stary 2019-10-14, 12:54   #162
purple noise
Rozeznanie

Cytat:

I jescze pytanie nie-wyprawkowe w nocy zobaczyłam coś dziwnego na cycku. :P miałam taką zaschniętą maź niedaleko sutka,taką pomarańczową jakby...aż się wystraszyłam.. czy to mogła być siara?:/ sorry za szczegóły

Właśnie mało pije no ale wczoraj mnie przewiało w tym posranym metrze chyba i bolą mnie zatoki

Laktator elektryczny mam z canpola, zobaczymy, kupiłam używkę.

purple noise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 12:57   #163
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Ola zaraz Cię nadrobię na fb ale najpierw tu poodpowiadam Ja Ci powiem krótko. Niech Ci nie przyjdzie do głowy sprzedać swojego mieszkania. Może brutalnie to zabrzmi ale wiesz ile jesteś ze swoim mężem.. Czasem dopiero po latach wychodzą ciemne strony drugiego człowieka.. Masz SWOJE mieszkanie i możliwość ucieczki do niego skąd kolwiek byś chciała. A pozbycie się go i segment u teściów.. To segment u teściów i brak drogi powrotu w razie coś Wiem co mówię ale tutaj nie będę rozpisywać o sobie szczegółów, może na fb. Tylko ten Bepanten na sutki to chyba będziesz musiała zmywać przed KP. Czysta lanolina ponoć nie musi być zmywana. Ale to wiesz.. Zaszłyszane opinie Laktator mam Canpol elektryczny. Nie jest on jakiś super najlepszy ale jeśli będę potrzebować droższego to kupię.
A lusterko też właśnie wybieram i chcę jakieś duuuuże Zacytowałam, żeby mi linki nie uciekły. Ja mam goldole bebetto nitello, śpiworek też polecany tu już kilka razy i jest za duży. Ale upycha się po bokach i jakoś mi to nie przeszkadza bardzo. Weźcie mnie Moje wybuchowe płatki to był hit ale co to są orzechy do prania?! Ja będę musiała mimo, że mam samochód bez drzwi z tyłu... Za to z przodu nie da się wyłączyć poduszki. No i po prostu będę musiała wozić z tyłu. Nikt mnie nie namówi na ryzyko, gdzie wystarczy stłuczka, żeby poduszka wybuchła. Dlatego też właśnie szukam sporego lusterka. Z drugiej strony wiem, że auto to mój drugi dom i wiem, że będę sporo jeździć z dzieckiem.

Aaa, Misia, aż musiałam sprawdzić. Ja mam Maltan a nie Bepanthen, coś mi się pomieszalo

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 12:59   #164
Mylukier
Raczkowanie

Cytat:
Jeżeli możesz, to koniecznie się podziel, pliiis. Ja waśnie bardzo długo analizowałam różne opinie i w relacji cena/jakość (medela na 2 (.)(.) jednak dla mnie za droga) wypadał właśnie rewelacyjnie
Dobra, to ja namieszałam... Chodziło mi o Lionelo twee, lanilosh podobno jest ok . Sorki za zamieszanie

Mylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 12:59   #165
MagaLena84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mylukier Pokaż wiadomość
Niezazdroszczę, trzymaj się . Jeżeli to chodzi coś o maluszka, czas połogu lub coś podobnego to ja zamierzam być egoistką i myśleć tylko o sobie i dziecku. W nosie mam czy okaże się w tym czasie złą synową czy córką. Ja musze dojść do siebie zarówno psychicznie jak fizycznie. Jak przez 3mies nie będę miała ochoty na odwiedziny (w co wątpię, ale hormony też robią swoje) to ich nie będzie i tyle .
Co do prania bez zapachu to mi tez tak dziwnie... Jeszcze teściowa ciągle mówiła, że jak zacznę prać rzeczy dzidziusia to już bedzie czuć w domu dziecko, taki pienky zapach... A tu nic, wyjmuję pranie z pralki, wącham i nic nie czuję . Kosmetyki dla dziecka tez wybieram bez zapachu

No ja właśnie tak sobie to wyobrażałam, że chociaż troszkę poczuje ten zapach dzidziusia, a tu nic. No ale jeśli tak ma być to ok dziś piorę rozm 62 no i prasowanie dziś róż 56 i pieluch. L4 już tydzień mam, głównie z myślą że więcej będę odpoczywać a tu zmyłką . W sobotę kliklam zamówienie na Gemini. Także pomału jakieś postępy

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 13:02   #166
milawo
Wtajemniczenie

Ola podzielam zdanie dziewczyn. Dla dobra obopólnych stosunków z rodzicami najlepiej mieszkać osobno. Super że masz swoje mieszkanie i nigdy się go nie pozbywaj
milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 13:06   #167
arya09
Zakorzenienie

Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
U mnie na zamkniętym, ogrodzonym itd. osiedlu była taka #afera w zeszłym roku, że ktoś chodzi po jednym z bloków, pociąga ludziom za klamkę i sprawdza, kto w jakich godzinach jest w mieszkaniu. Przeglądali monitoring, ostrzegali się wzajemnie, prawie powołali straż sąsiedzką. Potencjalny złodziej pozostawał jednak nieuchwytny.
Pewnego razu sąsiadka z tamtego bloku podwoziła mnie do centrum. Droga daleka, więc zdążyła mi naopowiadać, jak wściekła się ostatnio na męża, który zabrał się za tresurę ich kota. Mężowi nie chciało się pamiętać o otwieraniu drzwi do wc z kuwetą, więc nauczył go skakać na klamki i samemu sobie otwierać -- poza tym cieszył się, że kot wygląda w skoku jak młody tygrys xD. Wyprowadzał go też na klatkę schodową, żeby się wybiegał. Nietrudno było kotkowi dodać dwa do dwóch i ogarnąć, że najlepsza zabawa jest wtedy, kiedy zwieje z domu i będzie sprawdzał, kto z sąsiadów ma otwarte... a w międzyczasie reszta bloku poszukiwała szajki złodziei, która czai się na ich dobytek D

Ola, nie przejmuj się, u mnie teściowie też czasem potrafili zasadzić tekstem, co powinnam sprzedać, a co nie. Wystarczyło się parę razy pozastanawiać na głos w ich prezencji, jak podzielimy spadek po ich śmierci. Nie uwzględniając ich opinii. :P

I wbij zęby w ścianę, ale nie sprzedawaj!!! Najemca zawsze się znajdzie, a rachunki tam i u ciebie opłacą same (albo rata kredytu).

Haha dobre. Też miałam takiego kota co skakał na klamki, ale sam się tego nauczył

Cytat:

Jazda z tylu z dzieckiem jest niebezpieczna dla dziecka i Ciebie.

Jestem lekko obsrana bo nie widzę ostro na to oko po laserze. Nie wiem czy to od słońca czy co nie jestem w stanie nic czytać bo się rozmywa obraz.

Edytowane przez arya09
Czas edycji: 2019-10-14 o 13:19
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 13:09   #168
PatiPee
Zakorzenienie

Ja kupiłam jakies zwykle lusterko noname z ebay dla Leo. Jest duze i plastikowe, jest lekkie wiec w razie co to nie bedzie zagrożeniem. Kosztowalo 5euro

Stary 2019-10-14, 13:11   #169
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość

Haha dobre z tą pościelą ja mam tak ze wszystkim pamiątkami z pielgrzymek od teściów, leżą pochowane, ale nawet ich nie wyciągam

Ponoć mają dla nas jeszcze jedną

Dostaliśmy też ciuszki, bardzo fajne na szczęście, ale jak myślałam że mam wszystkiego tak na styk, to teraz mam obawy czy zdążymy małemu to wszystko założyć chociaż raz.

Coco Chanel

Stary 2019-10-14, 13:11   #170
PatiPee
Zakorzenienie

Ja tez mialam straszną noc, prawie nie spalam.
Byłam w urzędzie zalatwic jakies papiery które Pani z przedszkola potrzebuje i nic nie zalatwilam, bo czekalam 40min po czym zamkneli i otwierają o 15 :/ jestem wykończona objezdzaniem. Po samym miescie zrobilam 30km od 10 objezdzalam :/ bylam sobie tez kupic buty, na moje sloniowe stopy. Szalu nie ma , nie wiem czy za miesiac je ubiorę ....

Stary 2019-10-14, 13:16   #171
voice_of_silence
Zakorzenienie

Dziewczyny, które planują wielopieluchowanie, czy kupowałyście bodziaki / śpioszki / pajace? Ja uznałam, że temat zostawię sobie na sam koniec. Tzn. korzystając z okazji kupiłam kilka używanych otulaczy pul i wkładów, ale najbardziej mi serce bije do wełny i chciałam się tym zająć teraz, ale chyba tego nie przemyślałam. Czy mi się uda zapiąć w ogóle te bodziaki na wielopupce? Najmniej mam kaftaników, a koszulek wcale. Nie chcę już nic dokupować, bo to nie ma sensu. Zimą mi też nie zależy specjalnie żeby mi się dziecko chwaliło pieluchami (wiadomo, niektóre są tak śliczne, że szkoda zakrywać). Ale czy ja tę dupeczkę upchnę w body?

Coco Chanel

Stary 2019-10-14, 13:24   #172
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milawo Pokaż wiadomość
Ola podzielam zdanie dziewczyn. Dla dobra obopólnych stosunków z rodzicami najlepiej mieszkać osobno. Super że masz swoje mieszkanie i nigdy się go nie pozbywaj
Mieszkania nie sprzedam, nie ma takiej opcji nawet.
Cytat:
Powiedziała, że gaziki nie pobudzają sutków do wydzielania oksytocyny. Nie stymuluje sutków dotykiem, nie drażni, hartuje je pod względem odporności na pękanie. Ogólnikowo patrząc, że każde dotykanie sutka powoduje wydzielanie oksytocyny to musiałabym chodzić nago bo wszystko uwiera mnie w sutki, czy bluzka, gdy nie mam stanika czy nawet dobrze dopasowany stanik.

U mnie chyba dotykanie sutków nic nie da w kwestii przyspieszenia porodu ja już płacze że przy moim kp będziemy chyba musieli zrezygnować z pieszczot sutków podczas seksow
Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Ivi orzechy? Rozwiń proszę mam na ogrodzie urodzaj, chyba 8drzew . I laskowy i wloski, rozdaje po sasiadach wiadrami

Wyślij trochę do PL przyjmę w każdej ilości

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 13:26   #173
sevenofnine
Rozeznanie

Cytat:
Jazda z tylu z dzieckiem jest niebezpieczna dla dziecka i Ciebie.

Dlaczego, jeśli dziecko będzie cały czas zapięte w foteliku, a ja zapięta pasami na siedzeniu obok?
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 13:26   #174
MagaLena84
Raczkowanie

Pati a jak znaleźć nasza grupę na FB?

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 13:28   #175
Ivi56
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Ola zaraz Cię nadrobię na fb ale najpierw tu poodpowiadam Ja Ci powiem krótko. Niech Ci nie przyjdzie do głowy sprzedać swojego mieszkania. Może brutalnie to zabrzmi ale wiesz ile jesteś ze swoim mężem.. Czasem dopiero po latach wychodzą ciemne strony drugiego człowieka.. Masz SWOJE mieszkanie i możliwość ucieczki do niego skąd kolwiek byś chciała. A pozbycie się go i segment u teściów.. To segment u teściów i brak drogi powrotu w razie coś Wiem co mówię ale tutaj nie będę rozpisywać o sobie szczegółów, może na fb. Tylko ten Bepanten na sutki to chyba będziesz musiała zmywać przed KP. Czysta lanolina ponoć nie musi być zmywana. Ale to wiesz.. Zaszłyszane opinie Laktator mam Canpol elektryczny. Nie jest on jakiś super najlepszy ale jeśli będę potrzebować droższego to kupię.
A lusterko też właśnie wybieram i chcę jakieś duuuuże Zacytowałam, żeby mi linki nie uciekły. Ja mam goldole bebetto nitello, śpiworek też polecany tu już kilka razy i jest za duży. Ale upycha się po bokach i jakoś mi to nie przeszkadza bardzo. Weźcie mnie Moje wybuchowe płatki to był hit ale co to są orzechy do prania?! Ja będę musiała mimo, że mam samochód bez drzwi z tyłu... Za to z przodu nie da się wyłączyć poduszki. No i po prostu będę musiała wozić z tyłu. Nikt mnie nie namówi na ryzyko, gdzie wystarczy stłuczka, żeby poduszka wybuchła. Dlatego też właśnie szukam sporego lusterka. Z drugiej strony wiem, że auto to mój drugi dom i wiem, że będę sporo jeździć z dzieckiem.

Hahah No tak Twoje wybuchowe płatki pamietam
https://dziecisawazne.pl/orzechy-piorace/

Orzechy piorące sa naturalne i cenowo to hit za 1 kg płace kolo 25 zł. Do białego prania dodaje sody. I ja mimo wszystko za każdym razem używam świeżych orzechów.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość

Hehe te orzechy to chyba tylko w Indiach i Nepalu ale nie sa drogie

Ivi56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 13:35   #176
PatiPee
Zakorzenienie

Juz 3 ptak w ostatnim czasie przywalil mi w okno! Chyba powinnam przestać je myć! a tak serio to nie jest smieszne , po jednym mam ryse jak cholera....a jeden odszedl

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez MagaLena84 Pokaż wiadomość
Pati a jak znaleźć nasza grupę na FB?

Magda napisalam na messengerze do Ciebie, jestes juz w naszej grupie

Stary 2019-10-14, 13:36   #177
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego, jeśli dziecko będzie cały czas zapięte w foteliku, a ja zapięta pasami na siedzeniu obok?

Chodzi o to, że najbardziej bezpiecznym miejscem dla pasażera to miejsce z przodu, bo jest tam poduszka powietrzna dla osoby dorosłej, która ją ochroni. Z tylu nie ma żadnej ochrony w trakcie wypadku. Siedzenie z tylu nie chroni dorosłego. Nawet jak będziesz zapięta, a będzie wypadek to można zaszkodzić dziecku np. uderzając dziecko chociażby ręką bo podczas wypadku jest się bezwładnym. Naczęściej mamy jezdza źle zapięte lub odpinają się w trakcie jazdy „tylko na chwile”. Tak nam tłumaczyli na Warsztatach.

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 13:46   #178
biedro87
Zadomowienie

Tez słyszałam że mama nie powinna jeździć z tyłu, tylko z przodu. Ostatnio jakaś afera była że jakaś gwiazda, chyba Kaczorowska jeszdzi z przodu.

Obawiam się że Maciej często będzie jeździł z przodu :/ w moim citroenie na pewno trzy foteliki z tyłu nie wejdą. Pewnie na dłuższe trasy w samochodzie męża wszystkie dzieci będą z tyłu. Starszaki jeżdżą przodem do kierunku jazdy.
Stary 2019-10-14, 13:49   #179
sevenofnine
Rozeznanie

Cytat:
Chodzi o to, że najbardziej bezpiecznym miejscem dla pasażera to miejsce z przodu, bo jest tam poduszka powietrzna dla osoby dorosłej, która ją ochroni. Z tylu nie ma żadnej ochrony w trakcie wypadku. Siedzenie z tylu nie chroni dorosłego. Nawet jak będziesz zapięta, a będzie wypadek to można zaszkodzić dziecku np. uderzając dziecko chociażby ręką bo podczas wypadku jest się bezwładnym. Naczęściej mamy jezdza źle zapięte lub odpinają się w trakcie jazdy „tylko na chwile”. Tak nam tłumaczyli na Warsztatach.

Czasy się widać zmieniają, bo jeszcze parę lat temu miejsce z tyłu było w ludowej mądrości uważane za najbezpieczniejsze, kanapę dla vipa itd.

Odpinanie się mi nie grozi, bo panicznie boję się jazdy bez pasów. Po mieście na parę minut pewnie bujnę się na przód, ale jakiekolwiek trasy robimy samymi autostradami (ograniczone możliwości zatrzymywania się) i na godzinę-półtorej drogi bez nieprzewidzianych korków/wypadków. Jeśli dziecko w tym czasie zacznie grymasić, to co mamy zrobić, stawać na awaryjnym, żebym się przesiadała na tył? Trochę średnia perspektywa na np. A2 Łódź-Warszawa
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-14, 13:59   #180
biedro87
Zadomowienie

Zobaczcie jakie mm sa! Chyba kupię na wszelki wypadek mleko w takiej buteleczce lub w kartoniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_20191014-135635.jpg (66,1 KB, 64 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości