|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Dawno temu miałam taką wizje, ze pierwszy ma być syn, później córka, jak zaszłam w ciążę to wpadłam w panikę, że istnieje duże ryzyko, że drugi też będzie syn i z "dwojga złego" wolę 2 córki niż 2 synów i chciałam córeczkę ale przeczuwałam, że będzie syn i tak każdemu mówiłam, że czuję, że Olaf będzie
i będzie i na początku jednak czułam taki zawód i przez to sobie wyrzucałam, że jak tak mogę myśleć, oczywiście teraz to się mega cieszę, gadam sobie do niego i w ogóle już się nie mogę doczekać aż go pierwszy raz zobaczę i odrazu wtedy ryczę teraz też już się popłakałam jak to sobie wyobraziłam i wiem, ze na porodówcę też będę płakać
|
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Co do fikuśnych rzeczy: w sobotę dzwoni moja mama- przyjedź, super koszulę do karmienia Ci zamówię, tylko musisz przymierzyć. Ostatnio przy niej oglądałam czarną rozpinaną na całej długości na guziki. Przyjeżdżam, a tam piękna szara koszula z wy***anym misiem karmiącym jakiegoś szczura czy innego słodziaka... dzięki za nic 🤣
Ja wyprałam już te najgrubsze rzeczy, kombinezony, śpiworki. Reszta musi poczekać do przyszłego tygodnia. Mam ogólny spadek mocy, spałabym i nic wiecej. Jak sobie myślę, że jeszcze 2 miesiące ponad to już zupełnie nie mam siły. Zaczyna mi się dłużyć i ciążyć, nie wiem jak to będzie za miesiąc np. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() ja stwierdziłam, że chyba prać będę dopiero tak w połowie listopada, teraz chyba tylko wypiore takie grubsze rzeczy jak ten kombinezon miś z h&m czy śpiworek, kocyk itd może tetry...kurde ładna pogoda jest to powinanm teraz ale jakos mi sie nie chce
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Też mam taki spadek mocy, że masakra. Nie wiem jak za miesiąc np. wyjdę do piekarni czy po coś na obiad bo już ledwo się przemieszczam
![]() Doczłapałam się do apteki może jakoś przeżyje na apapie ![]() U mnie końca prania nie widać ciuszki już niby wszystkie oprócz czerwonych uprałam.Zostały kocyki, prześcieradła, pieluchy i reszta o której pewnie zapomniałam ![]() Za to teraz leży dodatkowo sterta prasowania. I nasze pranie znowu się namnożyło a nie mogę uprać bo nie mam gdzie powiesić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-10-15 o 12:22 |
|
|
|
#305 |
|
Zadomowienie
|
https://m.facebook.com/story.php?sto...33113196844457
I mnie dziś źle ja bym miala czteromiesięczne dziecko.
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mojej mamy kuzynka pochowala troje dzieci , jedno zylo 2 tygodnie, jedno okolo pol roku i najstarsza córka 8 lat... nie chce sobie tego wyobrażać i doceniam co mam.... na pogrzebie mojego dziadka byla biedna sama ;( jakos nie umialam z nia w ogole rozmawiać, znam jej cierpienie bo moja mama mi opowiadala i babcia tez. A ja z brzuchem i drugim dzieckiem za rękę, wiem ze jej trudno sie na czyjeś szczęście patrzy
. Bylo mi ciężko po stracie ,ale gdy urodzilam Leona jest łatwiej dużo. Widze jak wiele mam i Cieszę się zdrowym synem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy mogę to czytam, a kiedy nie mogę - też czytam... Edytowane przez PatiPee Czas edycji: 2019-10-15 o 12:39 |
|
|
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Buuu do mojego cudownego zatrucia mam już 38° gorączki. Ja wieeeem, że na to się nie umiera jednak coraz bardziej mnie to niepokoi. Czekam jeszcze trochę i najwyżej jadę na IP.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja nie miałam żadnej wizji dotyczącej dzieci, biorę co los da Za to małżonek chciał syna bardzo od początku. Potem przed połówkowymi twierdził że już mu wszystko jedno. A ja od początku czułam że noszę chłopca. Mąż przyjaciółki był wściekły, bo też chciał syna a ma córkę Żalił się pół żartem pół serio że wszyscy koledzy mają synów tylko nie on. I też nie zamierza spocząć, będzie się starał dalej. Tylko nie wiem z kim, bo przyjaciółka twierdzi ze ona już zakończyła produkcję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2019-10-15 o 12:54 |
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja tam rozumiem, że ktoś ma preferencje jakies ;D czy wizje rodziny ;D ale no to nie koncert życzeń 🤣
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#310 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Ja miałam wizje na syna, jakoś mi się wydawało, ze dziewczyny to kłopoty. Mój chłopak na dwóch synów i chciał córkę.
Ale kurczę jak tak piszecie jak się już cieszycie, ze macie łzy w oczach jak sobie wyobrażacie i w ogóle to ja się czuje jak jakiś nieczuły cham w ogóle tego nie czuje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#311 |
|
Rozeznanie
|
misiaq, a tylko rzigosz czy drugą stroną też czyści? Uważaj, żeby się nie odwodnić!
My się pro forma założyliśmy z moim manym odnośnie płci, bo wiadomo, że żadnej opcji byśmy nie wyrzucili z domu. Niestety przegrałam ;P, ale okazało się, że kolega małżonek skrycie marzył o słodkiej córeczce. Chyba nie zdaje sobie sprawy z tego, co za sajgon go czeka za jakieś 10-15 lat, kiedy księżniczce załączy się bunt młodzieńczy. Purple, dla mnie to też jakaś abstrakcja odnośnie wyobrażeń o trzymaniu dziecka w ramionach itd., za to potrafię się koncertowo poryczeć, wyjaśniając ludziom fabułę Frozen.
|
|
|
|
#312 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
zobaczysz Maleństwo i wszystko samo przyjdzie ![]() Ja jak się dowiedziałam że jestem w ciąży od razu chciałam chłopca, podobnie jak mąż. Jednak gdyby była dziewczynka to też byśmy się cieszyli ![]() Będziemy kombinować nad córa za drugim razem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bidulko ty, najlepiej jechac sprawdzićCytat:
chciałabym żeby drugie to była córeczka ale taka prawda, że będę się cieszyć jak w ogóle będzie drugie dziecko bo przecież nigdy nic nie wiaodomoCytat:
|
|
|
#314 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
Jak już tu było powiedziane, to nie koncert życzeń Póki co, cieszę się, że w grudniu pojawi się nasza córka ![]() Cytat:
Cóż, taka już jestem, dość wrażliwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widziałam właśnie ten post i mocno mnie wzruszył... Cytat:
Myślę, że pojawienie się dziecka łagodzi ten ból po stracie... Koniec smutków, teraz pozostaje się cieszyć, że nasze dzieciaki dobrze się rozwijają i już niebawem pojawią się na świecieCytat:
Cytat:
Może za drugim razem się uda ![]() Jestem już po wizycie u diabetologa, dostałam insulinę. Diablo pokazała jak ją sobie aplikować i muszę powiedzieć, że nie jest tak źle
|
||||||||
|
|
|
#315 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Ja płakałam na królu lwie jak byłam, ale nawet nie jak umarł mufasa :p tylko już od samego początku jak sobie przypomniałam jak byłam mała i chodziłam z tata i koleżankami z osiedla do starego kina na te wszystkie stare bajki.
W ogóle widzę siebie jako idealna kandydatkę na baby bluesa i depresje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#316 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Proszę mi tu zacząć myśleć pozytywnie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#317 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Czytałam ten post na FB i szczerze mówiąc mnie to nie rusza, może dlatego, ze mnie życie nie doświadczyło, nie wiem.
Widziałam za to wczoraj coś o dniu dziecka utraconego i było to jakieś antyaborcyjne krzyczenie ludzi z wiadomych kręgów i szczerze mówiąc myślałam ze jest to jakieś „święto” przez nich wymyślone. Ale jak widać idioci potrafią sobie wszystko przerobić na swoją modlę :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
Właśnie nie wiem, jakoś mnie mój brak instynktu na codzień nie trapi, ale jak widzę, jak się wszyscy cieszą i wzruszają to się czuje jakby mi brakowało jakiejś piątej klepki :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#318 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#319 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My też musielibyśmy ogarnąć po mału temat ślubu, bo w przyszłym roku już chciałabym być żoną. A tymczasem wczoraj umówiliśmy dopiero termin na uznanie przez TŻta naszego dziecka. Na połowę listopada. Cytat:
![]() Prać jeszcze nie mogę, bo dopiero jutro przyjdzie Pan ze spółdzielni podłączyć nam pralkę. TŻ już dawno by to ogarnął, ale trzeba kran jakoś przeinstalować/przekręcić, bo się z naszym wężem nie podepniemy. A że to nie taki hop siup to zostawiliśmy to już fachowcom. Ja kupiłam najtańsze metalowe nożyczki z gemini. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzień mi sie marnie zaczął. Planowaliśmy w piatek jechac do Polski na tydzień. Najpierw do mojej mamy na kilka dni, potem do rodziny TŻta. Dwa miesiące na to czekałam, bo zawsze coś nie pasowało. A dzisiaj mama dzwoni, że mój brat z rodziną chyba jakiegoś wirusa złapał (a wszyscy mieszkają z mamą) i wymioty i biegunka ich męczy. Bratowa nawet w szpitalu na kroplówce była. No i póki nie będą wiedzieli co to jest, a w czwartek bratowa idzie dopiero do lekarza na kontrolę to nie wiem, czy w ogóle będę mogła do nich przyjechać. Na razie ustalilismy, ze pojedziemy najpierw do rodziny TŻta, a potem się zobaczy, czy będziemy mogli wpaść także do mojej. Na poprawę humoru otworzyłam paczkę gumiżelków.
|
|||||||||
|
|
|
#320 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
zaczynam od 2j, oby wystarczyło Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zawsze byłam wrażliwa i płaczliwa, ciumkająca do dzieci i zaglądająca do wózków, ale bardziej mnie wzrusza święty mikołaj w tv niż moja osobista ciąża. Nigdy nie przewidzisz jak zadziałają hormony
|
#322 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Uwielbiam gumizelki!!!!
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#323 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Od rana za mną chodzi słodkie, a nie mam nic przy sobie a w robocie zmienia się od początku listopada firma obsługująca stołówkę i już nie uzupełniają zapasów słodyczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze że zaraz koniec to pójdę do sklepu i coś dobrego sobie kupię, tylko cholera wie na co mam ochotę będzie najwyżej chybił trafił![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Kawa powoduje zgagę cukier ograniczam i coli nie pije ![]() Trochę mi już lepiej bo większość dnia sobie leżę i nic nie robię. Wstawiłam dwa prania i poprasowałam trochę. Reszta na jutro ![]() Ja na razie nie mam instynktu, ani mnie to nie wzrusza. Ciężko mi sobie to na razie wyobrazić może dlatego. chociaż mnie nigdy dzieci nie ruszały, że takie słodkie i w ogóle ![]() Nie dociera do mnie, że Jasiek już wygląda jak noworodek w moim brzuchu i mógłby się już urodzić w razie w ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#326 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Dzień dobry.
witam się właśnie z łóżka. Od dobrej godziny meczy mnie klujacy ból po lewej stronie najpierw w dole brzucha A teraz to już, cały bok. Wzięłam nospe i mam nadzieję że to tylko kolka. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja ide dzis na paznokcie i kompletnie nie mam weny. Z grubsza posprzatalam tez w domu, jutro łazienki i szafa
![]() wiecie, najbardziej mnie wkurza jak musze codziennie jakies zakupy robic ,tyle mi to czasu zajmuje....więc jutro gotuje zupe na dwa dni i to najlepiej jakas szybką ;D moze krupnik tymczasem siedze kminie, co dac w ten kąt. W ogole bym chciala bardzo juz meble nowe , ale sama nie wiem jakie i Tak sie kolo zamyka 🤦☠♀️ 🥴 Screenshot_20191015-162054_Gallery.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#329 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
za 40 min je spełnię mnie od godziny plecy strasznie bolą ale to wychodzi siedzenie w pracy przy komputerze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#330 | ||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

i będzie
i na początku jednak czułam taki zawód i przez to sobie wyrzucałam, że jak tak mogę myśleć, oczywiście teraz to się mega cieszę, gadam sobie do niego i w ogóle już się nie mogę doczekać aż go pierwszy raz zobaczę i odrazu wtedy ryczę 
-część 4.

ciuszki już niby wszystkie oprócz czerwonych uprałam.
ja bym miala czteromiesięczne dziecko.

zobaczysz Maleństwo i wszystko samo przyjdzie 
bidulko ty, najlepiej jechac sprawdzić
juz widze jak razem sie bawia klockami, kłócą i tulą 

moje by miało 15 miesięcy 

będzie najwyżej chybił trafił
cukier ograniczam i coli nie pije 

wiecie, najbardziej mnie wkurza jak musze codziennie jakies zakupy robic ,tyle mi to czasu zajmuje....więc jutro gotuje zupe na dwa dni i to najlepiej jakas szybką ;D moze krupnik
tymczasem siedze kminie, co dac w ten kąt. W ogole bym chciala bardzo juz meble nowe , ale sama nie wiem jakie i Tak sie kolo zamyka 🤦☠♀️ 🥴
ale to wychodzi siedzenie w pracy przy komputerze