|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciekawa jestem co myślicie.
To było tak. Zaczął do mnie przyjeżdżać. Przyjeżdżał przeważnie w soboty. 15 km mieszka ode mnie, twierdzi, że pracuje ciężko fizycznie, że handluje nocami i po prostu jest zmęczony. I to akurat jest prawda. Tylko nie on jeden ma tego typu charakter pracy... Ma czas iść do sklepu i kupić papierosy, a nie ma czasu do mnie zadzwonić. Ma czas jechać i kupić swojej chrzesnicy jakieś zabawki, a nie ma czasu jechać ze mną i kupić żakietu. W święta wsiada w samochód, zabiera że sobą rodziców i jadą razem do jego siostry. Rozumiem, że siostra daleko, że jego rodzice są starsi... No ale czy na pewno tak powinny wyglądać święta? Czy spotykając się 5 lat, zapoznając swoją i jego rodzinę, powinniśmy Wigilię spędzać osobno? W końcu przed świętami Wielkanocnymi postawiłam sprawę jasno. Zarzadałam, żeby wreszcie się określił. No to on stwierdził, że mnie kocha, ale nie pasujemy do siebie, ponieważ chciałby żebym zrezygnowała że swojej pracy celem zajmowania się domem. I w sumie za każdym razem jak coś próbuje wspomnieć o ślubie jest z jego strony pytanie czy zrezygnuje że swojej pracy. Nie chce tego robić, ponieważ nie uważam za dobre rozwiązanie ubezwllasnowolnic się od kogoś i być czyjąś utrzymanką.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Więc ma rację, że nie pasujecie do siebie. Po co mu d... zawracasz i sobie dajesz robić to samo, skoro macie tak skrajnie różne wizje życia codziennego? Idź do psychologa, serio serio.
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Napisz lepiej co was łączy, będzie krócej.
Edytowane przez ertyjnbvcxzxcvbnm Czas edycji: 2019-10-14 o 13:29 |
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
Jeden drugiemu za przeproszeniem dupę męczy i żadne nie odejdzie. Dramat. Jeszcze bym zrozumiał gdyby jedna osoba tkwiła a drugiej to pasowało i nie widziała, że jest źle, ale nie, Wy obydwoje to wiecie. I jeszcze w takim wieku? Z desperacji się męczycie?
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mózg tego nie ogarnia
![]() Każdy post autorki to tylko głębiej pokazuje to bagno w którym siedzi, koleś ma ją w d...ie, a ona rozkosznie umawia się oglądać salę na wesele i jest zdziwiona że on to olał ![]() ![]() ![]() Pewnie zaklep sale, zorganizuj wszystko bo on może jeszcze nie wie że chce tego ślubu a że też nie ma czasu to będzie zadowolony że się tym zajęłaś, zaproś gości a potem załóż kolejny wątek na wizażu pt "dlaczego on mnie zostawił przed ołtarzem? Co poszło nie tak?" Kobieto zacznij używać mózgu i rozumu, serio w tym wieku by wypadało. Co on musi zrobić żebyś w końcu zrozumiała że ma Cię gdzieś???? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#36 | |
|
Realistka
|
Cytat:
|
|
|
#37 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#39 | ||
|
Femme fatale
|
Cytat:
Cytat:
Poznałaś jego rodzinę, on poznał Twoją? Jak Cię im przestawił? Więc dziwi mnie to trochę. Wracając do meritum - jeśli jesteś z nim to nie jesteś z nim za karę raczej i weszłaś w ten związek dobrowolnie i świadomie. Skoro wiesz już jakie ma plany względem Ciebie czy jakie plany miałby względem innych dziewczyn gdyby nie był z Tobą to po co z nim jesteś? Bo sorry, jeśli ja bym z danym typem chciała rodziny, ślubu, dziecka, a on by nie chciał i wciąż by zdania nie zmienił (a jego wcześniejsze zapewnienia typu by mniej więcej tak wyglądały - "kiedyś na pewno" , "nie wiem" , "za młody jestem na bycie ojcem" ) i byłyby na przykład tylko graniem na zwłokę i odciąganiem wszystkiego w czasie to bym się z takim facetem rozstała bo miałabym takie priorytety i cele, on miałby inne i wtedy obydwoje patrzyliśmy w innych kierunkach. Szukaj kogoś kto ma podobnie do Ciebie. Po za tym drugiego człowieka nie da się zmienić (nawet jestem przeciw zmianom w tej kwestii), ani tym bardziej nie da się go zmusić do miłości, do uczucia. W tym muszą być uczucia, chemia, pozytywne fluidy, muszą w powietrzu "unosić się" pozytywne feromony - jeśli tego nie ma i tej fascynacji to nie "zaskoczy" i tyle. Nie ma się co oszukiwać czy wybielać w tym momencie partnera. Na jakiej podstawie wnosisz, że on jest gejem? Masz jakieś dowody, które o tym by świadczyły? Uważasz, że jest gejem tylko dlatego, że nie kupi Ci nigdy pierścionka i nie nadaje się do związku? Jeśli jesteście razem to może to się wypaliło, albo nigdy nie był Tobą tak naprawdę poważnie zainteresowany. No powinnaś to wiedzieć, w końcu masz 34 lata, a brzmisz jak nastolatka. Powinnaś wiedzieć, że jeśli przez tyle lat nie doczekałaś się nie wiem, wspólnego mieszkania, pierścionka zaręczynowego, ślubu i jakiś poważnych deklaracji co do ewentualnego życia u boku jakiejś kobiety, żony, matki to nie doczekasz się tego, nic z tego nie wyjdzie. Może to nie z Tobą chcę to budować, albo z żadną. W końcu dziś coraz trudniej o relacje (ok, nie popieram, ale też nie tępie) i może koleś chce żyć bez zobowiązań. Zerwij z nim, zostaw go, przestań się z nim spotykać. To nie ma sensu.
1. Lepiej być nielubianą za to, kim jesteś niż być kochaną za to kim nie jesteś. 2. Ludzie nie rodzą się dobrzy albo źli. Rodzą się z pewnymi skłonnościami, ale liczy się sposób, w jaki żyją. I to, jakich ludzi poznają. Edytowane przez MsN Czas edycji: 2019-10-15 o 09:45 |
||
|
|
|
|
#40 |
|
Realistka
|
Dopiero teraz doczytalam, ze autorka ma 34 lata
![]()
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Nieźle co? Gdyby mieli 24 lata to można wybaczyć nieogarnięcie, ale mając 34 i rezerwując salę na wesele, mimo że facet ślubu nie chce, to... nawet nie wiem jak to określić, scenariusz na kiepski, polski film romantyczny?
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87250982]Nieźle co? Gdyby mieli 24 lata to można wybaczyć nieogarnięcie, ale mając 34 i rezerwując salę na wesele, mimo że facet ślubu nie chce, to... nawet nie wiem jak to określić, scenariusz na kiepski, polski film romantyczny?
[/QUOTE]I mimo tego, że chyba nawet nie są w oficjalnym związku. Oni się po prostu - bo żadna z wypowiedzi Autorki nie wskazuje na nic innego - spotykają, tak sobie bujają ze sobą od czasu do czasu.
|
|
#43 | |
|
Realistka
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#44 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Realistka
|
Autorka uwaza, ze sa w zwiazku, a on ze nie sa. Ja to tak widze, patrzac na to co napisala w pierwszym poscie ...
Wlasnie przeczytalam to jeszcze raz i wyciagnelam najbardziej szokujace dla mnie fragmenty: Cytat:
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87251218]W sumie na to nie wpadłem... 5 lat się bujać jako koledzy? Ciekawe czy się całowali w ogóle
[/QUOTE]Niekoniecznie jako koledzy. Ale też nie jako "normalny, regularny, stały związek". Oni tak od czasu do czasu romansują, gdzie ona uważa, że to związek, a facet stwierdza "phi, akurat". ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Czyli nie są.
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
postawilas sprawe na ostrzu noza chcialas zeby sie okreslil
wiec sie okreslil skonczyl z toba ty pozniej go blagalas i wrociliscie do siebie do tego myslisz ze jest gejem,nie dba o ciebie a ty szukasz sali i planujesz slub? wez sie otrzasnij gosciu nie jest najlepszy ale ty to DRAMAT |
|
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
No ale nawet, po prostu sobie tego nie wyobrażam, jak można 5 lat się tak luźno spotykać. W sensie... no ze strony tego faceta ok, może chce być singlem i wykorzystuje sytuację, ale że autorka tyle czasu nie przejrzała na oczy? Jeśli serio tego nie dostrzega to jej specjalista potrzebny, bo to dla mnie już jakieś zaburzenie jest.
|
|
|
|
|
#49 |
|
Realistka
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87251366]No ale nawet, po prostu sobie tego nie wyobrażam, jak można 5 lat się tak luźno spotykać. W sensie... no ze strony tego faceta ok, może chce być singlem i wykorzystuje sytuację, ale że autorka tyle czasu nie przejrzała na oczy? Jeśli serio tego nie dostrzega to jej specjalista potrzebny, bo to dla mnie już jakieś zaburzenie jest.[/QUOTE]
Autorka przejrzala na oczy i organizuje wesele
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Skończona ze mnie debilka i idiotka. Tylko mnie przez cały czas zależało. Tak myślę sobie, że on cały czas wykorzystywał to, że mnie zależy. W niedzielę ani razu do mnie nie zadzwonił, nie wysłał smsa. Ja pierwsza to zrobiłam. Przez cały dzień był zajęty. Dziś jest już godzina 16.30, a on od rana był w stanie zadzwonić, wysłać smsa... Skończona ze mnie debilka i idiotka!!!
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- A wesele zaczęłam organizować, bo mam już dość takiego "romansowania" raz na tydzień albo raz na dwa tygodnie. Mam dość spotkania się. Chce być wreszcie w związku!!! |
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
Troll albo osoba z zaburzeniami psychicznymi
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
On stwierdził, że jest w stanie się oświadczyć, ale muszę zrezygnować z pracy i zająć się domem i nim.
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Stwierdził, że w związku z tym, że nie chce zrezygnować z pracy, ze swoich znajomych, to on nie może mi się oświadczyć i brać ze mną ślubu... |
|
|
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
Wypraszam sobie, mam 23 i mój mózg również nie ogarnia rozumowania autorki
![]() myślę, że troll albo pojedyncze przypadki szczególnie nie ogarniające? Dokładnie, związku nie załatwisz ślubem ![]() Autorko, przecież znajdziesz sobie jeszcze faceta, nie trać czasu na kogoś kto nie jest tobą zainteresowany. I, o boże, naprawdę jesteś taką desperatką? Trochę szacunku do samej siebie, kobieto! Bądź kurą domową, bądź zależna ode mnie, zrezygnuj ze znajomych i co jeszcze? Co to za warunki oświadczyn ![]() Życzę przejrzenia na oczy i udanego kolejnego związku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#55 |
|
BAN stały
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87251633]Troll albo osoba z zaburzeniami psychicznymi[/QUOTE]Też tak uważam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Co w tym złego, że ja w wieku 34 lat ( on w wieku 36 lat) chce wreszcie użytkowania, chce być z kimś częściej niż raz na tydzień albo raz na dwa tygodnie? Co w tym złego, ze chce mieć dzieci ? Mam czekać do 50 siatki, żeby się wreszcie określił? Postanowiłam mu pomóc w podjęciu decyzji...
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
To w czym leży ten problem. Łopatologicznie , proszę.
|
|
|
|
|
#59 |
|
Konto usunięte
|
Twoim problemem nie jest to jak zmusić go do ślubu ale to że ten związek jest do dupy, nie rokuje a Ty myślisz że zmuszeniem go do ślubu zmienisz wszystko że będzie Cię kochał szanował że będziecie tworzyć parę
To nie działa na takich zasadach ,ślub bierze się bo się chce tworzyć rodzinę z osoba która nam pasuje A nie z byle kim żeby tylko był Ślub niczego nie zmieni w twojej sytuacji bo ten związek jest nieudany ,ślub nie ma za zadanie rozpoczynać relacji to jest zwieczenie kiedy ta relacja jest udana i chcemy z tą osobą być na zawsze On tego nie chce ,zerwał z Tobą w odpowiedzi na próbę wymuszenia ślubu,Ty go nawet nie lubisz wypowiadasz się o nim negatywnie .czy myślisz że jak weźmiesz z nim ślub to wszystko się zmieni ? Nie naprawia się kiepskiego związku ślubem, tylko powinno się rozstac Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2019-10-15 o 18:28 |
|
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
Ano w tym, że NIKT nie ma obowiązku ci zapewniać związku, ślubu i dzieci tylko dlatego, że ty bardzo chcesz. Nie możesz sobie złapać jakiegoś przypadkowego faceta i mu oznajmić, że bierzecie ślub, a właśnie coś takiego usiłujesz przeforsować.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.