|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
może to kwestia imienia ![]()
|
|
|
|
|
#452 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Dziewczyny macie takie uczucie, ze Wam dzidziuś naciska mocno na pęcherz? Ja czasem mam straszny dyskomfort i wydaje mi się,.ze mam pełen pęcherz, idę do wc a tam kilka kropli.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Matko i córko ile wy piszecie!
w takim tempie to i w 6 części nie zaczniemy rodzić ![]() A ja się trochę wyłamie z tych ciężkich nastrojów odnośnie samopoczucia w poprzednim tygodniu przez 3 dni miałam jakaś mega zamulenie i prawie się nie ruszałam, wiec i humor miałam podły i WSZYSTKO już chyba mnie bolało i przeszkadzało. W tym tygodniu „wzięłam się za siebie” i nie ta ja. Znowu lepiej się chodzi, oddycha, dotleniam godzinami w parkach i na płacach zabaw aż dzieckiem a teraz właśnie wracam z ciążowych fitnessow i masażu u fizjo. U mnie widzę jak dużo działa nastawienie i planowanie aktywności na kolejne dni. Czując się tak jak dzisiaj to bym chyba mogła i do marca w tej ciąży chodzić ![]() ![]()
|
#454 |
|
Wtajemniczenie
|
nie pomyślałam o tym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#455 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz A jeszcze tak właśnie się zastanawiam czy da się jakoś oszacować na podstawie USG mniej więcej wzrost Maluszka? Bo mój się na klocka nie zapowiada, a szczerze mam kilka sztuk ubranek w rozm. 56 i się zaczęłam zastanawiać czy nie za mało
Edytowane przez Ola0731 Czas edycji: 2019-10-16 o 13:09 |
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mnie uciska. Praktycznie cały czas leży mi na pęcherzu
ledwo zrobię siku, nie zdążę dojść do pokoju i znowu ciśnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#457 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
ja mogę w 6 rodzić o ile oczywiście będzie to grudzień a nie styczeń! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry! Zostawić Was na 2 dni i pół dnia nadrabiania
![]() Byłam wczoraj na USG, mały waży 1875 g w 31+4. Przewidywana waga w PTP 3600 g. Co u mnie? Brzuszek coraz większy, ale nie jest źle, byłam w wczoraj w pracy, w odwiedziny to dziewczyny mówily że fajna mam piłeczkę tylko ta zgaga... A jeszcze dziś zrobiłam pomidorowa na obiad, będzie jazda bez trzymanki ![]() Przyszedł stanik do karmienia z ali, fajny jak za te 15 zł, mógłby być tylko troszkę węższy w obwodzie, no ale ja jestem przyzwyczajona do ścisłych stanikow. Zamawialam kolor szary, 15 września. Btw. Ile staników planujecie mieć do karmienia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja mam 4 sztuki. Jeden z Ali, 3 z Lidla. Jak już mi się rozmiar unormuje to dokupię jakiś jeden droższy, usztywniany typowo wyjściowy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#460 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja planuję kupić 2 takie lepsze i jeden jakiś zwykły do chodzenia w domu i do spania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#461 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Ja mam mnóstwo stanikow, a kp będę pewnie tylko 2 tygodnie, no.. może 3 przy dobrych wiatrach. Chyba też będę sprzedawać laktator.. bo oczywiście kupiłam na zaś, tyle dobrze, że kosztował mnie całe 80 zł
|
|
|
#462 | |||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) Gosia, a jakie z Lidla? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#463 | ||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Z takim tempem pisania chyba bym się nie zdziwiła Swoją drogą 7 to moja ulubiona liczba, jeszcze jakby się moja córcia urodziła 7-go, to już w ogóle byłaby bajka ![]() Cytat:
Zamawiałam 9-go września i do dzisiaj cisza... Tobie też wyświetlał się komunikat na Ali, że przesyłka jest przejęta przez linie lotnicze? Planuję mieć 2 staniki ![]() Piękna waga )
Edytowane przez Alicjazkrainyczaroww Czas edycji: 2019-10-16 o 13:51 |
||
|
|
|
#464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój jeszcze nie przyszedł ale skoro ty dostałaś to jest jakaś nadzieje dla mojego ![]() Ja narazie nie mam pojęcia ile ![]() co do wyprawki to ja liczę max 4tyś w tym wózek i fotelik około 2500 (ale jeszcze nie kupiłam ), ale ja np. śpiworek do wózka kupiłam używany za 40zł (kompletnie nie widać, ze uzywany) tak samo otluacz do fotelika za 20zł i ten kombinezon miś z h&m też za 20zł, łóżeczko dostawne takie drewniane też uzywane, to wieksze łózeczko kupie jak juz bedziemy w nowym domu, ale nie ma co porównywać, pewnie się okaze, że ja połowy rzeczy nie będe mieć
|
|
|
#465 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
|
|
|
|
#466 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Już się dziś od rana cieszyłam, bo przeszły mi mdłości i ból głowy. Zrobiłam zupę ogórkową, spróbowałam i znowu mi niedobrze
nie wiem co ja mam jeść ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#468 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#469 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
ale jak ugotuje to zjemy po talerzu i później nie ma komu jeść. Więc zup nie gotuje w ogóle. Zamawiam sobie konkretne jak jeżdżę do rodziców ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju Dziewczyny ale Wam współczuje tych mdłości i zgag, ja mam czasami wieczorami uczucie ciepła w przełyku i modlę się żeby to nie przeszło w pełnowymiarową zgagę, ogólnie jem wszystko (poza mielonymi, którymi odbijało mi się pół dnia i powiedziałam, ze nigdy więcej) ale zauważyłam, że jem coraz mniej, małego kebaba nie mogę dojeść, wczoraj byłam na takiej bagietce 50cm i specjalnie obiadu wczesniej nie jadłam to zjadłam pół ( a wczesniej wciągałam całą) i dopiero rano się skapłam, że później już nic nie jadłam, mama mi dzis kanapki zrobiła to nie mogłam dojeść i zostawiłam, jedynei co mogę dojeść bez problemu to czekolada
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#472 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Na chwile obecna mam 2 z hm do spania i jeden z dolce sono. Na razie wiecej nie planuje, nie chce chybic z rozmiarem a tez niewiadomo jak to kp w ogole pojdzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ten zestaw wzięłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jeszcze proszę o argument dla męża, żeby kupić coś używanego chciałam monitor kupić właśnie na olx jeszcze z gwarancją stówę taniej, to stwierdził że woli dołożyć i mieć nowy. I tak jest ze wszystkim ![]() to może z nim jest problem, a nie ze mną ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#476 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
to ja sobie mogę czekać ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
mój w pewnym momencie spytał taki wystraszony czy nasze dziecko będzie mieć w ogóle coś nowego ale jak zobaczył to rzeczy to stwierdził, że faktycznie nie ma co przepłacać
|
|
|
#477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrobiłam arkusz kalkulacyjny z dwiema kolumnami, cena rynkowa i cena upolowana/wytargowana. Może sobie w każdej chwili otworzyć i podziwiać rosnącą różnicę.
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
też się kiedyś nacięłam, czekałam na sukienkę któryś tydzień aż zobaczyłam taki sam komunikat. Najgorsze, że jak oddają hajs to się traci na przewalutowaniu
|
|
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#480 |
|
Rozeznanie
|
W ogóle a propos kosztów wyprawki, ja wliczam wszystko, czego tak normalnie bym nie kupiła, gdyby nie nadchodzące dziecko. W tym ciuchy i sprzęty dla mnie -- po co by mi była koszula do szpitala, staniki do karmienia, podkłady ginekologiczne, kapsułki do prania dla dzieci (nie mam innych dzieci)? Szlafroka też bym pewnie nie kupowała. Ani dodatkowych szuflad, półek i lampki w sypialni. IMHO wyprawka to coś więcej niż tylko ubranka, wózek i fotelik samochodowy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

mnie czasem jak rozmawiam z babcią mama musi powstrzymać bo nie odpuszczę tylko powiem co myśli.
może to kwestia imienia 

-część 4.
w takim tempie to i w 6 części nie zaczniemy rodzić 
w poprzednim tygodniu przez 3 dni miałam jakaś mega zamulenie i prawie się nie ruszałam, wiec i humor miałam podły i WSZYSTKO już chyba mnie bolało i przeszkadzało. W tym tygodniu „wzięłam się za siebie” i nie ta ja. Znowu lepiej się chodzi, oddycha, dotleniam godzinami w parkach i na płacach zabaw aż dzieckiem a teraz właśnie wracam z ciążowych fitnessow i masażu u fizjo. U mnie widzę jak dużo działa nastawienie i planowanie aktywności na kolejne dni. Czując się tak jak dzisiaj to bym chyba mogła i do marca w tej ciąży chodzić
nie pomyślałam o tym
ledwo zrobię siku, nie zdążę dojść do pokoju i znowu ciśnie.
o ile oczywiście będzie to grudzień a nie styczeń! 

tylko ta zgaga... A jeszcze dziś zrobiłam pomidorowa na obiad, będzie jazda bez trzymanki 

Zamawiałam 9-go września i do dzisiaj cisza... Tobie też wyświetlał się komunikat na Ali, że przesyłka jest przejęta przez linie lotnicze? 

nie wiem co ja mam jeść 
ale jak ugotuje to zjemy po talerzu i później nie ma komu jeść. Więc zup nie gotuje w ogóle. Zamawiam sobie konkretne jak jeżdżę do rodziców
chciałam monitor kupić właśnie na olx jeszcze z gwarancją stówę taniej, to stwierdził że woli dołożyć i mieć nowy. I tak jest ze wszystkim 
to może z nim jest problem, a nie ze mną
?