Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-10-17, 10:23   #571
Mylukier
Raczkowanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Moja kuzynka pakowała torbe do szpitala 2dni po swoim terminie , ale ona zawsze na wszystko ma czas . Właśnie posegregowalam wczorajsze zafarbowane pranie na kupkę rzeczy, które wyglądają ok i rzeczy które wyglądają źle... Tą grupkę złych chyba wypiorę jeszcze raz na programie z aktywną pianą i trudnymi zabrudzeniami... Jak to nic nie da to przejde sie do rossmana po te chusteczki co Pati wstawiała, a jak i to nic nie da to chyba wywale...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-17, 10:32   #572
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, dopiero wstałam

U mnie to raczej ja jestem z tych gadających przez sen i to mnie TŻ nagrywa dzisiaj i mnie i narzeczonemu śniło się, że się Maks urodził, u mnie wręcz wyglądało to tak, że się wyłonił przez brzuch. Zaczął wychodzić najpierw nos

Przez pępek?! Ja od zawsze uważam, ze dzieci powinny wychodzić przez pępek! On wydaje mi się o wiele bardziej elastyczny, niż podwozie .

Btw... wczoraj przy okazji drenażu moja fizjo pokazała mi, jak poprawnie powinien wyglądać masaż krocza. W poprzedniej ciąży trochę się tam masowalam, chcieć nieregularnie. Od wczoraj wiem, ze nie miałam pojęcia, jak się to poprawnie robi

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Jak prasujecie prześcieradła z gumką? Prędzej oszaleje niż to wyprasuje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Proponuje naciagnac na materac... i poczekać kilka dni

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Mylukier Pokaż wiadomość
Moja kuzynka pakowała torbe do szpitala 2dni po swoim terminie , ale ona zawsze na wszystko ma czas . Właśnie posegregowalam wczorajsze zafarbowane pranie na kupkę rzeczy, które wyglądają ok i rzeczy które wyglądają źle... Tą grupkę złych chyba wypiorę jeszcze raz na programie z aktywną pianą i trudnymi zabrudzeniami... Jak to nic nie da to przejde sie do rossmana po te chusteczki co Pati wstawiała, a jak i to nic nie da to chyba wywale...

Ojej... a nie szkoda ci będzie nowych, dobrych ciuchów?
Stary 2019-10-17, 10:33   #573
voice_of_silence
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Okna? Ja umyłam tylko od środka, bo nie mogłam znieść kurzu Resztę zostawiam dla małżonka. Nienawidzę tego robić i ciąża to jedyny moment kiedy mogę bez wyrzutów sumienia odmówić zupełnie tego przedsięwzięcia.

Torbę chciałam na próbę spakować już w tym tygodniu, bo nie mam pojęcia co brać w końcu do tego szpitala i w co się zmieszczę.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-17, 10:35   #574
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez purple noise Pokaż wiadomość
Niw prasujemy

Ja widziałam na fb tylko ze jakaś laska poroniła wczoraj, trochę dziwny post. Tego, co piszesz, nie widziałam.

Ja jeszcze ze swoją walizka pojadę do rodziców pod koniec października, porem jak wrócę to może spakuje do szpitala. Ale nie pali mi się.

Właśnie naszych nigdy nie prasuje i nie składam, ale tu jednak w łóżeczku będę miała tylko prześcieradło na widoku, a się strasznie wymiętoliło w pralce perfekcyjnej pani domu ze mnie nie będzie

Cytat:
Napisane przez Ivi56 Pokaż wiadomość
Blisko gumki już nie prasuje, tam i tak sa zagięcia i idą pod spod i bokami materaca.

Jednak cofam pytanie...odpaliłam na yt filmik i nawet przy gumkami się udało za to oglądam czwarty raz jak to dziadostwo złożyć i z moja sprawnością manualną chyba się nie uda zostawiłam mężowi.

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-17, 10:39   #575
Mylukier
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Przez pępek?! Ja od zawsze uważam, ze dzieci powinny wychodzić przez pępek! On wydaje mi się o wiele bardziej elastyczny, niż podwozie .

Btw... wczoraj przy okazji drenażu moja fizjo pokazała mi, jak poprawnie powinien wyglądać masaż krocza. W poprzedniej ciąży trochę się tam masowalam, chcieć nieregularnie. Od wczoraj wiem, ze nie miałam pojęcia, jak się to poprawnie robi

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

W sumie nie takie nowe bo kupiłam dużą torbę używanych ciuchów na fb... A tych ciuszków które wyglądają brzydko to w sumie nie ma tak dużo... Jak ja się cieszę, że nie przyjmowałam ciuszków od znajomych, którzy potem je chcieli spowrotem bo planują jeszcze dzieci... Przecież bym miała takie wyrzuty sumienia, że im je zepsułam... A tak to nie mam żadnej sipiny z tego powodu. Wiadomo że szkoda, spróbuję to uratować, ale jak się nie uda to wywale i tyle

Mylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-17, 10:39   #576
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Niestety ta cukrzyca to chyba jedno wielkie gooofno jest tulam na szczęście po porodzie wszystko mija
Najgorsze jest to, że nie wiadomo co zrobić/zjeść, żeby te cukry z rana były w normie Po posiłkach jest ok, nawet jak się zje coś powiedzmy mniej dozwolonego, to zawsze jest opcja iść na jakiś spacer itp. i cukier będzie niższy, a na ten na czczo nie ma lekarstwa

Idę na spacer i przy okazji odbiorę paczkę z paczkomatu, chyba przyszedł śpiworek. Mam nadzieję, że będzie dobry
Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-17, 10:42   #577
Ivi56
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
wow, i co z malutką?

I mama i córeczka maja się dobrze, teraz tylko mała mysi przybierać na wadze.

Ivi56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-17, 10:49   #578
gosiulam185
Zakorzenienie

Ja za okna się na razie nie zabieram, dopiero bliżej terminu żeby wywołać. Poza tym zaczynają mnie martwić coraz częstsze skurcze. Nie wiem czy to te przepowiadacze, ale wczoraj wieczorem złapał mnie dodatkowo straszny ból miesiączkowy.

Nie mam pojęcia jak się wykonuje ten masaż krocza. Czytam i czytam i nic z tego nie rozumiem i tak. Chyba bym jakiś film instruktażowy musiała obejrzeć

Ja zamierzam spakować torbę na początku listopada. Ale najpierw muszę wyprać wszystkie te szpitalne rzeczy i poszykowac

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-17, 10:53   #579
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Ja za okna się na razie nie zabieram, dopiero bliżej terminu żeby wywołać. Poza tym zaczynają mnie martwić coraz częstsze skurcze. Nie wiem czy to te przepowiadacze, ale wczoraj wieczorem złapał mnie dodatkowo straszny ból miesiączkowy.

Nie mam pojęcia jak się wykonuje ten masaż krocza. Czytam i czytam i nic z tego nie rozumiem i tak. Chyba bym jakiś film instruktażowy musiała obejrzeć

Ja zamierzam spakować torbę na początku listopada. Ale najpierw muszę wyprać wszystkie te szpitalne rzeczy i poszykowac

Właśnie ja pamietam, ze poprzednim razem szukałam takiego filmu (a nie tylko obrazków) i wtedy dooope znalazłam :/ Teraz chciałabym podejść do tego masażu jednak poważniej i postanowiłam, ze już od teraz masuje zewnętrznie (z olejkiem migdałowym) a po skończonym 35tc jadę z pełna para. Zobaczymy, czy odczuje jakieś efekty...
Stary 2019-10-17, 10:59   #580
nillka88
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Cytat:
Napisane przez Ivi56 Pokaż wiadomość
I mama i córeczka maja się dobrze, teraz tylko mała mysi przybierać na wadze.

no to super

u mnie akurat od początku ciąży lepiej mi z rękami w górze (choć zawsze miałam je słabe) niż się schylac, kucac itd nawet był czas, ze spałam na plecach z rękami wyprostowanymi za głową co absolutnie przed ciąża mi sie nie zdarzało
Stary 2019-10-17, 11:03   #581
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alicjazkrainyczaroww Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to, że nie wiadomo co zrobić/zjeść, żeby te cukry z rana były w normie Po posiłkach jest ok, nawet jak się zje coś powiedzmy mniej dozwolonego, to zawsze jest opcja iść na jakiś spacer itp. i cukier będzie niższy, a na ten na czczo nie ma lekarstwa

Idę na spacer i przy okazji odbiorę paczkę z paczkomatu, chyba przyszedł śpiworek. Mam nadzieję, że będzie dobry

Współczuje z tymi cukrami a diabetolog nie podpowiadała jakiś posiłków nocnych? Może tu jest problem ?

Stary 2019-10-17, 11:09   #582
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Współczuje z tymi cukrami a diabetolog nie podpowiadała jakiś posiłków nocnych? Może tu jest problem ?

Diabetolog widziała mój jadłospis i wg niej jem dobrze. Pewnie i jest problem z ostatnim posiłkiem, ale przetestowałam już naprawdę sporo opcji i nic nie pomaga. Problem w tym, że na każdego działa co innego i trzeba próbować na sobie. Myślałam jednak, że przy insulinie będzie mi spadał ten cukier, chociaż o 1, a nie rósł jutro mam dzwonić do niej jeśli dalej będzie powyżej 90, zobaczymy co mi powie

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-10-17, 11:35   #583
PatiPee
Zakorzenienie

Bylam sluchajcie w Firmie.
Oddalam klucze , porozmawiałam i pożegnałam się z szefem. Ach jak miło było. To taki fajny facet. Powiedział ze beda na mnie czekać i ze nie zamierzają szukac nikogo na moje miejsce bo sa bardzo zadowoleni. Życzył wszystkiego dobrego dla mnie i dla Dzidzi.
Cytat:
Dzień dobry, chociaż dla mnie średnio dobry.

Od rana mam parszywy nastrój. Cukier mimo zwiększenia insuliny o 1j dzisiaj był wyższy niż wczoraj No płakać mi się chce! Najgorsze jest to, że diablo mówiła o maksymalnie 4j insuliny, a już wczoraj zaaplikowałam sobie 3j i to nic nie dało... Nie wiem co robić Mam nadzieję, że moja córka urodzi się na początku grudnia, bo mam dość tej całej cukrzycy. Człowiek je zdrowo, to co dozwolone, bierze insulinę i jest z tego jedno wielkie gów** Na dodatek z tej niemocy wyładowałam się na Tż
Współczuję Ci tej cukrzycy
Cytat:
Ile przed porodem zamierzacie pakować torbę do szpitala?

Ja chyba ogarnę to jakos w listopadzie. A moze mnie wczesniej najdzie, choc nie widze za bardzo sensu. narazie mam kupioną nową bieliznę tak zeby byla i lezala bo cos czuje czeka mnie leżenie z ciśnieniem ;( na początku listopada wybieram sie do PRIMARK po nowe pidzamy ale jakies takie rozpinane od góry bym chciala z krótkimi spodenkami.
Kupie tam tez klapki pod prysznic od razu. I pewnie jakies inne ☠☠☠☠☠☠☠y.

Stary 2019-10-17, 11:36   #584
Ivi56
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie ja pamietam, ze poprzednim razem szukałam takiego filmu (a nie tylko obrazków) i wtedy dooope znalazłam :/ Teraz chciałabym podejść do tego masażu jednak poważniej i postanowiłam, ze już od teraz masuje zewnętrznie (z olejkiem migdałowym) a po skończonym 35tc jadę z pełna para. Zobaczymy, czy odczuje jakieś efekty...

Midusia opisz proszę krok po kroku jak robi się ten masaż poprawnie
Ja tez chciałabym robić, ale nie wiem jak się do tego zabrać

Stary 2019-10-17, 11:44   #585
PatiPee
Zakorzenienie

To prawda, niektóre kobiety jednak powinny na siebie w ciąży bardziej chuchać, ale ja nie wiem czy mnie osobiscie bardziej zmeczy mycie okien czy bieganie i zabawa ze starszakiem 🤷☠♀️ w sumie wiem, jestem pewna, ze to drugie. Podnoszenie do fotelika itp itd. A szyjka dluga i bardzo twarda. Wiem tez ,ze nie wszystkie tak mają i trzeba na siebie uwazac. Ja juz jestem jakas wewnetrznie spokojna. Wiem, ze jesli by sie teraz urodzil ma już te 2kg na bank i jakis taki wewnętrzny chiiiiilllll mnie ogarnia....

I rzeczywiście duzo bardziej meczy mnie schylanie się, kucanie... o matko...to jest ma-sa-kra. A jak nie lubicie myć okien to idealny czas aby powyręczać się Tżtami ja lubię ale nie jak pada 🥴

Stary 2019-10-17, 11:48   #586
Ann555
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że z początkiem listopada to zrobię
Ja tez myślę, początkiem listopada się spakowac

Ann555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-17, 11:51   #587
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Diabetolog widziała mój jadłospis i wg niej jem dobrze. Pewnie i jest problem z ostatnim posiłkiem, ale przetestowałam już naprawdę sporo opcji i nic nie pomaga. Problem w tym, że na każdego działa co innego i trzeba próbować na sobie. Myślałam jednak, że przy insulinie będzie mi spadał ten cukier, chociaż o 1, a nie rósł jutro mam dzwonić do niej jeśli dalej będzie powyżej 90, zobaczymy co mi powie

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka

Stres też podnosi cukier może trzeba chwilę czasu, żeby zadziałała insulina? czy to powinno być odrazu widoczne po jednym wkłuciu ?

Stary 2019-10-17, 11:58   #588
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez purple noise Pokaż wiadomość
A jaki masz? Ile to w ogóle musi kosztować żeby było Ok?

Ja mam z Intec Pandę i kilka lat temu kosztował ok 120 zł, ale jakbym teraz kupowała to chyba bym się zagłębiła bardziej w temat i poczytała jakieś fora, za taki lepszy chyba trzeba koło 200 zł dać
Cytat:

Ostatnio coraz bardziej kusi mnie żeby iść do fizjo. Pomaga Ci ten drenaż?

Udało mi się i zapisałam się do położnej do porodu, do której chciałam 🥰 we wtorek jadę do szpitala się z nią spotkać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-17, 12:01   #589
maddd
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!!
Ale piękna pogoda dziś U mnie też pranie dziś w ruch poszło, nawet pościel zmieniam, mam nadzieje ze mi wyschnie przez cały dzień

A ja nadal mam tą okropną zgagę No nic nie pomaga, jem mało naprawdę, kawę dziś odpuściłam, Rennie nie pomaga żałuję że wczoraj kawę piłam, pewnie trochę pogłębiła mi to cholerstwo.... rano zjadłam tylko trochę kaszy mannej na śniadanie... dziewczyny, co jeść przy zgadze?

Alicjawkrajnieczarów - współczuję Ci tej cukrzycy Może trzeba troszkę czasu, żeby dieta, którą teraz stosujesz, zadziałała na te skoki cukru?

PATI, super Twój szef zareagował !! Bardzo miło

Dziewczyny, a ja mam pytanie jeszcze odnośnie snu maluszków Co kładziecie jeszcze na materac w łóżeczku? Jakiś ochraniacz + prześcieradło??
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-17, 12:02   #590
milawo
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny, a ja mam pytanie jeszcze odnośnie snu maluszków Co kładziecie jeszcze na materac w łóżeczku? Jakiś ochraniacz + prześcieradło??
Dokładnie, ochraniacz i prześcieradło i tyle.
milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-17, 12:17   #591
Ivi56
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!!
Ale piękna pogoda dziś U mnie też pranie dziś w ruch poszło, nawet pościel zmieniam, mam nadzieje ze mi wyschnie przez cały dzień

A ja nadal mam tą okropną zgagę No nic nie pomaga, jem mało naprawdę, kawę dziś odpuściłam, Rennie nie pomaga żałuję że wczoraj kawę piłam, pewnie trochę pogłębiła mi to cholerstwo.... rano zjadłam tylko trochę kaszy mannej na śniadanie... dziewczyny, co jeść przy zgadze?

Alicjawkrajnieczarów - współczuję Ci tej cukrzycy Może trzeba troszkę czasu, żeby dieta, którą teraz stosujesz, zadziałała na te skoki cukru?

Tak, ja kupiłam taki podkład
https://motherhood.pl/sklep/bawelnia...o-120x65cm-34/

Stary 2019-10-17, 12:20   #592
sevenofnine
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny!!

Wszystko, jeśli tak czy siak masz zgagę z powodu makabrycznego ucisku macicy/dziecka na żołądek i sąsiedztwo. "Pomaga" może niejedzenie, ale to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-17, 12:31   #593
raficzyca
Zadomowienie

Madd, mnie na zgage nie pomaga nic. Ani jedzenie, ani niejedzenie. Zadne graviscony, woda z soda ani rennie. Trzeba to przetrwać.
raficzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-17, 12:34   #594
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Stres też podnosi cukier może trzeba chwilę czasu, żeby zadziałała insulina? czy to powinno być odrazu widoczne po jednym wkłuciu ?

Stres na pewno podnosi cukier, ale niczym się nie stresuje, nawet dzisiaj się wyspałam, co się rzadko zdarza. Z tego co mówiła diabetolog powinien mi się od razu zmniejszać.. Choć z drugiej strony, koleżanka, która też ma cukrzycę ciążową dopiero od 8j insuliny zauważyła spadek cukru. Zobaczymy, dzisiaj wbijam 4j i jeśli znów będzie powyżej 90, to jutro mam dzwonić do diabetolog i coś ustalać

Cytat:
Hej dziewczyny!!

A ja Tobie współczuję tej zgagi, zdecydowanie masz gorzej ode mnie... Nie wiem co Ci doradzić w sprawie jedzenia, totalnie nie mam pojęcia co mogłoby pomóc. Parę razy zdarzyło mi się, że miałam zgagę, ale po kilku godzinach samo mijało. A co do mojej diety, to już od miesiąca ją stosuje, a w ciągu dnia jest ok. Z tego co czytam na grupach, to bardzo dużo osób ma problem z uregulowaniem cukru na czczo, nawet przy braniu insuliny. Kiepska sprawa, nie ma złotego środka, podobnie jak w przypadku Twojej zgagi

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Bylam sluchajcie w Firmie.
Oddalam klucze , porozmawiałam i pożegnałam się z szefem. Ach jak miło było. To taki fajny facet. Powiedział ze beda na mnie czekać i ze nie zamierzają szukac nikogo na moje miejsce bo sa bardzo zadowoleni. Życzył wszystkiego dobrego dla mnie i dla Dzidzi.
Współczuję Ci tej cukrzycy Ja chyba ogarnę to jakos w listopadzie. A moze mnie wczesniej najdzie, choc nie widze za bardzo sensu. narazie mam kupioną nową bieliznę tak zeby byla i lezala bo cos czuje czeka mnie leżenie z ciśnieniem ;( na początku listopada wybieram sie do PRIMARK po nowe pidzamy ale jakies takie rozpinane od góry bym chciala z krótkimi spodenkami.
Kupie tam tez klapki pod prysznic od razu. I pewnie jakies inne ☠☠☠☠☠☠☠y.

Bardzo fajnie zachował się Twój szef
Stary 2019-10-17, 12:34   #595
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny!!

Czy tylko ja wyrodna matka nie wzięłam się jeszcze za pranie? I do połowy listopada nie mam zamiaru tego ruszać ?

Ja będę dawać podkład i prześcieradło do łóżeczka i tyle

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-17, 12:38   #596
milawo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
Czy tylko ja wyrodna matka nie wzięłam się jeszcze za pranie? I do połowy listopada nie mam zamiaru tego ruszać ?

Szczerze to ja też miałam to robić później ale jest taka piękna pogoda że wszystko schnie raz dwa, więc szkoda nie skorzystać.
Poza tym zobaczyłam ile jednak tego mam i że wszystko chcę wyprasować, a z tą bolącą ręką będzie ciężko. Muszę kogoś zorganizować do pomocy
milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-17, 12:40   #597
raficzyca
Zadomowienie

Ola, ja też nie ruszyłam z praniem. Cały czas liczę, że zdążę że wszystkim zostało rowne 7 tygodni do ptp i nie chciałabym rodzić ani dnia wcześniej.

Dziewczyny, czy Was też tak dusi w piersiach? Zwłaszcza przy lezeniu na wznak nie mogę złapać oddechu. Zadyszke mam po wejściu na 1 piętro.
raficzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-17, 12:40   #598
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość

Oj tam zaraz wyrodna :P Nigdzie nie jest powiedziane/napisane kiedy to należy zrobić Ja akurat wolałam to zrobić wcześniej, ale jest jeszcze trochę spraw, czy rzeczy do kupienia, które zostawiam sobie na listopad/grudzień.

Również będę dawać jedynie podkład i prześcieradło
Stary 2019-10-17, 12:51   #599
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez raficzyca Pokaż wiadomość
Ola, ja też nie ruszyłam z praniem. Cały czas liczę, że zdążę że wszystkim zostało rowne 7 tygodni do ptp i nie chciałabym rodzić ani dnia wcześniej.

Dziewczyny, czy Was też tak dusi w piersiach? Zwłaszcza przy lezeniu na wznak nie mogę złapać oddechu. Zadyszke mam po wejściu na 1 piętro.
Dobrze że chociaż nie jestem sama zdarzysz zdarzysz. Ja mam pewnie 2-3 pralki prania i potem prasowanie. Myślę że w góra 2 dni to ogarnę

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-17, 12:53   #600
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Chyba niepotrzebnie kupowałam śpiworek do wózka Dostałam jeden szary, który jest trochę mniejszy i lepiej się układa w wózku. Myślałam z początku, że jest za duży, nie zauważyłam, że można go zmniejszyć odpinając przedłużkę Nie wiem teraz, chyba oddam ten w gwiazdki, bo po co mi tyle śpiworków? Co byście zrobiły na moim miejscu? Wrzucam foty obydwu śpiworków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gwiazdki.jpg (73,8 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szary.jpg (81,5 KB, 60 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości