|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać, cz.51
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej aptece nawet na odpisy wydają teraz tylko do 30 dni od daty wystawienia oryginalnej recepty. Dawniej spokojnie przez kilka miesięcy realizowałam. Słyszałam, że e-recepty mają być ważne rok (z wyjątkiem antybiotyków i leków psychotropowych). Prawda to?
|
|
|
|
#2344 |
|
Zadomowienie
|
Harry Potter i Kamień filozoficzny: czy gdyby Harry nie spotkał Quirrella, to czy Voldemort mógłby zdobyć kamień? Przy końcu filmu Dumbledor mówi, że kamień mogł zdobyć ten, kto nie miał zamiaru go wykorzystać. Czyli wynika jakby Harry pogorszył sprawę, bo to on "przyniósł" kamień Quirrellowi. Dobrze rozumiem
?
|
|
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam 2 miesiace temu (może sytuacja się zmieniła) tabletki anty na recepte która była ponad tydzień przeterminowana.
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat wczoraj, kiedy to pisałaś, dzień był zdecydowanie bardzo mało przypominający lato, 12 stopni i deszcz momentami ulewny
|
|
|
|
#2347 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87256245]To chyba zależy gdzie, u mnie nic nie lało i było nadal stosunkowo ciepło. Wiało, ale temperatura nie spadła mocno.[/QUOTE]
Tak, wiem, że to zależne od regionu, wczoraj rozmawiałam z rodzinką i u nich było ponad 20 stopni i słońce. Ale wizażanka, która to pisała, jest jak ja z Wrocławia, dlatego się zdziwiłam. |
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
JUż nie wazne
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2019-10-17 o 12:06 |
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
#2352 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za polecenie ręczników
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Biotebal. Czy on jest słodki w smaku?
|
|
|
#2354 |
|
Pani Mizantrop
|
Pielegnacja cala w lazience, swieze maski do twarzy w lodowce, makijaz w kosmetyczce przy lustrze, ale z kolorowki mam malo produktow i uzywam wszystkich (nie mam kilku palet cieni, kilku roznych pudrow czy rozy, mam tylko produkty, ktorych uzywam na co dzien w kazdy dzien pracujacy - jesli nie pracuje, to sie nie maluje).
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. W dużej szafce łazienkowej mam pojemniki/kosze plastikowe i w nich mam posegregowane kosmetyki, np: kremy, maseczki, inne kosmetyki do twarzy (do niedawna stały tak luzem na półce, ale ciągle coś spadało, albo mąż strącał, nie mówiąc już jak uciążliwe było ściąganie wszystkiego żeby wytrzeć półkę i ponowne kładzenie ...), na innej półce mam przygotowane kosmetyki, które będę używać, gdy skończy mi się to co aktualnie używam. 2. W dużym plastikowym koszu we wnęce przy wannie trzymam żele pod prysznicem, szampony, odżywki, maski do włosów, peelingi 3. Na szklanych półkach w tej samej wnęce trzymam płyny do kąpieli, to co się nie mieści w koszu na wannie, dzieciowe kosmetyki do kąpieli/mycia 4. Większość kolorówki w pojemnikach na półce w mniejszej szafce nad pralką, obok lustra, a takie mniejsze gabarytowo jak korektor, tusz, pomada do brwi i szminki, które mogę brać "na szybko" w ciemno (tzn pasują do większości do makijaży) w organizerze z Aliexpress na pralce (denerwuje mnie to, wolałabym mieć "gołą" pralkę ![]() Zapasy - w kartonach pod łóżkiem i w szafie. Wyznaję zasadę, że wszystko musi być schowane, a jak nie wszystko to jak najwięcej. Nie lubię "wystawek" i nawet perfumy trzymam na półce w szafie w przedpokoju. ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- A co do ręczników, to za radą tutaj kupiłam w Jysku z Kronborg: Kronborg Gold: 2 kąpielowe i 2 do rąk Karlstad i trochę droższe Nora. Nie widzę między nimi różnicy, z obu jestem zadowolona
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2019-10-17 o 15:18 |
|
|
|
|
#2356 | |
|
Interleukina Druga
|
Cytat:
Tu mam absolutne minimum. Mydło, żel do mycia twarzy, pojemnik ze szczoteczkami, pasta, płyn do płukania jamy ustnej, pojemnik na soczewki, etui na okulary. Dodatkowo jeszcze pędzle w szklance - muszę coś na nie wymyślić, bo ani mi to tam nie pasuje i dodatkowo mam wrażenie, że zaraz ta szklanka będzie przezemnie zbita. 2. Szafki pod zlewem - jest ich dużo, ale są małe i przez to strasznie niepojemne, nieustawne. W najwyższej szufladzie mam rzeczy do włosów (grzebienie, szczotkę, gumki, spinki) oraz w drugiej wrzucone rzeczy do golenia TŻ. Reszta szafek z racji kompletnie nieużytkowej wielkości to powciskane zapasy mydła, maseczki, papieru, podpasek, suszarka, kapsułki do pralki, płyn do płukania.Ustawione bez większej logiki - co się gdzie zmieściło na wysokość. 3. Zainwestowaliśmy w metalową szafkę w biedrze za jakieś 30 zł: taka niska, z trzema dość szerokimi poziomami. Dodatkowo w pepco zainwestowałam w koszyki, w których mamy rzeczy już z większą logiką niż pod zlewem. Na najwyższym poziomie w jednym koszyku trzymam swoją pielęgnację i perfumy, w drugim pielęgnację TŻ + kilka moich rzeczy, które mi się nie zmieściły ![]() Na środkowym jest kosmetyczka z takim codziennym niezbędnikiem do makijażu oraz pojemnik z przegródkami z wyborem: szminek, podkładów i korektorów, palet cieni. Z rana po prostu wyjmuję tą kosmetyczkę, stawiam na blacie przy zlewie, dobieram część kosmetyków z pojemnika, a po wszystkim odkładam na miejsce. Może to mniej wygodne niż specjalna toaletka czy wszystko pod ręką (wcześniej malowałam się przy biurku i wszystko miałam na wierzchu i na tym samym poziomie), ale sprawdza się. Na najniższym poziomie znajduje się kolejna kosmetyczka z kolorówką na zapas (np tusze, pudry kupione w promocji, bo do nich regularnie wracam) albo rzadziej używane (typu kolorowe palety czy ze specyficznym wykończeniem, którego nie stosuję na co dzień), lakiery do paznokci. I druga połowa poziomu jest pusta, bo już wszystkie rzeczy mają swoje miejsce. |
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na resztę kosmetyków mam taką komódkę z Ikei: https://www.ikea.com/pl/pl/p/moppe-m...zowa-40216357/ I jedną dużą szufladę w komodzie. W komódce: Trzy szufladki na górze: usta, cienie do powiek, reszta rzeczy do oczu (tusze, kredki, eyelinery, rzeczy do brwi) Dwie środkowe szufladki: podkłady, pudry, korektory a w drugiej róże i rozświetlacze Dolna szuflada: aktualna pielęgnacja twarzy W dużej szufladzie komody mam organizery i trzymam w nich rzeczy do włosów, ciała, jedno pudełko rzeczy do paznokci, waciki do demakijażu, zapasy. Kosmetyki do makijażu, których aktualnie używam mam w jednej kosmetyczce, żeby bez grzebania po szufladach się móc szybko umalować jak wychodzę.
|
|
#2358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
|
|
#2359 |
|
cat lady
|
Czy buty sportowe (nie jakieś wielkie, klasyczne szare niskie NB) nie gryzą się z ołówkowa skorkowa spodnica?
Zarzuciłam je do prowadzenia auta i wyglądało to według mnie kurcze spoko na tyle że bym je tak normalnie nosiła, ale wyczucia stylu to ja nie posiadam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2360 |
|
Rozeznanie
|
Gdzie zagranico oglądać kuchenne rewolucje i tego typu playerowe programy? Coś z vod TVP tez spoko.
Hola nie działa jakie są pirackie stronki?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2361 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2362 |
|
Rozeznanie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;87257646]Weeb.tv[/QUOTE]
Dobrze rozumiem ze to taki stream? A jak chce se obejrzeć jak z playera? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2363 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem z aplikacją wizaż - jak wchodzę w nieprzeczytany (ale śledzony) wątek, to przerzuca mnie do pierwszego posta na ostatniej stronie, zamiast - jak dotychczas - do pierwszego nieprzeczytanego w całym wątku. Czy ktoś też tak ma? ☹️
|
|
#2365 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2367 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widzę od jakiegoś czasu dużo dziewczyn w sukienkach i butach Veja i niezle to nawet Wyglada http://www.elle.pl/artykul/sportowe-...anckich-spodni |
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2369 | ||
|
cat lady
|
Cytat:
Cytat:
http://www.elle.pl/artykul/sportowe-...anckich-spodni[/QUOTE] Dzięki! Będę nosić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2370 |
|
ale szał :P
|
Czy kolczyki z Pandory kupię tylko w Pandorze czy jeszcze gdzieś mogę je znaleźć?
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

jak zupa to tylko w lodówce

jakie są pirackie stronki?
️