|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
|
|
|
|
#692 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale ja nie przytyłam NIC przez całą ciążę. Od tego nieszczęsnego usg (czyli już miesiąc) nie żałuje sobie absolutnie niczego- słodycze są na przykład codziennie- i nie przytyłam ani deko. Albo stres mnie zjada od środka albo nie wiem o co chodzi.
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
No to jeszcze j poproszę dzisiaj o kciuki, bo wizytuje o 19:00. TSH dość mi ostro poszło w górę, ale to myśle spokojnie uregulujemy zwiekszona dawno letroxu
![]() Chce tylko usłyszeć, ze pessar wciąż ok i na zawsze zapominam o ryzyku przedwczesnego porodu
|
#695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przyszły kokon i poducha do karmienia, czyli niebezpiecznie zbliżam się do końca wyprawki. Oczywiście obie te rzeczy są totalnie zbędne i stanowią fanaberię, ale od razu człowiekowi milej, kiedy można się pocieszyć wiciem gniazda po kolejnej super nocy. Młoda ma już jakąś tam masę i odkryła, że najfajniej rozwala się swój tymczasowy domek bladym świtem -_- Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#696 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Jak pytałam co będę robić bez roboty to właśnie jeszcze leżę w łóżku :p
Ale noc była ciężka, umierałam na zgagę, zalałam ślina całe łóżko chyba o 11/30 dentysta to by coś trzeba było wstawać powoliWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#697 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
. Ostatnio Euthyrox 88 kosztował mnie niezłą pielgrzymkę.Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#698 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
|
|
|
|
#699 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Arya już po wizycie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#700 | ||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Ostatnio udało mi się dorwać ostatnie opakowanie, a na drugie dostałam odpis i miałam po kilku dniach
|
||
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Szczęśliwie mnie akurat zbiorowa histeria z powodu braku leku nie dotyczy, bo biore letrox a to solidny dostawca jest ![]() Najlepsze i tak jest to, ze w opinii 2 endo i mojego gina euthyrox spokojnie można zastąpić letroxem (bo w druga stronę kuz nie zawsze) i mogło by się odbyć bez tych historii z jeżdżeniem 100km po lek za 5zl i cholera wie, dlaczego tylu lekarzy tego nie zrobiło.
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Midusia, a kiedy wogóle chcą Ci ten pessar ściągnąć? To się robi przed samym porodem czy jakoś wcześniej? Sorki, jesli pytanie infantylne, ale ja zielona.
|
|
|
|
#704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam się w piątek. Jestem dzisiaj sama cały dzień bo tż wraca i jedzie na imprezkę firmową z której wróci prawdopodobnie późno późno w nocy. A mnie zaczęła bardzo doskwierać samotność Skończyłam wakacyjne zajęcia, wyprawkę ogarnęłam i teraz odpoczywam, czytam, piorę, sprzątam ale generalnie nudzę się. I chyba hormony mi buzują bo nie poznaję siebie. Jestem taka poirytowana, że nie mam kontaktu z ludźmi a z drugiej strony weźcie mnie zmuście do wyjścia z domu Ale już postanowiłam, że umówię się jeszcze z koleżankami na kilka wyjść, żeby trochę przerwać ten stan.. Tż mnie pytał nawet co się ze mną dzieje i musiałam mu odpowiedzieć, że nie rozumiem sama siebie ostatnio i musi mi trochę schodzić z drogi i nie prowokować kłótni bo nie umiem później się uspokoić. Ewidentnie jednak nie nadaje się na siedzenie w domu samej ![]() Za to wczoraj całkiem poważnie zaczęliśmy analizować imię naszego dziecka. Od początku ciąży miała być Jowita. I żadne z nas nie szukało nic innego. Ale wczoraj przyszedł tż i mówi a może Hania albo Marysia? I zabił mi klina Ta Hania weszła mi teraz w głowę. Ja wiem, że nie da się komuś doradzić ale z tych 3 imion podoba Wam się któreś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#705 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też liczę, że mój pessar będzie ok ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też mieliśmy dylematy co do imienia. Od początku miał być Franciszek, potem jednak zmieniliśmy zdanie że nie. I się nie mogliśmy dogadać. W końcu zdecydowałam że będzie Tomasz ![]() TŻ jeszcze o tym nie wie. Ostatnio taki przestraszony pyta czy nasz syn w końcu będzie miał jakieś imię. Czekam na przesyłkę z zawieszką i wtedy się dowie received_704031100077774.jpegWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
One się czasem nie różniły tym, że w jednym była laktoza, a w drugim nie? Mój endo trwa przy Euthyroxie, bo na każdej wizycie mam podnoszoną dawkę przez głupie TSH i paru opakowań nie zdążyłam wybrać. Po ciąży mamy zrobić przegląd zapasów, zapisać stopniowe schodzenie do zera i przy okazji wybranie tabletek. Jakiś zero waste lekarz mi się trafił ![]() Misiaq, to wam się ma podobać imię! W razie czego macie urzędowy czas na zmianę decyzji. Najwyżej pokombinujcie, jak już się urodzi i zobaczycie córę na własne oczy
Edytowane przez sevenofnine Czas edycji: 2019-10-18 o 10:47 |
|
|
|
|
#708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć w 33 tygodniu
Obudził mnie dziś kurier z torbą do wózka. A ja wczoraj po nocy wsiąkłam w czytanie o pieluchach wielorazowych i mózg mi się zlasował. Upolowałam też otulacz wełniany na Pupeczkowo. I w sumie dalej nie wiem, w który system pójść. Pochwalicie się swoimi kolekcjami? Póki co dla NB mam 5 kieszonek z Pupusa i planuję mieć chociaż dwa otulacze wełniane. Jako wkłady tetra i ręczniki z Ikei. Może jakieś pule, ale ile tego? Don't know. Ciekawa jestem kiedy zadzwonią po odbiór wózka. Cytat:
Hania - bardzo ładnie. Ale sami musicie zdecydować jak bardzo będzie przeszkadzać Wam popularność tego imienia. Mnie samej na początku ciąży chodziła po głowie Marysia. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do imienia to Marysia mi sie bardzo podoba, Hania tez tylko u mnie bardzo popularne, Jowity zadnej nie znam i musialabym bardziej podumac nad tym imieniem takze chyba nie pomoge ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Tak ja wiem, że to nam ma się podobać
Ale miło poczytać i czasem sobie człowiek coś poukłada w głowie ![]() Ola Tomuś śliczne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#711 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Witam się w kolejnym dniu zgagi wczoraj wieczorem było już dobrze, ale tak mi się zachciało słonych paluszków,że zjadłam kilka na noc :sciana: (tak wiem,to było bardzo mądre ) I pół nocy się meczylam. Masakra to jestCytat:
![]() Cytat:
najważniejsze że jest już jakieś światełko w tunelu...Cytat:
![]() Cytat:
Mycha, współczuję tylu km jazdy trzymam.kciuki żebyś przetrwała ![]() Cytat:
może zróbcie losowanie
|
|||||
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Po wizycie, wszystko ok.Jedynie łożysko już w 3 stopniu dojrzałości, ale przepływy wszystkie prawidłowe i mam się niczym niby nie martwić. Kolejna kontrola przepływów 4.11, wiec teraz już pewnie co 2 tyg wizyty.
Mocz mam powtórzyć, śladowe ilości glukozy mogą występować, ale wyniki z krwi są ok hemoglobina glikowana też. Mały waży 2370g ma dużą głowę (to pewnie w tatusia ). Jest w 72 centylu jeśli dobrze zapamiętałam nie chciał pozować do zdjęcia bo przycisnietą ma buzię do macicy ale leży nadal główką w dół. Ogólnie dziś spoko po wizycie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#713 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Misiaq ja już bylam pewna, że moje dziecko nie będzie miało imienia!
Przyjęliśmy kryteria: nie chcieliśmy, żeby było popularne, ale też nie jakieś dziwaczne. Tż miał swój typ, ja bardzo długo nir byłam pewna, aż w końcu kiedyś sama na chłodno sob myślałam i myślałam i oswiecilo mnie że to jest to! Więc nie spinaj się i daj sobie czas ☺ Ale jak sobie przypomne jak każdy próbował imię dla mojego dziecka wybierać to ciśnienie mi do tej pory skacze 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#714 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym mam różne pule i wkłady, jakaś formowanke, co mi dała koleżanka mojego chłopaka zachwycona, ze w końcu jakaś porypana bio matka w okolicy i może komuś przekazać swoje zbiory. Ale to już na duże pupki jest i jak porównuje z tymi otulaczami nb to mi się wydaje, ze zanim dorośnie do tych gaci od niej to już dawno się odpieluchuje, taka przepaść ![]() Cytat:
Najbardziej mi się podoba Hania, ale piszecie, ze to teraz popularne? Jowita i Marysia tak średnio. Ja dzisiaj jestem pierwszy dzień w domku sama, wstawiłam pralkę, idę do dentysty, potem na obiad i potem już może wróci TZ z pracy to pójdziemy razem do miasta. Ja miałam zawsze w pracy jak w ulu, wiec dzisiaj to nawet telki ani żadnej muzyki nie włączyłam. A przez weekend ma być u nas gang słodziakow to tez pewnie będzie kakofonia :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#715 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Ach No i z imieniem było tak, ze musieliśmy podać przy rejestracji ojcostwa w urzędzie, ale dla dziewczynki od początku wiedzieliśmy. Spiny były w przypadku syna, ja już dla świetego spokoju dałam wpisać imię, na które mój chłopak się uparł a wymyślił je na bani na weselu z jakimś starym wujem :p wiec jakby się okazało ze jednak chłopiec to kapa
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#716 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko nie łącz starych eutyroxów z tym nowym co teraz wyszedł. Jak zaczniesz brać nowy to już nie można wrócić do tamtych ![]() Cytat:
Ja na początku nic nie tyłam, schudłam. Potem wyrównałam, a teraz mam +5kg ![]() Nie martw się na zapas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakbym miała córcię to na liście była Marysia i Hania. Wszystkie 3 ładne, Jowita mało spotykane ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||||
|
|
|
#717 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja już zdecydowałam że u nas będzie Tomasz. Misiaq ma problem z imieniem dla swojej córeczki Cytat:
dobrze że wszystko ok ![]() My idziemy na wizytę jutro. Mam nadzieję że te jąderka zstąpiły i po porodzie nie trzeba będzie podawać żadnych leków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#718 | |||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() za wizytę ![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
O matko musiałam coś załatwić w banku, ale się nałaziłam
ubezpieczyciel nam źle wystawił polisę i musiałam iść tam żeby poprawili, potem znowu do banku to zanieść. Nogi mi odpadną a zaraz się zsikam bo nigdzie nie było wc Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#720 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

ale mamy regularne postoje zaplanowane, więc powinno być ok. 
-część 4.

). Fajnie, ale mam wrażenie, że jednak zbyt dużo reklam przeplatanych wartościową wiedzą. Dupcia chciała odpaść, warsztaty były na takiej auli wykładowej jak na studiach, więc cztery godziny na niewygodnych krzesłach.

Skończyłam wakacyjne zajęcia, wyprawkę ogarnęłam i teraz odpoczywam, czytam, piorę, sprzątam ale generalnie nudzę się. I chyba hormony mi buzują bo nie poznaję siebie. Jestem taka poirytowana, że nie mam kontaktu z ludźmi a z drugiej strony weźcie mnie zmuście do wyjścia z domu

Ale miło poczytać i czasem sobie człowiek coś poukłada w głowie
) I pół nocy się meczylam. Masakra to jest
na szczęście miło mnie zaskoczył na tej wizycie 
trochę mniej mi się chce. Tyle km byłam gotowa przejechać do swojej rodziny, ale jak się okazało, że możemy jechać tylko w strony TZta to tak jakoś trochę mi się odechciało.
nie chciał pozować do zdjęcia bo przycisnietą ma buzię do macicy
ale leży nadal główką w dół. 

ubezpieczyciel nam źle wystawił polisę i musiałam iść tam żeby poprawili, potem znowu do banku to zanieść. Nogi mi odpadną