![]() |
#931 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
![]() Cytat:
Wow za zdolności ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Także ile osób tyle opinii ![]() Ale ogólnie wszystkie mega ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
![]()
Z manualnych rzeczy to ja tez lubie dziubac
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#934 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
![]()
A ja zjadlam wlasnie kebaba ostrego, mam nadzieje, ze nie bede rzygac
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#936 | ||
Zakorzenienie
|
![]()
Hej dziewczyny.
Witam się z Polski. ![]() Dzisiaj fajna pogoda to byliśmy w lesie na spacerze z TZtem i jego mamą. Nazbieraliśmy dwa wiaderka grzybów tzn oni nazbierali, bo ja się kompletnie na nich nie znam i umiem odróżnić tylko czerwone muchomory. ![]() Cytat:
![]() Mi się chyba najbardziej pierwsza od lewej podoba. Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2019-10-19 o 21:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mycha , super, ze dobrze znioslas podroz! Myslalam o Tobie, to teraz miłego urlopowania
![]() |
#938 |
Zadomowienie
|
![]()
Rozpakowała się kolejna z listopada. Z terminem na 6 listopada a urodziła 14 października
![]() Z kolei ostatnio trafiłam na czerwcówki 2020 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
![]()
Misia jest dla Ciebie nadzieja ze urodzisz w polowie Listopada tak jakbys chciala
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#940 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja dzisiaj zaczęłam 34tc i właśnie sobie uświadomiłam, ze za równe 4 tygodnie kuz bede donoszona
![]() Mentalnie absolutnie nie jestem na to gotowa! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyprawkowo tym bardziej ![]()
#941 |
Rozeznanie
|
![]()
A my w końcu pojechaliśmy do teściowej po ubranka i najedliśmy się miejscowego chińczyka. Co za galaktyczne oczyszczenie. Dzieciak z radości fika całą noc, mając tyyyyle miejsca
![]() Kiedy myślę o majówkach, czerwcowkach itd., to szczerze im współczuję, że mają jeszcze tyle miesięcy przed sobą. Zostały mi dwa i to jest wieczność, a co dopiero one mają powiedzieć ;d. Ciąża powinna trwać max 6 miesięcy, 9 to jakieś nieporozumienie. Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez sevenofnine Czas edycji: 2019-10-20 o 05:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja miałam ambitny plan pospać dziś bo TŻ jedzie z kolegami do lasu pobiegać i mam łóżko dla siebie i do 16 jestem sama to niestety jak syn usłyszał budził ojca o 7 to właśnie się gimnastykuje ![]() Może uda mi się później przespać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |||
Raczkowanie
|
![]()
Dzień dobry,
dzięki dziewczyny za miłe słowa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#944 | ||
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
![]()
Dzień dobry,
Średnio się wyspałam, w nocy miałam jakieś głupie sny i się obudziłam. Potem usnąć nie mogłam ![]() Cytat:
Jeszcze chwila i zaraz my ![]() ![]() Cytat:
Możemy sobie przybić piątkę, mam takie samo podejście ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-10-20 o 07:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
![]()
Arya glupio narzekać haha, żeś napisala. Wszystkie trochę narzekamy, ja tez jęczę jak babcia. W nocy mnie bola albo jajniki albo więzadła no masakra... czuje ze mi syn gmera normalnie przy samym biodrze z lewej strony jednoczesnie okopujac zebra z prawej. Boli jak nie wiem.
Po kebabie tance byly do 24. Albo i dluzej, nie wiem bo zasnelam. Za to ja ani zgagi ani nic wypiłam tylko 2,5l wody w nocy ![]() ![]() Milej niedzieli dziewczyny! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#946 |
Rozeznanie
|
![]()
Mnie tez się śniły mega ☠☠☠☠☠☠☠y (ze idę do szkoły teatralnej i moim wykładowca ma być stary pijak co nam cyklinowal podłogi
![]() Od 4 do 6 klasyczne kręcenie się i rozkminy o życiu. Jakiś dziwny był wczoraj dzień. O 8 rano nas obudził dwunastolatek „tato, potrzebuje się wysmarkac” ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
![]()
Purple wez Ty uswiadom.meza ze skaleczy te dzieci razem żoną....
Jak mialam 12 lat to moim stalym obowiazkiem bylo mycie naczyn, odkurzanie, mopowanie....brat ze mna sprzatal mial 9lat. I nie bylo ze mi sie nie chce albo nie mam czasu... sami wiedzielismy ze.mama jest pozno w domu zmeczona i musi byc czysto... no to bylo takie jakies oczywiste naturalne... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Ja wam powiem ,ze tez nie chciałabym byc na poczatku tej ciążowej drogi, najpierw strach czy sie utrzyma, potem badania genetyczne, chwilowa ulga bo 2 trymestr, i etap słonicy ![]() ![]() A ja mysle o trzecim haha... bo wiem ze uczucia jakie sa majac bobaska, noworodka w domu sa niesamowite. Zaraz sie okaże jakiego mam duzego Synka, bo dla mnie to nadal dzidziuś z ta roznica ze duzo mowi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#948 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Mam wrażenie, że ja najwięcej ![]() ![]() ![]() Zazdro ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Serio, wysmarkać ? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja nie wiem od czego to zalezy, zgagi nie mam od tego momentu jak o niej pisałysmy... brzuch mi chyba nie opadl
#950 |
Rozeznanie
|
![]()
Walczę z tym jak moge tylko, ze co ja moge poza zrobieniem miny na chłopa i powiedzenia ze ma nastoletnie bobasy. Tylko ze wtedy słyszę, ze ja jestem zła i nie lubię dzieci.
Z była zona tez ciężko mieć jakiś wspólny front. Oni się kłócą od 6 lat, maja momenty jakiegoś lepszego funkcjonowania, ale niestety znowu jest jakaś masakra z nią. Argument ostateczny „zrobiłeś se dziecko z pierwsza lepsza kochanka i myślisz, ze jesteś mądry” ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja czytam Mamy Październikowe zeby sobie przypomniec jak to bylo na samiusim poczatku, z czym byly kłopoty itd. Tym bardziej ze nie mam poloznej środowiskowej i sami sobie będziemy radzic. Juz przypomniałam sobie ze dicoflor podawalam bo L. Mial zagazowany brzuszek, masowalam mu delikatnie i nozki wyzej bralam. Wtedy pomagaly wlasnie probiotyki i delikatne masaże, potem espumisan.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam w tą piękną niedzielę!
Ja naprawdę nie mogę narzekać, 3 trymestr o wiele lepszy niż 2, nic nie kłuje, lepiej oddycham, nawet juz na plecach moge spac a wczesniej mnie dusilo...czasami w nocy zle spie ale ja nigdy nie spalam rewelacyjnie, tylko mnie nogi bola mam wrazenie ze za twarde lozko, obracam sie na lozku z latwoscia, jedyne co to sapie jak parowoz pod minimalna gorke i jak pojde za szybko to brzuch twardnieje ale taka prawda, ze to mi kondycja spadla do zera bo naprawde moj rych przed ciaza a w ciazy to nie ma co mowic wiec to moja wina Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#953 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Ja się staram mieć to gdzieś. Próbuje lubić wszystkich z założenia, rozstali się na kilka lat przed moim pojawieniem się. Ale ona traktuje mnie protekcjonalnie (jest chyba z 14 lat starsza niż ja i to taka „pani nauczycielka”). Nie lubię takich stwierdzeń, ale wydaje mi się, ze jest jej zle, bo się okazuje, ze my mamy fajne życie a ona jest trochę w *upie. Dzieci coraz starsze, zaraz już tak nie będą potrzebować mamy. No chyba, ze będą mieli katar ![]() Nie chce mówić, ze „jest zła, bo zazdrości”, ale sama pamietam jaki miałam bol tylka jak się dowiedziałam, ze mój były, z którym sama się rozstałam, ma nowa dziewczynę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
![]()
Purple to Twoj Tzt tez jest od Ciebie sporo starszy jak moj ode mnie?
On na szczescie nie mial dzieci ani zony. Nie mial nawet narzeczonej ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#955 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Na pewno ciężka sytuacja i mega podziwiam. Szkoda, że pewnie ona buntuje te dzieci :/ Jakby miała swoje życie ciekawsze to pewnie by inaczej to wyglądało, a tak zazdrość przemawia ![]() Dla mnie szok bo 12 letnie dziecko powinno być już bardziej samodzielne, ja przynajmniej byłam. Tak jak Pati pisała miałam już swoje obowiązki itd. a tutaj widzę że jest chyba tak jak u chrześniaka mojego TŻ (ma 11 lat) rodzice po rozwodzie, jemu na wszystko pozwalają no bo biedne dziecko z rozbitej rodziny. Tylko tam akurat ojciec się nim prawie wcale nie interesuje. Ale obowiązków nie ma żadnych, oni (dziadkowie bo szwagierka to się zachowuje jakby była jego siostrą a nie matką) nad nim dmuchają i jest mega rozwydrzony, wymusza wszystko co chce krzykiem i płaczem. Dla mnie hardcor. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
A z drugiej strony możemy cieszyć, że trwa tak długo jak u słonia 😂😂 Cześć dziewczyny! Myślałam, że na zwolnieniu odpocznę, a tu miesiąc mam bardziej zakręcony niż przy pracy... Jak nie jeszcze papiery kredytowe, to wizyta tu, tam, przeprowadzka i jakoś tak mi gorzej, dzisiaj przeżyłam chwile grozy. W poniedziałek wyrwałam zęba, powiem Wam, że bałam się jak chol.era, ale wzięłam tylko raz coś przeciwbólowego i żyję w miarę funkcjonalnie. Mam nadzieję, że szybko mi się zagoi i będę mogła szamać pełną gębą 😂 Wczoraj byłam w naszym nowym mieszkaniu i sztachnelam się niechcący rozpuszczalnikiem... Tzn nie było już w niej nic, tylko szklanka przeszła zapachem, bo mój genialny mąż zostawił ją w kuchni w zlewie po malowaniu... Ogólnie czytając wątki na Wizażu czy na sporej grupie grudniowek na fejsie to biję nam brawo za te wszystkie remonty i przeprowadzki w czasie ciąży, bo jest hardcore! Ogólnie co do dzieci - mam 10letniego brata i mam wrażenie, że moja mama poświęca mu dużo więcej czasu niż mnie (byłam dużo bardziej samodzielna i miałam jednak już coś w tej głowie), a mimo to chłopak jest niereformowalny. Smarka sobie sam, ale żeby zrobić sobie jeść? Pewnie, że nie, chyba, że jest sam w domu i nikt mu nic nie zostawił... Jak się rozbiera to zostawia tzw gniazdo orła, szok. A naprawdę ani moja mama po nim nie sprząta, ani jakoś specjalnie nie głaszcze po głowie, ale żeby coś zrobił to musi krzyknąć.
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Rozeznanie
|
![]()
Dzień dobry w słoneczną niedziele
![]() ![]() Purple współczuje, widze jak koleżanka się męczy z była żona. I ona ma dobry kontakt z córka męża z poprzedniego małżeństwa, ale zazdrosne kobiety są najgorsze. I fakt jest taki, ze jak była ma kogos to jest spokój, ale jak zostaje sama to zazdrość ja zżera od środka i im żyć nie daje ![]() Ja wczoraj wieczorem się mocno przestraszyłam bo jakiś taki skurcz miałam w brzuchu po lewej stronie i ogolnie cały był napiety. Nie wiem czy się wczoraj przekroczyłam bo leżałam mniej niż zwykle i zrobiłam pranie i popracowałam wcześniejsze. Skurcz był na samym środku. Doświadczone dziewczyny jak wyglądają skurcze przepowiadające? Bo ja słyszałam ze to bardziej albo na gorze, albo na dole brzucha ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dzień dobry, u nas też dziś piękne słoneczko
![]() Też nie wyobrażam sobie takiej niesamodzielności w takim wieku. Ale u nas za takie głupotki od razu jest jazda i tłumaczenie dlaczego nie mogą się tak zachowywać. No i u nas oboje mają swoje obowiązki już długo długo. Wszystko było adekwatne do wieku oczywiście, ale na ten moment nie ma problemu żeby powiesili czy ściągnęli pranie, poodkurzali, poznawali po sobie (chociaż tu jest zawsze bunt ![]() ![]() Ja dzisiaj się wzięłam za dalszy ciąg sprzątania. Wczoraj wieczorem ścięliśmy się z teściową o wesele. Co rusz dokłada nam kogoś do listy gości i nie dociera do niej, że najzwyczajniej w świecie nas nie stać na taką ilość osób, po każda para generuje dodatkowe koszty. A dla niej jedyne tłumaczenie "no bo wypada". Ja nie mam takiego poczucia, że wypada zaprosić kuzyna, z którym narzeczony nie rozmawiał ani razu przez ten czas co jest ze mną. Dzisiaj pewnie będzie ciąg dalszy bo wysłałam jej konkretną wiadomość z telefonu TŻ, oczywiście delikatnie ujęte, ale na zasadzie, że ma spadać bo nikogo więcej już nie zaprosimy chyba, że sama sobie za nich zapłaci. Niby się dokładają, ale naprawdę malutko, więc mam gdzieś ich opinię i napisałam jej, że mają nam się nie dokładać tylko dać w kopertę tyle ile uważają za słuszne, a my bedziemy sobie sami o wszystkim decydować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Gosia czy my mamy tych samych teściów ? ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego dnia! Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.