Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-10-19, 20:47   #931
Ivi56
Rozeznanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez ja_kasi Pokaż wiadomość
Natchnęło mnie dzisiaj i zrobiłam aż 3 kartki wszystko żeby nie prasować Jedną pewnie przygarnie teściowa. Ale teraz nie wiem która sobie zostawić. Poradzicie coś?

O co chodzi z tym facebookiem?Załącznik 7694990

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Wow za zdolności ja tez zostawiłabym ta z kościami

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ivi56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-19, 20:48   #932
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Ale piękne kartki mi sie najbardziej podoba ta z liscmi ale wszystkie cudne! Brawo

A mi znowu się podoba ta po lewej na górze

Także ile osób tyle opinii

Ale ogólnie wszystkie mega zdolna babeczka z Ciebie ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-19, 20:54   #933
PatiPee
Zakorzenienie

Z manualnych rzeczy to ja tez lubie dziubac ale srednio mi wychodzi. W zeszlym roku zrobilam takie krasnale. To byl szczyt moich możliwości 🤣Screenshot_20191019-215426_Messenger.jpgScreenshot_20191019-215430_Messenger.jpgScreenshot_20191019-215422_Messenger.jpg

Stary 2019-10-19, 21:06   #934
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Natchnęło mnie dzisiaj i zrobiłam aż 3 kartki wszystko żeby nie prasować Jedną pewnie przygarnie teściowa. Ale teraz nie wiem która sobie zostawić. Poradzicie coś?

Piękne chyba najbardziej podoba mi się ta u góry

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Jak zostanie zasiusiane, to musisz je zdjąć i przeprać. Po prostu na czas prania i suszenia będziesz miała trochę więcej adrenaliny zastanawiając się ciagle, czy znowu nie będzie w łóżeczku jakiejś kałuży
A tak poważniej to zaopatrzylabym się w co najmniej 2, najlepiej trzeci rezerwowy.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Matuchno!!!! Jakie piękności robisz!
Ja bym chyba wyprała sobie ta ostatnia
To dokupie jeszcze chociaż jeden na zmianę

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-19, 21:12   #935
PatiPee
Zakorzenienie

A ja zjadlam wlasnie kebaba ostrego, mam nadzieje, ze nie bede rzygac maz mi przywiózł rowerem wypil po dwa piwka z sasiadem w garazu , pojechal mi po rolo i wyslalam go do sasiada,bo widzialam ze ma ochote isc wiec odpalam jakis film i leze, pewnie zaraz zasne po tym zarciu

Stary 2019-10-19, 21:24   #936
mychamycha
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.

Witam się z Polski. Podróż minęła mi zadziwiająco dobrze. Była tylko niewiele bardziej dokuczliwa niż zwykle. Co dwie godziny robiliśmy postoje, więc mogłam sobie wtedy spokojnie rozprostować i rozruszać wszystkie gnaty.

Dzisiaj fajna pogoda to byliśmy w lesie na spacerze z TZtem i jego mamą. Nazbieraliśmy dwa wiaderka grzybów tzn oni nazbierali, bo ja się kompletnie na nich nie znam i umiem odróżnić tylko czerwone muchomory.
Cytat:

Wow, jakie śliczne!
Mi się chyba najbardziej pierwsza od lewej podoba.
Cytat:
Z manualnych rzeczy to ja tez lubie dziubac ale srednio mi wychodzi. W zeszlym roku zrobilam takie krasnale. To byl szczyt moich możliwości Załącznik 7694999Załącznik 7695000Załącznik 7695001

Fajne!

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez mychamycha
Czas edycji: 2019-10-19 o 21:25
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-19, 21:37   #937
PatiPee
Zakorzenienie

Mycha , super, ze dobrze znioslas podroz! Myslalam o Tobie, to teraz miłego urlopowania

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-10-19, 21:58   #938
misiaq002
Zadomowienie

Rozpakowała się kolejna z listopada. Z terminem na 6 listopada a urodziła 14 października

Z kolei ostatnio trafiłam na czerwcówki 2020

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-19, 21:59   #939
PatiPee
Zakorzenienie

Misia jest dla Ciebie nadzieja ze urodzisz w polowie Listopada tak jakbys chciala ale pomyslcie ze jeszcze 1,5tyg i mamy listopad

Stary 2019-10-19, 23:39   #940
midusia86
Zakorzenienie

Ja dzisiaj zaczęłam 34tc i właśnie sobie uświadomiłam, ze za równe 4 tygodnie kuz bede donoszona
Mentalnie absolutnie nie jestem na to gotowa!
Wyprawkowo tym bardziej
Stary 2019-10-20, 05:53   #941
sevenofnine
Rozeznanie

A my w końcu pojechaliśmy do teściowej po ubranka i najedliśmy się miejscowego chińczyka. Co za galaktyczne oczyszczenie. Dzieciak z radości fika całą noc, mając tyyyyle miejsca

Kiedy myślę o majówkach, czerwcowkach itd., to szczerze im współczuję, że mają jeszcze tyle miesięcy przed sobą. Zostały mi dwa i to jest wieczność, a co dopiero one mają powiedzieć ;d. Ciąża powinna trwać max 6 miesięcy, 9 to jakieś nieporozumienie.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez sevenofnine
Czas edycji: 2019-10-20 o 05:56
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-10-20, 06:26   #942
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
A my w końcu pojechaliśmy do teściowej po ubranka i najedliśmy się miejscowego chińczyka. Co za galaktyczne oczyszczenie. Dzieciak z radości fika całą noc, mając tyyyyle miejsca

Kiedy myślę o majówkach, czerwcowkach itd., to szczerze im współczuję, że mają jeszcze tyle miesięcy przed sobą. Zostały mi dwa i to jest wieczność, a co dopiero one mają powiedzieć ;d. Ciąża powinna trwać max 6 miesięcy, 9 to jakieś nieporozumienie.

Mi zostało 9 tyg i mam wrażenie że to jeszcze wieczność ale pewnie jak już pójdę na zwolnienie to czas przyspieszy

Ja miałam ambitny plan pospać dziś bo TŻ jedzie z kolegami do lasu pobiegać i mam łóżko dla siebie i do 16 jestem sama to niestety jak syn usłyszał budził ojca o 7 to właśnie się gimnastykuje
Może uda mi się później przespać

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-20, 07:21   #943
ja_kasi
Raczkowanie

Dzień dobry,
dzięki dziewczyny za miłe słowa
Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość

Kasi, jesteś zadowolona z tej firmy?

O woooow, Kasi, jestem pod wrażeniem Twojego talentu!!!:O szok, jakie piękne kartki!! ale że tak sama totalnie sama je zrobilas?:O piękne czy Ty zajmujesz sientym zawodowo?
Nic jeszcze nie mogę powiedzieć o prześcieradłach, narazie czekają w kolejce na pranie. Kartk robie tylko hobbystycznie jak jest jakaś okazja i czas.
Cytat:
Z manualnych rzeczy to ja tez lubie dziubac ale srednio mi wychodzi. W zeszlym roku zrobilam takie krasnale. To byl szczyt moich możliwości 🤣Załącznik 7694999Załącznik 7695000Załącznik 7695001

Super Ci wyszły te krasnale ☺
Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Witam się z Polski. Podróż minęła mi zadziwiająco dobrze. Była tylko niewiele bardziej dokuczliwa niż zwykle. Co dwie godziny robiliśmy postoje, więc mogłam sobie wtedy spokojnie rozprostować i rozruszać wszystkie gnaty.

Dzisiaj fajna pogoda to byliśmy w lesie na spacerze z TZtem i jego mamą. Nazbieraliśmy dwa wiaderka grzybów tzn oni nazbierali, bo ja się kompletnie na nich nie znam i umiem odróżnić tylko czerwone muchomory. Wow, jakie śliczne!
Mi się chyba najbardziej pierwsza od lewej podoba. Fajne!

Podziwiam za taką długą podróż, dobrze że zniosłaś ją bez większych problemów.

ja_kasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-20, 07:23   #944
arya09
Zakorzenienie

Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Dzień dobry,

Średnio się wyspałam, w nocy miałam jakieś głupie sny i się obudziłam. Potem usnąć nie mogłam

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Rozpakowała się kolejna z listopada. Z terminem na 6 listopada a urodziła 14 października

Jeszcze chwila i zaraz my mogłabym się rozpakować po 13.11 bo wtedy będzie donoszona. Mam nadzieje, że z tym łożyskiem będzie ok i nie będę musiała rodzić przed 37 tc

Cytat:

Możemy sobie przybić piątkę, mam takie samo podejście chociaż Ty bardziej masz powody jak całą ciąże masz mdłości i wymiotujesz zawsze jak mam zgagę to sobie przypominam o Tobie i głupio mi jakoś narzekać (co i tak ciagle robię)

Edytowane przez arya09
Czas edycji: 2019-10-20 o 07:24
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-20, 07:27   #945
PatiPee
Zakorzenienie

Arya glupio narzekać haha, żeś napisala. Wszystkie trochę narzekamy, ja tez jęczę jak babcia. W nocy mnie bola albo jajniki albo więzadła no masakra... czuje ze mi syn gmera normalnie przy samym biodrze z lewej strony jednoczesnie okopujac zebra z prawej. Boli jak nie wiem.

Po kebabie tance byly do 24. Albo i dluzej, nie wiem bo zasnelam. Za to ja ani zgagi ani nic wypiłam tylko 2,5l wody w nocy

Milej niedzieli dziewczyny!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-10-20, 07:52   #946
purple noise
Rozeznanie

Mnie tez się śniły mega ☠☠☠☠☠☠☠y (ze idę do szkoły teatralnej i moim wykładowca ma być stary pijak co nam cyklinowal podłogi ).
Od 4 do 6 klasyczne kręcenie się i rozkminy o życiu. Jakiś dziwny był wczoraj dzień. O 8 rano nas obudził dwunastolatek „tato, potrzebuje się wysmarkac”

purple noise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-20, 08:04   #947
PatiPee
Zakorzenienie

Purple wez Ty uswiadom.meza ze skaleczy te dzieci razem żoną....
Jak mialam 12 lat to moim stalym obowiazkiem bylo mycie naczyn, odkurzanie, mopowanie....brat ze mna sprzatal mial 9lat. I nie bylo ze mi sie nie chce albo nie mam czasu... sami wiedzielismy ze.mama jest pozno w domu zmeczona i musi byc czysto... no to bylo takie jakies oczywiste naturalne...

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Ja wam powiem ,ze tez nie chciałabym byc na poczatku tej ciążowej drogi, najpierw strach czy sie utrzyma, potem badania genetyczne, chwilowa ulga bo 2 trymestr, i etap słonicy

A ja mysle o trzecim haha... bo wiem ze uczucia jakie sa majac bobaska, noworodka w domu sa niesamowite. Zaraz sie okaże jakiego mam duzego Synka, bo dla mnie to nadal dzidziuś z ta roznica ze duzo mowi

Stary 2019-10-20, 08:08   #948
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Arya glupio narzekać haha, żeś napisala. Wszystkie trochę narzekamy, ja tez jęczę jak babcia. W nocy mnie bola albo jajniki albo więzadła no masakra... czuje ze mi syn gmera normalnie przy samym biodrze z lewej strony jednoczesnie okopujac zebra z prawej. Boli jak nie wiem.

Po kebabie tance byly do 24. Albo i dluzej, nie wiem bo zasnelam. Za to ja ani zgagi ani nic wypiłam tylko 2,5l wody w nocy

Milej niedzieli dziewczyny!

Mam wrażenie, że ja najwięcej

Zazdro po takim kebabie bym się chyba spaliła ja zjadłam na śniadanie kanapki z twarogiem i powidłami i już mam zgagę od rana

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez purple noise Pokaż wiadomość
Mnie tez się śniły mega y (ze idę do szkoły teatralnej i moim wykładowca ma być stary pijak co nam cyklinowal podłogi ).
Od 4 do 6 klasyczne kręcenie się i rozkminy o życiu. Jakiś dziwny był wczoraj dzień. O 8 rano nas obudził dwunastolatek „tato, potrzebuje się wysmarkac”

Serio, wysmarkać ? oni są tacy niesamodzielni ? Czy teraz im się załączyła może jakaś zazdrość, że tata będzie miał nowe dziecko ?

Stary 2019-10-20, 08:10   #949
PatiPee
Zakorzenienie

Ja nie wiem od czego to zalezy, zgagi nie mam od tego momentu jak o niej pisałysmy... brzuch mi chyba nie opadl bo to nie czas....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-10-20, 08:11   #950
purple noise
Rozeznanie

Walczę z tym jak moge tylko, ze co ja moge poza zrobieniem miny na chłopa i powiedzenia ze ma nastoletnie bobasy. Tylko ze wtedy słyszę, ze ja jestem zła i nie lubię dzieci.
Z była zona tez ciężko mieć jakiś wspólny front. Oni się kłócą od 6 lat, maja momenty jakiegoś lepszego funkcjonowania, ale niestety znowu jest jakaś masakra z nią. Argument ostateczny „zrobiłeś se dziecko z pierwsza lepsza kochanka i myślisz, ze jesteś mądry” chłopak się mnie stara od tego izolować, ale wiadomo, ze gdzieś tam strzępki tych awantur się do mnie dostają i jest mi normalnie przykro, bo nic złego nie zrobiłam, ech :/

Stary 2019-10-20, 08:14   #951
PatiPee
Zakorzenienie

Ja czytam Mamy Październikowe zeby sobie przypomniec jak to bylo na samiusim poczatku, z czym byly kłopoty itd. Tym bardziej ze nie mam poloznej środowiskowej i sami sobie będziemy radzic. Juz przypomniałam sobie ze dicoflor podawalam bo L. Mial zagazowany brzuszek, masowalam mu delikatnie i nozki wyzej bralam. Wtedy pomagaly wlasnie probiotyki i delikatne masaże, potem espumisan.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Walczę z tym jak moge tylko, ze co ja moge poza zrobieniem miny na chłopa i powiedzenia ze ma nastoletnie bobasy. Tylko ze wtedy słyszę, ze ja jestem zła i nie lubię dzieci.
Z była zona tez ciężko mieć jakiś wspólny front. Oni się kłócą od 6 lat, maja momenty jakiegoś lepszego funkcjonowania, ale niestety znowu jest jakaś masakra z nią. Argument ostateczny „zrobiłeś se dziecko z pierwsza lepsza kochanka i myślisz, ze jesteś mądry” chłopak się mnie stara od tego izolować, ale wiadomo, ze gdzieś tam strzępki tych awantur się do mnie dostają i jest mi normalnie przykro, bo nic złego nie zrobiłam, ech :/

Purple, daj spokoj choc wiem ze nie jest to mile ani przyjemne... ale ona jest zazdrosna, to trochę normalne pewnie tez bym byla o bylego meza najwazniejsze ,ze że jesteście razem szczesliwi i nic innego sie nie liczy, szkoda ze te dzieci takie nieporadne.... beda mieli kłopot z nimi duzy.

Stary 2019-10-20, 08:18   #952
nillka88
Zakorzenienie

Witam w tą piękną niedzielę!
Ja naprawdę nie mogę narzekać, 3 trymestr o wiele lepszy niż 2, nic nie kłuje, lepiej oddycham, nawet juz na plecach moge spac a wczesniej mnie dusilo...czasami w nocy zle spie ale ja nigdy nie spalam rewelacyjnie, tylko mnie nogi bola mam wrazenie ze za twarde lozko, obracam sie na lozku z latwoscia, jedyne co to sapie jak parowoz pod minimalna gorke i jak pojde za szybko to brzuch twardnieje ale taka prawda, ze to mi kondycja spadla do zera bo naprawde moj rych przed ciaza a w ciazy to nie ma co mowic wiec to moja wina

Stary 2019-10-20, 08:43   #953
purple noise
Rozeznanie

Cytat:
Ja czytam Mamy Październikowe zeby sobie przypomniec jak to bylo na samiusim poczatku, z czym byly kłopoty itd. Tym bardziej ze nie mam poloznej środowiskowej i sami sobie będziemy radzic. Juz przypomniałam sobie ze dicoflor podawalam bo L. Mial zagazowany brzuszek, masowalam mu delikatnie i nozki wyzej bralam. Wtedy pomagaly wlasnie probiotyki i delikatne masaże, potem espumisan.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Purple, daj spokoj choc wiem ze nie jest to mile ani przyjemne... ale ona jest zazdrosna, to trochę normalne pewnie tez bym byla o bylego meza najwazniejsze ,ze że jesteście razem szczesliwi i nic innego sie nie liczy, szkoda ze te dzieci takie nieporadne.... beda mieli kłopot z nimi duzy.

Ja się staram mieć to gdzieś. Próbuje lubić wszystkich z założenia, rozstali się na kilka lat przed moim pojawieniem się. Ale ona traktuje mnie protekcjonalnie (jest chyba z 14 lat starsza niż ja i to taka „pani nauczycielka”). Nie lubię takich stwierdzeń, ale wydaje mi się, ze jest jej zle, bo się okazuje, ze my mamy fajne życie a ona jest trochę w *upie. Dzieci coraz starsze, zaraz już tak nie będą potrzebować mamy. No chyba, ze będą mieli katar
Nie chce mówić, ze „jest zła, bo zazdrości”, ale sama pamietam jaki miałam bol tylka jak się dowiedziałam, ze mój były, z którym sama się rozstałam, ma nowa dziewczynę

Stary 2019-10-20, 08:50   #954
PatiPee
Zakorzenienie

Purple to Twoj Tzt tez jest od Ciebie sporo starszy jak moj ode mnie?
On na szczescie nie mial dzieci ani zony. Nie mial nawet narzeczonej taki wolny ptak, za to mial koleżanek duzo i ile to ja sie nasluchalam od jego kolegów opowieści jak sie poznalismy ,ze Jassek to ma kolezanki na chwile i zebym nie liczyla na nic wiecej 🤣🤣 a on mi sie oświadczył po roku bycia razem

Stary 2019-10-20, 08:55   #955
arya09
Zakorzenienie

Cytat:

Na pewno ciężka sytuacja i mega podziwiam.
Szkoda, że pewnie ona buntuje te dzieci :/
Jakby miała swoje życie ciekawsze to pewnie by inaczej to wyglądało, a tak zazdrość przemawia
Dla mnie szok bo 12 letnie dziecko powinno być już bardziej samodzielne, ja przynajmniej byłam. Tak jak Pati pisała miałam już swoje obowiązki itd. a tutaj widzę że jest chyba tak jak u chrześniaka mojego TŻ (ma 11 lat) rodzice po rozwodzie, jemu na wszystko pozwalają no bo biedne dziecko z rozbitej rodziny. Tylko tam akurat ojciec się nim prawie wcale nie interesuje. Ale obowiązków nie ma żadnych, oni (dziadkowie bo szwagierka to się zachowuje jakby była jego siostrą a nie matką) nad nim dmuchają i jest mega rozwydrzony, wymusza wszystko co chce krzykiem i płaczem. Dla mnie hardcor.

Stary 2019-10-20, 09:23   #956
mitotito
Przyczajenie

Cytat:

Zgadzam się totalnie, że ciąża powinna być krótsza!
A z drugiej strony możemy cieszyć, że trwa tak długo jak u słonia 😂😂

Cześć dziewczyny!
Myślałam, że na zwolnieniu odpocznę, a tu miesiąc mam bardziej zakręcony niż przy pracy...

Jak nie jeszcze papiery kredytowe, to wizyta tu, tam, przeprowadzka i jakoś tak mi gorzej, dzisiaj przeżyłam chwile grozy.

W poniedziałek wyrwałam zęba, powiem Wam, że bałam się jak chol.era, ale wzięłam tylko raz coś przeciwbólowego i żyję w miarę funkcjonalnie. Mam nadzieję, że szybko mi się zagoi i będę mogła szamać pełną gębą 😂

Wczoraj byłam w naszym nowym mieszkaniu i sztachnelam się niechcący rozpuszczalnikiem... Tzn nie było już w niej nic, tylko szklanka przeszła zapachem, bo mój genialny mąż zostawił ją w kuchni w zlewie po malowaniu...

Ogólnie czytając wątki na Wizażu czy na sporej grupie grudniowek na fejsie to biję nam brawo za te wszystkie remonty i przeprowadzki w czasie ciąży, bo jest hardcore!

Ogólnie co do dzieci - mam 10letniego brata i mam wrażenie, że moja mama poświęca mu dużo więcej czasu niż mnie (byłam dużo bardziej samodzielna i miałam jednak już coś w tej głowie), a mimo to chłopak jest niereformowalny. Smarka sobie sam, ale żeby zrobić sobie jeść? Pewnie, że nie, chyba, że jest sam w domu i nikt mu nic nie zostawił... Jak się rozbiera to zostawia tzw gniazdo orła, szok. A naprawdę ani moja mama po nim nie sprząta, ani jakoś specjalnie nie głaszcze po głowie, ale żeby coś zrobił to musi krzyknąć.
Stary 2019-10-20, 09:25   #957
Ivi56
Rozeznanie

Dzień dobry w słoneczną niedziele ☕️

Purple współczuje, widze jak koleżanka się męczy z była żona. I ona ma dobry kontakt z córka męża z poprzedniego małżeństwa, ale zazdrosne kobiety są najgorsze. I fakt jest taki, ze jak była ma kogos to jest spokój, ale jak zostaje sama to zazdrość ja zżera od środka i im żyć nie daje

Ja wczoraj wieczorem się mocno przestraszyłam bo jakiś taki skurcz miałam w brzuchu po lewej stronie i ogolnie cały był napiety. Nie wiem czy się wczoraj przekroczyłam bo leżałam mniej niż zwykle i zrobiłam pranie i popracowałam wcześniejsze. Skurcz był na samym środku. Doświadczone dziewczyny jak wyglądają skurcze przepowiadające? Bo ja słyszałam ze to bardziej albo na gorze, albo na dole brzucha

Ivi56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-20, 10:04   #958
gosiulam185
Zakorzenienie

Dzień dobry, u nas też dziś piękne słoneczko

Też nie wyobrażam sobie takiej niesamodzielności w takim wieku. Ale u nas za takie głupotki od razu jest jazda i tłumaczenie dlaczego nie mogą się tak zachowywać. No i u nas oboje mają swoje obowiązki już długo długo. Wszystko było adekwatne do wieku oczywiście, ale na ten moment nie ma problemu żeby powiesili czy ściągnęli pranie, poodkurzali, poznawali po sobie (chociaż tu jest zawsze bunt ), umyli podłogę, złożyli łóżka. W sumie standardowe obowiązki każdego dzieciaka. Młodszy uwielbia pomagać w gotowaniu obiadu, a starszy za to bez problemu odstrzeli na kolację dla wszystkich pizzę, kanapki, tosty czy zapiekanki. Ostatnio oboje nawet proponowali, że wyprasują mi rzeczy małego, ale strach mi nie pozwolił

Ja dzisiaj się wzięłam za dalszy ciąg sprzątania. Wczoraj wieczorem ścięliśmy się z teściową o wesele. Co rusz dokłada nam kogoś do listy gości i nie dociera do niej, że najzwyczajniej w świecie nas nie stać na taką ilość osób, po każda para generuje dodatkowe koszty. A dla niej jedyne tłumaczenie "no bo wypada". Ja nie mam takiego poczucia, że wypada zaprosić kuzyna, z którym narzeczony nie rozmawiał ani razu przez ten czas co jest ze mną. Dzisiaj pewnie będzie ciąg dalszy bo wysłałam jej konkretną wiadomość z telefonu TŻ, oczywiście delikatnie ujęte, ale na zasadzie, że ma spadać bo nikogo więcej już nie zaprosimy chyba, że sama sobie za nich zapłaci. Niby się dokładają, ale naprawdę malutko, więc mam gdzieś ich opinię i napisałam jej, że mają nam się nie dokładać tylko dać w kopertę tyle ile uważają za słuszne, a my bedziemy sobie sami o wszystkim decydować

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-20, 10:17   #959
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, u nas też dziś piękne słoneczko

Też nie wyobrażam sobie takiej niesamodzielności w takim wieku. Ale u nas za takie głupotki od razu jest jazda i tłumaczenie dlaczego nie mogą się tak zachowywać. No i u nas oboje mają swoje obowiązki już długo długo. Wszystko było adekwatne do wieku oczywiście, ale na ten moment nie ma problemu żeby powiesili czy ściągnęli pranie, poodkurzali, poznawali po sobie (chociaż tu jest zawsze bunt ), umyli podłogę, złożyli łóżka. W sumie standardowe obowiązki każdego dzieciaka. Młodszy uwielbia pomagać w gotowaniu obiadu, a starszy za to bez problemu odstrzeli na kolację dla wszystkich pizzę, kanapki, tosty czy zapiekanki. Ostatnio oboje nawet proponowali, że wyprasują mi rzeczy małego, ale strach mi nie pozwolił

Ja dzisiaj się wzięłam za dalszy ciąg sprzątania. Wczoraj wieczorem ścięliśmy się z teściową o wesele. Co rusz dokłada nam kogoś do listy gości i nie dociera do niej, że najzwyczajniej w świecie nas nie stać na taką ilość osób, po każda para generuje dodatkowe koszty. A dla niej jedyne tłumaczenie "no bo wypada". Ja nie mam takiego poczucia, że wypada zaprosić kuzyna, z którym narzeczony nie rozmawiał ani razu przez ten czas co jest ze mną. Dzisiaj pewnie będzie ciąg dalszy bo wysłałam jej konkretną wiadomość z telefonu TŻ, oczywiście delikatnie ujęte, ale na zasadzie, że ma spadać bo nikogo więcej już nie zaprosimy chyba, że sama sobie za nich zapłaci. Niby się dokładają, ale naprawdę malutko, więc mam gdzieś ich opinię i napisałam jej, że mają nam się nie dokładać tylko dać w kopertę tyle ile uważają za słuszne, a my bedziemy sobie sami o wszystkim decydować

Gosia czy my mamy tych samych teściów ? nam się nie dokładali ani jedni ani drudzy, dali co uważali w prezencie. Ale teściowie ostro chcieli ingerować w listę gości :/ jak co do czego przyszło to się okazało, że teść nawet nie wiedział jak naprawdę mają na imię te jakieś ciotki, które wypada zaprosić

Stary 2019-10-20, 10:19   #960
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Mycha , super, ze dobrze znioslas podroz! Myslalam o Tobie, to teraz miłego urlopowania

Dziękuję
Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość

O kurcze. To już coraz bliżej nas
Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaczęłam 34tc i właśnie sobie uświadomiłam, ze za równe 4 tygodnie kuz bede donoszona
Mentalnie absolutnie nie jestem na to gotowa!
Wyprawkowo tym bardziej
Haha to samo u mnie

Miłego dnia!

mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości