|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ćwiczenia spinning babbies, wizyta u fizjo lub osteopaty, basen niepotrzebny
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
A to gagatek może jeszcze ma sporo miejsca i tak fika sobie z nudów ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Arya jeden porod mam za soba i sama nie umiem rozroznic
![]() okresowe to nie skurcze tylko w moim przypadku Tymek wciskajacy sie gdzies a przepowiadacze sa chyba bezbolesne i jest uczucie takiego niswojego spietego brzucha. Tak mi sie wydajeWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
przepowiadające skurcze to chyba jak brzuch stwardnieje i za chwilę puszcza, mi jak już stwardnieje to trzyma także nie wiem co to jest
jak mały się wypycha to jestem wstanie to odróżnić bo to w określonych miejscach albo jak sie rozciąga czy naciąga to wtedy cały brzuch napięty a w niektórych miejscach bardziej w zalezności gdzie co umieści ale najlepszy hit jest czasami jak leze wieczorem i brzuch jest zupełnie mięki i tak go dotykam i to mocno i dziecka nie ma nie wiem gdzie się wtedy chowie ale za chwile się wyłania i daje znaki
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
A co do ciśnienia w Twoim przypadku to chyba masz syndrom bialego fartucha
chociaz 130/80 to jest w normie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1297 | |||
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
. Ostatnio babka w urzędzie się mnie zapytała o mój stan cywilny, a jej nie potrafiłam odpowiedzieć...Jestem w 31+6tc Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1298 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Arya ja w życiu tego nie potrafię rozróżnić. Czasami mi się napina brzuch jak chodzę za dużo ale potem przechodzi. Także nie wiem jak ja ogarnę skurcze porodowe🤪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ola norma dla kobiety w ciąży jest do 140/90 ale juz to 140 jest wysokie i powinno sie obserwować. Wiec sie nie martw. Jestes w normie tak czy siak
Mylukier spoko, ale przez to ze zagladam na ta 1 str czesto wiem kto jest przede mna, po mnie i rowno ze mna myslalam po prostu ze zmienil Ci sie gdzieś kiedyś Tp A ja nie zanotowalam![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- A co do roztargnienia .... ja zostawilam wczoraj u mojego brata TOREBKĘ! Dzis chce jechac na zakupy a nie mam kluczykow od auta, portfela... i zorientowalam sie dopiero dzisiaj. Nie wspomnę o tym, ze bylam na placu zabaw i pierwsza mysl, ze zostawilam ja na lawce... a dzis wyjeżdżałam pod prąd na ulicy jednokierunkowej... na główną 3pasmowa w centrum... brak slow. Otrąbili mnie wszyscy rowerzysci pukali w szyby... ech dzis nie jest moj dzien, wczoraj tez nie byl. Jestem jakas nieprzytomna..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
![]() Mój mówił o normie 135/85 Cytat:
No to mam tak samo, twardnieje ostatnio na dłużej. Nie mam pojęcia co to. Czasem zdarza się, że tylko tak na chwilę i wtedy to te przepowiadacze pewnie. Brzuch od wczoraj mam napięty, wczoraj myślałam że mi wybuchnie i rozerwie skórę a mały siedzi jakoś pod samymi cyckami bo nie mogę się zgiąć ani oddychać.Dziś jak zakładałam buty to już miałam dosyć, bo nie mogłam zasznurować ![]() Cytat:
No właśnie mi twardnieje i puszcza, ale czasem to trwa całkiem długo i sama już nie wiem co to jest ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#1301 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
to położna panikowała nie ja u mnie nie ma problemu z ciśnieniem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Haha mam nadzieję, że one faktycznie bolą, bo jak nie to też mogę przegapić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja nie potrafię rozróżnić. Od kilku dni mam kłucie bardzo nisko, nie wiem czy to szyjka się skraca czy mały tak się wbija i bóle okresowe, coraz silniejsze. Nie wiem czy macica ćwiczy co coś nie tak. W poniedziałek wizyta to zapytam o co chodzi, bo zaczynam się martwić powoli
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
#1305 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Pamiętam kiedyś chyba PNŚ założyli Kammelowi takie urządzenie imitujące skurcze i on się zwijał z bólu. Więc moze i my tak będziemy się czuć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1306 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
RAFICZYCA, z tego co Ci powiedzieli lekarze, chyba na prawdę nie masz się czego obawiać...
coś mi się wydaje, że Twój gin Cię niepotrzebnie nastraszyl! Ale znam to z autopsji, lubia chyba tak nas straszyć, na 1 prenatalnych nastraszyli mnie pappą (musiałam robić Test NACE za 2000zl żeby uniknąć amniopunkcji ), potem na polowkowych już inny gin nastraszyl mnie serduszkiem małej, i suma sumarum wyszło że wszystko ok i niepotrzebnie mnie straszyli tak jak napisała PATI, stres jest chyba teraz najgorszy dla naszych maluchów....Dziewczyny, ja też tak szybko się mecze. Jestem wkurzona, bo cały dzień dzis poświęciłem na segregowaniu ciuszkow (rozmiarami i do szaf), które dostaliśmy I kupiliśmy (całe szczęście że wcześniej popralam i poprasowalam wszystko.....), a i tak nie skończyłam, bo co rusz.musialam się kłaść myślałam że jak taka ładna pogoda ,to uda się dziś na jakiś spacer wyjść, taka piękna pogoda, ale nie dałem już rady....Co do ciśnienia- jak mierze u położnych w SR, to mam jakieś niskie, A u lekarza ZAWSZE za wysokie bez kitu chyba na wizytach się podnosi Aha, i co do twardnienia brzucha!!!!! Dziewczyny, mi położna w SR poleciła, żeby kupić w aptece sól magnezową do kąpieli i suplementować więcej magnezu (ja brałam.1 tabletkę ponoć za malo)... wczoraj wykąpałam się w tej soli, i faktycznie dzis jakby lepiej.....zobaczymy na jak.dlugo pomoże, ciekawe czy faktycznie ta sól pomogła.... |
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Najlepiej by było ![]() Cytat:
U mnie oczywiście się to zaczęło po wizycie do wizyty wszystko było ok, a wczoraj właśnie pojawiły się sporadycznie bóle jak miesiączkowe i twardnienie brzucha.Jak zadzwonię do gin to mi pewnie każe przyjść na wizytę i bulić 2 stówy Póki mnie to nie martwi to poczekam do wizyty 4.11 lub pojadę wcześniej na IP. Dodatkowo nie wiem jak on to robi i czy tyle ma miejsca bo raz jest z lewej strony brzucha a raz z prawej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
takie ten mój doktorek jest ![]() Ja już też nie umiem zczaić co gdzie ma, ale jesteś pewna, ze się tak przemieszcza? czy może po prostu wypycha różne części ciałka swojego? U mnie był czas, ze faktycznie głowa była z prawej a nogi po lewej, ale ostatnio jak się napręża to czuje 2 drobne części po lewej i prawej i nie wiem czy takie szpagaty robi czy to rączki
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Właśnie jutro kupię no spe i zobaczę czy coś pomoże ![]() Tak, bo na usg ostatnio był z prawej strony główką w dół, a teraz na wizycie z lewej strony. Symetryczne odbicie i brzuch mi tak faluje i podskakuje i wtedy go czuje jak się przekręca bo boli niesamowicie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Powiem Ci tylko, ze jak mialam taki ból nie wiem czy pamiętasz przed ostatnią wizyta, bylam pewna ze cos moze łożysko l sie odkleja albo szyjki juz nie mam bo ból jak przed porodem mega ostry jak podczas @.. a to Tymon glowe wbijal w krocze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Pamietam właśnie i tak się zastanawiam czy u mnie to też możliwe. Bo leży główką w dół, a że ma ją niemałą to sama nie wiem ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
no ja też mam wrażenie, że mój się przekręca jak mam uczucie, że zaraz brzuch eksploduje aż wtedy chwytam brzuch bo wydaje mi się, że zaraz z niego wypadnie
|
|
|
#1314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurde, wykrakałyśmy, właśnie dostałam skierowanie na Holtera xD. Tylko ja mam tego na serce i zalecenia są takie, żeby żyć w tym czasie jak najbardziej normalnym życiem i ani specjalnie się nie oszczędzać, ani specjalnie nie przemęczać. Dla mnie jest ok, chodzisz z przyjacielem przez 24h i tyle. |
|
|
|
|
#1315 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Moja córa od początku ułożona była miednicowo, miesiąc temu na USG widać było, że głowę ma na dole, a wczoraj na wizycie znów głowa u góry. Jeśli się nie obróci, zostaje tylko CC. Będę ćwiczyć codziennie, żeby skłonić ją do obrotu ale nie ma pewności, że to coś da. Zastanawiam się jeszcze nad wizytą u osteopaty. Ew. po 37 tyg. Można spróbować obrotu zewnetrznego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Moja kumpela jak była na ostatnich prenatalnych to lekarz wąłsnie ja uswiadomił, ze mała jets bardzo nisko i wpycha się główką i, ze wspólczuje bo pewnie ma mocne bóle a ona mu nic wczensiej o bólach nei mówiłą a faktycznie ją bolało bardzo takze wszytsko możliwe
|
|
#1318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Nie ma co chyba żałować przegapionych skurczy porodowych, bo w końcu i tak nadrobisz Ja przegapiłam wszystkie, które miałam przez 6cm rozwarcia a końcówki i tak chyba do końca życia nie zapomnę, jak odebrała mi racjonalne myślenie ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

-część 4.

. Wychodzą ojcowskie geny!

może jeszcze ma sporo miejsca i tak fika sobie z nudów 

okresowe to nie skurcze tylko w moim przypadku Tymek wciskajacy sie gdzies a przepowiadacze sa chyba bezbolesne i jest uczucie takiego niswojego spietego brzucha. Tak mi sie wydaje
nie wiem gdzie się wtedy chowie ale za chwile się wyłania i daje znaki
sporo cwiczen jest na necie zeby pomoc dziecku sie obrócić
jeszcze w sumie duza szansa ze sie ladnie ustawi
. Ostatnio babka w urzędzie się mnie zapytała o mój stan cywilny, a jej nie potrafiłam odpowiedzieć...

a mały siedzi jakoś pod samymi cyckami bo nie mogę się zgiąć ani oddychać.
u mnie nie ma problemu z ciśnieniem 

), potem na polowkowych już inny gin nastraszyl mnie serduszkiem małej, i suma sumarum wyszło że wszystko ok i niepotrzebnie mnie straszyli
tak jak napisała PATI, stres jest chyba teraz najgorszy dla naszych maluchów....
do wizyty wszystko było ok, a wczoraj właśnie pojawiły się sporadycznie bóle jak miesiączkowe i twardnienie brzucha.