|
|
#1321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Nilka chyba na pewno nie, mialam 3h lezec , pol h chodzic po bieżni spacerem, bylam w 39tyg ciazy wiec nic nadzywczajnego tam nie robilam ;D dostalam rano taką rozpiske co w ktorych godzinach robić, kiedy lezec kiedy jesc. Na tej sali musialam isc na schodach pod górę okolo 2min po chyba 3razy, pol godziny spaceru na bieżni. Nie było tak ze lezalam na lozku i mierzylo ;D z mezem przeszlam sie do parku przyszpotalnego i tam tez mialam spacerowac.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1323 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Oby to było to ![]() Jutro będę miała 34+0 to jeszcze chwila i może wychodzić ![]() Cytat:
Nie, u mnie najbardziej czuję między pępkiem a linią majtek. Może tu ma gdzieś główkę ciąża zdecydowanie nie jest dla mnie, za dużo stresu i niewiadomych ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Arya wow! No 3tyg i jestes donoszona
![]() ![]() ale jaja ;D Ja mam zly dzien, naprawde dawno takiego nie mialam nic takiego zlego sie nie wydarzylo a mi źle ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dziewczyny ale te nospy i magnezy można łykać chyba tylko do pewnego momentu? Jakoś do 35. tygodnia chyba. Bo mogą hamować akcję porodową.
Mnie lekarz wczoraj pytał o skurcze, mówię że nie, nic nie odczuwam i właśnie zaraz po tym jak wróciłam do domu zaczął mi twardnieć brzuch. Ale nie czuję potrzeby nic brać. Mogę nie brać czy raczej jest wskazane? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1326 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
kostkę bądź tabliczkę czekolady i Ci się humor poprawi![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
W ogóle popełniłam dziś coś takiego do dziecinnego pokoju
Co ta nuda robi z ludźmi IMG_20191022_170634.jpgWysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
|
#1328 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
ja nie biore nospy a wpisał mi zebym brała i tak jak pisałam skomentował, ze jak nie chce to nie magnez biore bo inaczej mam skurcze łydek w nocyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Oby nie bo do 7 cm podobno podają znieczulenie, bo potem za późno na SR mówiła położna, że przy 7 cm się ponoć pojawia ten kryzys, że chce się uciec lub umrzeć ![]() to może to wpływa na brak racjonalnego myślenia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Fajnie Ci to wyszlo Voice
Ja jestem pewna ze to z mojego nicnierobienia - ten humor. Zdecydowanie mi lepiej jak mam dzien wypelniony i zaplanowany. A że dzis sie słabiej czulam to naprawdę leniuchowalam.... Jutro jade kupic reczniki Tymkowi bo chce wstawic jeszcze jedno pranie biale. Kolezanka dzis przywiozla mi zamówienie z apteki z Polski i mam juz wszystko u siebie. Tetry z gemini super jakosc , chyba jeszcze lepsza niz te 3l temu. Za to tacie babyono xl ogromne! Szok nie wiem do czego je zuzyje . Nie znam nikogo o tak wielkiej pupie..... powinnam wziac L albo nawet M. A mowie wezme wieksze żeby byly.... Smarujecie juz sutki lanolina.? Planujecie? Mam 4 opakowania, może zaczne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1331 | |||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
No szok, jak to zleciało ![]() Pati nie pocieszę, bo ja ostatnio codziennie wieczorem mam taki nastrój ciężko mi, marudzę mężowi, nie mogę się ułożyć i czuje się jak słonica ![]() Cytat:
Fajne sama całość robiłaś, w sensie wycinane? Czy to gotowy obrazek ? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Właśnie się zastanawiałam czy zacząć już smarować. Co do no spy to ja w ciąży jeszcze nie brałam. Magnez łykam bo mam straszne skurcze w łydkach i bez niego to nie wiem jak funkcjonować ![]() Ale podobno jak się pojawiają skurcze a nie jest się pewnym czy to już te porodowe to dobrze jest łyknąć nospę wziąć ciepła kąpiel i jak nie przejdzie tzn. że to już ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Sama wszystko wycinałam
Ja się właśnie szykuję do smarowania sutkow. Myślę żeby zacząć tak w 35 tygodniu razem z piciem herbatki z liści malin lub (albo wraz z) łykaniem wiesiołka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2019-10-22 o 20:43 |
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja nie biorę ani większej dawki magnezu, ani nospy. Magnez biorę tylko taką ilość żeby wystarczyła na kurcze łydek w nocy. I odkryłam, że bardziej działa ten do picia niż mage b6, który brałam do tej pory. Póki nie są to mega silne skurcze to nie chce nic zwiększać, ale dopytam jeszcze lekarza w poniedziałek. Chociaż obawiam się, że on wtedy zapisze mi całą listę leków
![]() Maks chyba nadal ułożony jest główka w dół. Czasem bardziej pionowo, czasami bardziej po skosie w stronę prawego biodra. Ruchy czuję w okolicy pępka po prawej stronie i tam czuję i widzę wypychanie, podejrzewam, że to są jego nogi, albo dupka. Jak się przewala to faluje cała prawa strona brzucha. Na linii majtek czasami czuję takie rytmiczne uderzanie. Czkawka to chyba nie jest, podejrzewam, że to jego rączki i te ruchy na linii majtek są takie przytłumione, skierowane bardziej w stronę kręgosłupa czyli w środku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Pati to faktycznie może być powód, ja też jak mam dzień lenia to mi gorzej, od kąd nie ma mojego TZ w tygodniu to zapelniam cale dnie, ze dzien za dniem leci i sie zastanawiam czy zdaze wszystko zrobic
ale humor mam świetny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1335 | ||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2019-10-22 o 20:52 |
|
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Super wyszło ja to nawet kółka nie umiem równo wyciąć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1338 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
Do mnie w takiej sytuacji przyjeżdża mama i przypominam sobie, dlaczego zawsze chciałam się wyprowadzić z domu
|
|
|
|
|
#1339 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
nie mam pojęcia co to może być ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
sprzątanie domu, prasowanie ciuszków, koszenie trawy... każdy dzień spacer z przyjaciołka i jej dzieckiem...i naprawdę jest dużo lepiej niż wtedy we wrześniu, w piątki jak wraca to się zastanawiam kiedy te dni przeleciały napewno tez mi lepiej bo jest pogoda cudowna wiec moje nastawienie tez lepsze, i wiadomo, ze wolalabym z3by w ogole nie wyjezdzał, niedzielne wieczy po jego wyjezdzie są bardzo depresyjne no ale co zrobic, taka pracaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1342 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1343 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
uff dobrze ze nie tylko ja tak mam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1344 | ||||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
no dobra niektóre czułam ale nie jakoś bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie regularnie jest i też czasem aż drażniWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Też wydaje mi się, że to czkawka, ostatnio 3 noce z rzędu mnie to wybudziło takie rytmiczne "pyk pyk" na dole brzucha, dziwne takie aż w pewnym momencie mnie to drażnilo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1346 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
ale u mnie to tylko 3 godziny niecałe, więc nie tak źle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1347 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1349 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
te 3h przeleciały mega szybko, w sumie to nie zdążyłam nawet na żadną piłkę iść ani nic A Ty gdzie w końcu rodzisz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
co poród to inna historia, mam nadzieje, ze mi tez przeleci szybko ![]() Oświęcim albo mysłowice chce pojechać do mysłowic jak są dni otwarte i zobaczę co i jakWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

-część 4.

ciąża zdecydowanie nie jest dla mnie, za dużo stresu i niewiadomych 

nic takiego zlego sie nie wydarzylo a mi źle 

Co ta nuda robi z ludźmi 

magnez biore bo inaczej mam skurcze łydek w nocy
Ja przegapiłam wszystkie, które miałam przez 6cm rozwarcia a końcówki i tak chyba do końca życia nie zapomnę, jak odebrała mi racjonalne myślenie 

ale humor mam świetny 
ja to nawet kółka nie umiem równo wyciąć