|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy Cz. 2
gosh jest jeszcze w leclercu na zana, jest tam też trochę pielęgnacji, nie tylko kolorówka. W tym sklepiku na dole.
co do szkoły ang to chodzi ktoś może do speak up? bo myślę czy by się tam nie zapisać... edit: już nieważne, rok nauki kosztuje tam ponad 3000zł ![]()
#2282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może się wybiorę w końcu, bo się zbieram już kilka dni ![]() NIe słyszałam nawet o takiej szkole ![]() Co jak co, ale imo najlepszym sposobem nauki języka obcego są po prostu korepetycje. Jak już pisałam chodziłam do feleberga i mimo że byłam z niego zadowolona to uważam że więcej nauczyłam się jak przychodził do mnie korepetytor. Myślę że w ten sposób człowiek się bardziej mobilizuje i bądź co bądź może tak nie wstydzi jak w grupie, kiedy to można palnąć coś głupiego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Wtajemniczenie
|
Z tym korepetytorem to masz rację, tylko myślę nad jakimś tańszym, bo dotychczasowe babki brały 50 zł za lekcję więc trochę drogo...
#2284 |
Zadomowienie
|
Pomyśl o student(k)ach anglistyki. Ogłoszeń jest mnówstwo (choćby i tu http://www.ang.pl/korepetycje.php?wid=3&mid=30). Wychodzi taniej, a niejednokrotnie solidniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na przykład byłam bardzo zadowolona z Metodystów, których mmagdaa_p nie poleca. Znam tyle samo osób zadowolonych z nauki w tej szkole, co niezadowolonych. Myślę, że odmienne zdania na temat tej czy innej szkoły wynikają właśnie z bycia nauczanym przez różnych lektorów. Dlatego biorąc pod uwagę czyjąś rekomendacje warto spytać - może na privie - o nazwisko osoby, która konkretnie prowadziła zajęcia. Gipsy, a Tobie o jaki kurs chodzi? Certyfikatowy, branżowy czy ogólny?
![]() |
#2286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt ja też znam dużo osób które chodziły do metodystów i były zadowolone ![]() To sprawa lektora, ja miałam taką babkę że szok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myslałam o przygotowaniu do certyfikatu;] A co do korepetycji to mysle ze szkoła jeżykowa jest lepszym rozwiazaniem , jesli chce sie. tak jak ja, cwiczyc mowienie, pozatym mozna przezwyciezyc niesmiałosc i poznac fajnych ludzi. ![]() Ogolnie do tej pory chodziłam do szkoły w moim miescie, teraz chciałabym zaczac sie uczyc intensywnie dlatego mysle o jakiejs lepszej szkole. Tylko problem w tym ze nauka w lublinie jest duzo drozsza nniz w moim miescie wiec wole pierw zebrac opinie. A co do lektorow to ja miałam na prawde swietnego, tylko poziom w grupie był zrożnicowany i dlatego wsumie mało sie nauczyłam. wiec nie zawsze dobry lektor jest gwarancja zadowolenie.Niektore szkoły maja mało chetnych wiec łacza rożne poziomy ,a z tego nic dobrego nie wychodzi. Moja kolezanka poleca szkołe w empiku. Moze ktoras z was sie tam uczyła? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nauka w grupie oswaje z jezykiem, jasne ze nie da sie uniknąć palniecia głupoty, ale zawsze lepiej palnac głupote w grupie ludzi ktorzy tez sie ucza i sa na takim samym poziomie jak ty, niz wygłupic sie jak bedziesz chciała uzyc jezyka w praktyce, jak np zgubisz sie na obczyźnie;] Szkoła jezykowa jest duzo bardziej stresujaca, ale przezto daje szybsze efekty, takie jest moje zdanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja osobiście wolę korepetytora, bo ile to razy się zdarzało że jak chodziłam do szkoły językowej to nie odrobiłam pracy domowej ![]() ![]() Każdy sposób nauki, czy to korepetycje czy szkoła językowa ma swoje plusy i minusy i warto wybrać tak żeby być zadowolonym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Rozeznanie
|
Jeśli można się wtrącić...
![]() Przy nauce do certyfikatu, zresztą zawsze - polecam szkoły. Miałam możliwośc uczenia się na oba sposoby i zawsze wychodziło in plus dla szkół, a w zasadzie dla konkretnej - Linguatonu. Zresztą już ją tutaj polecałam ![]() Nie wiem czy Paweł jeszcze tam uczy, bo to było dość dawno, ale dzięki niemu całkiem nieźle sobie poradziłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że w Lublinie takich "liczących się" szkół jest tylko kilka. Mają one dostęp do najnowszych technologii, laboratoria fonetyczne i ...dobrze opłacanych lektorów
![]() Myślę konkretnie o Linguatonie, Metodystach i Columbusie. Kiedyś miałam jeszcze dobre zdanie o Avalonie, ale po tym, jak zatrudnili tam mojego kolegę z roku, który miał poprawkę z praktycznie każdego egzaminu, w tym z egzaminu z metodyki nauczania języków obcych, to już sama nie wiem ![]() Wiadomo, że nie każdy lektor w każdej z tych szkół spełni Wasze oczekiwania, ale plusów z chodzenia do takiej dużej, renomowanej placówki jest wiele. Po pierwsze, jak słusznie zauważyła Gipsy, małe szkoły muszą czasem łączyć grupki osób o różnym poziomie, żeby im się to w ogóle opłacało. W większej szkole jest tyle osób do "zapełnienia" grup, że tworzy się poziomy A1, A1+ i A1++ różnicujące słuchaczy najdokładniej jak się da. Poza tym w dużej szkole często jest tak, że istnieje kilka grup na tym samym poziomie, uczących się z tego samego podręcznika. Jeśli więc z jakiegoś powodu - zmiana planu zajęć na uczelni, niezadowolenie z prowadzącego zajęcia lektora - chcecie zmienić grupę, to nie ma z tym problemu. Nie zrozumcie mnie źle - wierzę, że i w małych, osiedlowych szkółkach są nauczyciele z powołania, którzy wyprują sobie flaki, żeby kogoś czegoś nauczyć. Na pewno też wielu osobom odpowiada bardziej styl jeden-na-jeden, dlatego wybierają korepetycje. Ale dla mnie w grupie jest inna dynamika zajęć, zawsze ktoś coś palnie, można się pośmiać, i dzięki temu lepiej skojarzyć nowe słówko. Np. moi uczniowie kiedyś nie mogli zapamiętać słowa werewolf <wilkołak>, więc dla zabawy rozbili to na byłeś <were> wilkiem <wolf>, dorobili do tego jakiś rymi teraz jakoś wszyscy pamiętają. Innym razem ktoś zamiast shopaholic palnął szopkoholik i do tej pory się z tego śmiejemy...
#2292 |
Zakorzenienie
|
witam! mam pytanie.. czy ktoś wie po ile w tej taniej aptece na narutowicza jest wax polski? a w tradycyjnych aptekach po ile jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALe na allegro sprzedaje apteka która mieści się oratoryjnej o ile dobrze pamiętam i można odebrać osobiście, wax kosztuje 13,50 Tutaj link ![]() http://allegro.pl/item418884645_apte...adajacych.html sama właśnie przeglądałam gdzie kupić ![]() A w tej taniej aptece na Narutowicza to są też kosmetyki do pielęgnacji? Bo nigdy tam nie byłam. I czy rzeczywiście taniej niż w normalnych aptekach?
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam jak porownywalam ceny pigulek anty i tam cena byla chyba ze 2 zl mniejsza niz w osiedlowej aptece, ale czy warto stac z godzine? No, nie wiem.. PS, Waxa uzywalam chyba 3 late temu i nie moglam zniesc jej zapachu.. po pol opakowania oddalam mamie :P. Czy rzeczywiscie ona taka dobra?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te kolejki na Narutowicza codziennie widze jak jade na PL-przerazaja mnie. Policz sobie 2 zl za bilety w 2 str. to 4 zl zaoszczedzone :P. Ja tam zawsze kupuje w mojej sprawdzonej aptece :P
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zakorzenienie
|
a ja w tej taniej robie ''zapasy'' to mi sie za biety też zwraca..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze możesz kupić na allegro i odebrać osobiście- ja tak robiłam ![]() Nawet nie musisz mieć od nich potwierdzenia że zamówienie zostało dla Ciebie przygotowane. Ja zamówiłam, poszłam tam a pani się po prostu zapytała co zamówiłam i zapłaciłam tyle ile było na allegro ![]() edit: ja kupowałam te na allegro, to jest napisane że jest czepek i był, próbka jedwabiu także ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Zakorzenienie
|
czyli tak czy inaczej w tej aptece wax jest po 13,50? nawet bez zamawiana przez allegro?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Wtajemniczenie
|
A gdzie można znaleść fajne baleriny tak żeby to były okolice centrum...krakowskie te rejony????
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2304 |
Wtajemniczenie
|
a co myslicie o szkole profi-lingua?jacy lektorzy?chodzi mi i nauke angielskiego na poziomie wyzszym od FCE.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zadomowienie
|
a po ile te smackersy sa w smyku , bo slyszalam ze duzo drozsze...?
#2306 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zgadzam sie w 100% ![]() Sprawdze wymienione przez Ciebie szkoły, czyli: Lingue, Metodystów i Columbusa. Jakby ktoś miał jeszcze swoje typy , to piszcie ![]() W ogole dziekuje Wam za pomoc;* Ja wsumie mało jestem pomocna, ale jak zaczne czesciej bywac w lublinie(studia) to bede sie dzielic wiedza;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wunia czyżbyś była po anglistyce? Cytat:
Gipsy ja przed studiami uczyłam się u Metodystów. Szczerze polecam. W salach są telewizory, odtwarzacze video i DVD, magnetofony, do tego lektorzy zawsze przygotowani. Z kolei wiem, że w Columbusie korzystają z nowinek technicznych takich jak choćby tablica interaktywna, co bardzo uatrakcyjnia zajęcia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
Zadomowienie
|
Tak, po UMCSie
![]() ![]() Cytat:
![]() aagnesska22, co do profi, to sama nie wiem - kolega tam chodził na zajęcia indywidualne z niemieckiego, lektor zaproponował mu, żeby ...przyjeżdżał zamiast do szkoły do niego do domu, bo mu - temu lektorowi - się nie opłaca na jedne zajęcia przez pół miasta do siedziby szkoły jechać... Oczywiście to nie znaczy, że wszyscy tak tam postępują i że cała szkoła jest zła, ale jakoś mało profesjonalnie to dla mnie wygląda ![]()
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.