Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy Cz. 2 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-23, 22:47   #2281
lapus
Wtajemniczenie

Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy Cz. 2

gosh jest jeszcze w leclercu na zana, jest tam też trochę pielęgnacji, nie tylko kolorówka. W tym sklepiku na dole.

co do szkoły ang to chodzi ktoś może do speak up? bo myślę czy by się tam nie zapisać...
edit: już nieważne, rok nauki kosztuje tam ponad 3000zł

Gonna walk because it would save me
And my fragility could kill me
Is this the best I can be?
Is this the best I can give?
lapus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 22:51   #2282
mmagdaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapus Pokaż wiadomość
gosh jest jeszcze w leclercu na zana, jest tam też trochę pielęgnacji, nie tylko kolorówka.

co do szkoły ang to chodzi ktoś może do speak up? bo myślę czy by się tam nie zapisać...
dzięki za info

Może się wybiorę w końcu, bo się zbieram już kilka dni

NIe słyszałam nawet o takiej szkole

Co jak co, ale imo najlepszym sposobem nauki języka obcego są po prostu korepetycje. Jak już pisałam chodziłam do feleberga i mimo że byłam z niego zadowolona to uważam że więcej nauczyłam się jak przychodził do mnie korepetytor.
Myślę że w ten sposób człowiek się bardziej mobilizuje i bądź co bądź może tak nie wstydzi jak w grupie, kiedy to można palnąć coś głupiego
Stary 2008-08-23, 22:55   #2283
lapus
Wtajemniczenie

Z tym korepetytorem to masz rację, tylko myślę nad jakimś tańszym, bo dotychczasowe babki brały 50 zł za lekcję więc trochę drogo...

Gonna walk because it would save me
And my fragility could kill me
Is this the best I can be?
Is this the best I can give?
lapus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 07:13   #2284
gramma
Zadomowienie

Pomyśl o student(k)ach anglistyki. Ogłoszeń jest mnówstwo (choćby i tu http://www.ang.pl/korepetycje.php?wid=3&mid=30). Wychodzi taniej, a niejednokrotnie solidniej.
gramma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 09:02   #2285
wunia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gipsy:) Pokaż wiadomość
A jak to jest ze szkołami językowymi w lublinie??
Mozecie jakies polecic? chodzi mi o angielski.
Myślę, że najlepiej szukać nie ogólnie szkoły, ale konkretnego lektora. W każdej szkole są i dobrzy, i źli - to tak, jak z lekarzami: nie zapisujesz się do dobrej przychodni, tylko do konkretnego specjalisty.

Ja na przykład byłam bardzo zadowolona z Metodystów, których mmagdaa_p nie poleca. Znam tyle samo osób zadowolonych z nauki w tej szkole, co niezadowolonych. Myślę, że odmienne zdania na temat tej czy innej szkoły wynikają właśnie z bycia nauczanym przez różnych lektorów. Dlatego biorąc pod uwagę czyjąś rekomendacje warto spytać - może na privie - o nazwisko osoby, która konkretnie prowadziła zajęcia.

Gipsy, a Tobie o jaki kurs chodzi? Certyfikatowy, branżowy czy ogólny?
Stary 2008-08-24, 09:41   #2286
mmagdaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wunia83 Pokaż wiadomość
Myślę, że najlepiej szukać nie ogólnie szkoły, ale konkretnego lektora. W każdej szkole są i dobrzy, i źli - to tak, jak z lekarzami: nie zapisujesz się do dobrej przychodni, tylko do konkretnego specjalisty.

Ja na przykład byłam bardzo zadowolona z Metodystów, których mmagdaa_p nie poleca. Znam tyle samo osób zadowolonych z nauki w tej szkole, co niezadowolonych. Myślę, że odmienne zdania na temat tej czy innej szkoły wynikają właśnie z bycia nauczanym przez różnych lektorów. Dlatego biorąc pod uwagę czyjąś rekomendacje warto spytać - może na privie - o nazwisko osoby, która konkretnie prowadziła zajęcia.

Fakt ja też znam dużo osób które chodziły do metodystów i były zadowolone

To sprawa lektora, ja miałam taką babkę że szok
Stary 2008-08-24, 12:12   #2287
gipsy:)
Raczkowanie

Cytat:

Myslałam o przygotowaniu do certyfikatu;]

A co do korepetycji to mysle ze szkoła jeżykowa jest lepszym rozwiazaniem , jesli chce sie. tak jak ja, cwiczyc mowienie, pozatym mozna przezwyciezyc niesmiałosc i poznac fajnych ludzi.

Ogolnie do tej pory chodziłam do szkoły w moim miescie, teraz chciałabym zaczac sie uczyc intensywnie dlatego mysle o jakiejs lepszej szkole. Tylko problem w tym ze nauka w lublinie jest duzo drozsza nniz w moim miescie wiec wole pierw zebrac opinie.
A co do lektorow to ja miałam na prawde swietnego, tylko poziom w grupie był zrożnicowany i dlatego wsumie mało sie nauczyłam. wiec nie zawsze dobry lektor jest gwarancja zadowolenie.Niektore szkoły maja mało chetnych wiec łacza rożne poziomy ,a z tego nic dobrego nie wychodzi.

Moja kolezanka poleca szkołe w empiku. Moze ktoras z was sie tam uczyła?
gipsy:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-24, 12:20   #2288
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmagdaa_p Pokaż wiadomość
dzięki za info

Może się wybiorę w końcu, bo się zbieram już kilka dni

NIe słyszałam nawet o takiej szkole

Co jak co, ale imo najlepszym sposobem nauki języka obcego są po prostu korepetycje. Jak już pisałam chodziłam do feleberga i mimo że byłam z niego zadowolona to uważam że więcej nauczyłam się jak przychodził do mnie korepetytor.
Myślę że w ten sposób człowiek się bardziej mobilizuje i bądź co bądź może tak nie wstydzi jak w grupie, kiedy to można palnąć coś głupiego

nauka w grupie oswaje z jezykiem, jasne ze nie da sie uniknąć palniecia głupoty, ale zawsze lepiej palnac głupote w grupie ludzi ktorzy tez sie ucza i sa na takim samym poziomie jak ty, niz wygłupic sie jak bedziesz chciała uzyc jezyka w praktyce, jak np zgubisz sie na obczyźnie;]

Szkoła jezykowa jest duzo bardziej stresujaca, ale przezto daje szybsze efekty, takie jest moje zdanie
Stary 2008-08-24, 13:19   #2289
mmagdaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gipsy:) Pokaż wiadomość
nauka w grupie oswaje z jezykiem, jasne ze nie da sie uniknąć palniecia głupoty, ale zawsze lepiej palnac głupote w grupie ludzi ktorzy tez sie ucza i sa na takim samym poziomie jak ty, niz wygłupic sie jak bedziesz chciała uzyc jezyka w praktyce, jak np zgubisz sie na obczyźnie;]

Szkoła jezykowa jest duzo bardziej stresujaca, ale przezto daje szybsze efekty, takie jest moje zdanie
Każdy ma inny sposób nauki

Ja osobiście wolę korepetytora, bo ile to razy się zdarzało że jak chodziłam do szkoły językowej to nie odrobiłam pracy domowej bo przecież można zawsze spisać

Każdy sposób nauki, czy to korepetycje czy szkoła językowa ma swoje plusy i minusy i warto wybrać tak żeby być zadowolonym
Stary 2008-08-24, 13:24   #2290
kamkam
Rozeznanie

Jeśli można się wtrącić...
Przy nauce do certyfikatu, zresztą zawsze - polecam szkoły. Miałam możliwośc uczenia się na oba sposoby i zawsze wychodziło in plus dla szkół, a w zasadzie dla konkretnej - Linguatonu. Zresztą już ją tutaj polecałam
Nie wiem czy Paweł jeszcze tam uczy, bo to było dość dawno, ale dzięki niemu całkiem nieźle sobie poradziłam Uczą solidnie, atmosfera jest fajna, możno wynieść sporo z zajęć, nie tylko długopisy
kamkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 14:04   #2291
wunia83
Zadomowienie

Wydaje mi się, że w Lublinie takich "liczących się" szkół jest tylko kilka. Mają one dostęp do najnowszych technologii, laboratoria fonetyczne i ...dobrze opłacanych lektorów Wydawnictwa organizują dla nich specjalne prezentacje podręczników, także mogą przebierać w nowościach i zmienić podręcznik, jeśli uznają go za lepszy od dotychczasowego, zamiast ciągnąć stary, bo do tego starego pokupowali już płyty CD i dodatki dla nauczyciela i nie opłaca się tego wszystkiego wyrzucać.

Myślę konkretnie o Linguatonie, Metodystach i Columbusie. Kiedyś miałam jeszcze dobre zdanie o Avalonie, ale po tym, jak zatrudnili tam mojego kolegę z roku, który miał poprawkę z praktycznie każdego egzaminu, w tym z egzaminu z metodyki nauczania języków obcych, to już sama nie wiem

Wiadomo, że nie każdy lektor w każdej z tych szkół spełni Wasze oczekiwania, ale plusów z chodzenia do takiej dużej, renomowanej placówki jest wiele. Po pierwsze, jak słusznie zauważyła Gipsy, małe szkoły muszą czasem łączyć grupki osób o różnym poziomie, żeby im się to w ogóle opłacało. W większej szkole jest tyle osób do "zapełnienia" grup, że tworzy się poziomy A1, A1+ i A1++ różnicujące słuchaczy najdokładniej jak się da. Poza tym w dużej szkole często jest tak, że istnieje kilka grup na tym samym poziomie, uczących się z tego samego podręcznika. Jeśli więc z jakiegoś powodu - zmiana planu zajęć na uczelni, niezadowolenie z prowadzącego zajęcia lektora - chcecie zmienić grupę, to nie ma z tym problemu.

Nie zrozumcie mnie źle - wierzę, że i w małych, osiedlowych szkółkach są nauczyciele z powołania, którzy wyprują sobie flaki, żeby kogoś czegoś nauczyć.

Na pewno też wielu osobom odpowiada bardziej styl jeden-na-jeden, dlatego wybierają korepetycje. Ale dla mnie w grupie jest inna dynamika zajęć, zawsze ktoś coś palnie, można się pośmiać, i dzięki temu lepiej skojarzyć nowe słówko. Np. moi uczniowie kiedyś nie mogli zapamiętać słowa werewolf <wilkołak>, więc dla zabawy rozbili to na byłeś <were> wilkiem <wolf>, dorobili do tego jakiś rymi teraz jakoś wszyscy pamiętają. Innym razem ktoś zamiast shopaholic palnął szopkoholik i do tej pory się z tego śmiejemy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-24, 14:13   #2292
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

witam! mam pytanie.. czy ktoś wie po ile w tej taniej aptece na narutowicza jest wax polski? a w tradycyjnych aptekach po ile jest?
lovellyhippo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 14:27   #2293
mmagdaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovellyhippo Pokaż wiadomość
witam! mam pytanie.. czy ktoś wie po ile w tej taniej aptece na narutowicza jest wax polski? a w tradycyjnych aptekach po ile jest?
W aptekach to myślę że po ok 17 zł.
ALe na allegro sprzedaje apteka która mieści się oratoryjnej o ile dobrze pamiętam i można odebrać osobiście, wax kosztuje 13,50

Tutaj link
http://allegro.pl/item418884645_apte...adajacych.html

sama właśnie przeglądałam gdzie kupić

A w tej taniej aptece na Narutowicza to są też kosmetyki do pielęgnacji? Bo nigdy tam nie byłam. I czy rzeczywiście taniej niż w normalnych aptekach?
Stary 2008-08-24, 14:31   #2294
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
W aptekach to myślę że po ok 17 zł.
ALe na allegro sprzedaje apteka która mieści się oratoryjnej o ile dobrze pamiętam i można odebrać osobiście, wax kosztuje 13,50

Tutaj link
http://allegro.pl/item418884645_apte...adajacych.html

sama właśnie przeglądałam gdzie kupić

A w tej taniej aptece na Narutowicza to są też kosmetyki do pielęgnacji? Bo nigdy tam nie byłam. I czy rzeczywiście taniej niż w normalnych aptekach?
Czy jest duzo taniej nie wiem, nie kupowalam.
Pamietam jak porownywalam ceny pigulek anty i tam cena byla chyba ze 2 zl mniejsza niz w osiedlowej aptece, ale czy warto stac z godzine? No, nie wiem..

PS, Waxa uzywalam chyba 3 late temu i nie moglam zniesc jej zapachu.. po pol opakowania oddalam mamie :P. Czy rzeczywiscie ona taka dobra?

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 14:36   #2295
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Czy jest duzo taniej nie wiem, nie kupowalam.
Pamietam jak porownywalam ceny pigulek anty i tam cena byla chyba ze 2 zl mniejsza niz w osiedlowej aptece, ale czy warto stac z godzine? No, nie wiem..

PS, Waxa uzywalam chyba 3 late temu i nie moglam zniesc jej zapachu.. po pol opakowania oddalam mamie :P. Czy rzeczywiscie ona taka dobra?
na moich tabletkach na trądzik -dromin- zaoszczędzam ok.6 zł.. więc warto. a ja nigdy nie stałam godziny. najwyżej 10 min a nie wiecie czy w tej aptece na oratoryjnej są takie same ceny co przez allegro? bo mieszkam na paganiniego, a to po drugiej stronie jest :P:P więc bym się jutro przeszła.
Stary 2008-08-24, 14:47   #2296
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
na moich tabletkach na trądzik -dromin- zaoszczędzam ok.6 zł.. więc warto. a ja nigdy nie stałam godziny. najwyżej 10 min a nie wiecie czy w tej aptece na oratoryjnej są takie same ceny co przez allegro? bo mieszkam na paganiniego, a to po drugiej stronie jest :P:P więc bym się jutro przeszła.
Watpie, zeby drozej bylo.
Te kolejki na Narutowicza codziennie widze jak jade na PL-przerazaja mnie.
Policz sobie 2 zl za bilety w 2 str. to 4 zl zaoszczedzone :P.
Ja tam zawsze kupuje w mojej sprawdzonej aptece :P

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 14:53   #2297
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

a ja w tej taniej robie ''zapasy'' to mi sie za biety też zwraca.. to przejdę do tej na oratoryjnej.. a wiecie może czy w ''zestawie'' z tym waxem jest czepek?
Stary 2008-08-24, 14:56   #2298
mmagdaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co pamiętam, bo była cena na odżywkach to kupując bezpośrednio w aptece to na allegro cena jest niższa, ale max to 1 zł.
Zawsze możesz kupić na allegro i odebrać osobiście- ja tak robiłam

Nawet nie musisz mieć od nich potwierdzenia że zamówienie zostało dla Ciebie przygotowane. Ja zamówiłam, poszłam tam a pani się po prostu zapytała co zamówiłam i zapłaciłam tyle ile było na allegro

edit: ja kupowałam te na allegro, to jest napisane że jest czepek i był, próbka jedwabiu także
Stary 2008-08-24, 14:57   #2299
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

czyli tak czy inaczej w tej aptece wax jest po 13,50? nawet bez zamawiana przez allegro?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-24, 15:01   #2300
besio
Wtajemniczenie

A gdzie można znaleść fajne baleriny tak żeby to były okolice centrum...krakowskie te rejony????
besio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 15:06   #2301
mmagdaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
czyli tak czy inaczej w tej aptece wax jest po 13,50? nawet bez zamawiana przez allegro?
Przeczytaj mojego wcześniejszego posta
Stary 2008-08-24, 15:07   #2302
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

Cytat:
dzieki wieelkie
Stary 2008-08-24, 15:42   #2303
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez besio Pokaż wiadomość
A gdzie można znaleść fajne baleriny tak żeby to były okolice centrum...krakowskie te rejony????

poszukaj w croppie, w cornerze na krakowskim, tam zawsze siejakies fajne znajda.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-24, 15:46   #2304
aagnesska22
Wtajemniczenie

a co myslicie o szkole profi-lingua?jacy lektorzy?chodzi mi i nauke angielskiego na poziomie wyzszym od FCE.
aagnesska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 15:55   #2305
ejaj
Zadomowienie

GG do ejaj

a po ile te smackersy sa w smyku , bo slyszalam ze duzo drozsze...?

•.¸♥¸.•

[vichy]366899[/vichy]
prosze o jedno kliknięcie
ejaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 16:10   #2306
Raczkowanie

Cytat:
Wydaje mi się, że w Lublinie takich "liczących się" szkół jest tylko kilka. Mają one dostęp do najnowszych technologii, laboratoria fonetyczne i ...dobrze opłacanych lektorów Wydawnictwa organizują dla nich specjalne prezentacje podręczników, także mogą przebierać w nowościach i zmienić podręcznik, jeśli uznają go za lepszy od dotychczasowego, zamiast ciągnąć stary, bo do tego starego pokupowali już płyty CD i dodatki dla nauczyciela i nie opłaca się tego wszystkiego wyrzucać.

Myślę konkretnie o Linguatonie, Metodystach i Columbusie. Kiedyś miałam jeszcze dobre zdanie o Avalonie, ale po tym, jak zatrudnili tam mojego kolegę z roku, który miał poprawkę z praktycznie każdego egzaminu, w tym z egzaminu z metodyki nauczania języków obcych, to już sama nie wiem

Wiadomo, że nie każdy lektor w każdej z tych szkół spełni Wasze oczekiwania, ale plusów z chodzenia do takiej dużej, renomowanej placówki jest wiele. Po pierwsze, jak słusznie zauważyła Gipsy, małe szkoły muszą czasem łączyć grupki osób o różnym poziomie, żeby im się to w ogóle opłacało. W większej szkole jest tyle osób do "zapełnienia" grup, że tworzy się poziomy A1, A1+ i A1++ różnicujące słuchaczy najdokładniej jak się da. Poza tym w dużej szkole często jest tak, że istnieje kilka grup na tym samym poziomie, uczących się z tego samego podręcznika. Jeśli więc z jakiegoś powodu - zmiana planu zajęć na uczelni, niezadowolenie z prowadzącego zajęcia lektora - chcecie zmienić grupę, to nie ma z tym problemu.

Nie zrozumcie mnie źle - wierzę, że i w małych, osiedlowych szkółkach są nauczyciele z powołania, którzy wyprują sobie flaki, żeby kogoś czegoś nauczyć.

Na pewno też wielu osobom odpowiada bardziej styl jeden-na-jeden, dlatego wybierają korepetycje. Ale dla mnie w grupie jest inna dynamika zajęć, zawsze ktoś coś palnie, można się pośmiać, i dzięki temu lepiej skojarzyć nowe słówko. Np. moi uczniowie kiedyś nie mogli zapamiętać słowa werewolf <wilkołak>, więc dla zabawy rozbili to na byłeś <were> wilkiem <wolf>, dorobili do tego jakiś rymi teraz jakoś wszyscy pamiętają. Innym razem ktoś zamiast shopaholic palnął szopkoholik i do tej pory się z tego śmiejemy...

zgadzam sie w 100%
Sprawdze wymienione przez Ciebie szkoły, czyli: Lingue, Metodystów i Columbusa.
Jakby ktoś miał jeszcze swoje typy , to piszcie

W ogole dziekuje Wam za pomoc;* Ja wsumie mało jestem pomocna, ale jak zaczne czesciej bywac w lublinie(studia) to bede sie dzielic wiedza;D
Stary 2008-08-24, 16:14   #2307
gramma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aagnesska22 Pokaż wiadomość
a co myslicie o szkole profi-lingua?jacy lektorzy?chodzi mi i nauke angielskiego na poziomie wyzszym od FCE.
http://www.ang.pl/szkoly_jezykowe.php?oid=1465

Wunia czyżbyś była po anglistyce?
Cytat:
Napisane przez Wunia83
bo do tego starego pokupowali już płyty CD i dodatki dla nauczyciela i nie opłaca się tego wszystkiego wyrzucać
Przy okazji, szkoły językowe w przeważającej większości materiały dla nauczycieli dostają za darmo od wydawnictw w ramach tzw. oferty gratis.

Gipsy ja przed studiami uczyłam się u Metodystów. Szczerze polecam. W salach są telewizory, odtwarzacze video i DVD, magnetofony, do tego lektorzy zawsze przygotowani.
Z kolei wiem, że w Columbusie korzystają z nowinek technicznych takich jak choćby tablica interaktywna, co bardzo uatrakcyjnia zajęcia.
Stary 2008-08-24, 17:44   #2308
wunia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gramma Pokaż wiadomość
Wunia czyżbyś była po anglistyce?
Tak, po UMCSie A Ty też coś w tym kierunku?

Cytat:
Napisane przez gramma Pokaż wiadomość
Gipsy ja przed studiami uczyłam się u Metodystów. Szczerze polecam. W salach są telewizory, odtwarzacze video i DVD, magnetofony, do tego lektorzy zawsze przygotowani.
Z kolei wiem, że w Columbusie korzystają z nowinek technicznych takich jak choćby tablica interaktywna, co bardzo uatrakcyjnia zajęcia.
Ja też przed studiami uczyłam się u Metodystów A później nawet przez chwilę miałam tam pracować, ale wyszło trochę inaczej. Z czego się poniekąd cieszę, bo - poza DVD i magnetofonami - podobno pomontowali w każdej sali kamery "podglądające" lektorów przy pracy. Taki bieżący monitoring jakości, dla mnie za bardzo jak Big Brother.

aagnesska22, co do profi, to sama nie wiem - kolega tam chodził na zajęcia indywidualne z niemieckiego, lektor zaproponował mu, żeby ...przyjeżdżał zamiast do szkoły do niego do domu, bo mu - temu lektorowi - się nie opłaca na jedne zajęcia przez pół miasta do siedziby szkoły jechać... Oczywiście to nie znaczy, że wszyscy tak tam postępują i że cała szkoła jest zła, ale jakoś mało profesjonalnie to dla mnie wygląda
Stary 2008-08-24, 17:47   #2309
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

Cytat:
a wracając do tej apteki.. pamiętasz dokładnie adres? to była oratoryjna?
Stary 2008-08-24, 17:51   #2310
gramma
Zadomowienie

Cytat:
Tak, po UMCSie A Ty też coś w tym kierunku?
W tym roku się magistruję na tym pięknym kierunku i na tej równie pięknej uczelni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości