|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
O matko! Serio?!!! ![]() ![]() ![]() Dałaś już kiedyś swojemu dziecka kinderka?! ![]() ![]() A nie czytałaś o śmiercionośnym oleju palmowym? O cukrze, laktozie i glutenie już nawet nie wspomnę ![]() Mnie taka rozkmina z zachowaniem zdrowego rozsądku czeka teraz, bo musimy kupić teściowi do auta porządny fotelik, bo po urodzeniu się malucha przynajmniej na jakiś czas przejmie odbieranie Pitula z pkola. Niestety auto jest na tyle małe, ze zamontować na stałe RWF nie możemy a taki, który by się tyłem obracał na czas jazdy to tylko 360 do 18kg, z czego n dziecko pewnie za rok wyrośnie ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Zrzućcie swój materac na podłogę ![]() ![]() a poważnie to nie zazdroszczę. A tym snem może wykracsesz sobie wcześniejsze rozpoczęcie akcji? ![]()
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Zapomniałam dodac
skonczylam i jestem umęczona tym przedsiewzieciem. Ide spac 🤣Screenshot_20191024-114528_Gallery.jpgScreenshot_20191024-114536_Gallery.jpgScreenshot_20191024-114550_Gallery.jpgScreenshot_20191024-114554_Gallery.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
ja jestem w czarnej d.... ze wszystkim. Teraz jadę w weekend do rodziców to zabiorę resztę rzeczy które zostawiła dla mnie siostra i będę kompletować resztę rzeczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Seven eee tam kliknac to minuta osiem
lista najwazniejsza i hop siup. Ja chcialam dzis zaczac pakowac torbe ale cos mnie znuzylo.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
falbanę też kupiłam. Dodatkowo mam jeszcze te pojemniki zawieszane na łóżeczko (fajna sprawa żeby wrzucić np. smoczek i mieć pod ręką) i taki trzypak zamykanych pojemniczków które mozna ustawić jedno na drugim- zamierzam wykorzystać przy przewijaniu do wacików i wody. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Nie mam nawet listy, za to absolutne przeświadczenie, ze ze wszystkim jeszcze zdążę ![]() ![]()
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
ja aptekę klikam w listopadzie po wypłacie, przewijak i wanienkę w grudniu, tak to sobie porozkładałam, muszę kupić czapkę jeszcze, a szalik to się takiemu dziecku też kupuje?
gorzej bo nie mam gdzie to układać biedne moje dziecko
|
|
#1538 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Ja póki co raz gadałam z teściami o fotelikach, tzn oni coś tam gadali, ze potem będą wozić fasole to się kupi „jakiś z komisu” i sobie pomyslalam, ze pewnie będzie przeprawa w tym temacie. Na szczęście mieszkamy w takiej dzielnicy wszyscy, ze można na piechotke chodzić wszędzie (to znaczy moje wymarzone przedszkole jest trochę daleko ale umówmy się ze do przedszkola to jeszcze trochę czasu mamy :p). Ja wiem, ze oni to wszystko w dobrej wierze, mam nadzieje, ze jak przyjdzie co do czego to się na spokojnie dogadamy. Z drugiej strony te wszystkie grupy typu osiem gwiazdek, tyłem, etc... z jednej strony skarbnica wiedzy, z drugiej strony moim zdaniem dużo grubej przesady (wymiana fotelika po stłuczce parkingowej, wczoraj coś czytałam o wożeniu 150 cm 48 kg dziecka w foteliku i takie tam). Jeśli chodzi o kinderki to moje dziecko w życiu płodowym przyjęło ich tyle ze hoho ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Midusia, nie bądź taka pewna kolezanko 🤣
Ja bez pessara strescilam poslady bo wiesz jak to moze zaskoczyc haha... wiec lepiej sie ogarniaj i bierz przyklad 🤣 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
mi akurat lista była potrzebna bo chociaż wiedziałam, że zdąże to z tyłu głowy miałam "ale z czym konkretnie"
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
No ej ale ja jeszcze tez kupe rzeczy nie mam 🤣 przede wszystkim dziecko nie ma gdzie spac.
ale czas dostawy to ponoc 3 dni w przypadku i kojca i dostawki. ;D jeszcze laktator, i niania iiii chusta. Same najdrozsze wydatki :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
a co do kinderków to cały czas w sklepie mnie kusiły ale jakoś nie kupowałam i w końcu kupiłam i kurde rozczarowanie ten smak jakoś inaczej zapamiętałam
|
|
|
#1543 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Elegancko poukładane, ja stwierdzam że jak zwykle mam wszystkiego za dużo i się nie mieści w komodzie po prostu. Wiecie co wkurzyłam się rodzice byli w Ikea w Wawie i nawet nie wpadną na pomysł, żeby nas odwiedzić. Czekają tylko aż my do nich przyjedziemy :/ :/ jak zapytałam czemu nie zajechali „a bo inną drogą jechali i by musieli zbaczać a poza tym przecież wy w sobotę będziecie” no zayebisty argument. Bo mi strasznie po drodze jest jechać specjalnie do nich ![]() Już pomijam fakt, że od lipca mi mama obszywa tetrę.... dobrze że sobie kupiłam sama gotowe pieluszki, bo nie wiem jak sobie wyobraża, że ja to w grudniu będę prała i prasowała jak się urodzi ? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Niestety w moim Kaufie nie ma foremek do rurek muszę się wybrać do Auchan a to już dla nie nielada wyprawa ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1544 | |||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja wczoraj swój żołądek zalałam wieczorem 0,5l lodów czekoladowych ![]() A z fotelikami i teściami u nas nie ma problemów. Teść woził dzieci siostry w takich marketowych, bo ona to miał w dooopie w czym jeździ. Jeżeli o nas chodzi wiedza, ze ta kwestia jesteś dla nas ważna i nawet chcieli, żebyśmy razem podjechali do sklepu, wybrali a oni płaca, ale absolutnie chcemy wziąć ten koszt na siebie. Tylko waśnie nie chce skasować im całego przedniego siedzenia pasażera tym fotelikiem na 2,5kiletrowe przejazdy drogami osiedlowymi, najczęściej w korkach... ![]() Ty widzę tez z tych, co maj wybrane pkole zanim się jeszcze dziecko urodziło ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
A wtedy liczę, ze TZ stanie na wysokości zadania i ominie mnie ta niedająca mi jednak na razie satysfakcji czynność ![]() Za to wczoraj pożyczyłam tez maszynę do szycia od tesciowki i chyba poszycie sama pieluszki dla bobasa ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Przede wszystkim to nam na szczęście jeszcze dzieci do tej wyprawki brakuje. I niech tak jeszcze chwile zostanie ![]()
|
|
#1545 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
ja z tych co wolą mieć wszystko wcześniej gotowe, więc no.. ale też gin która mówi, że mam wytrzymać jeszcze te 3 tyg nie uspakaja ![]() Pati ale masz pięknie to poukładane, ja mam za co małą komodę żeby wyszło tak ładnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Arya no przykro ech... dziwne czemu tak robią , ale moze jak się Jaś urodzi to się zmieni.
Ja w 1 ciazy tez nakupowalam wszystkiego duzo za duzo bez kompletnie sensu.... potem wywalalam cale tubki kosmetykow a ciuszki ubrane raz i za male sie robily... teraz jestem madrzejsza i wole kupic mniej niz za dużo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1547 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Midusia Oby
ja z tych co wolą mieć wszystko wcześniej gotowe, więc no.. ale też gin która mówi, że mam wytrzymać jeszcze te 3 tyg nie uspakaja ![]() Pati ale masz pięknie to poukładane, ja mam za co małą komodę żeby wyszło tak ładnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też kupiłam w szale zakupów i wymyśliłam po zakupie takie zastosowanie jak podałaś zobaczymy co wyjdzie w praniu. A o jakich zamykanych pojemniczkach mówisz ? Bo brzmi ciekawie.Po falbankę może męża wyślę bo nie podoba mi się jakoś bez szuflady takie puste to łóżeczko, a szuflady nie mam bo się nie da u nas wysunąć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1549 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Tak bardzo podoba mi się idea leśnego przedszkola, gdzie dzieci są cały czas na zewnątrz i tylko na obiad idą do jakiejś jurty. To tak odnośnie do eko życia Hahaha ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
mi sie wydaje ze ja mam i tak ich za dużo mimo wszystko. A wiem ze sa dziewczyny co maja duzo wiecej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1551 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
na pewno mam za dużo pieluch tetrowych, ale póki co jeszcze zostaną w komodzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1552 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Nie wiedzialam nawet, ze Chodakowska ma antperspiranty w sprzedaży A jaki zapach najładniejszy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Też mam chyba za dużo tetry, bo zawala strasznie w komodzie. Chociaż myślałam, że tyle potrzeba mam 20 szt. i 3szt. flaneli. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Nie wiem, jakoś wątpię szczerze :/ mama zawsze dużo gada, a nic z tego nie ma. Już się przyzwyczaiłam. A tym bardziej, że tata jest na codzień w domu to ma serio dużo czasu, żeby przyjechać. A jak jeszcze pracowałam to też zdziwienie, że rzadko przyjeżdżamy i ciężko zrozumieć, że człowiek po całym tygodniu harówy chciał na tyłku posiedzieć u siebie i odpocząć. Ja mam za dużo ubranek jeden rozmiar to jedna szuflada ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Arya a ile masz tych rozmiarów
? Ja mam kilka ciuszkow tylko na 56 a reszta na 62. 68 zostawiam w worku prozniowym i popiore jakos w lutym dopiero. Tetry mam 15 sztuk , 4 flanele , i 6 malych 30×30 tetr i te akurat mi sie najbardziej przydaly. Uzywalam je krótko bo max 5mcy. I to tylko do położenia pod glowe bo L. nie ulewal. Kompletów w sumie ubranek mam 20 dziennych, 12 nocnych. Plus 15wolnych body z krótkim i 7 spodenek bez kompletu. Uwazam ze to jest az za duzo i nie wiem jak można jeszcze więcej kupic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja mam 56 i 62 na 68 sama nic nie kupowałam, mam tylko to co mama przywiozła z Primarku pocieszam się, że większość to h&m a ich 56 wypada ponoć jak 62 innych firm.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Moja siostra bedzie miała blizniaki to dopiero jest wyższa szkoła jazdy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
No hardcorowo ![]() ![]() U mnie jest tak: IMG_2875.JPGIMG_2874.JPG Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1558 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja z TZ niestety ten team, co zawsze 5 po 12 ![]() No i ja absolutnie tez muszę donosić ciąże, wiec jeszcze 3,5tyg minimum - wczesniej przykro mi, ja nie rodzę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Matko matko matko!!! ![]() ![]() Ja w absolutnie pierwszej kolejności chciałam leśne, ale u nas nie dość ze daleko to takiego, to jeszcze dostać się graniczy z cudem. Od dawna już wiedziałam, ze w takiej sytuacji wybieram waldorfskie, które jest jakieś 3km od nas i po ostatniej rozmowie z dyrektorem jestem już w nim absolutnie zakochana
|
|
#1559 |
|
Zadomowienie
|
Fota 1:Moje apteczne rzeczy,muszę kupić jeszcze pampersy i chusteczki nawilżone. Póki co są w garderobie.
Fota 2: Na tych 3 lub 4 półkach będą rzeczy Macieja. Póki co są ubranka Jasia, ale he muszę gdzieś przełożyć. Fota 3: A tak obecnie wyglądają wyprane i wyprasowane rzeczy Maćka, prałam rozmiary 50-68. Część ubrań (tak 3-4 komplety) będzie w komodzie na dole. Przewijaki i lozeczka bede miała dwa, bo nie będę biegać po schodach z dwójką dzieci. Milo się patrzy na Wasze szuflady. Pati, i jak Twoje ciśnienie? Ja się cieszę że białka w moczu nie mam. |
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
No ja tez lubie ogladac bardzo takie fotki i sie inspirowac
mysle ze to bedzie dość wygodne. Dokupie jeszcze tylko tych pojemniczkow bo sie przyda nawet do moich szuflad w szafie na bielizne. Pampersy chusteczki i waciki beda na komodzie docelowo ale narazie jest tak. Biedro dzieki ze pytasz moje cisnienie 110/70- 120/80 od wczoraj ale biore ten dopegyt. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Bialka tez na szczescie nie mam.... z Leo w ciazy mialam prawie od połowy juz bialko. Chyba ten acard pomogl tak mysle... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.

-część 4.

ojej- on je kinderka? A co ma nie jesc, przeciez to jest dziecko... no ale powinnam zrobić superzdrowe kulki mocy przeciez 

nie chce mi sie jak cholera. Czasu Mi szkoda, ale potrzebuje zlecenie na badania

zastrzele się
haha, dobrze że to tylko 2, 3 minuty

skonczylam i jestem umęczona tym przedsiewzieciem. Ide spac 🤣
lista najwazniejsza i hop siup. Ja chcialam dzis zaczac pakowac torbe ale cos mnie znuzylo.... 

falbanę też kupiłam. Dodatkowo mam jeszcze te pojemniki zawieszane na łóżeczko (fajna sprawa żeby wrzucić np. smoczek i mieć pod ręką) i taki trzypak zamykanych pojemniczków które mozna ustawić jedno na drugim- zamierzam wykorzystać przy przewijaniu do wacików i wody. 

gorzej bo nie mam gdzie to układać

ten smak jakoś inaczej zapamiętałam
i się nie mieści w komodzie po prostu.
rodzice byli w Ikea w Wawie i nawet nie wpadną na pomysł, żeby nas odwiedzić. Czekają tylko aż my do nich przyjedziemy :/ :/ jak zapytałam czemu nie zajechali „a bo inną drogą jechali i by musieli zbaczać a poza tym przecież wy w sobotę będziecie” no zayebisty argument. Bo mi strasznie po drodze jest jechać specjalnie do nich 

muszę się wybrać do Auchan a to już dla nie nielada wyprawa 
️
mam 20 szt. i 3szt. flaneli.