Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-10-24, 13:13   #1561
biedro87
Zadomowienie

Smile Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Zapomniałam dodać załączniki ��

Część ubranek będzie eidiec na wieszakach w garderobie, bo mam spory drążek. W sumie teraz większość bluzek, bluz i koszulek J i N jest na wieszakach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20191024_125821.jpg (161,4 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20191024_121311.jpg (135,3 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20191024_121323.jpg (124,2 KB, 59 załadowań)

Edytowane przez biedro87
Czas edycji: 2019-10-24 o 13:21
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-24, 13:15   #1562
PatiPee
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Zapomniałam dodać załączniki 🤣

Część ubranek będzie eidiec na wieszakach w garderobie, bo mam spory drążek. W sumie teraz większość bluzek, bluz i koszulek jest na wieszakach.
Sporo tego masz! Chyba jesteś gotowa co? Jak pięknie poprasowane 🥰 ja mam chyba jakis fetysz do wyprasowanych ciuchów 🤣🤣🤣🤣

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2019-10-24, 13:16   #1563
biedro87
Zadomowienie

Ja ja miałam minimalne ilości białka w ciąży z N, to mnie gin od razu do szpitala skierował :/
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-24, 13:16   #1564
Emosz
Zadomowienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Też mam chyba za dużo tetry, bo zawala strasznie w komodzie. Chociaż myślałam, że tyle potrzeba mam 20 szt. i 3szt. flaneli.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Nie wiem, jakoś wątpię szczerze :/ mama zawsze dużo gada, a nic z tego nie ma. Już się przyzwyczaiłam. A tym bardziej, że tata jest na codzień w domu to ma serio dużo czasu, żeby przyjechać. A jak jeszcze pracowałam to też zdziwienie, że rzadko przyjeżdżamy i ciężko zrozumieć, że człowiek po całym tygodniu harówy chciał na tyłku posiedzieć u siebie i odpocząć.

Ja mam za dużo ubranek jeden rozmiar to jedna szuflada

Ja mam jakoś 25 szt tetrowych zwykłych potem kilka bambusowych, kilka tetrowych małych, z 5 szt flaneli i 3 szt flaneli z ceratka ( to mega polecam) ale u mnie mąż pracuje w hurtowni tkanin i większość tych tetrowych dostaliśmy w prezencie
Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Moja siostra bedzie miała blizniaki to dopiero jest wyższa szkoła jazdy

Wow! Będzie miała wesoło
Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Ja z TZ niestety ten team, co zawsze 5 po 12
No i ja absolutnie tez muszę donosić ciąże, wiec jeszcze 3,5tyg minimum - wczesniej przykro mi, ja nie rodzę

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Matko matko matko!!! Ja w absolutnie pierwszej kolejności chciałam leśne, ale u nas nie dość ze daleko to takiego, to jeszcze dostać się graniczy z cudem. Od dawna już wiedziałam, ze w takiej sytuacji wybieram waldorfskie, które jest jakieś 3km od nas i po ostatniej rozmowie z dyrektorem jestem już w nim absolutnie zakochana
U mnie moja położna ma urlop do 11 listopada, więc wcześniej nie ma, że jadę na porodówkę

Te leśne są super, u nas też nie ma, więc skończyło się na językowym montessori i jest ekstra

Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-24, 13:18   #1565
PatiPee
Zakorzenienie

O widzisz a ja mialam taka "super" pania ginekolog ze to bagatelizowała... w koncu jak spuchlam jednej nocy 5kg mialam rano wiecej niz dzien wczesniej spakowalam sie i pojechalam do szpitala. Powiedziałam ze sie bardzo zle czuje, ze mam bardzo wysokie cisnienie caly czas i ze moja ginekolog to bagatelizuje. Zostawili mnie do samego porodu. Obecna trzyma reke na pulsie i nawet dzis dzwonila jak moje cisnienie. Tak trochę "niebo a ziemia".

Edytowane przez PatiPee
Czas edycji: 2019-10-24 o 13:19
PatiPee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-24, 13:20   #1566
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Też kupiłam w szale zakupów i wymyśliłam po zakupie takie zastosowanie jak podałaś zobaczymy co wyjdzie w praniu. A o jakich zamykanych pojemniczkach mówisz ? Bo brzmi ciekawie.
Po falbankę może męża wyślę bo nie podoba mi się jakoś bez szuflady takie puste to łóżeczko, a szuflady nie mam bo się nie da u nas wysunąć.

My szufladę mamy, ale jest dosyć niska i jak włożę paczkę pampersów to się nie zamyka. Tzn na siłę zamyka, ale boje się, że się ta dykta od zamykania wypaczy. Dlatego wyciągnęłam tą dyktę, włożyłam wszystko do szuflady i tylko tą dyktą przykryłam żeby się nie kurzyło. Nie wygląda to estetycznie dlatego fajna jest ta falbana. Ale... Mnie się ona nie podoba nie wiem czy jej nie zdejmę, a szufladę pod łóżeczkiem przeznaczę na coś innego niż zapasowe pampersy bo jakoś mnie ta falbana denerwuje. 🤨

Takie mam te pudełka https://www.ikea.com/pl/pl/p/glis-pu...QaAsCAEALw_wcB

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-24, 13:29   #1567
gosiulam185
Zakorzenienie

Ja ubranek mam od uja i ciut ciut tak to wygląda u mnie. Pierwsze zdjecie- pieluchy tetrowe, flanelowe, 30x30 i ręczniczki. Część tych pieluch tetrowych przelożę do koszyczka na komodzie, ale to na świeżo żeby się nie kurzyły. Druga fotka- kocyki, śpiworki, pościele. Reszta to komoda. Pierwsza szuflada- pojemnik z lekami, pojemnik ze smoczkami i zawieszkami, pojemnik z moimi rzeczami (wkładki laktacyjne, lanolina), pojemnik z rzeczami potrzebnymi na codzien- krem do pupy, octanisept itp. po boku termometr. Pozostałe szuflady to rozmiary 56-62 i ciuchy "wyjściowe".IMG_20191024_132358_compress72.jpgIMG_20191024_132418_compress46.jpgIMG_20191024_132346_compress73.jpgIMG_20191024_132437_compress66.jpgIMG_20191024_132450_compress17.jpgIMG_20191024_132458_compress59.jpgIMG_20191024_132505_compress17.jpg

Stary 2019-10-24, 13:31   #1568
gosiulam185
Zakorzenienie

Tak wygląda na ten moment kącik małego. Drukarka musi zniknąć, czekam aż TŻ się tym zajmie IMG_20191024_133054_compress86.jpg

Stary 2019-10-24, 13:32   #1569
PatiPee
Zakorzenienie

Gosia o kuzwa!
Ty masz tu ciuchy do 74 czy jak 🤣

Stary 2019-10-24, 13:38   #1570
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia o kuzwa!
Ty masz tu ciuchy do 74 czy jak 🤣

Nie, to tylko 56 i 62 pierwsza szuflada z ciuchami to body krótki i długi rękaw i spodenki na 56. Druga szuflada to pajacyki, śpiochy, bluzki krótki i długi rękaw- rozmiary 55 i 62. Trzecia szuflada- body i spodenki 62, śliniaki i czapeczki po domu. I ostatnia to ciuchy wyjściowe, niechodki, czapki a teściowa się jeszcze obrazi bo nie chcę wziąć ciuchów jak mi ktoś proponuję 🤣 mam nadzieję, że mały szybko wyrośnie z tych najmniejszych i będę mogła zrobić konkretną selekcję

Stary 2019-10-24, 13:41   #1571
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Dziewczyny przepięknie macie to wszystko poukładane swoich szuflad nawet nie pokazuje, bo aż wstyd przy Was

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-24, 13:42   #1572
PatiPee
Zakorzenienie

Powiem tak , Szok ;D zycze Zebys choc raz zalozyla kazdy ciuszek hahaha. Nie no ja rozumiem, kupowanie dla bobasa to przyjemnosc. dla starszaka tez. ;D

Stary 2019-10-24, 13:44   #1573
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Ja ubranek mam od uja i ciut ciut tak to wygląda u mnie. Pierwsze zdjecie- pieluchy tetrowe, flanelowe, 30x30 i ręczniczki. Część tych pieluch tetrowych przelożę do koszyczka na komodzie, ale to na świeżo żeby się nie kurzyły. Druga fotka- kocyki, śpiworki, pościele. Reszta to komoda. Pierwsza szuflada- pojemnik z lekami, pojemnik ze smoczkami i zawieszkami, pojemnik z moimi rzeczami (wkładki laktacyjne, lanolina), pojemnik z rzeczami potrzebnymi na codzien- krem do pupy, octanisept itp. po boku termometr. Pozostałe szuflady to rozmiary 56-62 i ciuchy "wyjściowe".Załącznik 7695690Załącznik 7695691Załącznik 7695692Załącznik 7695693Załącznik 7695694Załącznik 7695695Załącznik 7695696

Wow nawet buty, boskie 🥰

Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-24, 13:44   #1574
PatiPee
Zakorzenienie

Te ugg sa czadowe 🥰🥰🥰🥰

Stary 2019-10-24, 13:52   #1575
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
My szufladę mamy, ale jest dosyć niska i jak włożę paczkę pampersów to się nie zamyka. Tzn na siłę zamyka, ale boje się, że się ta dykta od zamykania wypaczy. Dlatego wyciągnęłam tą dyktę, włożyłam wszystko do szuflady i tylko tą dyktą przykryłam żeby się nie kurzyło. Nie wygląda to estetycznie dlatego fajna jest ta falbana. Ale... Mnie się ona nie podoba nie wiem czy jej nie zdejmę, a szufladę pod łóżeczkiem przeznaczę na coś innego niż zapasowe pampersy bo jakoś mnie ta falbana denerwuje.

Takie mam te pudełka https://www.ikea.com/pl/pl/p/glis-pu...QaAsCAEALw_wcB

Właśnie na zdjęciach mnie falbanka nie przekonuje, ale bez niej też kijowo jakoś. Sama nie wiem u nas łóżeczko jest tak na styk, że ja ledwo przechodzę do łazienki w nocy nie wiem jak to będzie, ale inaczej się nie da

Ooo Gosia! To jednak wygrywasz, masz najwięcej ubranek

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-24, 14:00   #1576
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Te ugg sa czadowe 🥰🥰🥰🥰

Patrząc na moją miłość do prania, to podejrzewam, że założę każde ubranko chociaż raz zamierzam wstawiać pranie raz w tggodniu, bo nienawidzę tego robić 🤣 UGG mam dwie pary jedne brązowe, drugie szare. Szkoda że to ubiorę dopiero bliżej wiosny, albo na przyszły rok bo takiemu maluszkowi nie będę wciskać w to girek, ale niech leżą i czekają
Cytat:
Właśnie na zdjęciach mnie falbanka nie przekonuje, ale bez niej też kijowo jakoś. Sama nie wiem u nas łóżeczko jest tak na styk, że ja ledwo przechodzę do łazienki w nocy nie wiem jak to będzie, ale inaczej się nie da

Ooo Gosia! To jednak wygrywasz, masz najwięcej ubranek

Ja myślałam, że u nas będzie to wszystko gorzej wyglądać, że będzie bardziej zagracone. Ale przejście jest, w nocy nikt nie wadzi o to łóżeczko. Myśleliśmy, że będzie trzeba stół wymienić na mniejszy bo jak rozłożymy narożnik to będzie mało miejsca, ale o dziwo nie ma takiej potrzeby. Wszystko jest ok, zobaczymy jak to bedzie działać jak już mały się pojawi.

Stary 2019-10-24, 14:06   #1577
misiaq002
Zadomowienie

Gosiu jak mi się poprawi to wstawię fotę swoich 56 i 62, które mieści jedna szuflada
Cytat:
Też mam chyba za dużo tetry, bo zawala strasznie w komodzie. Chociaż myślałam, że tyle potrzeba mam 20 szt. i 3szt. flaneli.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Nie wiem, jakoś wątpię szczerze :/ mama zawsze dużo gada, a nic z tego nie ma. Już się przyzwyczaiłam. A tym bardziej, że tata jest na codzień w domu to ma serio dużo czasu, żeby przyjechać. A jak jeszcze pracowałam to też zdziwienie, że rzadko przyjeżdżamy i ciężko zrozumieć, że człowiek po całym tygodniu harówy chciał na tyłku posiedzieć u siebie i odpocząć.

Ja mam za dużo ubranek jeden rozmiar to jedna szuflada

A jak często jeździcie do rodziców? Twoi swoją drogą a teściowie?

Wiecie co odwaliłam.. Poszłam się kąpać, stoję pod prysznicem i coś mi nie halo. Wodę z ciepłej przełączyłam na zimną bo zaczynam się dusić. A wcale nie była mocno ciepła o nie. I chwilę później już czuję, że ani sekundy dłużej nie ustoję. No to szybko z szamponem na włosach wyszłam na łazienkę, rozrzuciłam ręczniki i padłam na podłogę bo czułam, że zaraz odpłynę. Na szczęście miałam pod ręką tel i pisze szybko do tż, że będę mdleć jak coś I żeby dzwonił co chwilę bo nie wiem czy nie odpłynę Okręciłam się i przeniosłam na łóżko i półtorej godziny dochodziłam do siebie. W dalszym ciągu nie jest mi do końca ok. Teraz doszła biegunka. I ból jak na okres. I wiecie co.. Dręczy mnie myśl, że to zbliżający się poród. Nie mogę się pozbyć z głowy myśli, że to zwiastun porodu

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-24, 14:11   #1578
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Gosiu jak mi się poprawi to wstawię fotę swoich 56 i 62, które mieści jedna szuflada A jak często jeździcie do rodziców? Twoi swoją drogą a teściowie?

Wiecie co odwaliłam.. Poszłam się kąpać, stoję pod prysznicem i coś mi nie halo. Wodę z ciepłej przełączyłam na zimną bo zaczynam się dusić. A wcale nie była mocno ciepła o nie. I chwilę później już czuję, że ani sekundy dłużej nie ustoję. No to szybko z szamponem na włosach wyszłam na łazienkę, rozrzuciłam ręczniki i padłam na podłogę bo czułam, że zaraz odpłynę. Na szczęście miałam pod ręką tel i pisze szybko do tż, że będę mdleć jak coś I żeby dzwonił co chwilę bo nie wiem czy nie odpłynę Okręciłam się i przeniosłam na łóżko i półtorej godziny dochodziłam do siebie. W dalszym ciągu nie jest mi do końca ok. Teraz doszła biegunka. I ból jak na okres. I wiecie co.. Dręczy mnie myśl, że to zbliżający się poród. Nie mogę się pozbyć z głowy myśli, że to zwiastun porodu

Mialam ostatnio to samo. I to kilka razy. Do tego skurcze na wysokości żołądka, czarno przed oczami, całkowity brak tchu Nie wiem czy to kwestia tych słynnych przepowiadaczy, ale ostatnio prawie się narzeczonemu rozpłakałam, że ja nie chcę jeszcze rodzić. Mnie pomaga wtedy położenie się na płasko na lewym boku i czekanie aż wszystko przejdzie. Naczytałam się, że ból brzucha, biegunka to zwiastuny porodu bo organizm się oczyszcza i teraz na wszystko panikuję.

Oby ci się polepszyło

Stary 2019-10-24, 14:16   #1579
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Mialam ostatnio to samo. I to kilka razy. Do tego skurcze na wysokości żołądka, czarno przed oczami, całkowity brak tchu Nie wiem czy to kwestia tych słynnych przepowiadaczy, ale ostatnio prawie się narzeczonemu rozpłakałam, że ja nie chcę jeszcze rodzić. Mnie pomaga wtedy położenie się na płasko na lewym boku i czekanie aż wszystko przejdzie. Naczytałam się, że ból brzucha, biegunka to zwiastuny porodu bo organizm się oczyszcza i teraz na wszystko panikuję.

Oby ci się polepszyło

Od razu wpisałam to w neta i wyskoczyło mi to samo. Ja mogę rodzić ale w listopadzie Jeszcze nie jestem aż tak gotowa.

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-24, 14:18   #1580
maddd
Wtajemniczenie

Hej!!

Dziewczyny, zdołowałyście mnie jak Wy macie wszystko pięknie poukładane w szafach!!!! Szok!!!! ja nie umiem tak Krew mnie we wtorek zalała, klnęłam jak szewc, a i tak nie skończylam ukladać, bo też nadostawałam tego wszystkiego pełno (nawet jakie rozmiary 80 mam:/), i już się pogubilam w tym wszystkim , a miejsca w szafkach też aż tyle nie mam

Pisałam Wam wczoraj, że mam mega zachciankę na pizzę, poszłyśmy z siostrą, niby dużo nie zjadłam, ale potem w domu p[oprawiłam jeszcze żelkami kważnymi połową czekolady mlecznej no i dzisiaj mam karę w postaci zgagi! Znowu mam karę normalnie za te moje zachcianki...

Dziewczyny, a Wy macie te ręczniczki z kapturkiem? Ile sztuk? Bo ja mam dwie, raczej starczy co?
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-24, 14:23   #1581
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Hej!!

Dziewczyny, zdołowałyście mnie jak Wy macie wszystko pięknie poukładane w szafach!!!! Szok!!!! ja nie umiem tak Krew mnie we wtorek zalała, klnęłam jak szewc, a i tak nie skończylam ukladać, bo też nadostawałam tego wszystkiego pełno (nawet jakie rozmiary 80 mam:/), i już się pogubilam w tym wszystkim , a miejsca w szafkach też aż tyle nie mam

Pisałam Wam wczoraj, że mam mega zachciankę na pizzę, poszłyśmy z siostrą, niby dużo nie zjadłam, ale potem w domu p[oprawiłam jeszcze żelkami kważnymi połową czekolady mlecznej no i dzisiaj mam karę w postaci zgagi! Znowu mam karę normalnie za te moje zachcianki...

Dziewczyny, a Wy macie te ręczniczki z kapturkiem? Ile sztuk? Bo ja mam dwie, raczej starczy co?
Mam dwie sztuki ręczników.

Ostatnio jak poszliśmy z TŻ na pizzę to wrócił głodny bo zjadłam 5 kawałków, a jemu tylko 3 zostały 🤣

Za to wczoraj złapała mnie zgaga po bananie 🤦

Stary 2019-10-24, 14:26   #1582
arya09
Zakorzenienie

Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Gosiu jak mi się poprawi to wstawię fotę swoich 56 i 62, które mieści jedna szuflada A jak często jeździcie do rodziców? Twoi swoją drogą a teściowie?

Teraz raz w miesiącu, kiedyś jeździliśmy co dwa tygodnie. Mam już dosyć tego jeżdżenia, mamy swoje sprawy do załatwienia i szkoda nam weekendów.
Teściowie tak samo jak i moi. Byli u nas przez dwa lata, jak tu mieszkamy, jakieś 4 razy. Przyjeżdzają jedni i drudzy jak ich oficjalnie zaprosimy
Generalnie jak się mały urodzi to ja tam nie zamierzam jeździć, chcą to wiedzą gdzie mieszkamy i mają tyle samo km do nas co my do nich.

Ja biorę prysznic zawsze przy otwartych drzwiach do łazienki, żeby mi nie parowało, bo też bywało mi duszno.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Mam dwie sztuki ręczników.

Ostatnio jak poszliśmy z TŻ na pizzę to wrócił głodny bo zjadłam 5 kawałków, a jemu tylko 3 zostały

Za to wczoraj złapała mnie zgaga po bananie

O banan, nawet poza ciąża mam po nich zgagę w ciąży tylko po jabłkach jest ok :/ ostatnio to czego nie zjem to mam zgagę

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-24, 14:28   #1583
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Hej!!

Ja mam na chwilę obecną jeden, siostra mi jeszcze kupiła drugi i na razie więcej nie będę kupować. Gdyby się okazało ze dwa to za mało to wtedy jeszcze dokupię.

Nie przejmuj się u mnie pewnie też nie będzie to tak pięknie wyglądać jak u dziewczyn bo będzie na półkach w szafie. Komody nie zmieszczę do sypialni, więc zostaje tylko szafa. A znając mojego męża to dopóki się Mały nie urodzi to może jeszcze będzie ładnie ułożone. Później już nie ma szans

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-24, 14:43   #1584
milawo
Wtajemniczenie

Ale macie pięknie to poukładane

jestem po wizycie, dziecię waży ok 2,2 kg

dziś mam jakiś atak kataru, mam nadzieję że się nie rozchoruję
milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-24, 14:56   #1585
purple noise
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Ja z TZ niestety ten team, co zawsze 5 po 12
No i ja absolutnie tez muszę donosić ciąże, wiec jeszcze 3,5tyg minimum - wczesniej przykro mi, ja nie rodzę

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Matko matko matko!!! Ja w absolutnie pierwszej kolejności chciałam leśne, ale u nas nie dość ze daleko to takiego, to jeszcze dostać się graniczy z cudem. Od dawna już wiedziałam, ze w takiej sytuacji wybieram waldorfskie, które jest jakieś 3km od nas i po ostatniej rozmowie z dyrektorem jestem już w nim absolutnie zakochana
Ja się jeszcze nie orientowałam jak to tutaj wyglada, ale wychodzę z założenia, ze mój chłopak zna pół miasta a drugie pół jego ojciec, jakoś ogarniemy

Cytat:
Napisane przez milawo Pokaż wiadomość
Ale macie pięknie to poukładane

jestem po wizycie, dziecię waży ok 2,2 kg

dziś mam jakiś atak kataru, mam nadzieję że się nie rozchoruję

Weź nie mów o Katarze, trzeci dzień z rzędu masakra wczoraj kupiliśmy nebulizator i dzisiaj sobie zrobię inhalacje, bo już mam dosyc.

Byłam w mieście, strasznie się usapalam, czuje się jakbym miała 100 lat i ważyła 200 kilo, zjem zupę i idę leżeć. Kupiłam sobie herbatę z liści malin, ale nie wiem kiedy zacznę pic.

Jak widzę te wasze rzeczy takie poukładane i myśle o tym naszym mieszkaniu w rozsypce to mnie ogarnia histeria zwłaszcza ze terminowo „otwieram” listę

purple noise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-24, 15:00   #1586
Ann555
Raczkowanie

Dziewczyny poratujcie...
Macie takie uczucie hm bóli nie wiem nawet czy to.bol bardziej takie cmienie jak na okres?
Mi sie zaczęło i tak.ld 3 dni, codziennie delikatnie czuje takie cos. Nie dokucza mi bardzo, nie czuje potrzeby brania na to leku ale ciekawa jestem czy u Was cos takiego się pojawia? U mnie obecnke 34t plus 5 d. Wizyta za 1.5 tygodnia.

Ann555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-24, 15:23   #1587
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ann555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poratujcie...
Macie takie uczucie hm bóli nie wiem nawet czy to.bol bardziej takie cmienie jak na okres?
Mi sie zaczęło i tak.ld 3 dni, codziennie delikatnie czuje takie cos. Nie dokucza mi bardzo, nie czuje potrzeby brania na to leku ale ciekawa jestem czy u Was cos takiego się pojawia? U mnie obecnke 34t plus 5 d. Wizyta za 1.5 tygodnia.

Tak, mam takie bóle okresowe. Zaczęły się z tydzień temu i pojawiają się praktycznie codziennie, kilka razy dziennie nawet. Nie są bolesne, takie typowo okresowe. Myślę, że to macica trenuje rozciąganie, ale będę dopytywać lekarza w poniedziałek. Na razie się tym nie stresuję jakoś specjalnie.

Stary 2019-10-24, 15:29   #1588
PatiPee
Zakorzenienie

Misiaq ja piernicze tak to za☠☠☠iscie opisalas ,ze sie usmialam choc wiem ,ze do smiechu nie jest. Ja mam tak czasami w sklepie, jak wejde np w deszczowy dzien do sklepu bez klimy, albo takiego ogolnie gdzie nie jest chlodno. Normalnie robie sie miekka i mi slabo...

Bylam z Leo na jedzeniu, bo kuchnia nieczynna. Jestem juz w domu pod kocykiem a Tzt bawi sie z Leo na ogrodku. Panowie dalej dzialaja z piecem, ale wam powiem ze niby go widac nie bedzie a tak sie strasznie ciesze ze jest wymieniony elegancko sobie bede ustawiac temperaturę bez obawy ze wysiadzie w polowie stycznia z noworodziem w domu. i taki ladny , nowoczesny stary mial 37 Lat! I tak szok ze tyle lat temu w ogole juz zakladali ogrzewanie gazowe
Ann pisalysmy o tym chyba wczoraj, ze mamy takie uczucie i to chyba wbijajace sie dziecko

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Milawo gratuluje udanej wizyty! Nic sie nie chwalilas ,ze masz.

Purple a kiedy maja skończyć mieszkanie?

Maddd ja mam 3 reczniki, zawsze do kapieli uzywalam dwóch na raz. Jeden na to najwieksze mokre zeby wsiaklo i pod spodem drugi rozlozony byl suchy , dzieki temu dziecku nie bylo zimno po kapieli. Odkrywalam tylko te czesci cialka które byly do ubrania, nie cale dziecko.
Taki patencik który polozna pokazala.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

W sensie mialam rozłożone dwa jeden na drugim, po wsiaknieciu największego mokrego wyciagalam spod dziecka ten jeden i zostawal drugi suchy mam nadzieje ze pisze zrozumiale. A ten 3 to byl taki awaryjny jak zdarzało się siusiu po drodze. Ale chyba dokupie jeszcze jeden z tym Hipciem bo mi sie barszo podoba

Stary 2019-10-24, 15:37   #1589
purple noise
Rozeznanie

Cytat:
Misiaq ja piernicze tak to zaiscie opisalas ,ze sie usmialam choc wiem ,ze do smiechu nie jest. Ja mam tak czasami w sklepie, jak wejde np w deszczowy dzien do sklepu bez klimy, albo takiego ogolnie gdzie nie jest chlodno. Normalnie robie sie miekka i mi slabo...

Bylam z Leo na jedzeniu, bo kuchnia nieczynna. Jestem juz w domu pod kocykiem a Tzt bawi sie z Leo na ogrodku. Panowie dalej dzialaja z piecem, ale wam powiem ze niby go widac nie bedzie a tak sie strasznie ciesze ze jest wymieniony elegancko sobie bede ustawiac temperaturę bez obawy ze wysiadzie w polowie stycznia z noworodziem w domu. i taki ladny , nowoczesny stary mial 37 Lat! I tak szok ze tyle lat temu w ogole juz zakladali ogrzewanie gazowe
Ann pisalysmy o tym chyba wczoraj, ze mamy takie uczucie i to chyba wbijajace sie dziecko

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Milawo gratuluje udanej wizyty! Nic sie nie chwalilas ,ze masz.

Purple a kiedy maja skończyć mieszkanie?

Maddd ja mam 3 reczniki, zawsze do kapieli uzywalam dwóch na raz. Jeden na to najwieksze mokre zeby wsiaklo i pod spodem drugi rozlozony byl suchy , dzieki temu dziecku nie bylo zimno po kapieli. Odkrywalam tylko te czesci cialka które byly do ubrania, nie cale dziecko.
Taki patencik który polozna pokazala.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

W sensie mialam rozłożone dwa jeden na drugim, po wsiaknieciu największego mokrego wyciagalam spod dziecka ten jeden i zostawal drugi suchy mam nadzieje ze pisze zrozumiale. A ten 3 to byl taki awaryjny jak zdarzało się siusiu po drodze. Ale chyba dokupie jeszcze jeden z tym Hipciem bo mi sie barszo podoba

Mam nadzieje ze tak 3 tygodnie maks. Nasza sypialnia i dziecinny już w sumie tylko pomalować. Typo robi łazienkę, jak skończy (tak z tydzień?) to będzie można położyć podłogę w części przedpokój - kuchnia - salon (panele winylowe, wiec dzień roboty) i jak już będzie podłoga to można wstawić drzwi (na szczęście już są, bez kitu, zdążyłam zapomnieć jakie zamówiłam, chyba z miliard lat temu to było a dopiero w tym tygodniu koleś dzwonił, ze są gotowe) i pomalować. Na początku listopada ma być tez kuchnia i szafy, potem w połowie listopada łóżko.

Także na styk, nie może wyjść wcześniej fasolina

purple noise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-24, 15:38   #1590
PatiPee
Zakorzenienie

Purple zawsze mozesz poprac poprasowac w starej chacie , potem tylko wlozysz do komody/szafy i wsio. A co z głowy to z glowy.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości