|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać, cz.51
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87275381]No tak, dlatego pytam.[/QUOTE]
dla mnie jest więc to ta sama kategoria co przełożony - on powinien zaproponować przejście na Ty |
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Kot mi zasikal pościel z pierza. Wyczyscilam, ale dalej wymaga prania. Czy w domu da radę czy lepiej nie psuć sobie nerwów i kupić nową? Wątpię czy mi wejdzie do pralki, która ma 5 kg wsadu. Przyznam, że zależy mi na niej. Inaczej czeka mnie zima pod jakimś gwnem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko Dolina Roztoki jest zamknięta, można do 5 przez Świstówkę Dla nowicjusza- Dolina Olczyska od Jaszczurówki i potem dalej na Nosal lub pominąć Nosal i zejść do Kuźnic.
|
|
#2764 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Daj do pralni chemicznej, oni Ci wypiorą ją ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrym usuwaczem kociego moczu jest ocet, niszczy feromony i kot nie ma takiej potrzeby ponownego sikania jak po zwykłym praniu. Możesz spróbować zamoczyć w occie na godzinę tą zalaną część kołdry a potem wyprać ją ręcznie w wannie czy brodziku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2767 |
|
Raczkowanie
|
Nowa praca. Jestem jako nowa osoba na projekcie. Jest niesamowicie dużo pracy (pracuję tak 12-14 h codziennie i trochę w weekendy), bo szefowa nie jest w stanie priorytyzować.
Klientowi obiecaliśmy, że przeprowadzę w ciągu 2 tygodni 10 wywiadów z jego pracownikami (mamy to w umowie!). Ale szefowa jest ambitna i powiedziała, że musimy się wykazać. Obiecała, że zrobię 24 wywiadów. Od początku wiedziałam, że to prawie niemożliwe (te wywiady to tylko część moich obowiązków i do kazdego wypadałoby się przygotować). Sygnalizowałam wprost, że "nie bardzo się da", szefowa ignorowała albo sygnalizowała, że "nie mam wystarczająco pragmatycznego stosunku do tego". Ludzie z kierownictwa, którym wspominałam, ile mam zrobić też mówili, że to raczej niewykonalne. Więc robiłam te idiotyczne wywiady. Nie dało rady się przygotować - zwyczajnie doba była za krótka. I teraz dwóch z pracowników klienta poskarżyło się na mnie, że mi musieli dwa razy to samo tłumaczyć, że byłam nieprzygotowana i że brak mi wiedzy o ich firmie. Klient mojej szefowej i mi to powtórzył. Szefowa wściekła. Ja jestem skonana i nie wiem co zrobić. Co zrobić? Edytowane przez user97642 Czas edycji: 2019-10-24 o 22:09 |
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie . " JP II Edytowane przez Natuś-77 Czas edycji: 2019-10-24 o 22:31 |
||
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Co kupić koleżance, która odchodzi z pracy ponieważ jest w ciąży? Tak do 100zł
|
|
|
#2771 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2773 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pamiętaj, że praca jest dla ludzi a nie ludzie dla pracy. A co się może w najgorszym wypadku stać niby? Mogą Cię ewentualnie zwolnić. To sobie znajdziesz inną pracę, aczkolwiek nie sądzę, że Cię zwolnią. Głowa do góry Ja tam wychodzę z założenia, że pracuję tyle ile muszę i ani odrobiny dłużej/więcej, no chyba, że mam ochotę się wykazać. Jak sobie pozwolisz wejść na głowę i będziesz robić więcej niż do Ciebie należy, to się nie zdziw jak zaraz się zacznie od Ciebie tego wręcz wymagać. A w sumie kasa pewnie taka sama za 10 i za 24 wywiadów. Czy może każdy wywiad dodatkowy jest płatny ekstra? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2774 |
|
Zadomowienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;87274286]Jeśli chcesz piec w wysokich temp. To odradzam te małe piekarniki. Kilkukrotne używałam różnych marek, są ok do np. Podpieczenia gotowej pizzy, tostow, itd. Taki gadzet używany raz na jakiś czas
do przygotowania czegoś na szybko. One strasznie się nagrzewaja (pomieszczenie tez, latem to średnio potrzebne), pomimo że środek jest mały, to obudowa jest dosc duża. Moim zdaniem, to niepotrzebny grat. Chleba w tym nie upieczesz, ciasta nie wiem, bo nie próbowałam. Sent from my SM-G930F using Tapatalk[/QUOTE] Ja mam taki przenośny piekarnik od lat, nagrzewa się do 240 stopni, piękę w nim ciasta, chleb, pizzę, jeszcze nic mi się źle nie upiekło. Wysłane z mojego HTC Desire 12 przy użyciu Tapatalka
|
#2775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupić kartkę i wsadzić stówę w kopertę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kota, to pamiętaj, że to nie jest złośliwe takie sikanie, tylko próba zwrócenia uwagi na jakiś problem. Albo jest chory, albo zestresowany, polecam wizytę u weta. Edytowane przez Lottie69 Czas edycji: 2019-10-25 o 07:06 |
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
W sieci 5asec czy jakoś tak, koszt 69zl.więc dla mnie nadal się opłaca czyścić niż wyrzucać na śmietnik. Zresztą ja to robię regularnie z kołdrą z pierza i poduszkami. Ale to już taki mój fiś
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2779 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doładowuję, ile trzeba i płacę, chociaz głównie za granicą i przez neta w innych walutach niż PLN. Cytat:
Puchowa kołdra nie zmieści się w pralce z wsadem 5 kg. Ja mam naprawdę sporą pralkosuszarkę z wsadem 8 kg (5 kg do suszenia) i ostatnio próbowałam w niej prać i suszyć poduszki. Jedna poduszka na styk mi wchodziła do pralki. Oczywiście suszenie wyszło kiepsko i dosuszałam na balkonie, bo za bardzo upakowana była pralka jak na suszenie. Cytat:
![]() ![]() Wątpię. Cytat:
Ja kupiłam swoją za 400 zł, a jest cienka. (ok. 1 kg wsadu na wymiar 200 x 220) Mimo wszystko radzę oddać do pralni. Piorąc ręcznie, nie wysuszysz jej dobrze, pierze się zbije i tak czy inaczej kołdra będzie do wyrzucenia. Przed oddaniem do pralni warto użyć neutralizatora do kociego moczu. |
||||
|
|
|
#2780 |
|
Konto usunięte
|
Jaki błyszczyk jest godny polecenia który wypełnia usta?
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
|
|
#2782 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;87275296]Czy używacie masek antysmogowych? Działa, warto? Nie śmierdzi powietrze przez nie wdychane?[/QUOTE]
Moim zdaniem warto. Jest duża różnica, jak zdejmę na chwilę to od razu uderza smrodek podobny do papierosów, spalin, dymu z komina. Dodatkowy plus to nieodmarzający nos , jest sporo cieplej. W tych szczelniejszych maskach na tyle ciepło, że mam problem chodzić swoim normalnym pioruńsko szybkim tempem, albo jechać na rowerze. Niektóre maski mają nawet coś w rodzaju regulacji, wybierasz stopnie pośrednie między większą przewiewnością a większą ochroną.Smrodek może być podczas rozmowy, ale to pochodzi od własnego oddechu - po prostu zbyt szybko się nie ulatnia, czuć własny oddech mocniej i dłużej. Tak że ja raczej wolę unikać gadania w masce (łatwiej wtedy też zaparowuje). No właśnie, okulary potrafią zaparować od maski. Warto zwrócić uwagę czy maseczka dobrze przylega na górze, przy policzkach, nosie.
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie markę Island Boot? Możecie coś o niej powiedzieć?
Zamówiłam na Limango botki w stylu Uggs tej właśnie marki. Przyszły i wykonanie jest naprawdę super, ale w necie żadnych opinii na ich temat.
|
#2785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ma 90% puchu i 10% pierza. Taką z piór może bym zaryzykowała sama wyprać na Twoim miejscu, ale musiałabyś to zrobić w bardzo ładny, dość wietrzny dzień. W mieszkaniu tego nie wysuszysz dobrze. To jest największy problem z puchowymi wypełnieniami - nie samo pranie. |
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka może być przyczyna obudzenia się rano spuchniętym i napompowanym? I jakby mi te powieki spuchły, jak jakiś balon. Na alergię to nie wyglądało, było zbyt równo. I strasznie dużo chodzę dzisiaj siku. Nie wiem, co ja takiego robiłam wczoraj. Leków żadnych nowych nie. Tylko mi się śniło, że nie mogłam zasnąć.
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Jest za ciepło na zewnątrz i kaloryfery nie grzeją. Nogi też mam chyba spuchnięte. Mam ochotę się nacisnąć jak purchawkę i żeby wszystko uleciało.
|
|
#2790 |
|
Konto usunięte
|
Do jakiego lekarza z uchem? Zwykły czy laryngolog? Jeśli to drugie - potrzebne skierowanie?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

nieprzesadzone porcje i tanio
Z łatwych rzeczy na pewno wrażenie robi Kościeliska, koniecznie z przyległościami (choćby Wąwóz Kraków, staw smreczyński). 

tp