|
|
#2281 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
wiem i boję się że będzie coraz gorzej
|
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
Wykorzystaj to, zamiast się tego bać. To jest dar, a nie przekleństwo
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
W kinie dla mnie REC nie był straszny, tzn przewidywalne, ale jednak na fotelu sie podskoczyło xD Z tym, że po chwili zaczynałam sie śmiać, zwłaszcza słysząc za sobą piski jakiejś pani
![]() A czego sie tak bardzo boisz z ringa? Sadako? ![]() Ja bym sie prędzej bała, że mnie ktoś do studni wrzuci , brrr... |
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ringa też się bałam :P Np. miałam obsesję że "ktoś" zaraz do mnie zadzwoni :P
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
az strach tu siedzieć
![]() ![]() ja czasem mam schizy zwłaszcza w nocy, jak uchylam troche swoje drzwi to mi się wydaje ze w korytarzu stoi jakas czarna mara i od razu sie nakrywam kołdrą i poduszka w drzwi zeby zamknęły się ostatnio myslałam ze zawału dostane- w nocy do wc się zachciało , ja wychodzę ciemno i "coś" mnie po ręku smyrnęło , jak ja podskoczyłam światło zapaliłam a tu mama której też sie zachciało boszzeeeeee no myslałam ze umarłam. a tak wogóle to jak zostaje sama w domu <czasem an wsi u babci tez sie zdarzało) na noc to boje się nie wiem w sumiec zego n oale mnie jakies takie niepokoje nachodza...brrrr blee nie lubie zostawać sama w domu co innego w dzien co innego w nocy .. |
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą wydawało mi się że ktoś za mną wymówił moje imie i sie wystraszyłam
|
|
#2288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Rec mi się podobał
Edytowane przez Agula 88 Czas edycji: 2009-06-28 o 15:52 |
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie okropny był HOSTEL
![]() po prostu straszny, prawie cały czas siedziałam z zamkniętymi oczami
|
|
#2291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To nie jest horror. Horror powinien działać na psychę, nie na żołądek. ( np. "Egzorcyzmy Emilly Rose" - jak się tylko modliłam, żeby się o trzeciej nie obudzić )
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie.
Ja sie spocona po Egzorcyscie obudzilam. |
|
|
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
ja czytam od początku (jestem ans tronie 65) a tyle waszych historyj jeszcze że łoooo bede miała zajecie na najblizsze dni i noce
teraz musze odpocząć a raczej moje patrzałyja patrzę ze mi sie takie na szczęście/ czy nieszczescie historie nie przytrafiaja czy to normalne czy to nienormalne![]() niektóer to naprawde strrraszne, niektóe smutne, a niektóre wesołe rozweselają i rozładowują atmosferę wątku )a spisałam sobie te wszystkie filmy które do strony 65 pisałyscie i jestem gotowa na sciąganie i oglądanie!! mam naprawdę ochotę się pobać i mam nadzieję ze tak będzie :P najwyzej nie bede spać ![]() ja nie wiem jak Wy na "Oszukać przeznaczenie" i "O.P. 2" czy wy się bałyście?? pzreraząło Was? bo ja <chyba jakaś nienormalna reakcja- ja sie z tego realnie smiałammm naprawdę najpierw było "łoo" a potem w śmiech
|
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, oryginał ma ten klimat
![]() A amerykański dla mnie był mniej straszny i taki jakiś zbyt pokręcony, tzn calutki czas sie coś musiało dziać... e tam. Nie bój sie, to sie przecież w Japonii działo, my jesteśmy bezpieczne
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
ja tu czytam historyje a mi własnie szkiełko z okulara wypadło bo oprawka sie "połamała"/ no niby szkiełko nie małe, na podłoge niby spadło ale kot ogonem je zakrył nie ma w całym pokojuu a raczej niemożliwe zeby przeturlało sie poza pokój
wszak to nie jest kulkaa.. wieć gdzie jest?/ no seryjnie wszystko sprawdizłam nie ma ..moze ktoś zabrał no ale poważnie żeby to była igła to rozumiem ale tooo... amrtwie sie zeby brat jak przyjdzie nie zgniótł <albo ktoś wogóle > (
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w takich wypadkach padam na kolana i macam całą podloge, dla pewności, żeby nie przegapić xD
Może spadło Ci np w kapeć ? :P Albo pod stolik od kompa :P Mi też ostatnio duzo rzeczy spadalo i znajdowałam po tygodniu na przykład, i to były duże rzeczy, jak pęseta czy pomadka!
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
DariaKom - ja też oglądałam różne filmy ale Ring przeraził mnie najbardziej. Klimat tego filmu jest straszny. Sama nazwa przyprawia mnie o gesią skórke. No i do dziś po obejrzeniu tego filmu mam taki schiz- na przeciwko mojego łóżka mam taka sporą szafę suwaną i jeśli drzwi sa chociaż minimalnie rozsunięte nie usne ! Tak sie bede kręcic tak sie bede w tą szafę patrzec że wkoncu wstane i ją zamkne i dopiero wtedy usne ( zostało mi to po początku filmu gdzie znajdują tą dziewczyne w szafie...strasznie mnie ona przeraziła).
|
|
|
|
#2300 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie lubię jej bardzo, wprowadziłam się do mieszkania i ta szafa już była ja bym takiej nie kupiła wolę zwykłe szafy. Zawsze wydaje mi się że ktoś może tam siedzieć albo wejść! Do tego na tych rozsuwanych drzwiach jest lustro :
|
|
|
|
|
#2301 |
|
Raczkowanie
|
Może najpierw przybliże scenerię w jakiej to się wydarzyło
Otóż moja babcia mieszka w małej wiosce na podkarpaciu. Ma stare gospodarstwo,wszystko juz takie rozpadajace się itp. Za domem mojej babci stoją 2 staaaaaaare stodoły,jedna spalona,druga jeszcze w jako takim użytku. Za tymi stodołami nie ma już nic,tylko pola. No..jeszcze jakieś 30 metrów za tą spaloną stodołą stoi cmentarz. Obok cmentarza lezy taka kładka,która łączy pola z drogą. Jakieś 3 lata temu byłam tam z kuzynką na wakacjach. Naszym sposobem na spędzanie czasu było łażenie po polach,gadanie,wygłupiani e się. I tak chodzimy i nawet nie zauwazyłyśmy,że już się zrobiło dosyć ciemno.Chciałyśmy się jeszcze przejść drogą więc ruszyłyśmy w stronę kładki. W pewnym momencie złapałam kuzynkę za ramię,żeby się zatrzymała bo zauważyłam coś na drodze,myślałam,że jakiś rowerzysta i chciałam poczekać aż przejedzie. Jednak...to COŚ skrećiło na tą kładkę i dosłownie POPŁYNĘŁO w stronę cmentrza. A raczej,były to 2 rzeczy. Obie miały zaryś człowieka. Jedna była biała,a zaraz obok niej płynęła czarna. A najstraszniejsze,że widziałam przez nie zarysy nagrobków. Myśłałam,że mi się to przewidziało więc spojrzałam na kuzynkę. Ale ona już biegła pędem do domu... potem tego samego dnia spałyśmy same w kuchni na kanapie,bo wszystkie inne pokoje były zajęte.W nocy usłyszałyśmy jakby chodzenie po ścianie...a potem kroki było słychać nad nami,na strychu...Nigdy tego nie zapomnę Pewnego dnia byłam sama w domu w nocy. Jakieś 2 dni wcześniej zmarł mój sąsiad ale ja się tym zbytnio nie przejęłam. POszłąm spać. Raptem się budzę..patrzę na zegarek..równo 3:00. I w tym momencie usłyszałam kroki w pokoju obok.Takie ciężkie,jakby męskie, a przecież byłam sama w domu! Wystraszyłma się i schowałam pod kołdra. NIe wiem jakim cudem ale znowu zasnęłam. Parę nocy później znowu usłyszałam kroki. Jednak już nie w pokoju obok a w korytarzu! Tak jakby to coś za każdym razem było bliżej. Następnym razem byłoby już u mnie w pokoju. Nie muszę dodawać,że przez następny miesiąc nie spałam w swoim pokoju ![]() Opowiedziałam o tym koleżance,któa popatrzyła na mnie dziwnie i powiedziała "Miałam tak samo".Wtedyn już się przeraziłam. Przez parę nocy z rzędu słyszała te same kroki aż pewnej nocy obudziła się i ktoś chodził po jej pokoju. POwiedziała,że nawet usiadł na jej łóżku.Bała się jak nigdy. Potem okazało się,że mój sąsiad był jej wujkiem. A to wszystko zkończyło się,gdy po szkole poszłyśmy zapalić znicz na jego grobie. Może to brzmi nieprawdopodobnie ale to się naprawdę zdarzyło |
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
moja babcia,będąc młoda dziewczyna, a właściwie dzieckiem -14 lat poszła na pole w dzień,
była to jesień i miała przejść przez kładkę,bo pod kładką był nieiwelki rów z wodą tak może po pas, szła i szła,a wokół już ludzi nie było na polu,bo to było bardziej pod wieczór,ale nie było jeszcze ciemno... no i caly czas patrzyła pod nogi,dopiero spojrzała przed siebie przy kładce,a tam WILK siedzi sobie jakieś 2-3 metry przed nią duży,szary i gapi się na babcię, a babcia miała czerwoną chustkę na głowie i zrzuciła ją zgłowy rzuciła koło wilka i tamten sobie poszedł,ja bym chyba zrobiła kupę ze strachu nie warczał,nic siedział sobie jakby nigdy nic![]() a co do butów...przypomniała mi się historia ,którą opowiadała mi koleżanka..ona była na koloniach,w lesie taka drewniana jakby lesniczówka, i pewnej nocy postanowiły dzieci-14-15 lat wywołać ducha...mysleli,że nic nie przyszło....poszli wszyscy spać,pokój duży podłoga drewniana,a o godzinie 2-3 rano słyszą kroki ciężkich żołnierskich butów i tak kilka godzin... wszyscy schowali się do szaf,bo stały duże szafy i do 7 rano tam siedzieli wystraszeni,az wychowawca przyszedł...wszyscy byli przerażeni..a ponoć wywoływali ducha Hitlera ja słyszałam,że nie można przywoływac ducha Konopnickiej,bo lubiła dzieci i mogła"wziążć do siebie" |
|
|
|
#2303 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A druga historia,udawadnia głupote.
|
|
|
|
|
#2304 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() co do duchów to myślę że nie wolno żadnych wywoływać! Bo nie wiadomo jak to się skończy i czy się potem odczepi. Widziałam kiedyś w gazecie dla nastolatków były podawane jakieś przepisy jak duchy wywoływać! To dopiero głupota
|
|
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie,ale wilki się boją czerwonego,kawałek szmatki itp. boją się,ale ja podejrzewam,że tamten może jakiś wścikły był,albo chory, bo wilki boja się ludzi przecież
a co do duchów sama kiedyś 2 godziny wywoływałam,ale okazało się że moja plansza nie miała kilku literek może temu nie przybył...jak byłam młoda to i głupia
|
|
|
|
#2306 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Nie wiem czy innym ludziom to coś przeszkadzało czy się wyniosło. W ogóle nie wiem co to było!
|
|
|
|
|
#2307 |
|
Raczkowanie
|
z mojego miasta jedna dziewczyna przez długi czas wyoływała duchy pod ścianą rozstrzeliwań i ma od tego odchylenia na psychice. Znajomi z nią rozmawiali to mówi że teraz w nocy jakieś piski i zawodzenia słyszy. Ona ma jeszcze jeden problem z tym wszystkim, bo wywołując ducha trzeba go później odesłać. Za 1 razem przestraszyła się i nie odesłała i teraz w miejscu gdzie ona je wywoływała można duchy spotkać. W ogóle była już kilka razy w psychiatryku bo zaczynała coś gadać nie po ludzki, z nożem po domu w transie chodzić itp.
Koleżanka wcześniej pisała o dwóch postaciach czarnej i białej sunącej po polach. Moja przyjaciółka doświaczyła coś podobnego. Kiedyś poszła na spacer do opuszczonego klasztornego ogrodu. To był taki tajemniczy ogród, drzewa, chaszcze, wysokie trawy i ruiny dawnego damskiego klasztoru. W pewnym momencie zobaczyła jakby zakonnicę białym stroju która sunie ponad trawami i resztakmi ruin I ta postać nie miała nóg, miał taką dłuugą biłą szatę która ciągnęła się w powietrzu. Koleżanka uciekała z tmtąd z wrzaskiem
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy w życiu nie porwałabym się na coś takiego jak wywoływanie duchów!
Teraz historia autentyczna, którą nam kiedyś, jeszcze w gimnazjum, nauczyciel opowiadał. To się wydarzyło, gdy był jeszcze młody (jakoś ponad 20 lat). Poszedł do lasu rąbać drewno. I raz się tak zamachnął za siebie, że to ostrze zsunęło się z trzonka i poszybowało gdzieś w górę. On oczywiście nie wiedział co się stało (wszystko działo się przecież bardzo szybko), poczuł tylko, że siekiera lżejsza się zrobiła. I nagle ktoś go tak mocno popchał w bok, że upadł. Nikogo w lesie nie było prócz niego! Ostrze spadło dykt obok, obcinając mu tylko kawałek, że tak się wyrażę "mięsa" z nogi. Hmmm.... czyżby Anioł Stróż?
|
#2309 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jak oglądałam Krzyk to cały czas się śmiałam, nie mogłam po prostu przestać. Taki odruch. Przy Klątwie i halloween dosłownie nic nie widziałam jedynie raz po raz jakies przebłyski. Czarny ekran po prostu. Zastanawiam się nad ściągnięciem Nosferatu. To dopiero klasyk! Ktoś oglądał?
|
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

To nie jest horror. Horror powinien działać na psychę, nie na żołądek. ( np. "Egzorcyzmy Emilly Rose" - jak się tylko modliłam, żeby się o trzeciej nie obudzić

wszak to nie jest kulkaa.. wieć gdzie jest?/ no seryjnie wszystko sprawdizłam nie ma ..moze ktoś zabrał
wprowadziłam się do mieszkania i ta szafa już była ja bym takiej nie kupiła wolę zwykłe szafy. Zawsze wydaje mi się że ktoś może tam siedzieć albo wejść! Do tego na tych rozsuwanych drzwiach jest lustro :
nie warczał,nic siedział sobie jakby nigdy nic
może temu nie przybył...jak byłam młoda to i głupia