|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Hej dziewczyny, prosze was bardzo o pomoc, gdzie w Lublinie zamówie ładny bukiet ślubny i żeby od razu zrobili mi tam stroik do włosów? bo ślub za tydzień a ja nie mam bukietu zamówionego
|
#3302 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem z której części Lublina czy okolic jesteś ponieważ ja mogę Ci polecić kwiaciarnię Finezja na ul. Abramowickiej. To jest dokładnie na przeciw szpitala psychiatrycznego. Jest tam pani Maria, która z niesamowitym wyczuciem dobiera i układa kwiaty. Mają też zdjęcia różnych bukietów, które robili do tej pory. Realizują pomysły własne. Dobrze jest mieć ze sobą zdjęcie sukni to na pewno coś doradzą. Finezja jest tez na Alejach Racławickich, ale tam nigdy nie byłam, więc nie wiem na co tam możesz liczyć.
|
|
|
|
#3303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.kwiaty.floristic.pl/ Oglądałam bukieciki tylko przez net na różnych stronach kwiaciarnii i tylko tu spodobały mi się ich wiązanki.. Robią też dekoracje z żywych kwiatków do włosów. Ja nie będę takiej miała, ale moja starsza zamówiła sobie jakiegoś żywego kwiatka do włosów czy też jakiś stroik... |
|
|
|
|
#3304 |
|
Raczkowanie
|
po wczorajszym weselichu znajomych mogę z czystym sumieniem polecić zespół Exodus! świetnie graja, bardzo dobrze prowadzona impreza. naprawdę zespół gondy rekomendacji!
|
|
|
|
#3305 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam pytano odnośnie Zajazdu pod Gwiazdami... organizowała któraś z Was lub planuje zorganizować tam wesele? Godne polecenia czy nie bardzo?
|
|
|
|
#3306 |
|
Rozeznanie
|
Byłam na dwóch weselach w tym lokalu,i mi się podobało, sama zapewne myślałabym nad tym lokalem, ale niestety nie było wolnych terminów na sierpień- wrzesień 2009. Jedzonko bardzo smaczne, zespół jaki tam gra, również fajnie zabawia gości , jedyny minus, to fakt iż są dwie sale, z tej do tańczenia,nie widać za bardzo co dzieje się na tej do spożywania posiłków, i odwrotnie,ale ogólnie bardzo przyjemnie.
|
|
|
|
#3307 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Również przyłączam się do życzeń
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wesele ogólnie kiepskie, tylko zespół stanął na wysokości zadania. Polecam więc niezdecydowanym |
|
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj przed 16.00 przejeżdżałam koło kościoła "tulipana" na Węglinie i widziałam jak podjechała młoda para
Może to któraś z wizażanek? co do wiązanki i stroika do włosów polecam Panią Anię - pracownia Pasja Flora http://www.kwiaty.lublin.pl/ Zrobiła mi piękny bukiet, mniejszy bukiet dla świadkowej, ozdobę do włosów i do butonierek oraz kosze dla rodziców Byliśmy bardzo zadowoleni o, widzę, że nawet nasze zdjęcie jest w galerii
|
|
|
|
#3310 |
|
Przyczajenie
|
witam
mam kilka pytan do narzeczonych z lublina. ile czasu trzeba przyznaczyc na oganizacje slubu i wesela w naszym pieknym miescie? jak to jest z tymi terminami? na ile lat wczesniej sa zajete?(czy sa jakies szanse na przyszly rok badz zime 2009?) studiuje 500km od lublina wiec wiekszosc rzeczy musialabym robic telefonicznie-interenetowo i nie moglabym codziennie sie tym zajmowac. czy jest to naprawde tak energo i czasochlonne jak strasza? ![]() i czy jest gzies w necie usystematyzowana lista ktora moglby mi pomoc aby o niczym nie zapomniac? w sumie to straszniee duzo tego jest... (interesuje mnie organizcja malego wesela na ok 50os) prosze o pomoc! pozdr |
|
|
|
#3311 |
|
Zadomowienie
|
roo_mk myślę, że z terminami nie jest tak tragicznie - lato przyszłego roku pewnie jest już zajęte w lepszych lokalach, ale jesień/zima myślę, ze spokojnie dacie radę
My zdecydowaliśmy o ślubie w lutym, a datę ustaliliśmy na październik i daliśmy radę wszystko załatwić, a dodam, że załatwialiśmy zza granicy, w Polsce byliśmy tylko 3 razy przed ślubem.
|
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim pannom młodym z Lublina mogę polecić zespół Amigos - u mnie grali (co prawda w Ostrowcu) i było świetnie - mało przerw, świetny dobór repertuaru (każdy coś dla siebie znalazł), zachęcanie gości do zabawy, super oczepiny - ogólnie suuuuper!
|
|
#3313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3314 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,a planujecie może jakieś dekoracje Waszego domu,wejścia do niego itp?Jeśli tak,to o czym myślałyście?Ja się zastanawiam na przywiązaniem kilku kokard na barieki przy schodach jak się wchodzi do drzwi wejściowych i może jakieś kokardy na bramę wjazdowa.Macie jakieś inne pomysły?
|
|
#3315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My podjęliśmy ostateczną decyzję o tym w którym roku ma być nasz ślub pod koniec lutego 2008 :P Ślub mamy za niecałe 2 tygodnie. Też szukaliśmy małej sali. Nasze wesele ma być na około 75-80 osób. W marcu zaczęliśmy szukać wolnych sal i o dziwo było ich kilka.. Co prawda chcieliśmy w Lublinie wesele a nie poza miastem. Pewnie poza miastem terminy byłyby zajęte. Uparłam się też że chcę ślub we wrześniu. Było dużo wolnych terminów na 13 wrzesień, pewnie dużo par ze względu na datę zrezygnowało z tych terminów. Zaraz po zarezerwowaniu sali zamówiliśmy dj, kamerzystę. I tym sposobem chyba już wszystko mamy załatwione... :P |
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz wlasnie do Was pisze z Gran Canari - oczywiscie nie moge rozstac sie z wizazem - nawet tu ![]() ![]() Jak wroce (w sorde) opisze slub i wesele, moze wrzuce kilka fotek Poki co sciskam i upalne slonce przesylam
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
madzia66 dziękuje ci bardzo wiem gdzie jest ta kwiaciarnia jutro tam pojade i zamówie, bardzo mi pasuje ta kwiaciarnia bo jest po drodze do mnie
mam nadzieje że pani mi nie odmówi, bo jest już późno.
|
#3318 |
|
Raczkowanie
|
witajcie!
Dzisiejszego wieczora spotkał sie moj tz z moimi rodzicami i... prawdopodobnie odwolamy wesele... Rodzice nie zgodzili sie na wesele bezalkoholowe, co dla nas jest bardzo wazne i postawili ultimatum - wesele z alkoholem lub sam slub, ale oni sie nie beda angazowac w przygotowania czegos takiego. Dlatego bedziemy musieli odwolac sale, kamerzyste i fotografa mimo ze dalismy juz zaliczki...Jest mi bardzo smutno, ze rodzicom bardziej zalezy na wodce niz naszym zadowoleniu, szczesciu itd...Ale wezmiemy sam slub, moze nawet za miesiac - bo na co mamy czekac skoro nic nie musimy zalatwiac? pozdrawiam
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekaj jeszcze i nie odwołuj niczego. rodzice może zmienią zdanie i powiedzieli tak tylko pod wpływem impulsu. ja ze swoimi tez miałam trochę potyczek ale poki co jest dobrze.
|
|
#3320 |
|
Raczkowanie
|
We wtorek mamy sie spotkac ponownie i ustalic ostatecznie, co robimy. Ale tak naprawde juz mi na niczym nie zalezy... A tata jest uparty - chce wodke i koniec
|
|
#3321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3322 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki Skrzatku podniosłaś mnie bardzo na duchu. Widzę że miałyśmy taką samą sytuację ja tez zdecydowałam się na Yvette ponieważ suknia którą wybrałam w salonie kosztowała dużo więcej i też chciałam kilka modyfikacji wprowadzić, różnica w cenie jest ok. 1000. Zaufam już teraz i nie będę się denerwować, a na miary będę się sama umawiać. Jeszcze raz dzięki
|
|
|
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wiecie może,gdzie na tygodniu mozna sie wyspowiadac i w jakich godzinach?
|
#3324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3325 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje wa bardzo za pomoc. no to chyba jednak zdecydujemy sie na nastepny rok.i do boju!
co do pytania odnosni spowiezi to w katdrze jest tak SPOWIEDŹ Październik - czerwiec: 10.00 –18.00 i w czasie nabożeństw Lipiec-wrzesień 10:00-12:00 i w czasie nabożeństw |
|
|
|
#3326 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakoś wszystko się ułoży, daj rodzicom trochę czasu na przemyślenie, może zmienią zdanie.
|
|
|
#3328 |
|
Przyczajenie
|
Salon Yvette jest na ul. Bernardyńskiej tak mniej więcej pośrodku, ponieważ jeden salon jest na początku ulicy przed liceum Vetterów później jest chyba Zuzanna a za nią jest Yvette. Obsługa naprawdę bardzo miła, nie wciska nic, słucha i ceny są naprawdę korzystne.
|
|
|
|
#3329 | |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie wszytskie dziewczynki
Ja wrocilam po urlopie i nadrabiam zaleglosci i z tego co widzę to duzo z nas przeszlo juz na strone: "Już po" W każdym bądź razie wszytskim bardzo serdecznie gratuluje i myślę że żadna nie zapomni zrelacjonować tego pięknego dnia ![]() Cytat:
Ja mam troszkę odwrotną sytuację bo my własnie kupiliśmy już alkohol tzn wódkę i też nie w smak ze nie zapytalismy wczesniej o ich zdanie. Czy będąc w tym temacie możecie polecić jakieś wina? Bo nawet nie wiem jaki gatunek powinno się wybrać czy półsłodkie czy półwytrawne Bo na pewno pomieszane - białe i czerwone. Na organizatorkę to ja się chyba nie nadaję..
|
|
|
|
|
#3330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trudno-nic nie zastąpi osobistego doglądania kolekcji
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

No właśnie słyszałam, że ten nowy proboszcz jest w porządku

się razem od
....

flejksy
Bo na pewno pomieszane - białe i czerwone. Na organizatorkę to ja się chyba nie nadaję..