|
|
#1921 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Ale to może spowodować u ciężarnej inne dolegliwości ![]() Ewentualnie ciepła woda z sokiem z czarnego bzu. Lub herbata z miodem ![]() Zdrówka. Do szpitala dla dziecka 3×body z długim, 3×spodnie, 3× skarpetki, 1x czapka, kocyk, pajac x3, chusteczki nawilżanie, maść posladkowa, podkłady, pieluszki, tetrax2, obcinaczki do paznokci, sól fizjologiczna, guziki jałowe, kombinezon na wyjście. No i smoczek, może akurat chwyci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
Mnie dziś zgaga męczy od rana i to tak konkretnie... Kefir nie pomaga Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
U nas TŻ dziś nie wytrzymał i wziął się za ustawianie wszystkiego
taki mamy efekt oczywiście większość zaraz pochowamy żeby się nie kurzyło IMG_20191028_120105_compress64.jpgIMG_20191028_120124_compress46.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1924 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Dzień dobry
![]() Cytat:
|
|
|
|
#1925 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Gosia super
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1926 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja jeszcze dorzuciłam octanisept. I czapki 2 jedna cieniutka druga na wyjście. Bierzecie rożki? Mam kocyk taki średnio ładny ale pomyślałam, że do szpitala to akurat ale zastanawiam się czy jeszcze rożek brać. Bo nie mam żadnej pościeli i planuje na początku spanie w rożku + kocyk. A jak wezmę do szpitala to po powrocie będę miała problem w czym położyć zanim wypiorę. Chyba, że kliknę jeszcze jeden rożek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#1928 |
|
Raczkowanie
|
Na przeziębienie oprócz w/w jeszcze sok malinowy na gorąco i pod kołderkę.
Ja torbę spakuję pewnie dopiero za jakiś tydzień, jak dotrze zamówienie z apteki i jeszcze jakieś pierdoły w stylu szlafrok, jeszcze jedna koszula dla mnie itp. Też się zastanawiam, co na wyjście, najchętniej to bym w ogóle wyszła pieszo z wózkiem, bo ze szpitala będziemy mieć rzut beretem do domu, ale mąż dostaje spazmów, że musimy jechać samochodem Gosia, jak ślicznie |
|
|
|
#1929 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Macie dwie osobne torby? Dla siebie i maluszka? Ja myślałam o takiej małej walizce na kółkach dla siebie, a dla małego taka materiałowa mała torba podróżna? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Zmotywowałyście mnie. Spakowałam dziecko na wyjście. Ale matka dalej w proszku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja już po wizycie, mały waży około 2100, i pani powiedziala że raczej jest z tych większych, a w tabelkach z netu wynika że raczej poniżej 50 centyla. W każdym razie przewiduje około 3600-3700 wagi w PTP (czyli tak samo jak ten lekarz u którego byłam na USG 3 trymestru).
A teraz gorsza wiadomosc, skraca mi się szyjka i mam przykaz 3 tygodniowego chilloutu, żeby nie rodzić przedwcześnie. Ahh, jak ja lubię leżeć i nic nie robić, chyba zwariuje. A muszę przecież jeszcze się spakować do szpitala... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1934 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Heej!
Mi dalej ból głowy nie odpuszcza, już brakuje mocy ![]() Goosia jak pięknie! Pati oby Ci pomogli, nie zazdroszczę bólu ![]() Wczoraj wieczorem miałam wizję szpitala, mały nie ruszał się od przedpołudnia. Wszystkimi sposobami próbowałam go obudzić- ani nogą nie szturchnął. Po godzinie od rozpoczęcia wybudzania królewicz dał o sobie znać i imprezę sobie urządził. Ja czarne wizje snułam, bo w piątek na usg miał pepowine przy twarzy i sobie nią szturchał... wykończę się do porodu. Ale dzisiaj w końcu się zmobilizowałam i zaczynam prać ubranka. Myślałam, że na 2/3 pralkach się zakończy, ale jednak nie tak szybko. A po 1 pralce już nie mam gdzie suszyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1935 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Ja zrobiłam dwie pralki i też muszę teraz przystopować aż coś wyschnie. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1936 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Ja właśnie tak mam z torbami. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1937 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1938 | ||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Choć ostatnio na izbie dziewczyna zajechała do porodu z dwoma walizkami. Chyba to normalne i tyle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ann , syrop z cebuli, herbata z syropem malinowym na gardło doraznie hasco sept, ew ziolowe tabletki i sól emska - to ostatnie g. Daje ale to mozemy...
Cisnienie 120/80, mocz super, ktg dobre...ale 2kg na plus w tydzień :/ co sie dzieje to nie wiem ![]() ![]() ![]() to rwa kulszowa u mnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1940 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
To pod kocyk U mnie alternatywą do zwalczenia przeziębienia w zarodku są zawalone zatoki, na które pomaga już później tylko antybiotyk zwalający z nóg, więc mało opcji do wyboru
|
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#1942 |
|
Zadomowienie
|
Pati,współczuję
a Dopegyt masz brać?
|
|
|
|
#1943 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Wiem, ze lupka :p ale 50. raz temat materaca, bo stwierdziłam, ze w ojczyźnie kupię, byłam w dużym sklepie dla dzieci i w sumie nie wiem, myślałam, ze baby coś doradza, ale kiepsko.
Jakie kupujecie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1944 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Co do rzeczy na wyjście to u mnie body+ śpiochy, czapeczka, misiowy kombinezon i do przykrycia kocyk. Ale to uszykuje w domu żeby mąż zabrał jak będzie po nas jechał. Widziałam się dziś z kuzynka pierwszy raz odkąd w ciąży jestem i stwierdzila że na święta to ja już w domu z Małym będę bo nie wytrzymam do PTP Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1945 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
mały octanispet też się przyda Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1946 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
U nas na liście chcą albo rożek albo kocyk. Ja do szpitala wezmę rożek, kocyków mi szkoda, bo nie wypiorę ich potem w 90 stopniach po powrocie ze szpitala ![]() Cytat:
Super! Cytat:
Mam pianka-lateks. Cytat:
Odpoczywaj, TŻ będzie musiał się wykazać ![]() Cytat:
Współczuje rwy :/ ale jesteś jakimś ewenementem chyba bo jeszcze nigdy rwy tak wysoko nie widziałam u mnie zawsze w półdupku ![]() Cytat:
Biorę jedną walizkę, mam nadzieję że się zmieszczę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
A skąd taka jej teoria ? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||||||
|
|
|
#1947 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja mam materac pianka lateks. Przytyłam 11,6 kg
położna powiedziała, że "jeszcze w normie" ale już na granicy i całkiem sporo ważę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a po ile czego pakujecie do tych toreb? Ja właśnie przełożyłam do małej walizki to, co miałam przyszykowane no i cienko to widzę, raczej się nie pomieszczę. Chodzi mi o takie rzeczy jak podkłady higieniczne / poporodowe, wkładki laktacyjne itd. Wziąć po jednym opakowaniu podkładów i liczyć że w razie "W" mi ojciec dowiezie (o ile nie będzie na męskim wypadzie
) czy jak to poplanować?Do tego jeszcze sztućce, naczynia Lewatywę muszę mieć własną? Tzn. mam, kupiłam bo mam plan oczyszczać się w domu, ale gdyby nie pykło to mam do szpitala to zabierać? Jestem mistrzem pakowania się na egzotyczne wakacje, ale to mnie przerasta. Misia, dawaj listę co tam masz w walizce z rozpiską na sztuki / opakowania
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podkładów planowałam wziąć dwa opakowania. Jedne na noc, jedne na dzień. Wkładki laktacyjne rozpakuje i wezmę kilka paczuszek najwyżej TŻ dowiezie. Pampersy cała mała paczka. Koszule, szlafrok, rożek, pieluchy, ubranka dla małego, ręczniki, naczynia, kosmetyki przeciez to nawet w jedną dużą walizkę mi by nie weszło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

-część 4.

oczywiście większość zaraz pochowamy żeby się nie kurzyło 
️ dzisiaj pobudka o 5:30 i już nie zasnęłam, pewnie zmiana czasu tak na mnie działa.
Dzisiaj nareszcie wizyta, już się nie mogę doczekać 

U mnie alternatywą do zwalczenia przeziębienia w zarodku są zawalone zatoki, na które pomaga już później tylko antybiotyk zwalający z nóg, więc mało opcji do wyboru

) czy jak to poplanować?