|
|
#2041 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Mnie łapie rwa (chyba) jak chodzę. Ostatnio myślałam, że nie dojdę z parkingu do lekarza, taki ból rozrywajacy posladek Jak już myślałam, że pomyliłam miejsca badania i się zestresowalam, to ból przeszedł.. Może u Ciebie w trakcie porodu też tak będzie ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Nie dziwię się, że ciężko Ci uwierzyć, ja nie miałam takich problemów a i tak nie mogę uwierzyć, że coraz bliżej rozwiązania i za chwilę będziemy trzymać swoje dzieciątka w ramionach koło mnie często słyszałam o poronieniach czy o długich staraniach i tego się podswiadomie bałam i chyba odkładałam te staraniaJa wczoraj też na dłuższym spacerku, miałam pod opieką synka kumpeli i trochę polazilismy, moze nie 8 km ale z 5 napewno a zawsze z jego mama idziemy do parku na lawke i siedzimy a dziecko się bawi ale wczoraj stwierdziłam, ze trzeba die poruszac i ja miałam radiche i dzieciak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Wiedziałam, ze rwa ma ataki, ciekawe ile atak trwa bo mnie boli nieprzerwanie od piątku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2044 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Ale moje dziecko jak na złość ospałe od wczoraj Niesamowicie jestem ciekawa kiedy postanowi wyjść bo narazie moja szyjka na to nie wskazuje. I podpinam się pod Twoje przemyślenia Mnie fascynowały brzuchy. To, że w środku rośnie człowiek a ja nie mogę tego doświadczyć. Zresztą do tej pory mam gdzieś z tyłu głowy "jeszcze się nie ciesz, urodzi się to zdążysz oszaleć z miłości". Głupie ale czasem lepiej się nie przyzwyczajać za szybko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień doberek
☕️Cytat:
Ja przy rwie miałam 5 dni wyjętych z życiorysu. Dla mnie poród przy tym to był pikus ![]() Maddd liście maliny są na lepsze ukrwienie macicy, co ma jej pomoc na efektywne skurcze podczas porodu Często mylnie się uważa, ze pije się je na wywołanie tych skurczy.
|
|
#2047 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Dziś dobry.
Noc tak koszmarna, że nawet nie wspomnę od dziś śpię na dole na kanapie 🤷☠♀️ Dziś robię zupę dyniową, wczoraj chłopaki drążyli dynie na taras mam nadzieję, że wystoję przy kuchni.. A muszę jeszcze popracować, skoczyć na zakupy i o pocztę zahaczyć chyba się zacznę powoli zbierać. Nasze dynie w załączniku ![]() Szczerze też już mam dosyć ciąży, ale jeszcze niech siedzi te 4 tygodnie ![]() Resized_20191028_191928.jpegWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2049 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja dziś noc bardzo ok spałam jak dziecko. Zero pobudek![]() Zbieram się zaraz na zakupy, potem do US i do koleżanki na ploteczki pewnie zleci mi cały dzień dzisiaj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2050 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Dzien dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry,
U mnie tylko jedna pobudka w nocy dobrze się spało i szkoda, że budzik zadzwonił i musiałam wstać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2052 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Hejka, mnie to chyba ktoś dziecia w brzuchu podmienił wczoraj, bo rozpychał i wiercił się jak nigdy. Dziś już mam swojego z powrotem, bo spokojny jak zawsze.
Wczoraj natomiast przertwaliśmy lot samolotem, trochę się denerwowałam, bo to już 34 tydzień, ale było wszystko ok. Dzieć grzecznie sobie spał na wysokości 10 000 metrów. W ogóle przed lotem potrzebowałam zaświadczenia lekarskiego ze zgodą na lot, a na lotnisku nawet nikt o nie nie pytał. |
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Lava to juz pożegnalaś sie z Uk?
Maddd, no nie jest fajnie, ale ja tak nie lubie narzekac :/ rwie mnie do kolana od wczoraj, za to trochę mniej w kregoslupie. Maz poszedł do Leona w nocy to nad ranem go wolalam zeby pomogl mi dojść do wc dramat.... jak sie rozchodzi to jest trochę lepiej, mogę ubrac dziecko, zrobić sniadanie wiec dobre i toWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2054 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Czeeść!
Ależ noc, spałam do 9 jak dziecko, tylko raz siku wstawałam 🤯 Pati masakra, strasznie Ci współczuję! Rzeczozn super dynie! Midusia też zaraz kupuję i zaczynam pić. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a jak pomoże to będę szczęśliwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2055 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
wiesz, wczoraj bardzo pobieżnie Was czytalam, bo sporo miałam zajęć, i nie doczytałam- a gin Ci coś powiedział, od czego to się zrobiło? Dostałaś jakiś zastrzyk/leki? Cytat:
To chyba będzie lubić latać, skoro ładnie spało Cytat:
Cytat:
A dużo będziesz tego pić dziennie? Cytat:
Ale właśnie gdzieś z tyłu głowy jeszcze jest, że młoda jeszcze się nie urodziła, i mogę zacząć się w pełni cieszyć dopiero jak ją wezmę na ręce ..Cytat:
A co do spacerku, to dałaś radę na spokojnie z tym dzieckiem kumpeli? W jakim jest wieku? Nie musiałaś go ganiać?
Edytowane przez maddd Czas edycji: 2019-10-29 o 09:22 |
||||||
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dziewczyny ale nakręcacie na te książki, tym bardziej nie moge doczekac sie az przyjdą. Teraz czytam cos dla Leo.
Poradnik przetrwania ![]() Widzę taki progres od kiedy on chodzi do Żłobka ze szok, odklada wszystko na miejsce bez proszenia, grożenia itd Screenshot_20191029-092122_Chrome.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Rzeczozn dynie świetne!!
Potraw z dynią akurat nie lubię ale jak Olaf podrosnie to chetnie bym takie dynie porobila ja akurat na wszelkie zabawy z dzieckiem sie ciesze bo ja to takie duże dziecko mam tylko nadzieje, ze pokocha jak ja wszelkiego rodzaju klocki, nieraz mnie już kusilo zeby sobie kupic do domu i pobudować 🤣 teraz będę mogła na legalu ![]() Madd no niestety niepłodność, poronienia to duży problem, zawsze mnie wkurza, ze Ci co nie chcą lub niepowinni mieć mnożą się jak króliki a niektorzy starają sie tyle i jeszcze nieraz się nie uda ![]() Co do spacerku to luz, on we wrzesniu miał 2 latka, po lesie czy łące sobie chodzil a jak spacerowalismy wzdluz drogi to już go dla bezbieczenstwa dałam do wózka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Rzeczozn, super te dynie , Leo sie boi tych straszydel
![]() Maddd, nie mowila, ja mysle ze to od mojej masy sie stalo.. tak mi sie wydaje 🤦☠♀️ moze tez byc od owiania ale watpie, lub od dzwigniecia czegoś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2059 | ||
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Mam prośbę. Jakis czas temu ktoś tutaj wstawiał linka z jakimiś stanikami do karmienia w dwupaku z hm. Myślałam, że zapisałam to w zakładkach, a tu nic takiego nie mam. Możecie jeszcze raz wstawić?? |
||
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
U nas takie dynie
IMG-20191020-WA0000.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2061 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2062 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cześć dziewczyny
zostało mi równe 50dni do terminu porodu . Dziś dostałam kolejną podobno wielką pake rzeczy dla młodego... Ciekawa jestem gdzie ja to upchne! Dzisiaj mam w planach stworzyć listę rzeczy do szpitala i może poszłabym do babci po śpiworek do wózka by zobaczyć czy pasuje do fotelika... Widziałam że wczoraj pisałyście o kłuciu tak nisko, ja też to odczuwam! Okropnie nie przyjemne uczucie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0530953015.html ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2064 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2065 | |||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0796454001.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2066 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Ale wiecie co podłamałam się trochę.
Podczytałam trochę na innym wątku, że w moim rodzinnym mieście, gdzie bede rodzić, to jest tak, że są cztery szpitale, ale żeby sobie "zasłuzyć" na dobre traktowanie to trzeba to wcześniej chodzić do jakiegoś lekarza z tego wybranego szpitala chodzić. Ja będę chodziła do lekarki, która pracuje akurta w szpitalu, który zupełnie mi nie odpowiada ze względu na duzy odsetek nacięć krocza. Szpitak, który bym chciała nie ma z kolei zzo (szok). Ten który najbardziej mi odpowida jest podobno tym, gdzie najlepiej mieć jakiegoś znajomego lekarza, bo inaczej robią z tobą co chcą. Jest jeszcze czwarty szpital, który ma największą liczbę porodów rocznie, ale nie mam tam znajomego lekarza. Rozważałam jednego gościa do poprowadzenia końcówki ciąży tam, ale nic mi to nie da, bo on akurta pracuje na ginekologii onkologicznej w tym szpitalu. W ogóle ten poród i cała ta organizacja tego wszystkiego zaczęła mnie przerażać Edytowane przez lava_cake Czas edycji: 2019-10-29 o 10:15 |
|
|
|
#2067 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Zważyłam się dzisiaj rano. +12 kg od początku ciąży. Ambitnie marzyłam o max 13kg w chwili porodu. Chyba już się nie uda. Siedzę teraz pod ktg, potem wizyta w gabinecie. Zapytam o te kłucia w pochwie. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dziewczyny super te Wasze dynie!
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ojacie Gosia, ale czad!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2070 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Dziewczyny, co będę potrzebowała dla Małej z apteki?
Mam w koszyku: 1) Juvit Baby D3, krople (z pompką) dla niemowląt od pierwszych dni życia 2) Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia 3) HIPP BabySanft, Sensitive, oliwka pielęgnacyjna dla niemowląt 4) Aspirator do nosa SOPELEK 5) EMOLIUM Dermocare, emulsja do kąpieli 6) Płatki kosmetyczne Mam też już kupiony krem Nivea na każdą pogodę. Coś jeszcze będzie mi potrzebne? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

-część 4.

zaczelam myslec jak ja dam rade urodzić w ogóle, i czy w tym pezypadku moge dostać ZZO ... oby 
Mnie łapie rwa (chyba) jak chodzę. Ostatnio myślałam, że nie dojdę z parkingu do lekarza, taki ból rozrywajacy posladek
Jak już myślałam, że pomyliłam miejsca badania i się zestresowalam, to ból przeszedł.. Może u Ciebie w trakcie porodu też tak będzie 

wg tego, co Pati wkleiłem na 1 stronę, dzis zaczynam 9 miesiąc.. :O powiem Wam, że aż nie mogę w to uwierzyć
tyle lat starań o dziecko, że już mialam wrażenie że nigdy nie doświadczę uczucia bycia ciężarną, i to aż tak zaawansowaną

Nie dziwię się, że ciężko Ci uwierzyć, ja nie miałam takich problemów a i tak nie mogę uwierzyć, że coraz bliżej rozwiązania i za chwilę będziemy trzymać swoje dzieciątka w ramionach
koło mnie często słyszałam o poronieniach czy o długich staraniach i tego się podswiadomie bałam i chyba odkładałam te starania

A jak dziś się czujesz? 
Ale moje dziecko jak na złość ospałe od wczoraj 
od dziś śpię na dole na kanapie 🤷☠♀️
mam nadzieję, że wystoję przy kuchni.. A muszę jeszcze popracować, skoczyć na zakupy i o pocztę zahaczyć
chyba się zacznę powoli zbierać. Nasze dynie w załączniku

♀️

Ale właśnie gdzieś z tyłu głowy jeszcze jest, że młoda jeszcze się nie urodziła, i mogę zacząć się w pełni cieszyć dopiero jak ją wezmę na ręce ..