|
|
#2341 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Dzień dobry
![]() Arya super, ze znalazłaś laktator za taka cenę ![]() Mam pytanie, zamówiłam dwa rozmiary biustonoszy do karmienia, miseczki maja praktycznie takie same k różnią się głównie obwodem pod biustem. Myślicie ze brzuch teraz zwiększa obwód i po porodzie się zmniejszy? Bo nie wiem który zostawić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2342 | |||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Mi się tak zbiera, że ten MOPS kiedyś naprawdę wpadnie do mnie na kawę ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
Czyli ze wróci stara, dobra ty? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Mi braffiterka tłumaczyła tak, ze w ciąży obwód dobiera się tak, żeby zapiać się na to najluznieksze zapięcie, czyli odwrotnie niż normalnie. No i chyba racja, bo kojarzę coś, ze zebra lekko rozchodzą się w ciąży robiąc miejsce wszystkim wypychany od dołu narządów plus jakieś lekkie nawet zatrzymanie wody... Ale szczerze ja np nie czuje chyba żadnej różnicy w obwodzie
|
|
#2343 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
W sumie ja tam nie narzekałam. A mąż brał na dobre i na złe ![]() Cytat:
Mąż się dał omotać, widzę że mu będzie sprawiać frajdę noszenie, motanie, kangurowanie, dużo o tym mówi i aż się wyrywa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
No i byłam na wizycie, 34+5. Bobas wazy już jakieś 2600g, wiec średniak. Szyjka się lekko skróciła obniżając pessar, rozwarcie na palec (choć nie wiem na ile to jest miarodajne w ogóle przy tym pessarze
). Plan wiec najważniejszy od dzisiaj to dotrwać jeszcze te 2 tyg do donoszenia i niech się dzieje wola nieba... No i mam się oszczędzać, co w interpretacji mojego gina oznacza, że nie powinnam za bardzo nawet głaskać brzuszka ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chusta jest super! Mój TZ tez na początku był mega zajarany, ale finalnie ciężko sobie z nią radził (ale walczył ). Później jak przenieśliśmy się na nosidło, to praktycznie musiałam mu dziecko siła czasem odbierać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2345 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
a waga piękna, bo osatecznie będzie nie za duży i nie za mały, pewnie jakoś troche ponad 3 kg. A możesz napisać jak długą masz szyjkę z tym pesarem? Tak się zastanawiam nad moją ostatnio, bo tydzien temu była 2.54 cm, niby tylko o 2 mm się skróciła od połowy września, ale to już chyba jestem na granicy i tez powinnam się oszczędzać. Co prawda mój lekarz mi przewidywał, że do 11 grudnia mogę nie dotrwać, ale też jakoś nie kazał się szczególnie oszczędzać. Idę i tak na wizytę do jakiegoś lekarza tutaj, ale to dopiero we wtorek. |
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mi tez codziennie sie zmienia.
Jednego dnia chcialabym urodzic a drugiego sobie mysle , ze chcialabym sie pocieszyć ciążą dluzej i tak sie koło zamyka a będzie coraz gorzej wiem to Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2347 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Hej!
U Was też tak zimno? Kurczę, jak rano otworzyłam okno, to myślałam, że padnę:/ -4 st. było rano!! ![]() Zastanawiam się, jak ja jutro będę z Tż po cmentarzach śmigać, moje wszystkie cieplejsze kurtki o rozmiarze 36 nie mieszczą mojego wielkiego brzuchola ![]() Chyba ukradnę jakąś cieplejszą kurtkę od męża Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na jaki kolor malujecie pokój Leo?? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli dalej te plecy tak Ci "dowalają" Cytat:
ja mam mega ochotę na kawkę, ale za każdym razem jak piłam to miałam zgagę przez kolejne dwa dni, więc musiałam odstawić System wyglądał tak: 1 dzień kawa = zgaga, dwa dni przerwy, zgaga przechodziła, znów kawa, i tak w kółko, więc wolałam odpuścić, trudno, będę pić w grudniu, po porodzie ....Cytat:
dzięki dziewczyny za Wasze wpisy odnośnie butelek. Trichę poczytałam, i zdecyduję się jednak na Lansinoh Kupiłam 2 tyg. temu latator NUK, tam jest dołączona butelka też, ale podpasowała mi z opinii na Lansinoh... |
|||||||
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja mam wizytę w poniedziałek i boję się, że waga mojego dziecka mnie... przygniecie Wciąż mam nadzieję na sn, a lekarz powściągliwy.Milawo, to Ty pytałaś o heparynę? Ja się dalej kuję, wczoraj miałam ostatnią wizytę u hematologa. Mam brać do rozwiązania. Kuję się w brzuch, mam trochę tłuszczyku więc daję radę złapać. Jakiś czas temu próbowałam sobie podać zastrzyk w udo, ale ból był nie do zniesienia. Wydaje mi się, że dlatego że tak skóra jest bardzo cienka.
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Maddd malujemy ,tzn maz maluje góry szare, beda na nich naklejki ze zwierzakami lesnymi chyba. A jedna sciane chcemy wlasnie czarną bo maz bedzie wycinal tego misia którego pokazalam i do tego chce kupic te lampke. To bedzie na kawalku skosu który ma w pokoju. Screenshot_20191031-124651_Google.jpgScreenshot_20191031-124718_Chrome.jpgScreenshot_20191031-124720_Chrome.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
W poprzedniej ciąży w 32tc miałam długość jakieś 2cm i rozwarcie na 2 palce i w szpitalu powiedzieli, że luuuzik i że na tamtym etapie długośc 15mm jest dopiero wskazaniem do postępowania zachowawczego. A o ile dobrze liczę, to ty już jesteś w 34tc ![]() No i co najważneijsze - nawet z rozwarciem można jeszcze chodzić... tygodniami
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Midusia a jaka wage mial Pitul? Moze siedzi w brzuszku dziewczynka i dlatego taka drobinka 🥰 w ogole Twoj porod bedzie najbardziej ekscytujący na wątku cos czuje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Mnie trochę zalamuje moja szyjka, jest taka dluga ,ze sznase na poród np 2tyg wczesniej sa bliskie zeru. mimo, ze Tymek caly czas wielkością do przodu 2tyg. Glowa, brzuch, noga w 32 byly jak w 34+cos. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2352 | |||||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślałam, że jeśli jest rozwarcie na palec np.. To szyjki już nie ma? No bo jak to rozwarcie wygląda? No nie ogarniam ![]() PS. Waga dziecka piękna. Moje nawet nie wiem czy tyle już złapało. Cytat:
A już żeby mi powiedział kiedy się spodziewać porodu to odpada. No ale narazie jak twierdzi szyjka twarda i pozamykana czyli, że ryzyka nie ma chyba? Cytat:
No ale dobra mam wymowkę, 9 miesiąc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ten Twoj lekarz to sie nadaje, najpierw 11,potem 3 bo dziecko przykoksilo potem zwolnilo to 13 ;p skad żeś go wzięła Misiaq? 🤣🤣🤣
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Też jestem zainteresowana, ale to tak dopiero po 3 miesiącu można wdrażać.Hit? Hitem było, jak przeczytałam jakoś ostatnio na grupie fejsbukowej jak mąż kazał się dziewczynie określić kiedy zamierza rodzić, bo szef planuje urlopy na grudzień
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja się normalnie mieszczę w kurtkę z zeszłego roku, na szczęście
za to chciałam jutro do teściów odwalić się w sukienkę, która przed ciążą była mi luźna. Taka koszula wiązana w pasie i TŻ miał taki ubaw, że zaraz to by się posikał. Mnie nie było do śmiechu, chwila moment, a guziki zaczęłyby strzelać we wszystkie strony. Czyli jednak trochę mi się urosło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2357 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Kawał chłopaka ![]() dziękuje za odpowiedz dot doboru biustonosza ![]() U mnie pewnie nie znajdę żadnych zajęć z chustonoszenia wiec z yb będę się uczyła Jakie macie chusty? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2358 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Zapomniało mu się ostatnio dać mi skierowanie na drugie pobranie grupy krwi a gbs pobrał bo sobie przypomniał. Oczywiście to ja pytałam o te badania bo tu już coraz bliżej a badań brak. A poszłam do niego z polecenia. I nie zawsze taki był. Widocznie ma gorszy albo nawet zły czas a ja niestety musiałam na to trafić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja kupilam sobie wczoraj kurtke, taka bombkę która ubiorę tez po ciazy, akurat na jeden sezon , rozmiar 44-46 🤦☠♀️ na przyszły sezon zamierzam wejsc w 38 ktora lezy w szafie
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2360 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Yupiii gbs ujemny! Tzn jest napisane "bakterii nie wyhodowano" czyli rozumiem, że ujemny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Nosidło ![]() I akurat lepiej, żeby mu w nim te nóżki jednak nie dyndały ![]() ![]() IMG_0414.JPG A bo ta szyjka to taki lejek jakby, czyli ma ścianki boczne i są one tak weziutkie, ze w sumie praktycznie nic przez niego nie przelejesz. To rozwarcie o którym ja pisze to znaczy, ze te ścianki się lekko rozeszły na boki, ale tak naprawdę to nie jest jeszcze to rozwarcie o którym będziesz słyszeć na porodówce. Dopiero jak z tego lejk już nic nie będzie (szyjka się skróci do zera, czyli słoń zmiażdży lejek ), będzie zgładzona, to zacznie się mówić o ty rozwarcie właściwym, porodowym, na 2,3 a finalnie na 10cm
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Ja mam najzwyklejszego pasiaka z Lenny Lamb. Może teraz na wiosnę kupię supie coś ekstra
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2019-10-31 o 13:26 |
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
hit!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Teraz wszystko jasne! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Laski co ja mam powiedzieć, ja się zatrzymałam na wadze dziecka 0.5 kg
ostatnie usg w 21 tc i ja sie w ogóle nie denerwuje i nie stresuje na wizycie tylko słyszę szyjka długa, zamknięta czy cos w tym stylu, pomaca po brzuchu, pyta czy boli, jak się czuję, ja zawsze odpowiadam dobrze, na ostatniej wizycie się śmiał "Pani to się chyba zawsze dobrze czuje", usg bede miala za 2 tygodnie wiec troche po czasie ale urlop mu wypadłWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Midusia jak zawsze wszystko merytorycznie wyjasni. Ja mam wrazenie ze mnie ciąża ogłupia. Nie umiem czasami zdania jakiegoś sensownego złożyć, czesto czuje sie jak wariatka jak cos opowiadam mężowi...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
|
#2368 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Nie skojarzyłam na początku o kim mowilyscie dopóki któraś z Was nie powiedziała że to znajoma MG i właściwie kojarzę ja tylko z relacji MG jak byli u tej Metody na urodzinach. Dziewczyny nie obserwuje. Nillka to ja myślałam że moje USG są rzadko, ale Ty to już w ogóle hardcore ja gdyby nie to że mój prowadzący kazał mi się zgłosić do jakiegoś programu badań klinicznych w szpitalu w którym zamierzam rodzić to już do rozwiązania nie miałabym USG. A tak między 36 a 37 TC będę mieć to przynajmniej dowiem się czego konkretnie mogę się spodziewać ![]() Chociaż i tak dla Tomcia planowałam zapakować i 56 i 62 do szpitala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2370 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Ivi ja też mam chustę z lenny lamb.
Jestem jakaś nieogarnieta. Miam zupę dyniową gotować i ciasteczka francuskie z jabłkiem, ale tak mi się nie chce ![]() A już po 14 ![]() mąż zaraz wraca z pracy. Aaaaa.. dajecie mi siły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

-część 4.

bo po ciąży spodziewałam się wszystkiego najgorszego, ale nic takiego się nie wydarzyło).
wczoraj zjazd, a dziś posprzątałam chatę, piję kawkę i może zrobię paznokcie jak mi drętwiejąca ręka pozwoli 
). Później jak przenieśliśmy się na nosidło, to praktycznie musiałam mu dziecko siła czasem odbierać

całkiem przypadkiem wpadła mi w ręce w biedrze lampka i to za 17 zeta, więc długo się nie zastanawiałam i wzielam 

Czyli dalej te plecy tak Ci "dowalają"
ja mam mega ochotę na kawkę, ale za każdym razem jak piłam to miałam zgagę przez kolejne dwa dni, więc musiałam odstawić

mimo, ze Tymek caly czas wielkością do przodu 2tyg. Glowa, brzuch, noga w 32 byly jak w 34+cos. 

dziękuje za odpowiedz dot doboru biustonosza
️

), będzie zgładzona, to zacznie się mówić o ty rozwarcie właściwym, porodowym, na 2,3 a finalnie na 10cm
ostatnie usg w 21 tc i ja sie w ogóle nie denerwuje i nie stresuje
ja gdyby nie to że mój prowadzący kazał mi się zgłosić do jakiegoś programu badań klinicznych w szpitalu w którym zamierzam rodzić to już do rozwiązania nie miałabym USG. A tak między 36 a 37 TC będę mieć to przynajmniej dowiem się czego konkretnie mogę się spodziewać