![]() |
#4501 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.
Chyba Ci już dobitnie wyjaśniono. Sama też o tym napisałam w kilku słowach w poście, z którego fragment zacytowałeś..
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;87294945]Ja przez długi czas uważałam, że obecny kompromis dotyczący aborcji jest ok, ale pewne wydarzenie sprawiło, że przestałam tak myśleć. Aborcja powinna być do tego 12 tyg na życzenie, ponieważ obecny kompromis jest po prostu fikcją. Przy wadach płodu wiele szpitali/lekarzy nie zgadza się dokonać zabiegu, kobiety są wysyłane od drzwi do drzwi, procedury są przeciągane, by minął ustawowy termin (przypadek Chazana), a nawet zdarza się, że lekarz nie informuje o wadzie. Przecież zawsze może powiedzieć, że nie zauważył. Ale największa fikcją i zakłamaniem są statystyki dotyczące ciąż z gwałtu, którymi bardzo lubią sobie gęby wycierać przeciwnicy aborcji "bo to przecież tylko jeden przypadek w roku''. Raz, że kobiety gwałtów nie zgłaszają, zwłaszcza w przypadku, gdy gwałcicielem jest ktoś z ich otoczenia, a takie są najczęstsze. Do tego dochodzi oczywiście wiele innych powodów. Dwa, żeby możliwa była aborcja, to trzeba ten gwałt właśnie udowodnić, przejść całą procedurę policyjną, sądową, które długo trwają, są traumatyczne i niewiele kobiet jest na to gotowych, a liczy się CZAS. Szanse żeby to szybko i bez problemu udowodnić są tylko wtedy, gdy kobieta od razu po gwałcie trafi do szpitala, a nie dzieje się to często. Zazwyczaj zmaga się z tym sama i nigdy nie podejmuje kroków przeciwko swojemu oprawcy. Z różnych względów. Więc jak do tego nieszczęścia dojdzie również ciąża z gwałtu, to musi sobie radzić sama. Jak ma pieniądze to pojedzie do kraju, gdzie usunie legalnie. Ja nie ma, no cóż. Aborcja w samotności i z nadzieją, że się nie wykrwawi na śmierć. No, ale statystyki ładnie wyglądają. Aborcja ciąży z gwałtu to na pewno tylko jeden-dwa przypadki w roku. Szkoda tylko, że jestem pewna, że te statystyki są nieprawdziwe.[/QUOTE] Dokładnie, dlatego między innymi jestem za liberalizacją prawa aborcyjnego i aborcją na życzenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
No u nas Jehowy odmówił jakiejś pracy fizycznej, bo coś było robione niby dla wojska i to nie było zgodne z jego wiara.
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;87294945]Ja przez długi czas uważałam, że obecny kompromis dotyczący aborcji jest ok, ale pewne wydarzenie sprawiło, że przestałam tak myśleć.[/QUOTE]Myślę, że powszechna dostępność do aborcji dla każdej kobiety bez podania przyczyny zdobywa coraz więcej zwolenniczek. Jeżeli obecne władze będą chciały ruszyć obecny stan prawny, będą się musiały liczyć z falą protestów, jakiej do tej pory nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zwyczajnie czasami ludzie tak pisza z sarkazmem ![]() ![]() Nie widziałam statystyk ale nie muszę ich znać aby wiedziec w jakis warunkach kobiety maja robiona aborcje. Kiedyś był taki biznes nielegalny w uk. Osoby tutaj mieszkające pozwalały aby ktos na ich nazwisko dokonywał aborcji. Nie sprawdzają dowodów tożsamości. Musisz tylko znać pełne dane. Ale możesz przyjść do kliniki ze znajoma itd. Tez sie rozpisywały o tym gazety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;87294994]Zwyczajnie czasami ludzie tak pisza z sarkazmem
![]() ![]() https://www.who.int/reproductiveheal...rtion-care/en/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tym samym ten niby "kompromis aborcyjny" się nie sprawdził, bo faktycznie mamy zakaz aborcji i dochodzenie swoich praw. I to traktowanie kobiet jak idiotek, pigułkę po zakazać, bo łykają ją jak pastylki, aborcję też zakazać dla ich dobra, bo przecież będą mieć traumę. Jak wszyscy wiemy, o co tak naprawdę chodzi. Edytowane przez polny_mak Czas edycji: 2019-11-01 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
BAN stały
|
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;87294945]Ja przez długi czas uważałam, że obecny kompromis dotyczący aborcji jest ok, ale pewne wydarzenie sprawiło, że przestałam tak myśleć.
Aborcja powinna być do tego 12 tyg na życzenie, ponieważ obecny kompromis jest po prostu fikcją. Przy wadach płodu wiele szpitali/lekarzy nie zgadza się dokonać zabiegu, kobiety są wysyłane od drzwi do drzwi, procedury są przeciągane, by minął ustawowy termin (przypadek Chazana), a nawet zdarza się, że lekarz nie informuje o wadzie. Przecież zawsze może powiedzieć, że nie zauważył. Ale największa fikcją i zakłamaniem są statystyki dotyczące ciąż z gwałtu, którymi bardzo lubią sobie gęby wycierać przeciwnicy aborcji "bo to przecież tylko jeden przypadek w roku''. Raz, że kobiety gwałtów nie zgłaszają, zwłaszcza w przypadku, gdy gwałcicielem jest ktoś z ich otoczenia, a takie są najczęstsze. Do tego dochodzi oczywiście wiele innych powodów. Dwa, żeby możliwa była aborcja, to trzeba ten gwałt właśnie udowodnić, przejść całą procedurę policyjną, sądową, które długo trwają, są traumatyczne i niewiele kobiet jest na to gotowych, a liczy się CZAS. Szanse żeby to szybko i bez problemu udowodnić są tylko wtedy, gdy kobieta od razu po gwałcie trafi do szpitala, a nie dzieje się to często. Zazwyczaj zmaga się z tym sama i nigdy nie podejmuje kroków przeciwko swojemu oprawcy. Z różnych względów. Więc jak do tego nieszczęścia dojdzie również ciąża z gwałtu, to musi sobie radzić sama. Jak ma pieniądze to pojedzie do kraju, gdzie usunie legalnie. Ja nie ma, no cóż. Aborcja w samotności i z nadzieją, że się nie wykrwawi na śmierć. No, ale statystyki ładnie wyglądają. Aborcja ciąży z gwałtu to na pewno tylko jeden-dwa przypadki w roku. Szkoda tylko, że jestem pewna, że te statystyki są nieprawdziwe.[/QUOTE] Poza tym gwałt to nie zawsze obcy typ w ciemnej uliczce. Weź tu udowodnij, że mąż wziął cię siłą wbrew twoim protestom i zapłodnił mimo że nie chcesz dziecka skoro w tym kraju w niektórych regionach nawet ustawy antyprzemocowe uważa się za atak na tradycyjną polską rodzinę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Raczkowanie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87295042]Poza tym gwałt to nie zawsze obcy typ w ciemnej uliczce. Weź tu udowodnij, że mąż wziął cię siłą wbrew twoim protestom i zapłodnił mimo że nie chcesz dziecka skoro w tym kraju w niektórych regionach nawet ustawy antyprzemocowe uważa się za atak na tradycyjną polską rodzinę.
![]() Mąż nie może Cię zgwałcić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87295042]Poza tym gwałt to nie zawsze obcy typ w ciemnej uliczce. Weź tu udowodnij, że mąż wziął cię siłą wbrew twoim protestom i zapłodnił mimo że nie chcesz dziecka skoro w tym kraju w niektórych regionach nawet ustawy antyprzemocowe uważa się za atak na tradycyjną polską rodzinę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
BAN stały
|
Cytat:
Lekarz powinien mieć wybór chyba że podpisuje jakąś deklaracje że takie zabiegi będzie wykonywał. Tak samo jak by obrońce zwierząt zmusić do krzywdzenie ich. Edytowane przez Mominkowa Czas edycji: 2019-11-01 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
BAN stały
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;87295211]Jesli nie chce krzywdzić zwierząt nie idę do pracy w rzeźni.[/QUOTE]
Ale czy lekarz podpisuje jakieś oświadczenie w chwili kiedy niż zostaje że w razie czego musi taki zabieg zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja pracowałam w mopsie to nie mogłam sobie wybrać, że będę pracowała z ateistami, a z katolikami nie. Moja matka jako nauczycielka nie mogła powiedzieć, że nie będzie uczyć dzieci z zaburzeniami, bo nie. Ale lekarz, który SAM wybrał swój zawód może sobie wybierać, że to będzie robić, a tego nie. Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każdy lekarz musi być ginekologiem, przecież jest milion innych specjalizacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4518 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Poza tym "na świecie" to szerokie pojęcie. W niektórych częściach świata dzieci nie mają co jeść i pić. Zrób statystykę i podaj jaka średnia wychodzi na polskie dzieci. ![]() Wiadomo, że jak się idzie na spacer z psem, to kończyn dolnych statystycznie ma się wtedy 3. ![]() Cytat:
Cytat:
Jak obecne władze będą chciałby ruszyć obecny stan, to sam zaprotestuję. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem wszyscy ludzie poglądy powinni zostawiać w domu a w pracy być profesjonalistą. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Dziwi mnie bardzo, ze ludzie o tym nie wiedzą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
BAN stały
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;87295247]A czy musi koniecznie iść na ginekologię?
Moim zdaniem wszyscy ludzie poglądy powinni zostawiać w domu a w pracy być profesjonalistą. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Dziwi mnie bardzo, ze ludzie o tym nie wiedzą...[/QUOTE] To jest bez sensu wierzący lekarz ma zostawić swoje poglądy w domu i robić coś co w przekonaniu jego wiary złem wcielonym!? |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ktoś z twoich bliskich umrze, bo lekarz odmówił transfuzji krwi też tak to wytłumaczysz? "No przekonania, cóż poradzić." Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Limonka to bardzo trafnie ujela w slowa.
![]() |
#4525 | |||
Tęczowa Jaszczurka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale ja kompletnie o tym mówię! Mówię o tym, że nowe życie powstaje w tobie w konsekwencji twoich działań. Nikt ci go nie wcisnął na siłę (mówimy o większości przypadków). Wracając do analogii z psem: to jest tak, jakbyś przychodziła od czasu do czasu do schroniska, wypełniała papiery adopcyjne, ale bez stawiania podpisu na koniec. Ale pewnego dnia zamyśliłaś się i podpisałaś papiery. Dano ci psa w opiekę. A ty mówisz: "ja nie mam żadnego obowiązku zająć się tym psem, bo wcale nie chciałam go adoptować, to był przypadek. Jeśli teraz go porzucę, nie jestem odpowiedzialna za jego ewentualną śmierć z głodu". |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest moje ciało, a nie zarodka, nie jestem mu nic winna. Zwłaszcza, jak się zabezpieczam, a zdarzy się wpadka /różnie bywa/. I tak mam prawo je wyprosić. Moje życie i zdrowie mają pierwszeństwo. Twoje podejście to masz co chciałaś i teraz się męcz. Twoja wina, moim zdaniem tak nie jest i tyle. ![]() Edytowane przez polny_mak Czas edycji: 2019-11-01 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej gdybym ja oglądała pieski w schronisku, więc ktoś by mi takiego pieska sprezentował, bo przecież patrzyłam i się inetersowałam. Ale patrzenie i interesowanie się pieskami nie jest równe zgodzie na adopcję pieska. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4528 | ||
Tęczowa Jaszczurka
|
Cytat:
Cytat:
Widzisz, w twojej analogii masz "kogoś", kto ci sprezentował pieska. Tajemniczego "kogoś", na kogo można przerzucić odpowiedzialność. Ale to tak nie działa. Ty jesteś jedyną osobą, która może sprezentować ci pieska. Nikt inny nie może ci go dać pod opiekę. Więc jeśli w twoim domu pojawił się pies, to musiałaś zrobić coś, żeby się tam pojawił. Ty. Nie schronisko, tajemniczy znajomy, czy sam pies. To ty uczestniczyłaś w procesie, który zwykle kończy się adopcją, ale poczyniłaś pewne kroki, żeby do tego nie doszło. A jeśli doszło, wbrew twoim staraniom, to nie udawaj, że wcale w adopcji nie uczestniczyłaś. Uczestniczyłaś, tylko nie miałaś zamiaru jej zakończyć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
No dobra, jestem wspolodpowiedzialna za stworzenie zarodka.
Co w związku z tym? Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W przypadku chorób jest chyba trochę inaczej, świadomość bycia chorym jednak sporo zmienia w podejściu do wielu spraw, także w kwestii seksu. Edytowane przez polny_mak Czas edycji: 2019-11-01 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.