|
|
#2491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Nie wiem czy będę robić ten masaż krocza. Jakoś nie ogarniam tego i nie mogę się zmobilizować. Czuję, że mogłabym sobie zrobić więcej szkody niż pożytku. Może jedyne co to spróbuję po prostu z zewnątrz nawilżać i delikatnie masować skoro już kupiłam ten olejek.
Wróciliśmy od teściów. Było nawet miło, obyło się bez głupich komentarzy i nie wchodziliśmy na żadne wrogie tematy więc szybko czas zleciał. Po całym dniu padam na twarz, a młody to mi chyba chce przez pępek pomachać tak się wypina. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2493 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Ja sobie kupiłam używkę z HM mama i mam spokój w chłodniejsze dni. W dyskretnie cieplejsze wchodzę w oversize'owy płaszcz sprzed ciąży; co prawda ledwie, ale wchodzę xD
|
|
|
|
#2494 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Co do kurtek to ja mam 3 ciążowe używki z BPC upolowane na allegro, z czego dwie z odpinanym panelem, bo zamierzam twardo chustonosić dziecia, a co mi z tego wyjdzie to się okaże. Dzisiaj byłam w takiej czarnej parce, która może nie jest jakoś super wyjściowa, ale było mi przynajmniej ciepło a u nas rano dowaliło nieźle przymrozkiem
|
|
|
|
|
#2495 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Ups, coś się zacięło i poszło dwa razy? 🤷
Edytowane przez black___raven Czas edycji: 2019-11-02 o 00:12 |
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry
🥰Wszystkie śpią? Ja tez nie zamierzam masowac krocza. W ogole śnił mi sie dzis porod, ale urodzilam dziewczynkę 50cm i 3kg na stojąco ![]() miala malutka glowe haha i mialam jedno malutkie pęknięcie. Pamietam ze zadzwonilam do mamy i mowie : wszystko jest okay, urodzilam ale to jest dziewczynka a mama : acha, ok, cos jeszcze? Zero emocji. Hahaha Co za sen dziwny,ale trochę piękny , bo potem tulilam dzidzie 🥰🥰 Black,- moja nie śmierdzi, pontygodniu jeszcze czuc dozywke, ale ona nie ma podszerstka tylko czysty włos , jedyne co jej cuchnie to giry skarpetami haha wiec je myje tak co 3dni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy mogę to czytam, a kiedy nie mogę - też czytam... Edytowane przez PatiPee Czas edycji: 2019-11-02 o 08:32 |
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja nie śpię. Chyba ostatnio za bardzo pochwaliłam się tym, że nie mam problemów ze snem bo teraz ciężko mi zasypiać i wstaje o świcie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Tez nie spie, od 6 🤦☠♀️
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Hej,
Ja dopiero wstałam a i tak czuje się zmęczona ![]() Śniło mi się, że na wizycie lekarz powiedział, że jest za mało wód i słabe przepływy i trzeba szybko do szpitala na CC a ja nie miałam torby spakowanej no i potem nie mogłam usnąć, to może stąd niewyspanie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2501 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
O mamusiu co mi się dzisiaj śniło.. Nawet nie będę opisywać. Dwa sny tak głupie, że to niewyobrażalne.
Moje nocki są coraz ciekawsze. Dzieciaczek się układa w takich pozycjach, że leżąc na boku brzuch przybiera kształt naleśnika. Zmiana pozycji razy milion plus siku i mamy super nockę. Ale powolutku do mnie dociera, że można zacząć odliczanie Która leci na pierwszy ogień? No jak myślicie, która rozpocznie wątek? Chyba cześć z Was z cc to już w listopadzie nie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Tez jestem ciekawa która zacznie. Widac na pazdziernikowych i listopadowych mamach, ze sporo sie rozpakowała duzo wczesniej. Ja mysle ze w poniedziałek dziecko moje bedzie mialo 2800-3000 wiec az sie boje co mi przyjdzie urodzic w terminie
na szybszą akcje nie licze. Tzn, chcialabym 1 grudnia pojechać po choinkę, wymyc okna, ustroic dom i moge jechać na porodówkę. Dziecko sluchaj matki ️![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Dziewczyny oglądałyście może film "narodziny gwiazdy"? Kurcze ja juz 2 razy i chyba obejrze dzis kolejny. Z tym ,ze te dwa razy kilka mcy temu dzien po dniu. Powiem wam,ze to chyba najlepszy film jaki obejrzałam w ostatnich latach. No emocjonalny roller coaster. Maz tez chętny ogladac kolejny raz. to 2 film po titanicu który mogłabym oglądać wiecej niz 1 raz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2503 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Też jestem ciekawa która zacznie Mi to wczoraj wszyscy tłumaczyli że lepiej by było żeby Mały był ze stycznia bo jak z grudnia to cały rok w plecy. Mi w ogóle nic się nie śni.. jakoś tak dziwnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ola haha. Jak w plecy 🤦☠♀️
Ja jestem z końca roku i jakos tego nie odczuwam , ze mam do tyłu rok ![]() ![]() to jakis zabobon nowy? Nigdy nie mialam klopotow z tego tytułu w szkole, choc i takie slysze historie . Wręcz przeciwnie, mam urodziny w najmagiczniejszym czasie w calym roku.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja oglądałam Narodziny Gwiazdy, ale na dwa razy. Za pierwszym razem usnęliśmy. Jest ładnie zrobiony i pod kątem muzycznym też bardzo przyjemny, a nawet mnie wzruszył, ale bez wielkiego wow. Dobrze go oceniam, ale drugi raz już nie mam ochoty do niego siadać. Tylko ze ja rzadko oglądam dwa razy to samo. To musi być dla mnie naprawdę rewelacja żebym coś obejrzała dwa razy (a więcej to już w ogóle wątpię). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry.
Wczoraj nie mogłam wieczorem spać więc poczytałam trochę październikowe mamusie, jakie tam emocje były jak dziewczyny zaczęły rodzić czaaad. Szkoda, że listopadowki poszły na FB, nie ma co czytać ![]() Cytat:
|
|
|
|
#2507 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Acha, hehe no wlasnie na mnie tak zadziałał, że szok... wlasnie muzyka , efekty i smutna fabuła. Ech
juz mi sie wyc chce ja w ogole mam problem z filmami, mam wrazenie ze nic dobrego juz nie robią.... ale ja to głównie dramaty, wojenne i thrillery. Od czasu do czasu komedie, ale tu juz w ogole problem by była śmieszna a nie głupia.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#2510 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
Ja oglądałam ale mi się nie podobał zbieram się jeszcze do obejrzenia starej wersji, bo podobno lepsza.Ja mam 3 filmy które mogę oglądać po kilkanaście razy: Forrest Gump, Skazani na Shawshank i Zielona Mila ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2511 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Dzień dobry mamusie ☕️ ![]() Ja zaczęłam i robię co drugi dzień pije tez jedna herbatkę z liści malin dziennie i biorę rano i wieczorem po 1 tabletce oleju z wiesiołka. Od dzisiaj tez zamierzam robić okłady z kawy, tak jak Midusia pisała ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ostatnio widzialam tez piękny film "Nadzy wśród wilkow". Bardzo mi się podobał. I o czarnoskórych kobietach które pracowały w NASA, juz nie pamiętam tytułu.
I to sa takie perełki wśród całego szajsu przez jaki trzeba sie przekopac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Albo sobie podczas porodow memy wysylalysmy haha. I na bieżąco relacje . Fajnie to wspominam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Z filmów które oglądałam dwa razy to Bogowie i Przełęcz ocalonych. Jeszcze mam ochotę powtórzyć Skazanego na Bluesa, ale raczej staram się unikać wzruszających filmów. Jestem jakaś nadwrażliwa i potrafię przebuczeć cały film i źle to na mnie wpływa później. A w ciąży to w ogóle wolę nie próbować. Być może jednak posiadam jakiś rys psychopatyczny, bo uwielbiam filmy wojenne i pomimo smutnych historii, flaków i hektolitrów krwi, one mnie nie wzruszają a porywają na całego. Dlatego jedyną rzeczą którą oglądałam kilka razy, 5 na pewno, to była Kompania Braci, serial. Obejrzę jeszcze na pewno nie raz a tymczasem mam na tapecie Pacyfik, też serial, w podobnym klimacie, ale już nie aż tak porywający.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2514 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Widzialam narodziny gwiazdy, byl ok ale dla mnie bez szalu
|
|
|
#2515 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Jest już z lektorem spokojnie.Polecam Wam film "w kręgu miłości" z 2012. O matko zbieram się aby obejrzeć go po raz drugi ale teraz w ciąży to się autentycznie boję Jest tak piękny, wzruszający i porusza bardzo ważny temat choroby dziecka i radzenia sobie z tym. Jest piękny ale uprzedzam wyciska ostatnie łzy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
O tak, na tym filmie to konkretnie ryczałam. Ale w ciąży bym go nie obejrzała ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja w poprzedniej ciąży bylam w kinie na "Wołyń". To nie byl dobry pomysl, długo dochodziłam do siebie.
Ja nie ogladam filmów o chorobach dzieci od kiedy jestem matką. Nie mogę, to nie na moje nerwy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
ja w ogóle nie chce oglądać filmów o chorobach dzieci bo później ciężko mi dojść do siebie a w ciąży to nawet nie chce myśleć jakby sie to skończyło
![]() moim ulubionym filmem jest "życie jest piękne", oglądałam już parę razy ale dawno wiec moze dzisiaj odświeże ![]() a tak to mam taką dziurę w pamięci w tej ciąży, ze zadnych tytułów nie pamiętam
|
|
#2519 | |||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Weszłam na ten pierwszy, to pisało że żeby obejrzeć film, trzeba być zalogowanym - Ty tam się rejestrowałaś, z czymś to się wiąże??Cytat:
Widziałam zwiastuny...![]() PATI, jak plecy? Cytat:
a ja jeszcze torby też nie mam spakowanej, muszę jeszcze parę rzeczy do szpitala kupić:/OLA, wogóle olej takie pie.rzenie z tym rokiem w plecy, co to za teksty wogóle Ludzie jak nie mają się do czego przyczepić, to takie farmazony gadają.... ![]() A Wy dziewczyny jak plany weekendowe? Wczoraj połaziliśmy po cmentarzach, niby się ciepło ubrałam to strasznie zmarzłam w stopy, bałam się czy się nie rozchoruję - ale tfu tfu na razie jest ok Aż mi się nie chce dziś nigdzie z domu wychodzić ![]() Miłego dnia dziewczyny Edytowane przez maddd Czas edycji: 2019-11-02 o 10:26 |
|||
|
|
|
#2520 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
na szukajce to samoWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

-część 4.

♀️

🥰
na stojąco 
miala malutka glowe haha i mialam jedno malutkie pęknięcie. Pamietam ze zadzwonilam do mamy i mowie : wszystko jest okay, urodzilam ale to jest dziewczynka 

no i potem nie mogłam usnąć, to może stąd niewyspanie.
Chyba cześć z Was z cc to już w listopadzie nie? 
️

Weszłam na ten pierwszy, to pisało że żeby obejrzeć film, trzeba być zalogowanym - Ty tam się rejestrowałaś, z czymś to się wiąże??
a ja jeszcze torby też nie mam spakowanej, muszę jeszcze parę rzeczy do szpitala kupić:/
Ludzie jak nie mają się do czego przyczepić, to takie farmazony gadają....