|
|
#2581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
wierci i rozciąga a to mnie chyba bardziej boli, bo skóra się mocniej napina ![]() Chyba że to też kwestia tego że w tym tyg olalam smarowanie brzucha ![]() Ten tydzień to mi tak szybko zleciał że szok. Zastanawiałam się po tej sprzeczce z babcią jak ja tu wytrzymam a zleciało mi bardzo szybko ![]() Dziś jak siostra odjeżdżała to mówię do jej córki (ma 3 lata) żeby dała mi buziaka bo jutro wracam do wawy i się nie zobaczymy, to przybiegła i zapytała a kiedy przyjedziesz? A Michał ( mój mąż) przyjedzie? W ogóle od progu jak wpadła dziś to pierwsze pytanie było a ciocia Ola jest? Chyba to dlatego że jak tu była to się z nią więcej bawiłam niż z jej bratem bo jej nie trzeba nosić na rękach.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
U mnie synuś też już mniej kopie, bardziej czuję bolesne rozciąganie, albo widzę jak brzuch "płynie" i nagle wyrasta gdzieś górka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Misiaq bądź spokojna z tymi ciuszkami
Nie żyjemy na bezludnych wyspach. Jak stwierdzicie, ze potrzebujecie więcej to TZ w chwile może coś kupić a nie zamrażacie bez sensu kasy w być może zupełnie niepotrzebnych rzeczach ![]() Voice istnieje pewnie jakieś 99% szans, ze rozkminy o tym śliskim i mokrym dziecku ci do głowy nie przyjdą, jak dostaniesz do ręki swoje ![]() Potem to nie jest tak, ze ta maż tak zasycha na dziecku, tylko ono od razu jest przecierane jakaś pieluszka do sucha. Tak samo jakieś reszki śladów krwi czy czegos innego to się obciera wacikiem z czysta woda. A tak kąpiel noworodka w szpitalu to najczęściej włożenie pod bieżąca wodę i przemycie jakimś żelem, wiec nie wiem, czy dla samego zainteresowanego to super sprawa
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
A to moj tez sie rociaga, już delikatniej nie bedzie bo coraz mniej miejsca. Natomiast kopać potrafi konkretnie wlasnie w żebra i o tym pisalam
![]() Ola słodka dziewczynka, moj L. mówi , że ma Tymka w brzuchu mamy widzisz? Moj brat ![]() to jest takie urocze,bo on to tak przeżywa. Kladzie ucho i slucha ,głaszcze brzuszek i całuje. Dzis tak lezal ze mna, zapomniał się i wskoczyl na brzuch , mówię, że musi uważać bo tam jego brat spi.- ojej Timek praszam 🥰🥰🥰🥰Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2585 | |||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Mój Pitul podobno urodził się jeszcze mocno „umaziany” a tez gołym okiem nie było na skórze jej śladu. Jedynie włoski były jakby lekko zaśliniony a nie takie puszyste jak potem Ale teraz już wiem, ze wystarczy je lekko wacikiem z woda otrzeć a nie trzeba od razu całego dziecka do wanny ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
A spróbuj na leżąco na boku zrobić to tak... od tylu ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
Pati ja się przyznam ze nie wiem, o nie widziałam sama tego kapania w szpitalu, ale tak na SR mówiły położne jak to wygląda w szpitalach, w których one pracowały. Sama sobie trochę plułem w twarz, ze pozwoliłam go wykapać bez mojej obecności i zdążyły to zrobić w czasie, kiedy ja poszłam tylko na sale po nowe ubranka. Wracam a on już był wymytych i opatulony w pieluszki. Nie było widać po nim płaczu, wiec pewnie nie było mu tam zle, ale będąc drugi taz w takiej sytuacji nie pozwoliłabym na kąpiel bez mojej obecności. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
No rzeczywiście ,tez bym sie wsciekla. U nas to wygladalo w ten sposob, ze polozna zapytala czy chcemy Leona wykapac czy nie. Wystarczyło w sumie sama glowe wziac pod strumien bo wacikiem w życiu bym tych wlosow nie doczyscila. Ale sie zgodzilam,bez kosmetykow,sama woda
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ok, jestem spokojniejsza
![]() Bratowa dzisiaj mówiła że ona była w takich emocjach że nawet nie zauważyła. Patrzyła na noworodki w tv i mówi do męża że ich dziecko nie było ani takie pomarszczone, ani takie brudne. Na to mój brat ją musiał wyprowadzić z błędu, że owszem, było. Co za adrenalina ![]() Córka mojego brata też taka kochana. Podchodzi i głaszcze mnie tak delikatnie po brzuszku: "ciociu, a co tam masz? dzidziusia takiego malutkiego?" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2588 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj z TZtem kupiliśmy narożnik do salonu. I dokończyłam prasowanie rzeczy młodej ![]() ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Dziś na nocnej tapecie wzdęcia śmierdzące zgniłym jajkiem, chyba coś zdechło mi w jelitach. To jest fizycznie niemożliwe, żeby wydawać z siebie takie coś xD
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry
![]() pospane? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2591 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
niezbyt 🤨Poranna gimnastyka właśnie trwa 🤣 Ale łobuziak nie da się nagrać musiałabym siedzieć cały czas z telefonem żeby jego wiercenie nagrać ![]() Ja dziś wracam już do Wawy, oczywiście babcia wielki lament że sama będę prowadzić auto (mam niecałe 90km). Ale to mój ostatni raz taka trasa za kółkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2592 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Juz pospane. Teraz lezakowanie z poranna kawka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry, u mnie znów pobudka o świcie
widzę, że ładnie świeci słoneczko to wezmę się za pranie szpitalnych rzeczy, a skoro TŻ mam dziś s domu to zmuszę go trochę do ogarnięcia chałupy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2594 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Dzień dobry ☺ dzisiaj wyjątkowo dobrze mi się spało, nawet nie wstałam ani razu do łazienki
![]() Cytat:
i u nas tak zawsze było, że głównie ja prowadzę. Nawet nie lubię jako pasażer jeździć, lepiej się czuję za kółkiem Chociaż też się spotkałam ze zdziwieniem od paru osób, że jeszcze prowadzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2595 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Dzień dobry
![]() Ja już nie śpię od 5 rano dzisiaj zapowiada się dość ładny dzień to pojedziemy z Tż na jakiś dłuższy spacer ![]() W ogóle miałam jakiś głupi sen, dokładnie już go nie pamiętam, ale urodziłam wcześniej i nie miałam spakownej torby i Tż mi przywiozl do szpitala rzeczy w kartonach, tak jak teraz leżą jutro się pakuje![]() Teraz czas na drugie śniadanko i może poprasuje ciuszki ![]() Miłego dnia Edit: w 5-10-15 do północy jest - 55% na ubranka jesienno-zimowe jakby któraś była zainteresowana ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Alicjazkrainyczaroww Czas edycji: 2019-11-03 o 08:37 |
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry,
Niby pospane, a codziennie czuje się zmęczona może to już taki etap ![]() Dzisiaj mam w planie zrobić ptysie ![]() Nie pamietam która z was zamawiała zawieszkę drewnianą do smoczka z imieniem? Polecicie jakieś sklepy? Patrzyłam na chmurkove love ale zastanawiam się czy gdzieś są taniej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2597 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Jacie dziewczyny dziś taka przyjemna noc.. Śniło mi się w końcu coś miłego. Łóżko jak by mnie otuliło. No to 2:30 alarm tż.... Dreszcze, gorączka, umiera, nie wie co się dzieje itd. No wstałam z tego łóżka biorę termometr a tam 37,5. Zabijcie mnie ![]() Wczoraj go trochę przewiało ale "męski katarek" nabrał tej nocy wyjątkowego znaczenia ![]() I najlepsze, że on po przeciwgorączkowych (no koment) od rana śmiga a ja już pół nocy nie spałam jak się rozbudziłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2598 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
To nie kosmetyki bo ja nie uzywalam zadnych , zapach skóry🥰 ten zapach jest opisany jakos nawet naukowo , dziecko go wydziela by matka instynktownie zajela sie nim po porodzie, hormony tutaj maja cos na rzeczy oczywiście.
Dlatego nic sie nie martwcie, bo dziecko po porodzie naturalnym po przejściu przez kanal rodny często wyglada jak Yoda czy inne Yeti. Wy będziecie ryczec, jaki piękny i cudowny i tylko wasz 🥰 Wlasnie z tego powodu juz sie nie moge doczekac tego momentu, tego malucha w domu itd... jak urodzilam zalala mnie taka fala endorfin jakiej nigdy w życiu nie mialam. W szpitalu spalam po 1h-2 jak byl maz, a całe noce sie w niego patrzylam jak w obrazek i poplakiwalam jaki jest piękny. Pozniej przychodzi cos takiego, a jakby znow zajsc w ciaze zeby poczuć te kopniaki i urodzić taki skarb ![]() Dzien dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
U nas zapowiadał się taki piękny dzień. A później strzeliły korki, spaliła się instalacją elektryczna, a że była podłączona pralka to jeszcze pralka wysiadła całkowicie. Dobre rozdanie dzisiaj mamy, akurat teraz potrzeba nam takich wydatków. Dobijcie mnie 🤦
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2601 | |||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Haha ja jezdzilam do porodu ,nie ma przeciwwskazań, moja mama pojechala rodzic sama w 2 ciazach ze skurczami juz konkretnymi
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja w poprzedniej ciąży prowadziłam sama auto do szpitala na kontrolne KTG. Jak się potem okazało była to jazda do porodu ![]() Jeżeli brzuch ci fizycznie nie przeszkadza w prowadzeniu i wciąż jest odstęp pomiędzy nim a kierownica, nie masz nagłych odrętwienie czy bolesnych skurczy to nic wg mnie nie stoi na przeszkodzie, żeby prowadzić auto ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Ja_kasi, misiaq cieszę się, ze wasi TZtowie wciąż po tej stronie światła ![]() ![]() ![]() Dobrze, ze to jednak my rodzimy ![]() ![]() ![]() Po poprzednim porodzie mój TZ z taka absolutna powaga mi przyznał (i powtórzył to kilku naszym przyjaciołom), że on w życiu by nie dał rady. A ja w sumie miałam dość łatwy i krótki poród
|
|
#2604 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja będę jeździć normalnie jeszcze. Dobrze się czuję więc nie wiem czemu miałabym nie jeździć. Takie piękne słońce od rana świeciło. Mówię wrócę do Wawy to wrzucę jeszcze pranie rzeczy Małego ale oczywiście tu już się pogoda popsuła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja sie czuje lepiej za kierownicą niz obok, wiec maz musi mi ustepowac i ja prowadzę
Strasznie dretwieje mi noga przez te plecy a jednak za kółkiem inną pozycje sie przyjmuje, dziury i nierówności nie sa tak odczuwalne bo kierownicy sie trzymam Ja sie wzięłam za drożdżówki z budyniem, mam taką chęć 🥰🥰 a maz przygotowuje do obiadu, a zaraz idą na mecz z Leonem jak co niedzielę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja jeżdżę autem normalnie, nie czuję żadnego dyskomfortu. Są jakieś przepisy które mówią że należy zrezygnować czy to kwestia naszej wygody? Słuchajcie jakie jaja wczoraj. Wróciliśmy do domu po wizycie u rodziny, mąż w łazience ja siedzę na łóżku i normalnie słyszę jak coś drapie w zagłówek. Szczur, mysz, może mały kot? Wołam męża niech sprawdza, bo przecież umarłam na zawał prawie. O 23 odsuwalismy łóżko i szuflady pod nim szukając źródła dźwięku i nic nie znaleźliśmy. Nie wiem czy to były jakieś zbiorowe halucynacje, to było takie realne. Jestem ogłupiała, pierwszy raz mnie coś takiego spotkało a nie znoszę takich zagadek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2607 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
moja babcia to po prostu panikara ![]() Już od rana tłumaczyła że miała jakieś złe sny i mam uważać jak będę wracać do Wawy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2608 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
![]() Mi było kiedyś głupio, bo jak mi tak kiedyś TŻ płakał, że jest chory i się źle czuje, to specjalnie się tym nie przejęłam, bo myślałam, że znowu płacze przy 37 stopniach. Zmierzył i miał już 39 ![]() Dzień dobry ja jeszcze w łóżku, ale zaraz wstaję. Zadania na dziś : posprzątać i posortować ubranka małej. ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Moj znow z tych narzekajacych ale na zwolnienie nie pojdzie, raz poszedl do pracy z 39,5 i go szef wywalil do domu kazal zostac do konca tygodnia w lozku. Zapłacił mu normalnie za te dni jakby byl w pracy.
Mycha widze sie wzielas ostro Kurcze musze sie do fryzjera umowic... chyba nie bede ryzykować grudniem... kiedy wy chcecie isc ostatni raz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja nie farbuję, więc mi ten problem odpada. ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

-część 4.

W ogóle od progu jak wpadła dziś to pierwsze pytanie było a ciocia Ola jest? Chyba to dlatego że jak tu była to się z nią więcej bawiłam niż z jej bratem bo jej nie trzeba nosić na rękach.
Nie żyjemy na bezludnych wyspach. Jak stwierdzicie, ze potrzebujecie więcej to TZ w chwile może coś kupić a nie zamrażacie bez sensu kasy w być może zupełnie niepotrzebnych rzeczach

widzisz? Moj brat 
Ale teraz już wiem, ze wystarczy je lekko wacikiem z woda otrzeć a nie trzeba od razu całego dziecka do wanny 

I dokończyłam prasowanie rzeczy młodej 
musiałabym siedzieć cały czas z telefonem żeby jego wiercenie nagrać 

dzisiaj zapowiada się dość ładny dzień to pojedziemy z Tż na jakiś dłuższy spacer
jutro się pakuje
może to już taki etap 

dzisiaj wyjątkowo dobrze mi się spało, nawet nie wstałam ani razu do łazienki