|
|
#1351 |
|
Holy Crap!
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. VIII
Zgadzam się.
|
|
|
#1352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1353 |
|
Wtajemniczenie
|
"Ona" - do tego filmu miałam dwa podejścia, bo nie lubię takich które ukazują jakąś wizję przyszłości. Jednak za drugim razem, gdy dokończyłam seans to zrozumiałam, że akurat ta wizja przyszłości w sumie nie ma większego znaczenia. Istotne jest to, że pomimo komputeryzacji i wszelkich dóbr elektronicznych, człowiek nadal może być samotny. To taki trochę paradoks, bo i życie w związku i bycie samotnym jest tak samo niewystarczające. Film mimo pięknych zdjeć i przyjemnej muzyki, jest smutny. Ale była jedna scena, którą można powiedzieć, przeżywałam razem z bohaterami. To była pierwsza scena seksu pomiędzy Teodorem i Samantą. To było niesamowite, że mimo braku fizycznej bliskości, można było poczuć tę brakującą fizyczność. Jedyne co mi przeszkadzało to głos Samanty, irytujący. Wybrałabym inną aktorkę do tej roli. 8/10
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1355 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Hereditary.
O Boże, jaki to był słaby film. Nie wiem, kto napisał o nim, że to najstraszniejszy film, ale to jakaś kpina z widza. Byłby z tego niezły dramat psychologiczny, gdyby nie żenująca próba zrobienia z niego horroru. Do tego długi i przegadany. 3/10 Dzień Patriotów- zaskakująco dobry film, znalazłam przypadkowo. W dodatku oparty na prawdziwych wydarzeniach. 8/10 Rambo ostatnia krew. Oj, jak mi się to podobało, zwłaszcza, że ogladałam na dużym ekranie. Pękne zakończenie całej serii, mocne, brutane kino. Daje 9/10, też ze wzgędu na wielką sympatię do Sylwestra S., którą pałam od dzieciństwa ![]()
|
|
#1356 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
|
#1357 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#1358 |
|
Holy Crap!
|
Yesterday-- przyjemny, ciepły film, gratka dla fanów Beatlesów, ja do nich nie należę, więc większość utworów była mi mało znana. Sama historia jest bardzo ciekawa, ktoś miał fajny pomysł. Jeśli ktoś chciał go obejrzeć po trailerze to raczej nie powinien się rozczarować. 7/10
|
|
|
#1359 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio obejrzałam Jokera - fenomenalny film. Nie spodziewałam się, że będzie tak dobry i tak mało superbohaterski. Zdecydowanie najlepszy film tego roku dla mnie
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
Mistrz - o jeżuniu kolczasty co to był za dziwny film, sama do konca nie wiem o czym właściwie był. O walce z uzależnieniem? O walce z chorobą i wewnętrznymi demonami? O tym że każdy z nas jest w pewnym stopniu szurnięty? O tym, że są ludzie którym zależy? O tym że życie jest bolesne jak cholera? Takie nasuwają mi się myśli po tym seansie. Film mi się podobał mimo, że go totalnie nie zrozumiałam, ale kreacje aktorskie przepiękne. Phoenix niszczy system, znowu udowadnia jak niesamowicie jest utalentowany i z jaką charyzmą odgrywa swoją postać, ile potrafi włożyć w to pracy i wysiłku - znowu ekstremalnie wychudzony do roli. No miło się to ogląda, zwłaszcza że zdjęcia są piękne i są momenty kiedy można sobie "popływać" w oczach Joaquina. Podobała mi się też muzyka. 9/10 ale Phoenixowi daję dyszkę!
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Louise nad morzem - francuska animacja dla dorosłych, według mnie mądra i taka która może skłonić do refleksji (jest taka refleksyjna i powolna, zaduma)
|
|
#1362 |
|
Wtajemniczenie
|
Irracjonalny mężczyzna - nie cierpię filmów Allena, ale zrobiłam wyjątek, dla Phoenixa. Chciałam zobaczyć jak sobie poradzi ze specyfiką tego reżysera. No i wyszło rewelacyjnie. To pierwszy film Allena, który mi się spodobał. Jest zabawny na swój sposób, wciąga jak dobry kryminał, zaskakuje rozwijającą się fabułą. To na prawdę świetne kino. Miło było zobaczyć Phoenixa w roli współczesnego romantyka z mocno autodestruktywnym podejściem do życia. Ten facet serio radzi sobie z każdą rolą. Żałuję, że go wcześniej nie doceniałam i na prawdę dziwię się, że wciąż jest bez Oscara - chociaż z tego co wyczytałam, podobno niespecjalnie mu na nim zależy. 8/10
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Przygoda w Paryżu - może być, dobrze, że z jakimś przesłaniem
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2019-10-30 o 12:55 |
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Tajemnice Joan - film jest wciągający, dobrze dobrani aktorzy, tylko sama postać Joan irytująca, ja rozumiem być zakochanym ale aż tak ślepo żeby zdradzić kraj a mówienie, że to po to by nie było wojen jak dla mnie to tylko dziwne usprawiedliwienie sobie samej dlaczego to robiła.
|
|
#1365 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
Też tak miewam ![]() Upiorne Opowieści Po Zmroku-- oj rozczarowałam się tym horrorem, przeważnie nudny, jedynie motyw z tą białą grubą osobistością był ciekawy. Dla mnie bardziej komedia, dla młodszej widowni thriller. 4/10
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1368 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Filmu nie oglądałam, ale książkę mam na liście ,,do przeczytania", po przeczytaniu może zobaczę też film. Ostatnio obejrzałam ,,Zabić Sekala" i tak sobie pomyślałam, że szkoda, że Agnieszka Sitek jakoś została zapomniana przez reżyserów. Chciałabym ją zobaczyć w innych filmach. |
|
|
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie najlepszy w Her, Spacer po linie i w Osadzie, a i jeszcze Powrót do raju, jak nie widziałaś to mega polecam, to jest niesamowity film. W Mistrzu też był dobry, ale ja tam tylko widziałam Amy Adams![]() Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b86fbd8625d9b7713dc397c 4b023b1c18a236704_5f3b0c8 5ccdaa;87290872]Filmu nie oglądałam, ale książkę mam na liście ,,do przeczytania", po przeczytaniu może zobaczę też film.
Ostatnio obejrzałam ,,Zabić Sekala" i tak sobie pomyślałam, że szkoda, że Agnieszka Sitek jakoś została zapomniana przez reżyserów. Chciałabym ją zobaczyć w innych filmach.[/QUOTE] Niestety książki nie czytałam, wzięłam się od razu za film.
|
|
#1371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Widzieliście?
https://www.filmweb.pl/film/Salma+w+...sz-2019-834989 Ciekawe jak w porównaniu do Coco i Księgi życia
|
|
#1373 |
|
Wtajemniczenie
|
"To die for" - nasi przetłumaczyli to jako "Za wszelką cenę", i myślę, że to całkiem trafne tłumaczenie jeśli patrząc na sens filmu. Po trupach do celu, niemal dosłownie. Rewelacyjna kreacja Nicole Kidman, a młody Phoenix robi wrażenie, właśnie tym, że w takim wieku miał już zadatki na świetnego aktora. Może jego rola nie jest jakaś wybitna, ale pełna autentycznych emocji i dramaturgii. 8/10
"Inventing the Abbotts" - bardzo chciałam zobaczyć Phoenixa w jakiejś romantycznej roli, no i się doczekałam. Pięknie zagrane, film o tym, że prawdziwa miłość to nie przelotny romans, że to nie związek na siłę, by zrobić komuś na złość. Prawdziwa miłość rodzi się z czasem. Prawdziwa miłość to umiejętność przebaczania i przyznawania się do błędów. Joaquin i Liv to taka para, na którą się patrzy z przyjemnością. Bardzo mi się podobało. 8/10 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś czas później - wiem, że to na podstawie naszego społeczeństwa ale to było takie nudne, że 3 razy się do tego filmu zabierałam, nie polecam.
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Kimi no Na wa - piękne anime z przesłaniem. Czytałam, ze aby w pełni zrozumieć tresć trzeba nieco zaznajomić się z kulturą Japonii. Podobał mi się chociaż zakończenie neico naciągane i sztuczne. Słyszałam, że anime z 2016 roku to remake jakiejś wczeniejszej wersji... ktoś coś wie?
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam też książkę Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Koe no Katachi - nudziło mnie to anime. Sens historii był był potencjał ale mnie historia nie porwała
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Mirai - obejrzałam już jakiś czas a przypomniałam sobie o nim dopiero jak weszłam na filmweb... można obejrzeć jeśli ktoś ma ochote na anime ale dla mnie bez rewelacji
|
|
#1378 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Vita i Virginia - mimo dobrej gry aktorskiej mało ciekawy film.
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy zakwitnie obiecany kwiat - kolejne anime, podobało mi się
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

Dla mnie najlepszy w Her, Spacer po linie i w Osadzie, a i jeszcze Powrót do raju, jak nie widziałaś to mega polecam, to jest niesamowity film. W Mistrzu też był dobry, ale ja tam tylko widziałam Amy Adams