|
|
#2791 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
![]() ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2792 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
gdzieś mi się zakodowało że nie i nie byłam 🤣 po porodzie nadrobię ![]() Cytat:
a ogólnie to nie. Jedynie u mojej babci była siostra ze swoim synem w sobotę i on niby palił we wiatrolapie, ale jak się weszło do domu to tak jakbyś wchodziła do palarni tak naleciało tego dymu a jeszcze pali jakieś ruskie gówno które śmierdzi tak że 🤮🤮🤮🤮Ja podejrzewam że wrócę do palenia, ale ogólnie nie paliłam jakoś dużo przed ciążą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2793 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
Ooo, też mi ziomek napomknął coś o 1.5 cm, ale mierzył "na czuja", a nie przez USG. Szukał tej szyjki chyba w moim gardle, bo niby strasznie wysoko siedzi ![]() Fajki i palacze pachną mi w ciąży przepięknie, okropnie tęsknię za papieroskami, śni mi się jaranie i przeklinam palących sąsiadów za robienie smaka. Jem co chcę, włącznie z serami pleśniowymi, łososiem i rzeczami zgagopędnymi (kiedy jem suchy chleb z wodą też mam zgagę, więc mi wszystko jedno :P), alkoholu i tak nie piję pod żadną postacią, ale ten jeden zakazany owoc mnie boli. Jutro moja sąsiadka ma USG genetyczne i cała się trzęsie, hehe, kiedy to było...
|
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Nooo,kiedy to bylo, ale my tez sie trzeslysmy.... mojego taty siostrzenicy np wyszedl zespol turnera na tym badaniu:/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Mamy jako watek na prawde giga szczescie bo zadna z nas nie czeka na chorego maluszka dlatego to taka abstrakcja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Fuj ja to nienawidzę fajek
a w ciąży walą razy dwa ![]() Mąż popala sporadycznie Iqosa to to nie śmierdzi wcale ale przy mnie i tak ma zakaz palenia, więc chodzi na balkon lub na spacerki ze śmieciami ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja na szczęście nigdy nie paliłam, więc mi nie brakuje, ale coraz bardziej zaczynają mi przeszkadzać.
U mnie szyjka "w porządku" ale nie wiem ile ma bo to bada na samolocie więc pewnie na oko za to chyba jest bardzo wysoko bo zawsze grzebie i grzebie i mam wrażenie, że mi całą rękę zaraz tam włoży 🤦Doskonale znam uczcie wbijania się bardzo nisko i współczuję. Bardzo bolesne uczucie, ja wtedy nawet na kibelku nie mogę usiąść i stękam przy tym jak babcia ![]() Dzisiaj się dowiedziałam, że sąsiadka też jest w ciąży, więc Maksymilian będzie mieć rowniesnika do zabawy nie wiem dokładnie który tydzień, bo dopiero się wprowadzili i babka mało rozgadana. Do tego bardzo zagubiona i zmęczona życiem, w styczniu rozwiodła się z mężem, który się nad nią znęcał. Starsza ode mnie sporo bo ma 38 lat, ale myślę, że się dogadamy i może uda nam się zakumplować przez dzieciaki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2798 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Tez jestem z antyfajkowych.
Ale alko to bym sie napila ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Gratuluje udanych dzisiejszych wizyt
Nasze dzieciaki chyba już powolutku myślą o ewakuacji, bo ostro koksza ![]() Dziewczyny które miały podstawy GBS tylko z pochwy upewnijcie się, ze w wybranym przez was szpitalu to zaakceptują (no chyba, ze macie gina z tego szpitala i on za to ręczy ), bo szpitale często uważają to jako za niekompletny i postępują jak w przypadku, gdyby w ogóle nie był zrobiony, czyli proponują od razu antybiotyk. To samo chyba z GBS zrobionym przed skończonym 35tc...
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja bym się drinka z Martini napiła lub likieru Toffifee
, chociaż alkohol to też mógłby dla mnie nie istnieć, więc aż tak mi nie szkoda wina wcale nie lubię.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Ja też nie paliłam, więc mnie nie ciągnie. Za to napiłabym się prosecco albo wina białego.
|
|
|
|
#2802 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Nigdy nie paliłam ani ja ani TŻ więc mnie nie ciągnie. Alkoholu też niewiele piłam i nie brakuje mi wcale. TŻ czasami wieczorem jakieś piwko wypije ale to też nie dużo. Teraz już mu zapowiedziałam, że koniec z tym na miesiąc bo w razie czego do szpitala musi mnie zawieść
a jednak 50 km mamyWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Midusia u nas pobiera sie tylko z pochwy. Dzis to mialam i od razu pytalam czy nie trzeba z odbytu. Z Leo tez nie mialam z odbytu . Ciekawe skąd te różnice
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2804 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Ja paliłam przed ciążą i podejrzewał że po porodzie wrócę do tego bo mi one pachną cieniasy mentolowe eh ah ....Półtora tyg temu zarejestrowałam się na bebiklub i mi dziś właśnie przyszedł darmowy od nich termoforek z pestek wiśni. Spoko także polecam. Gratuluje dziewuszki udanych wizyt, piękne nasz dzieci już ważą ️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Co kraj to obyczaj pewnie. ![]() Dużo chyba jest różnic pomiędzy podejściem w chociażby tych 2 krajach. „U nas” na pewno chcą te 2 źródła pobrania (choć pewnie nie wszędzie ). A tak z ciekawości, jakie zabiegi na noworodku standardowo wykonuje się w szpitalu w DE? Podają wit k, zabieg Credego, szczepią na coś, badanie przesiewowe słuchu albo pobranie krwi na bibułkę celem wykluczenia jakiegoś tam zestawu go rób genetycznych? Tyle kojarzę jest w PL
|
|
#2806 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
ale oczywiście głupia ja nie wiedziałam jak działa 🤣 ale wsadza się go do mikrofali ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny wy pralyscie tylko rozm. 56 i 62 czy większe też ? A tak btw to pierwsze ledwo zmieściłam na suszarce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Witaminę K podają po porodzie doustnie i kolejne dawki na U- czyli bilansie.
Zabiegu Credego nie robią. Pierwsze szczepienie dopiero w 3 mcu zycia, albo i dalej, juz nie pamiętam bo ja szczepilam jak mial osiem mcy pierwsze 6w1. Krew pobierają z pięty, bilirubine badają czyms podobnym do termometru bezdotykowego. Ja juz nawet nie pamietam kiedy odcieli pepowine, serio... pytam meza to mowi ,ze nie wie, bo wtedy minuty byly jak godziny i odwrotnie. Jutro ide do lekarza sie umówić na plan porodu to sie jeszcze musze pare rzeczy dowiedziec bo juz nie pamiętam 🥴🥴🥴 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Badanie słuchu robią przed wyjsciem do domu i u nas też usg glowki bylo bo vacum byl wyciagany Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2808 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Ja prałam z 68 włącznie bo mój to klocuszek i tak już we wtorek ważył ponad 3 kg. A mam kilka znajomych których maluchy od razu w 62 wskoczyły.
A co myślicie o pozytywkach? Macie? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2809 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Kiedy mogę to czytam, a kiedy nie mogę - też czytam... Edytowane przez PatiPee Czas edycji: 2019-11-04 o 18:06 |
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja prałam tylko do 62. I chyba inaczej niż większość, ja się skupiłam jednak na rozmiarze 56 i chyba dobrze bo synuś ma być malutki, około 3kg
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja na 68 mam tylko kilka sztuk ciuszków
ale uprałam razem ze wszystkim.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2813 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
A oto Nasz śpiworek i rękawice
![]() Adjustments.JPG Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2814 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
No ja właśnie tez nie mam wiele, ogólnie z 62 nie mam ani jednego pajacyka bo mam takie które sa 56/62 i wydaje mi się ze one sa jak standardowy 62 ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2815 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Hej Dziewczyny
ja po wizycie. Nasz Mały waży 2300 a mamy 36t plus 2 dni. Zmartwiłam się, ze malo. Dr mowil ze będzie mniejszy ale ze jest ok. Miala któraś z Was podobnie wagowo? Termin 2gi grudnia mamy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dobrze, że na 56 mam 90% ciuszków z h&m bo inaczej pewnie żadnego ubranka bym nie założyła na mojego Klocuszka
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
Śliczne ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja wypralam od razu jeszcze 68, bo te 3 rozmiary miałam wszystkie w jednym pudle i nie chciało mi się segregować przed
|
|
#2818 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Jakie cudo! Trzymajcie kciuki za moja Piesunie ,bo maz z nia pojechał do weta na konsultację Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#2820 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
68,74 i trochę 80 mam w wielkim kartonie w szafie, na razie go nie ruszam w takim razie Ale dziś tak mąż patrzy jak rozwieszam te ubranka i ja sobie już planowałam w między czasie i gadam na głos co do szpitala, co na wyjście i maz tylko skomentował że już chyba się doczekać nie mogę Małego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

-część 4.

gdzieś mi się zakodowało że nie i nie byłam 🤣 po porodzie nadrobię
a ogólnie to nie. Jedynie u mojej babci była siostra ze swoim synem w sobotę i on niby palił we wiatrolapie, ale jak się weszło do domu to tak jakbyś wchodziła do palarni tak naleciało tego dymu
a jeszcze pali jakieś ruskie gówno które śmierdzi tak że 🤮🤮🤮🤮
ale przy mnie i tak ma zakaz palenia, więc chodzi na balkon lub na spacerki ze śmieciami 
nie wiem dokładnie który tydzień, bo dopiero się wprowadzili i babka mało rozgadana. Do tego bardzo zagubiona i zmęczona życiem, w styczniu rozwiodła się z mężem, który się nad nią znęcał. Starsza ode mnie sporo bo ma 38 lat, ale myślę, że się dogadamy i może uda nam się zakumplować przez dzieciaki 

Nasze dzieciaki chyba już powolutku myślą o ewakuacji, bo ostro koksza 
), bo szpitale często uważają to jako za niekompletny i postępują jak w przypadku, gdyby w ogóle nie był zrobiony, czyli proponują od razu antybiotyk. To samo chyba z GBS zrobionym przed skończonym 35tc...
, chociaż alkohol to też mógłby dla mnie nie istnieć, więc aż tak mi nie szkoda
wina wcale nie lubię.
a jednak 50 km mamy
Ale nadają się oba także spoko.. No musiałam wyprać tak czy siak. Koleżanka mi ostatnio opowiadała, że prała te rzeczy na 90 stopni. Jakoś sobie nie umiem nawet tego wyobrazić co by się z tym stało. Ja już dawno odpuściłam wysokie temp. Tylko tetry, ręczniki kąpielowe i rzeczy używane prałam powyżej 60. Resztę najczęściej na takich krótkich programach 30-40 minutowych. Z tym, że co mogę to prasuję a tu też temp odkaża.
️ 

ale uprałam razem ze wszystkim.

ale wsadza się go do mikrofali