|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Własnie tego się boję, przecież to ogromny wysiłek i spoko jak będzie trwał np. 3 h ale po 15h to już i bez tego wysiłku byłoby mi cięzko nie jeść
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
A z tym jedzeniem to nie chodzi o CC? W sensie, że nie pozwalają jeść bo nigdy nie wiadomo czy nie skończy się cesarką, a wszelkie za biegi i operacje u nas, z tego co pamiętam, wymagają bycia na czczo. Leci mi siara i brudzi bluzki.
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Tak na pewno o to chodzi, ale jak jest nagla cesarka to nikt nie pyta o to czy zoladek pusty czy pełny a ryzyko cc sie zwieksza gdy kobieta nie jadla od kilkunastu godzin i nie ma sily urodzić. Takie błędne koło dla mnie. Ja po laparoskopii bylam na czczo a rzygalam jak kot, wiem ze przy pelnym zoladku bylaby jeszcze większa masakra, choc wtedy i tak marzylam by umrzec. Czytam poboczne watki i widze ze 2 porody sa laskawsze i krótsze. Tej mysli bede sie trzymac
![]() Voice moze czas na wkladki.? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nam mowili, ze jak beda skurcze to zeby w domu zjeść i nie jechać za szybko na prodowke, bo po wjeździe na porodówke tylko woda, ewentualnie napoje izotoniczne, lizak. Ale jesli sie spedzi choćby 6 godzin na porodowce, to przeciez bez jedzenia i przy takim wysilku już nie będzie sie mialo sil. Oni tak zabraniaja jedzenia, pewnie ze wzgledu na to, ze istnieje możliwość ze porod sn ostatecznie zakończy się cesarką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Tak, zapewne chodzi o CC. Tylko tu głównie jeśli jest w pełnej narkozie bo treść pokarmowa się może cofnąć i chodzi chyba o płuca, jeśli nic nie pomyliłam. Z tym, że w szpitalach raczej CC jest w znieczuleniu miejscowym a nie pod narkozą.
Też właśnie sobie nie wyobrażam porodu 15h lub więcej o lizaku i wodzie ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ann 6h porod to marzenie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Jak sie akcja zacznie to jeszcze luz ,bo nim skurcze stana sie regularne mozna cos wsunac. Lub jak wody odejdą jest jeszcze chwila. Gorzej jak wywoluja porod. Np moja kolezanka w szpitalu w Bydgoszczy miala porod wywolywany 4 dni oxy i nie pozwalali jej jesc co rano. Czy to nie jest chore? Lezala pod tą kroplowa od 8-9 do 11-12 bez jedzenia. Akurat u niej skończyło się CC po kilku dniach. Ale jakby tak ruszylo po tej oxy i porod trwal dajmy 10h, to jesli jadla o 19 kolacje cala noc + dzien rodzenia to wychodzi doba bez jedzenia. Dla mnie to popieprzone jest.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Dla mnie też to chore nie dość, że sam poród to taki wysiłek, to jeszcze na głodniaka tyle godzin i skąd te siły brać na dalszą akcje. Oby nasze porody były szybkie ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie siedzę w tych procedurach, więc nie będę tego oceniać. Zapewne to jakieś bardziej ogólne wytyczne skoro cała Polska się do nich stosuje.
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Mamy 11 a ja zjadłam śniadanie, ogarnęłam paznokcie u stóp (btw co to były za pozycje i wygibasy
) wykąpałam się, ogoliłam porządnie w razie przypadku I chyba skisnę na kanapie do wieczora bo wyczerpałam cały limit energii na dziś ![]() Bardzo mnie ciekawi ile waży ta moja panna bo wieczorami jak się przeciąga to przestaje się mieścić w brzuchu. Z jednej strony wbija się w krocze a z drugiej pod samymi cyckami wychodzi. Naprawdę mam wątpliwości czy jeśli ona wciąż rośnie to nie rozerwie mi brzucha ![]() Zostało mi ostatnie prasowanie i gotowanie. Jak się zabrać do tego gotowania? Mam butelkę, smoczki i końcówki od laktatora. Oczywiście po domowemu zamierzam to zrobić w garnku ale jak? Podpowiedzcie jeśli wiecie jak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
jak i kiedy zamierzacie wygotowywać/wyparzać smoczki, butelki, laktatory itp.?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2891 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Wstawić wodę, wrzucić przedmioty na wrzątek, gotować parę minut, wysuszyc?
![]() Ależ jestem zadowolona z fizjo, niby mało mogę robić z uwagi na ciążę, ale jest mi naprawdę dużo lepiej ze świadomością, że mogę sobie w jakikolwiek sposób pomóc. Nie mogę być jakaś super aktywna, ale mogę *coś* zrobić, if you know what I mean. Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w zasadzie tylko wyparzałam. Zalewałam wrzątkiem w misce i trzymałam w tym jakiś czas.
|
#2893 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2894 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Tomek ma gdzies moje chodzenie. Wcale go nie usypia. Wierci się i wierci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mniej jednak zanim zniszczę to co mam wolę spytać 2 razy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2897 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Doberek ☕️
TZ wczoraj haftował i gorączka 37stopni, wiec dzisiaj mam OIOM w mieszkaniu ![]() Cytat:
Mi wielokrotnie polecano jakieś batony energetyczne, suszone owoce na przekąskę a na przedłużający się poród to już solidna kanapkę, bo skądś trzeba mieć siły na ten mega wysiłek. ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Ni a normalnie do swojego „bo coś cię niepokoi”?
|
|
#2898 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a Wy chcecie używać ten olejek dla noworodków, a co on "robi"? na co pomaga u dziecka?Cytat:
podziwiam, mi tak brzuch przeszkadza że nie dam rady, muszę do kosmetyczki tydzień przed tp też się jeszcze umówiłam na paznokcie u stóp, ciekawe czy wczesniej nie urodze ![]() A mnie też dziś niemoc złapała, w nocy znów śniła mi się wojna, że muszę uciekać ![]() Cytat:
Dziewczynyz A w czym będziecie przechowywać odparzone smoczki? |
|||
|
|
|
#2899 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
I tak dosc szybko ta wizyta przebiegła bo bylo opóźnienie... Stad mysle, zeby sobie podejść za 1.5 tyg tygodnia moze do kogos innego, zeby spojrzal czy wszystko dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2900 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dzisiaj do 10:00 garowałam w łóżku wygnał mnie coraz mocniejszy ból bioder i wizja, że w każdej chwili może przyjść kurier. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() 8h to szybki poród, czy już taki przeciętny? Cytat:
Ja będę wyparzać na bieżąco, jak już będę planować używać. Zaleję wszystko w misce wrzącą wodą i kilka minut tak potrzymam. Smoczki będę wyparzać w całości. Teraz biorę sie za sprzątanie chałupy. Miałam robić to w weekend, ale mi sie nie chciało. Dziś TŻ odbiera z kumplem nasz nowy narożnik do salonu. |
||||
|
|
|
#2901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Olejek zamierzam dawać do kąpieli. Nie jestem fanką smarowania olejkami ale pomysł z kąpielą w olejku narazie mi się podoba. Zobaczymy. A co do stóp to nie przeceniaj mnie Może źle się wyraziłam ale ogarnęłam to znaczy obcięłam, wypiłowałam, bezbarwny lakier i finito. Nic więcej bym z siebie nie wykrzesała tam![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2902 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Mialyscie juz wszystkie robione ktg? Moj gin pierwsze ktg ustslil mi na 39tydzien plus 3 dni. Ciekawa jestem czy u Was regularnie robia?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2903 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
#2905 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
), choć jest tam w zmianka w stylu "za zgodą prowadzącego poród'. Rzeczywistość bywa często taka, że dziewczyny żeby nie paść z głodu, jedzą po kryjomu, " bo nie można, bo w razie nagłego CC...". Dla mnie jak kilka godzin NIC nie jeszcz, to nie masz siły nawet stac na nogach a co dopiero póxneij przeć, więc to trochę proszenie się o cc ![]() http://birthcoachproject.com/2018/02...a4Bg4OhWs2xCko https://www.facebook.com/groups/blek...3679657656381/ ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A po porodzie zamówiliśmy sobie z TŻ burgera na wynos ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
A olejek migdało dla bobasa: kilka kropel do kąpieli, na ciemieniuchę ijeżeli trzeba będzie mocniej natłuszczać np. przy łuszczeniu sie noworodka. Generalnie spokojnie to może być długo jedyny kosmetyk używany przy noworodku ![]() Cytat:
|
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry,
ja tez nie mialam jeszcze ani raz ktg, moja prowadzaca nic o tym jeszcze nie mowila ale dzis paskudny dzien, chyba czas na drzemke
|
|
|
|
#2909 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2910 | |
|
Raczkowanie
|
Pati, widziałam, że z psiną wszystko OK
Jak na małego pieska to nie ma złych tych zębów ogólnie, bo małym się dużo szybciej odkłada kamień niż większym. U mojej starszej jest koszmar, bo sobie menda nie daje po dobroci myć zębów i trzeba kombinować, a teraz na stare lata to już w ogóle jej palma odbija W znieczuleniu z kolei nie można, bo serducho i masz babo placek.Cytat:
Nie i myślę, że czeka mnie to pewnie w grudniu. Ja już po wizycie, wszystko spoko, szyjka długa i zamknięta. Miałam dzisiaj pobierany GBS stąd i stamtąd Ktoś pytał o magnez - ja mam brać do 36 tc. Potem odstawić. Spoko ta ciąża, ale już mi się nie chce. Chyba wolałabym tę maliznę już mieć ze sobą ale niekoniecznie 2w1, bo jest już bardzo ciężko i jestem totalnie wypruta. Marzę o tym, że się normalnie położę i prześpię a nie na wpół-wisząco, bo zgaga albo rzyganie Czy któraś może wie, czy ciuchy w lidlu online pojawiają się w jakichś "seriach"? Chciałam sobie kliknąć biustonosze do karmienia i przy okazji pasujące gacie, ale ciągle mi wyświetla "produkt będzie wkrótce dostępny" i nie wiem, kiedy wg nich to "wkrótce" nastąpi |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

-część 4.

nie dość, że sam poród to taki wysiłek, to jeszcze na głodniaka tyle godzin i skąd te siły brać na dalszą akcje. Oby nasze porody były szybkie 

️

W znieczuleniu z kolei nie można, bo serducho i masz babo placek.