Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-11-05, 10:24   #2881
nillka88
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Własnie tego się boję, przecież to ogromny wysiłek i spoko jak będzie trwał np. 3 h ale po 15h to już i bez tego wysiłku byłoby mi cięzko nie jeść
Stary 2019-11-05, 10:30   #2882
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cześć.

A z tym jedzeniem to nie chodzi o CC? W sensie, że nie pozwalają jeść bo nigdy nie wiadomo czy nie skończy się cesarką, a wszelkie za biegi i operacje u nas, z tego co pamiętam, wymagają bycia na czczo.

Leci mi siara i brudzi bluzki.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-05, 10:38   #2883
PatiPee
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Tak na pewno o to chodzi, ale jak jest nagla cesarka to nikt nie pyta o to czy zoladek pusty czy pełny a ryzyko cc sie zwieksza gdy kobieta nie jadla od kilkunastu godzin i nie ma sily urodzić. Takie błędne koło dla mnie. Ja po laparoskopii bylam na czczo a rzygalam jak kot, wiem ze przy pelnym zoladku bylaby jeszcze większa masakra, choc wtedy i tak marzylam by umrzec. Czytam poboczne watki i widze ze 2 porody sa laskawsze i krótsze. Tej mysli bede sie trzymac

Voice moze czas na wkladki.?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2019-11-05, 10:40   #2884
Ann555
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Cześć.

A z tym jedzeniem to nie chodzi o CC? W sensie, że nie pozwalają jeść bo nigdy nie wiadomo czy nie skończy się cesarką, a wszelkie za biegi i operacje u nas, z tego co pamiętam, wymagają bycia na czczo.

Leci mi siara i brudzi bluzki.
Chodzi o cc i narkoze. Bo jeśli jest duzo treści zoladkowej to podczas narkozy moze dojsc do cofniecia i to jest duze zagrożenie zycia kobiety. Jakoś tak nam tłumaczyła polozna.
Nam mowili, ze jak beda skurcze to zeby w domu zjeść i nie jechać za szybko na prodowke, bo po wjeździe na porodówke tylko woda, ewentualnie napoje izotoniczne, lizak. Ale jesli sie spedzi choćby 6 godzin na porodowce, to przeciez bez jedzenia i przy takim wysilku już nie będzie sie mialo sil.
Oni tak zabraniaja jedzenia, pewnie ze wzgledu na to, ze istnieje możliwość ze porod sn ostatecznie zakończy się cesarką.

Ann555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-05, 10:44   #2885
arya09
Zakorzenienie

Tak, zapewne chodzi o CC. Tylko tu głównie jeśli jest w pełnej narkozie bo treść pokarmowa się może cofnąć i chodzi chyba o płuca, jeśli nic nie pomyliłam. Z tym, że w szpitalach raczej CC jest w znieczuleniu miejscowym a nie pod narkozą.

Też właśnie sobie nie wyobrażam porodu 15h lub więcej o lizaku i wodzie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-05, 10:50   #2886
PatiPee
Zakorzenienie

Ann 6h porod to marzenie

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Jak sie akcja zacznie to jeszcze luz ,bo nim skurcze stana sie regularne mozna cos wsunac. Lub jak wody odejdą jest jeszcze chwila.
Gorzej jak wywoluja porod. Np moja kolezanka w szpitalu w Bydgoszczy miala porod wywolywany 4 dni oxy i nie pozwalali jej jesc co rano. Czy to nie jest chore? Lezala pod tą kroplowa od 8-9 do 11-12 bez jedzenia. Akurat u niej skończyło się CC po kilku dniach. Ale jakby tak ruszylo po tej oxy i porod trwal dajmy 10h, to jesli jadla o 19 kolacje cala noc + dzien rodzenia to wychodzi doba bez jedzenia.
Dla mnie to popieprzone jest....

Stary 2019-11-05, 10:52   #2887
arya09
Zakorzenienie

Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Ann 6h porod to marzenie

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Jak sie akcja zacznie to jeszcze luz ,bo nim skurcze stana sie regularne mozna cos wsunac. Lub jak wody odejdą jest jeszcze chwila.
Gorzej jak wywoluja porod. Np moja kolezanka w szpitalu w Bydgoszczy miala porod wywolywany 4 dni oxy i nie pozwalali jej jesc co rano. Czy to nie jest chore? Lezala pod tą kroplowa od 8-9 do 11-12 bez jedzenia. Akurat u niej skończyło się CC po kilku dniach. Ale jakby tak ruszylo po tej oxy i porod trwal dajmy 10h, to jesli jadla o 19 kolacje cala noc + dzien rodzenia to wychodzi doba bez jedzenia.
Dla mnie to popieprzone jest....

Dla mnie też to chore nie dość, że sam poród to taki wysiłek, to jeszcze na głodniaka tyle godzin i skąd te siły brać na dalszą akcje. Oby nasze porody były szybkie

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-05, 10:59   #2888
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Tak na pewno o to chodzi, ale jak jest nagla cesarka to nikt nie pyta o to czy zoladek pusty czy pełny a ryzyko cc sie zwieksza gdy kobieta nie jadla od kilkunastu godzin i nie ma sily urodzić. Takie błędne koło dla mnie. Ja po laparoskopii bylam na czczo a rzygalam jak kot, wiem ze przy pelnym zoladku bylaby jeszcze większa masakra, choc wtedy i tak marzylam by umrzec. Czytam poboczne watki i widze ze 2 porody sa laskawsze i krótsze. Tej mysli bede sie trzymac

Voice moze czas na wkladki.?

Chyba czas, ale jakoś mi dziwnie.

Cytat:
Napisane przez Ann555 Pokaż wiadomość
Chodzi o cc i narkoze. Bo jeśli jest duzo treści zoladkowej to podczas narkozy moze dojsc do cofniecia i to jest duze zagrożenie zycia kobiety. Jakoś tak nam tłumaczyła polozna.
Nam mowili, ze jak beda skurcze to zeby w domu zjeść i nie jechać za szybko na prodowke, bo po wjeździe na porodówke tylko woda, ewentualnie napoje izotoniczne, lizak. Ale jesli sie spedzi choćby 6 godzin na porodowce, to przeciez bez jedzenia i przy takim wysilku już nie będzie sie mialo sil.
Oni tak zabraniaja jedzenia, pewnie ze wzgledu na to, ze istnieje możliwość ze porod sn ostatecznie zakończy się cesarką.

A no właśnie.

Ja nie siedzę w tych procedurach, więc nie będę tego oceniać. Zapewne to jakieś bardziej ogólne wytyczne skoro cała Polska się do nich stosuje.

Coco Chanel

Stary 2019-11-05, 11:23   #2889
misiaq002
Zadomowienie

Mamy 11 a ja zjadłam śniadanie, ogarnęłam paznokcie u stóp (btw co to były za pozycje i wygibasy) wykąpałam się, ogoliłam porządnie w razie przypadku I chyba skisnę na kanapie do wieczora bo wyczerpałam cały limit energii na dziś

Bardzo mnie ciekawi ile waży ta moja panna bo wieczorami jak się przeciąga to przestaje się mieścić w brzuchu. Z jednej strony wbija się w krocze a z drugiej pod samymi cyckami wychodzi. Naprawdę mam wątpliwości czy jeśli ona wciąż rośnie to nie rozerwie mi brzucha

Zostało mi ostatnie prasowanie i gotowanie. Jak się zabrać do tego gotowania? Mam butelkę, smoczki i końcówki od laktatora. Oczywiście po domowemu zamierzam to zrobić w garnku ale jak? Podpowiedzcie jeśli wiecie jak

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-05, 11:34   #2890
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Mamy 11 a ja zjadłam śniadanie, ogarnęłam paznokcie u stóp (btw co to były za pozycje i wygibasy) wykąpałam się, ogoliłam porządnie w razie przypadku I chyba skisnę na kanapie do wieczora bo wyczerpałam cały limit energii na dziś

Bardzo mnie ciekawi ile waży ta moja panna bo wieczorami jak się przeciąga to przestaje się mieścić w brzuchu. Z jednej strony wbija się w krocze a z drugiej pod samymi cyckami wychodzi. Naprawdę mam wątpliwości czy jeśli ona wciąż rośnie to nie rozerwie mi brzucha

Zostało mi ostatnie prasowanie i gotowanie. Jak się zabrać do tego gotowania? Mam butelkę, smoczki i końcówki od laktatora. Oczywiście po domowemu zamierzam to zrobić w garnku ale jak? Podpowiedzcie jeśli wiecie jak

Właśnie miałam o to samo pytać jak i kiedy zamierzacie wygotowywać/wyparzać smoczki, butelki, laktatory itp.?

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-05, 11:34   #2891
sevenofnine
Rozeznanie

Wstawić wodę, wrzucić przedmioty na wrzątek, gotować parę minut, wysuszyc?

Ależ jestem zadowolona z fizjo, niby mało mogę robić z uwagi na ciążę, ale jest mi naprawdę dużo lepiej ze świadomością, że mogę sobie w jakikolwiek sposób pomóc. Nie mogę być jakaś super aktywna, ale mogę *coś* zrobić, if you know what I mean.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-05, 11:38   #2892
voice_of_silence
Zakorzenienie

Ja w zasadzie tylko wyparzałam. Zalewałam wrzątkiem w misce i trzymałam w tym jakiś czas.

Coco Chanel

Stary 2019-11-05, 11:44   #2893
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
Wstawić wodę, wrzucić przedmioty na wrzątek, gotować parę minut, wysuszyc?

Ależ jestem zadowolona z fizjo, niby mało mogę robić z uwagi na ciążę, ale jest mi naprawdę dużo lepiej ze świadomością, że mogę sobie w jakikolwiek sposób pomóc. Nie mogę być jakaś super aktywna, ale mogę *coś* zrobić, if you know what I mean.

Robiłaś już? Nic się nie stanie jeśli chwilę potrzymam w tym wrzątku? Czy tylko wrzucić na kilka sekund i wyjmować? I teraz pytanie np smoczek wrzuca się cały? I część plastikową i tą do buzi?

Stary 2019-11-05, 11:44   #2894
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja już zrobiłam jakieś 8 km łażąc po mieście i padam. A jeszcze nie wróciłam do domu

Tomek ma gdzies moje chodzenie. Wcale go nie usypia. Wierci się i wierci

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-05, 11:45   #2895
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Ja w zasadzie tylko wyparzałam. Zalewałam wrzątkiem w misce i trzymałam w tym jakiś czas.
Też pomysł. Mi już przeszła ta sterylność trochę. W końcu dziecko też musi się hartować.

Nie mniej jednak zanim zniszczę to co mam wolę spytać 2 razy

Stary 2019-11-05, 11:48   #2896
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Też pomysł. Mi już przeszła ta sterylność trochę. W końcu dziecko też musi się hartować.

Bałam się trochę czy się silikony nie rozpuszczą, albo o ten plastik ze smoczka, ale nic złego się nie stało. Śmiało możesz gotować czy tam wyparzać ;d

Coco Chanel

Stary 2019-11-05, 11:52   #2897
midusia86
Zakorzenienie

Doberek ☕️

TZ wczoraj haftował i gorączka 37stopni, wiec dzisiaj mam OIOM w mieszkaniu

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakiego rodzaju przekąski brać na porodówkę ? Na szkole rodzenia położna mówiła tylko o lizaku, ale jakby poród miał długo trwać to chyba dobrze coś mieć ze sobą?

Mi wielokrotnie polecano jakieś batony energetyczne, suszone owoce na przekąskę a na przedłużający się poród to już solidna kanapkę, bo skądś trzeba mieć siły na ten mega wysiłek.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Ja mam wizytę jeszcze jedną i to tydzien przed terminem.
Ale zastanawiam się dziewczyny, czy jakbym dla wlasnego spokoju chciala np za dwa tyg pojsc.do jakiegoś innego lekarza tak zeby zbadal czy wszystko ok, to bez problemu mozna, tak by tego w karte ciazy nie wpisywał ? Zeby moj gin nie pomyślał, ze jakas przewrazliwiona jestem
A bylabym pewnie spokojniejsza jakny mnie ktos za 2 tyg obejrzal.

Ni a normalnie do swojego „bo coś cię niepokoi”?
Stary 2019-11-05, 11:54   #2898
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
Dzień dobry, ja dziś kończę listę wyprawkowa, bo zostało mi parę rzeczy do kupienia i w weekend się spakujemy

Jaka pojemność tego oleju ze słodkich migdałów kupowalyscie? Jego się dodaje tylko do kąpieli czy można do czegoś jeszcze używać?

Smarfetka, ja gdzieś od połowy ciąży smaruje tym olejkiem migdałowym sobie brzuch dwa razy dziennie, ponoć zapobiega rozstępom... nie wiem ile w tym prawdy, tak radził mi kolega masażysta, jego żona nie ma rozstępów po ciąży. U mnie narazie odpukać też nie ma, ale rozstępy to chyba mogą pojawić się nawet na sam koniec?

Dziewczyny, a Wy chcecie używać ten olejek dla noworodków, a co on "robi"? na co pomaga u dziecka?

Cytat:

Misiaq, raaaany, sama sobie stopy zrobilas? podziwiam, mi tak brzuch przeszkadza że nie dam rady, muszę do kosmetyczki tydzień przed tp też się jeszcze umówiłam na paznokcie u stóp, ciekawe czy wczesniej nie urodze
A mnie też dziś niemoc złapała, w nocy znów śniła mi się wojna, że muszę uciekać masakra. A rano musiałam wstać żeby jechać do labu badania zrobić :/ teraz będę próbować zasnąć, ale jakoś źle mi dzisiaj

Cytat:

Właśnie też muszę zrobic te odparzanie, ale nawet nie pomyślałam zecsmoczkj trzeba :P

Dziewczynyz A w czym będziecie przechowywać odparzone smoczki?
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-05, 11:56   #2899
Ann555
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Doberek

TZ wczoraj haftował i gorączka 37stopni, wiec dzisiaj mam OIOM w mieszkaniu

Mi wielokrotnie polecano jakieś batony energetyczne, suszone owoce na przekąskę a na przedłużający się poród to już solidna kanapkę, bo skądś trzeba mieć siły na ten mega wysiłek.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Ni a normalnie do swojego „bo coś cię niepokoi”?
Wlasnie moj ma tak duzo pacjentek, ze wczoraj na kolejna wizytę zapisal mnie na 25go i mowil, ze wcześniej nie ma po co.
I tak dosc szybko ta wizyta przebiegła bo bylo opóźnienie...
Stad mysle, zeby sobie podejść za 1.5 tyg tygodnia moze do kogos innego, zeby spojrzal czy wszystko dobrze.

Stary 2019-11-05, 11:57   #2900
mychamycha
Zakorzenienie

Dzień dobry Dzisiaj do 10:00 garowałam w łóżku wygnał mnie coraz mocniejszy ból bioder i wizja, że w każdej chwili może przyjść kurier.

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość

Muszę się pochwalić że została mi do kupienia koszula do porodu i materiałowy biustonosz do spania i będę mieć już wszystko

Dzień dobry, miłego dnia

Ja mam już wszystko, tylko muszę jeszcze wyprać te staniki do karmienia w weekend i będę pakować torbę. Jeszcze kupię na następnych zakupach jakieś przekąski na poród i najdalej w niedzielę pakuję się.
Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze o tym nie myślałam. Może jakieś batoniki (najprędzej Go On) ewentualnie bułeczki mleczne w takiej paczce są chyba po 10 szt. Bo nie wiem co innego

A mi do porodu u prowadzącego zostały 2 wizyty: 18 listopada i 16 grudnia. Potem już tylko IP.

O, takie bułeczki to fajny pomysł też chyba takie wezmę
Cytat:
Ann 6h porod to marzenie

Mojej mamy pierwszy poród trwał 8h od pierwszych bóli. Cicho liczę, że ją przebiję, albo chociaż te 8h i nie więcej.
8h to szybki poród, czy już taki przeciętny?
Cytat:

haha też mnie to śmeszy, że młoda potrafi się teraz jednocześnie wypinac z dwóch stron brzucha.

Ja będę wyparzać na bieżąco, jak już będę planować używać. Zaleję wszystko w misce wrzącą wodą i kilka minut tak potrzymam. Smoczki będę wyparzać w całości.

Teraz biorę sie za sprzątanie chałupy. Miałam robić to w weekend, ale mi sie nie chciało.
Dziś TŻ odbiera z kumplem nasz nowy narożnik do salonu.
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-05, 12:00   #2901
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Smarfetka, ja gdzieś od połowy ciąży smaruje tym olejkiem migdałowym sobie brzuch dwa razy dziennie, ponoć zapobiega rozstępom... nie wiem ile w tym prawdy, tak radził mi kolega masażysta, jego żona nie ma rozstępów po ciąży. U mnie narazie odpukać też nie ma, ale rozstępy to chyba mogą pojawić się nawet na sam koniec?

Dziewczyny, a Wy chcecie używać ten olejek dla noworodków, a co on "robi"? na co pomaga u dziecka?

Misiaq, raaaany, sama sobie stopy zrobilas? podziwiam, mi tak brzuch przeszkadza że nie dam rady, muszę do kosmetyczki tydzień przed tp też się jeszcze umówiłam na paznokcie u stóp, ciekawe czy wczesniej nie urodze
A mnie też dziś niemoc złapała, w nocy znów śniła mi się wojna, że muszę uciekać masakra. A rano musiałam wstać żeby jechać do labu badania zrobić :/ teraz będę próbować zasnąć, ale jakoś źle mi dzisiaj

Właśnie też muszę zrobic te odparzanie, ale nawet nie pomyślałam zecsmoczkj trzeba

Dziewczynyz A w czym będziecie przechowywać odparzone smoczki?
Na smoczki mam etui, plus każdy mój smoczek ma taką nakładkę na to co się bierze do buzi. Czyli nawet jak nie wezmę tego etui, które można sobie przyczepić w wózku to smoczek ma swoje takie małe etui i można wrzucić luzem do torby.

Olejek zamierzam dawać do kąpieli. Nie jestem fanką smarowania olejkami ale pomysł z kąpielą w olejku narazie mi się podoba. Zobaczymy.

A co do stóp to nie przeceniaj mnie Może źle się wyraziłam ale ogarnęłam to znaczy obcięłam, wypiłowałam, bezbarwny lakier i finito. Nic więcej bym z siebie nie wykrzesała tam

Stary 2019-11-05, 12:07   #2902
Ann555
Raczkowanie

Mialyscie juz wszystkie robione ktg? Moj gin pierwsze ktg ustslil mi na 39tydzien plus 3 dni. Ciekawa jestem czy u Was regularnie robia?

Stary 2019-11-05, 12:10   #2903
sevenofnine
Rozeznanie

Cytat:
Robiłaś już? Nic się nie stanie jeśli chwilę potrzymam w tym wrzątku? Czy tylko wrzucić na kilka sekund i wyjmować? I teraz pytanie np smoczek wrzuca się cały? I część plastikową i tą do buzi?

Nie robiłam, mam ptp na połowę grudnia

sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-05, 12:13   #2904
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Mialyscie juz wszystkie robione ktg? Moj gin pierwsze ktg ustslil mi na 39tydzien plus 3 dni. Ciekawa jestem czy u Was regularnie robia?

moja kumpela ma od 30tc robione przed każdą wizytą, ja chodzę na nfz więc pierwsze ktg w TP w szpitalu
Stary 2019-11-05, 12:16   #2905
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Dzięki za pomysły, tak sądziłam że coś w ten deseń wziąć. Tylko nie wiem co dla męża, bo on słodyczy ani nie lubi ani się tym nie naje
Zastanawiam się na którym etapie to można jeść ? Bo położna mówiła, że w czasie porodu można tylko pić i mieć lizaka
Zgodnie e standardami porodoymi masz prawo do jedzenia i picia przec cały okres I fazy porodu (późneij to nawet ciężko mi sobie to wyobrazić ), choć jest tam w zmianka w stylu "za zgodą prowadzącego poród
'. Rzeczywistość bywa często taka, że dziewczyny żeby nie paść z głodu, jedzą po kryjomu, " bo nie można, bo w razie nagłego CC...".
Dla mnie jak kilka godzin NIC nie jeszcz, to nie masz siły nawet stac na nogach a co dopiero póxneij przeć, więc to trochę proszenie się o cc
http://birthcoachproject.com/2018/02...a4Bg4OhWs2xCko

https://www.facebook.com/groups/blek...3679657656381/

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
[/COLOR]Po lizaku to ja bym miala szybki skok cukru i tak samo szybki spadek.
No i własnie dlatego takie typowe słodycze, jak lizaki czy czekoladowe batoniki nei są wskazane, bo one nie dają siły na dłużej a jedynie szybki i krótki wzrost energii
Stary 2019-11-05, 12:19   #2906
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie robiłam i lekarz jeszcze nic nie mówił mi o ktg

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-05, 12:28   #2907
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba czas, ale jakoś mi dziwnie.

A no właśnie.

Ja nie siedzę w tych procedurach, więc nie będę tego oceniać. Zapewne to jakieś bardziej ogólne wytyczne skoro cała Polska się do nich stosuje.
Voice nie w każdym szpitalu sa takie "pomysły" odnośnie jedzenia. Jarodząc prawie 3 lata temu jeść mogłam absolutnie normalniei nikt mi niczego nie zabraniał
A po porodzie zamówiliśmy sobie z TŻ burgera na wynos

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość

Podobno rozstępy moga wyjśc nawet w trakcie porodu :/
A olejek migdało dla bobasa: kilka kropel do kąpieli, na ciemieniuchę ijeżeli trzeba będzie mocniej natłuszczać np. przy łuszczeniu sie noworodka. Generalnie spokojnie to może być długo jedyny kosmetyk używany przy noworodku

Cytat:
Wlasnie moj ma tak duzo pacjentek, ze wczoraj na kolejna wizytę zapisal mnie na 25go i mowil, ze wcześniej nie ma po co.
I tak dosc szybko ta wizyta przebiegła bo bylo opóźnienie...
Stad mysle, zeby sobie podejść za 1.5 tyg tygodnia moze do kogos innego, zeby spojrzal czy wszystko dobrze.
"Miałąm jakieś wewnętrzne obawy i koniecznie chciałam sprawdzić, czy wszsytko w porządku a Pan taki rozchwytywany, że nie było opcji na nagłą wizytę"
Stary 2019-11-05, 12:56   #2908
milawo
Wtajemniczenie

Dzien dobry,

ja tez nie mialam jeszcze ani raz ktg, moja prowadzaca nic o tym jeszcze nie mowila

ale dzis paskudny dzien, chyba czas na drzemke
milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-05, 12:57   #2909
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja będę mieć KTG dopiero w TP czyli 25 grudnia o ile nie urodzę wcześniej

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-05, 13:07   #2910
black___raven
Raczkowanie

Pati, widziałam, że z psiną wszystko OK Jak na małego pieska to nie ma złych tych zębów ogólnie, bo małym się dużo szybciej odkłada kamień niż większym. U mojej starszej jest koszmar, bo sobie menda nie daje po dobroci myć zębów i trzeba kombinować, a teraz na stare lata to już w ogóle jej palma odbija W znieczuleniu z kolei nie można, bo serducho i masz babo placek.

Cytat:

Nie i myślę, że czeka mnie to pewnie w grudniu.

Ja już po wizycie, wszystko spoko, szyjka długa i zamknięta. Miałam dzisiaj pobierany GBS stąd i stamtąd trochę wcześniej, ale później nie będzie pewnie opcji się dopchać do mojego doktora. I tak będę musiała kombinować z kolejną wizytą, bo dzisiaj nie było położnej i była katastrofa. Najwyżej pójdę na oddział w czasie jego dyżuru na chwilę na USG, żeby podejrzeć pacholę i ewentualnie umawiać się na CC na początek grudnia.

Ktoś pytał o magnez - ja mam brać do 36 tc. Potem odstawić.

Spoko ta ciąża, ale już mi się nie chce. Chyba wolałabym tę maliznę już mieć ze sobą ale niekoniecznie 2w1, bo jest już bardzo ciężko i jestem totalnie wypruta. Marzę o tym, że się normalnie położę i prześpię a nie na wpół-wisząco, bo zgaga albo rzyganie

Czy któraś może wie, czy ciuchy w lidlu online pojawiają się w jakichś "seriach"? Chciałam sobie kliknąć biustonosze do karmienia i przy okazji pasujące gacie, ale ciągle mi wyświetla "produkt będzie wkrótce dostępny" i nie wiem, kiedy wg nich to "wkrótce" nastąpi
black___raven jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości