Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-11-06, 11:23   #3031
nillka88
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

ja nigdy w szpitalu nie byłam więc nie mam doświadczenia ale wygodniej wydaje mi się z 2 parami klapek, nie wiem czy będzie chciało mi sie wycierać
Stary 2019-11-06, 11:29   #3032
voice_of_silence
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Ej dobra, to jest naprawdę nieważne Niech każdy bierze tyle par klapek ile mu się podoba.

Ja biorę jeden komplet ręczników w trzech rozmiarach. Zamierzam je wieszać na oparciu łóżka. Ewentualnie coś wykombinuję na szybko. Jeśli zostanę dłużej to zobaczę czy schną w miarę ładnie czy kisną i ewentualnie będę prosić męża o wymianę. Nie biorę nic na zapas.

To pakowanie do szpitala na dwa dni zajmuje mi więcej czasu i rozmyślań niż pakowanie się w bagaż podręczny na dwutygodniowe wakacje.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019

Edytowane przez voice_of_silence
Czas edycji: 2019-11-06 o 11:31
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-06, 11:35   #3033
PatiPee
Zakorzenienie

No ale smiesznie ze sie tak rozkminia tak nieistotne kwestie ha ha ha .

Ja tez nie musze brac ani sztucow ani kubkow ani papieru ani podkladow ani gaci.nic.
Wiec tez za bardzo nie oszczędzam na ekwipunku i patrze ze mam tego serio malo.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Jak sobie ogladalam jednego razu jakies glupotki na YT pod nazwa "torba do szpitala" moj maz siedział i sie z Leo bawił ja cos tez robilam chyba w tel pisalam a to sobie lecialo w tle i nagle mowi.
"Czy ta dziewczyna jedzie żukiem rodzic? Po co ona tyle tego pakuje przeciez wszystko mozna dowieźć" 🤣 z Leo tez mialam taka torbe jak na siłownię . I teraz tez taka chyba wezme. Choc nie wiem gdzie Tymka rzeczy wlozyc wiec moze przepakuje do walizki jednak

Stary 2019-11-06, 11:38   #3034
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość

Ja tez nie musze brac ani sztucow ani kubkow ani papieru ani podkladow ani gaci.nic.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Jak sobie ogladalam jednego razu jakies glupotki na YT pod nazwa "torba do szpitala" moj maz siedział i sie z Leo bawił ja cos tez robilam chyba w tel pisalam a to sobie lecialo w tle i nagle mowi.
"Czy ta dziewczyna jedzie żukiem rodzic? Po co ona tyle tego pakuje przeciez wszystko mozna dowieźć" 🤣 z Leo tez mialam taka torbe jak na siłownię . I teraz tez taka chyba wezme. Choc nie wiem gdzie Tymka rzeczy wlozyc wiec moze przepakuje do walizki jednak

ja rozkminiam bo nigdy nie byłam w szpitalu więc zawsze przed czymś nowym mam 1000 myśli oczywiście później okazują się bezsensowne no ale się pojawiają najlepiej bo ja się jeszcze nie pakuję ale widziałam, ze piszecie o klapkach to mnie tak naszło i spytałam
Stary 2019-11-06, 11:40   #3035
PatiPee
Zakorzenienie

Zazdroszcze Ci ze nigdy nie bylas w szpitalu, ja bylam 1 raz w wieku 20 lat a od tego czasu chyba z 10razy jak nie lepiej :/ a chorowita nie jestem

Stary 2019-11-06, 11:42   #3036
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:

No, to jest irytujące. Pracujesz, płacisz składki, a jak idziesz do szpitala to musisz mieć ze sobą pół chałupy. Te sztućce i własny kubek to mnie rozwalają do reszty. Dobrze chociaż że ciuszków dla dzieciaka nie muszę zabierać.

Traktuje to na takiej samej zasadzie jak wyjazd gdziekolwiek indziej. No nie wiem co takiego jest mi niezbędne w szpitalu żebym nie mogła tego dostać w bufecie na dole, albo w aptece na rogu. Najważniejszy czytnik i ładowarka do telefonu, a reszta się ułoży

U nas w szpitalu to w ogóle nawet stragany z ciuchami są. Oprócz piżam i szlafroków, eleganckie sweterki, żakiety, garsonki. Także tego. Ale kubka dla ciebie nie mają.

Coco Chanel

Stary 2019-11-06, 11:43   #3037
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ivi56 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziwne bardzo, skoro od jednego sprzedawcy to Noe powinno Ci naliczać kosztów przesyłki jak przekroczyłaś 40 zł ja bym napisała do sprzedawcy i opisała sytuacje.

Ja wczoraj wzięłam skierowanie od rodzinnego do ortopedy i okulisty i dzisiaj jadę się zapisać, choć mi się nie chce bo pewnie będą problemy jak zwykle i trzeba się będzie z ustawę powoływać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dzwoniłam do nich, powiedzieli że to gabaryt i nie da rady. Tzn to nie do końca gabaryt bo to jest watoliną kupowana na metry, ja chcę 1metr, ale klienci kupują po kilkanaście i dlatego nie uruchomili smarta na te daną rzecz... Ehh. Chciałam sobie sama uszyć otulacz do fotelika, wyszło by mnie to 40 zl...

A co u ortopedy i okulisty? Źle się czujesz?

Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-06, 11:43   #3038
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Ej dobra, to jest naprawdę nieważne Niech każdy bierze tyle par klapek ile mu się podoba.

Ja biorę jeden komplet ręczników w trzech rozmiarach. Zamierzam je wieszać na oparciu łóżka. Ewentualnie coś wykombinuję na szybko. Jeśli zostanę dłużej to zobaczę czy schną w miarę ładnie czy kisną i ewentualnie będę prosić męża o wymianę. Nie biorę nic na zapas.

To pakowanie do szpitala na dwa dni zajmuje mi więcej czasu i rozmyślań niż pakowanie się w bagaż podręczny na dwutygodniowe wakacje.

Haha racja, masakra to pakowanie na 2 dni.

Też stawiam na minimalizm, a resztę zawsze może mi mąż dowieźć. U nas niestety wszystko trzeba mieć swoje, więc chcąc nie chcąc ta walizka jest zawalona na full
Biorę jeden duży i jeden mały ręcznik plis na poród te takie malutkie z Ikea do twarzy, wrzuciłam takie co w domu najszybciej schną. Zobaczymy jak to będzie, na salach jest ciepło więc liczę, że na ramie łóżka wyschnie, a jak nie to będzie dowózka

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-06, 11:47   #3039
gosiulam185
Zakorzenienie

Też mnie przeraża fakt, że muszę mieć własne naczynia. To jest chore ręczniki biorę komplet 3 szt, powieszę na oparciu łóżka. Jak się zabrudzi, albo nie będzie chciał schnąć to zadzwonię to TŻ, że jak będzie do mnie jechał to żeby wziął świeży, a stary zabierze. Chociaż ja liczę, że będę tam dwa dni i nie będzie trzeba wszystkiego dowozić. W moim szpitalu ogólnie trzeba mieć wszystko swoje, naprawdę nie wiem gdzie ja to popakuję. Na razie leży wszystko naszykowane na przewijaku. Wczoraj TŻ wreszcie naprawił instalacje elektryczną w chałupie i odzyskaliśmy prąd (2 dni bez prądu to jest jakiś kosmos ). Zamierzam dzisiaj wszystko wyprasować i wieczorem będę pakować walizkę. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-06, 11:50   #3040
nillka88
Zakorzenienie

Za mnie z tymi szpitalami to chyba mama odpokutowała, odkąd tylko pamiętam średnio 4 razy do roku brali ją na sygnale do szpitala, ja mam nadzieję, że poza poradami nie będę się musieć tam pojawiać ale co życie przyniesie nikt nie wie....

a co do tego pakowania to zgadzam się, jest to irytujące, że tyle trzeba mieć ze sobą i ze w jednych szpitalach musisz mieć wszystko, w innych tylko niezbędne
Stary 2019-11-06, 11:52   #3041
voice_of_silence
Zakorzenienie

Nillka, ja też nigdy nie byłam w szpitalu, ale tak jak napisałam wyżej, nie żyjemy na pustyni ani w głębokim prlu. Od biedy wyślesz kogoś do sklepu na dole albo do domu i zaraz będziesz mieć, to co potrzebujesz.

Coco Chanel

Stary 2019-11-06, 11:54   #3042
arya09
Zakorzenienie

Jak leżałam to np. dawali kubek i sztućce szpitalne jak ktoś nie miał swoich (pytali przy posiłku) ja akurat nie jadłam więc problemu nie było. Ale ogólnie obrzydza mnie myśl jedzenia tymi sztućcami, niewiadomo jak mytymi i dlatego biorę swój zestaw

Stary 2019-11-06, 11:54   #3043
PatiPee
Zakorzenienie

Ja bym porownala wasze pakowanie do wyjazdu na biwak. Pamietam jak trafiłam do szpitala w ciazy z Leonem " tak z buta. " nie mialam czym zjesc ani czym sie umyc. Maz jednorazowe sztucce kupil, pidzamy nie mialam. Nic.
Trochę to dziwne ze w takich przypadkach nie maja nic dla czlowieka . U mnie i koszule sa i ręczniki, żel szampon jesli ktos trafi do szpitala nieplanowanie to wszystko jest. ja wole swoje miec tak czy siak.

Stary 2019-11-06, 11:58   #3044
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Nillka, ja też nigdy nie byłam w szpitalu, ale tak jak napisałam wyżej, nie żyjemy na pustyni ani w głębokim prlu. Od biedy wyślesz kogoś do sklepu na dole albo do domu i zaraz będziesz mieć, to co potrzebujesz.

eee spoko wiem przecież ale chyba pomyśleć mogę po prostu spytałam i tyle, tak przeciez każdy zrobi po swojemu ale czasami na różne patenty można trafić o których człowiek wczesniej nie pomyślał a mogą się przydac i ułatwić życie
Stary 2019-11-06, 11:58   #3045
voice_of_silence
Zakorzenienie

U mnie w szpitalu niby piszą że mają wszystko co potrzebne dla mamy i malucha (poza rzeczami stricte osobistymi typu ręcznik i szampon do włosów, jak przypuszczam). Ale raz że jeszcze nie zdecydowałam gdzie rodzę, a dwa mam gdzieś z tyłu głowy że wyląduję zupełnie gdzie indziej niż przewidywałam, np. ze względu na brak miejsc, albo jakieś inne okoliczności no i siła rzeczy dobrze jest być przygotowanym.

Coco Chanel

Stary 2019-11-06, 12:00   #3046
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedys tez myłam codziennie wlosy ale po porodzie z Leo mi sie cos odmienilo i moge myc 2 razy w tygodniu i one sa swieze. Mysle ze to hormony. Mam raczej problem z suchą skórą musze więcej nawilzac i natluszczac a kiedys odwrotnie, musialam non stop tonizowac.

Lubie za to spreye i olejki z Wella. Mam po nich wlosy jak z reklamy maz tez lubi wąchać

O dajesz nadzieję kobieto ja przed ciąża musiałam myć codziennie, teraz myję co 2-3 dni i chciałabym, żeby tak już zostało.

Cytat:
Tylko gumowe, tak jak Smarfetka będę miała tylko jedną parę, żeby były uniwersalne

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Kurcze, gumowe to mam tylko japonki, więc stopy w skarpecie tam nie włożę. Będę musiała wziąć jakieś dodatkowe papcie.

Cytat:
Ja biore 2 pary, jedne beda mokre po prysznicu wiec zeby sie nie zabic bede zmieniac. Ale to jak kto woli i jak komu wygodniej. Ja zawsze zostawialam w lazience te do kapieli oparte z boku zeby wyschly i zeby nie wchodzic na sale w nich i nie ciapac. A do szpitala mam regulowane gdybym spucha znow...

Zobaczcie co znalazlam... ja juz chce Tymka Załącznik 7697025Załącznik 7697026

Oooo

Cytat:
A wlasnie chcialam was zapytac co robicie z recznikami? W szpitalu za bardzo nie ma jak trzymać wiec zawsze dawalam mezowi zuzyte i mi codziennie bral świeży. Ale teraz nie wiem czy nie spakuje od razu 3 bo rzeczy mam mega malo, weszlo mi to w małą torbę.

Mój szpital wymaga dwóch ręczników. Jeden do ciała, drugi do biustu. Trochę zastanawia mnie czemu akurat do biustu osobny? Jakieś ryzyko infekcji?

Po drodze od dentysty wstąpiłam do naszego Aldi i wzięłam młodej cztery sztuki body 62/68. A weszłam w sumie tylko po chleb. IMG_20191106_114203.jpg

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-06, 12:00   #3047
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
eee spoko wiem przecież ale chyba pomyśleć mogę po prostu spytałam i tyle, tak przeciez każdy zrobi po swojemu ale czasami na różne patenty można trafić o których człowiek wczesniej nie pomyślał a mogą się przydac i ułatwić życie
A to spoko, przez chwilę wydawałaś mi się trochę przejęta i zdezorientowana więc wybacz cioci dobra rada

Coco Chanel

Stary 2019-11-06, 12:04   #3048
PatiPee
Zakorzenienie

Ja to jestem team lepiej nosic niz sie prosic. I takie podstawowe minimum lepiej mieć ze soba niz pozniej biegac latac i szukac. Poza tym ja np nir uzyje nowej, niewypranej wczesniej pidzamy, koszulki czy ręcznika. U mnie w szpotalu nie bylo zadnych straganow. Byl owszem kiosk z prasą ale nic poza tym. Tu gdzie mieszkam tez nie ma nic , jest restauracja w ktorej jest prasa i prezenty dla noworodkow, ksiazki itd. Ale nie ma pidzam czy recznikow.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Widzialam te body 🥰 dla chlopcow oczywiście nie byly ladne
Ja biore jeden duzy i jeden normalny do twarzy.
Nie suszylam nigdy na oparciu bo mnie to jakos brzydzi, rozni ludzie leza a oni nie dezynfekuja ram tylko przecieraja z kurzu.

Po porodzie jak mylam sie z polozna to miala takie myjki, oni je wygotowują pozniej. I tych myjek kazala uzywac mi do biustu, zawsze świeżej w sensie. Mialam w sali taka szafe i tam byly wlasnie reczniki, gacie , podklady itd.

Stary 2019-11-06, 12:14   #3049
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w szpitalu niby piszą że mają wszystko co potrzebne dla mamy i malucha (poza rzeczami stricte osobistymi typu ręcznik i szampon do włosów, jak przypuszczam). Ale raz że jeszcze nie zdecydowałam gdzie rodzę, a dwa mam gdzieś z tyłu głowy że wyląduję zupełnie gdzie indziej niż przewidywałam, np. ze względu na brak miejsc, albo jakieś inne okoliczności no i siła rzeczy dobrze jest być przygotowanym.
ja też nie zdecydowałam i własnie to mnie irytuje, że w każdym chcą czego innego więc trzeba spakować full opcję i najwyżej po porodzie w zależnosci gdzie będe TŻ weźmie do domu

Cytat:
A to spoko, przez chwilę wydawałaś mi się trochę przejęta i zdezorientowana więc wybacz cioci dobra rada
luzik, zdezorientowana to ja mogę być ale przejęta nie, przynajmniej jeszcze nie

Mycha fajne te bodziaki, ale własnie dla chłopców nie podobał mi się :/
Stary 2019-11-06, 12:24   #3050
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja biore 2 pary, jedne beda mokre po prysznicu wiec zeby sie nie zabic bede zmieniac. Ale to jak kto woli i jak komu wygodniej. Ja zawsze zostawialam w lazience te do kapieli oparte z boku zeby wyschly i zeby nie wchodzic na sale w nich i nie ciapac. A do szpitala mam regulowane gdybym spucha znow...

Zobaczcie co znalazlam... ja juz chce Tymka 🥰🥰Załącznik 7697025Załącznik 7697026

O boziu jaki maluszek

Zostawić Was na 4h i nadrabiałam 6 stron

Ogarnęłam ostatnie rzeczy mieście dziś, łącznie z zapisaniem się do przychodni żeby położna przyszła po porodzie i już mam spokój

Zaległam właśnie na kanapie ale chyba muszę wstać bo Młody mi się strasznie wypycha 🤣

Zostały mi do prania pieluchy, kocyk, misiowy kombinezon i już wszystko poprane będzie

Zaraz wezmę się za prasowanie wczorajszego prania

Do szpitala biorę jedne klapki. W razie czego ktoś podrzuci jak będą mi potrzebne inne.

Arya widziałam właśnie na stronie szpitala że nie chcą żeby były pomalowane paznokcie, ale ja o to zapytam jeszcze mojego lekarza . Dziś 3 razy sprawdzałam jaki mamy dzień tygodnia bo się nie mogłam ogarnąć 🤣

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-06, 12:27   #3051
PatiPee
Zakorzenienie

Ja wlasnie zaparzylam herbaty, robie liste zakupowa i ruszam . Musze kupic patere do tortu bo mi sie zgubila :/ kilka pierdół tez na sobotnia impreze. Jaram sie z jednej strony ze beda wszystkie moje kolezanki i ze bedzie na pewno smiesznie i fajnie, ale tez stresuje zeby zdążyć ze wszystkim.

Stary 2019-11-06, 12:29   #3052
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
O boziu jaki maluszek

Zostawić Was na 4h i nadrabiałam 6 stron

Ogarnęłam ostatnie rzeczy mieście dziś, łącznie z zapisaniem się do przychodni żeby położna przyszła po porodzie i już mam spokój

Zaległam właśnie na kanapie ale chyba muszę wstać bo Młody mi się strasznie wypycha

Zostały mi do prania pieluchy, kocyk, misiowy kombinezon i już wszystko poprane będzie

Zaraz wezmę się za prasowanie wczorajszego prania

Do szpitala biorę jedne klapki. W razie czego ktoś podrzuci jak będą mi potrzebne inne.

Arya widziałam właśnie na stronie szpitala że nie chcą żeby były pomalowane paznokcie, ale ja o to zapytam jeszcze mojego lekarza . Dziś 3 razy sprawdzałam jaki mamy dzień tygodnia bo się nie mogłam ogarnąć

No właśnie o paznokciach mówiła też położna na SR, ale przecież jak będę miała pomalowane to mnie nie odeślą

Stary 2019-11-06, 12:31   #3053
PatiPee
Zakorzenienie

Gosia jak daliscie rade bez pradu? Podziwiam!

Stary 2019-11-06, 12:37   #3054
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia jak daliscie rade bez pradu? Podziwiam!

Podłączyliśmy tylko przedłużacz z klatki żeby lodówka działała. A tak to romantico przy świeczkach i latarkach jak narzeczony rozebrał instalację to okazało się, ze mieliśmy dużo szczęścia bo w środku wszystko się już popaliło i chwila moment to zajęłaby się cała boazeria.

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-06, 12:45   #3055
sevenofnine
Rozeznanie

Jeny, jakie rozkminy o ręcznikach . Ja biorę dwa najbrzydsze, jeden na łeb i twarz, drugi na wszystko inne. Jeśli coś się ubrudzi, mąż dowiezie.
Wszystkie podkłady, pampersy itd. mam w osobnej reklamówce.

BR, hot damn, też bym wolała w 38, zwłaszcza że ciąża jest o parę dni starsza, niż wynika to z om. I pozdrawiam z krainy belta, chociaż powstrzymywałam do 4:30, aż mi przeszło -- mam na klacie elektrody i jakoś tak głupio by było...

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-06, 12:52   #3056
biedro87
Zadomowienie

Najważniejsze że Jaś nie ma ospy! Dziś go nawet zaszczepiłam na meningokoki. Wczoraj byl już zdrowy. Mam nadzieję że przy okazji pierwszej wizyty u lekarza z Maćkiem zaszczepie go na ospę.
Natalia miała dziś kolejne testy na alergię, jest jeszcze uczulona na niektóre składniki kosmetyków, m.in. coś co jest w większości chusteczek nawilżanych i nikiel. W piątek będę wiedzieć dokładnie co i w jakim stopniu. W wcześniejszych testach wyszła nam alergia na jabłko, ale moim zdaniem już z tego wyrosła.
Ja dziś rano miałam lekkie brązowe plamienie. Nie powtórzyło się, nie mam skurczy, Maciek się rusza, za tydzień będzie ciąża donoszona,więc nie jadę nigdzie. Jak się powtórzy, to zadzwonię do położnej.
Biorę dwie pary klapek do szpitala. Poprzednio miałam zalane wodami płodowymi i mycie klapek to ostania rzecz o jakiej myślałam w trakcie porodu i po porodzie. Mnie dwa razy akcja porodowa zaczynała się w szpitalu. Miałam że sobą torbę z rzeczami dla siebie, jedna paczką podkładów, kilkoma pampersami i paczka chusteczek nawilżanych. Mąż miał przygotowaną reklamówkę z rzeczami potrzebnymi po porodzie, większa ilością podkładów,podkładami na łóżko, pampersami itp. W trakcie porodu też się przydawaly mi te duże podpaski (podkłady) z bella mama.
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-06, 12:55   #3057
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Podłączyliśmy tylko przedłużacz z klatki żeby lodówka działała. A tak to romantico przy świeczkach i latarkach jak narzeczony rozebrał instalację to okazało się, ze mieliśmy dużo szczęścia bo w środku wszystko się już popaliło i chwila moment to zajęłaby się cała boazeria.

o kurcze grubo, to dobrze, że tak to się skończyło

ja w kóncu zamówiłam ta ksiązkę rodzić można łatwiej, ciekawe czy cos mi to da
Stary 2019-11-06, 13:01   #3058
misiaq002
Zadomowienie

A ja dzisiaj mam dzień zjazdu.. Na zmianę jak nie czuję, że odpływam i że będę mdleć to mi niedobrze. Generalnie mdłości u mnie odpuściły z 13 tygodniem, oprócz sytuacji z rotawirusem było ok. Niestety na końcówce coś ześwirowało znowu.. Dlatego podziwiam te z Was, które bełtają ciągle.. Serio szacun!

No więc nic nie jestem w stanie zrobić nawet odpoczywanie mi nie idzie bo zastanawiam się czy zaraz fiknę czy oddam ustami. Leżąc z kolei mnie ogromnie dusi.

Dużo lepiej jest jak mam zajętą głowę zauważyłam, wychodzimy gdzieś albo coś. Ale niestety tż w pracy do 18 a ja sama w takim stanie nie pójdę na miasto.

Co do rozkminy o klapkach i ręcznikach to faktycznie nasz najmniejszy problem. W razie coś polecam pepco i ciapy za 3 zł Ręczniki wzięłam 2 zwykłe bo ja w domu w ogóle nie mam małych. Swoją drogą naszykowałam najładniejsze a potem mnie oświeciło, że biały ręcznik może źle przyjąć pewne sprawy Ale tutaj to totalnie luz bo i tak prawdopodobnie będę oddawać tż do prania koszule a on napewno będzie mi coś dowoził to i ręcznik znajdzie

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-06, 13:06   #3059
rzeczozn
Rozeznanie

Nadrabiam Was przez ostatnie dni i w końcu dziś dotarłam do ostatniej strony..ufff

Miałam pakować torbę, dobrze że teraz temat na tapecie. Chyba dziś się zmobilizuję chociaż jedną, dla mnie lub dla dziecka.

Ania wczoraj ważyła 2935, błąd pomiaru 230 g. Szyjka dluuuuga i zamknięta. Lekarz wyraził zgodę na ewentualną cc 22.11 w razie pogorszenia stanu zdrowia. Będę trzymać mimo wszystko do 29.11 żeby ciąża była donoszona. Nie chce dla swojej wygody mieć wcześniaka

Podpisuję się za teamem 2 pary obuwia do szpitala. Po cc nie miałam jak się zgiąć po klapki pod prysznic by je podnieść, co dopiero je suszyć

rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-06, 13:08   #3060
sevenofnine
Rozeznanie

Misiaq, pozycja siedząca na kanapie, dużo poduszek, micha na wyciągniecie ręki i wegetuj . Jak chcesz się zrzygać, napij się cieplej wody z łyżeczką soli i bądź w gotowości.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości