|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Pamiętacie jak jakiś czas temu całe pranie zabarwiło mi się na niebiesko? Dzisiaj kupiłam ten odbarwiacz i dał radę!!
received_418027892215026.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3092 | |||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Nie spakowałam jeszcze tylko kosmetykówCytat:
Chyba że o innych ręcznikach myślimy...?Cytat:
![]() Dziewczyny,a Wy kupujecie coś takiego jak klin do łóżeczka?? :/ Kurczę, w szkole rodzenia dziś położna o tym wspomniała, że zamiast tego klina można położyc segregator... kurczę, zaczęłam się zastanawiać, czy to jest faktycznie takie potrzebne kupujecie ten klin? :/
|
|||
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Klima na razie nie kupuję. Zobaczymy czy dzidzia będzie mieć tendencje do ulewania. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3094 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3095 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Nie, mam dostawkę od Chicco i można ją przechylić w razie gdyby panienka cierpiała na ulewanko.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Tez nie kupuje klina , jak Leo ma katar to podkladam segregator Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Bylismy z Leo w Kaufie, maz w budowlanym. Ma stres zeby wszystko bylo wszedzie zrobione przed sobotą 🤣 kochany przejmuje się bardziej ode mnie tą imprezą . Co najmniej jakby wesele się szykowalo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3098 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Ja tez mam klin, kupiłam bo w tym czasie czytałam ze ułatwia oddychanie itd a później dopiero doczytałam ze nie jest taki niezbędny, No ale skoro już mam to będę używała.
Tak ostatnio pisaliście o tych detektorami snu, ze aż się sama zastanawiam nad kupnem ![]() A powiedzcie mi co szykujecie dla siebie na wyjście ze szpitala? Bo dla małego w sumie naszykowałam ubranie, ale o sobie to dopiero dzisiaj pomyślałam ze mąż sam nie ogarnie co mi przywieźć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3099 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3100 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
jakiś czas temu jak byłam w szpitalu na warsztatach to jedna z pań wychodziła w piżamie i szlafroku ze szpitala (po porodzie była na pewno bo z noworodkiem siedziała) ale w grudniu na taki strój może być za zimno.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3101 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Nic specjalnego, spodnie w dalszym ciągu ciążowe i jakaś bluza lub sweter
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja raczej dżinsy ciążowe, żeby się nie dołować, że w zwykle się mogę nie dopiąć jakąś bluzkę, ale nie będę tego chyba szykować. Mąż wie gdzie co jest ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
To w czym bede w szpitalu, koszulka legginsy sweterek.
U nas nie chodzi sie w pidzamie/koszuli w dzien wiec musze wzac normalne ubrania tak czy siak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę, czy używając do prania odkażacza do ubranek powinno się je na początku tak czy siak jeszcze prasować? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3105 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Ja dziś po wizycie. Wsio ok i pozamykane, szyjka długa. Nie robił usg. Boziu dziewczyny tak mnie bolą nogi w zawiasach (w kroczu) że ciężko mi chodzić. No i meeega zgaga. I jak tu nie narzekać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Kurde wy pasujecie się w takie małe walizki a ja chciałam się spakować w jedną ale w największą i teraz nie wiem czy to nie przesada. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez MagaLena84 Czas edycji: 2019-11-06 o 21:19 |
|
|
|
|
#3106 | |||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Moi kochani chłopcy obdarowali wiruskiem równiez i mnie i popołudnie z ostrą biegunką w 9mc ciąży było... dośc ostrym doświadczeniem. 2 razy przeleciałam chłopu przez ręce, bo nagle mi się ciemno przed oczami zrobiło. Pomogło dużo wody i mroźne powietrze. Teraz siedzę w 2 bluzach z ciepła herbatką i wciąz się trzęsę... :/
Cytat:
Cytat:
![]() No i teoretycznei możesz mieć super wzrok a zmiany na siatkówce, więc w zasadzie każdemu by taka wizyta się przydała ![]() Cytat:
![]() Teoretycznei możesz w ogóle nie prasować, prać na 60 stopni i podobno powinno być ok. Jak dla mnie jak odkażacz to nie ma już potrzeby wielkiej prasować.
|
|
#3107 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Później bede się martwić jak zgubić wszystkie dodatkowe kg Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mam te same bóle. Zwłaszcza wieczorem. mam wtedy problem żeby wstać z kanapy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A może Ci się skóra pod biustem odparzyła? Ja tak miałam niecały miesiąc temu, tak mnie swędziała skora i zrobiła się czerwona. Smarowałam Alantanem i mi po paru dniach przeszło i się zagoiło. Cytat:
![]() Hahaha mówisz, nie no zdaje sobie sprawę, że to nierealne ![]() ![]() ![]() chociaż nie raz jak oglądałam instagramy to wychodziły fit laski 3 dni po nie oglądam już tego bo się można zdołować idealnym życiem na insta ![]() Swoją drogą ciekawa jestem ile kg zleci po samym porodzie (mam nadzieję, że cokolwiek bo różne historie słyszałam i czytałam )Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3109 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
A może Ci się skóra pod biustem odparzyła? Ja tak miałam niecały miesiąc temu, tak mnie swędziała skora i zrobiła się czerwona. Smarowałam Alantanem i mi po paru dniach przeszło i się zagoiło. O kurde, zdrówka ![]() Hahaha mówisz, nie no zdaje sobie sprawę, że to nierealne ![]() ![]() ![]() chociaż nie raz jak oglądałam instagramy to wychodziły fit laski 3 dni po nie oglądam już tego bo się można zdołować idealnym życiem na insta ![]() Swoją drogą ciekawa jestem ile kg zleci po samym porodzie (mam nadzieję, że cokolwiek bo różne historie słyszałam i czytałam )Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Mój mąż tam wczoraj stwierdził że zostanie mi po porodzie 8 kg (na poniedziałek moja waga wskazywała +9) to mnie mocno pocieszył 🤣 Dlatego jak tylko będę w stanie i będzie ok pogoda to dziec w wózek i 5tys kroków dziennie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3110 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Mi to w sumie obojętne, w czym wyjdę, bo i tak jadę spod szpitala prosto do domu bez przystanków. Możliwe, że założę po prostu ciuchy, w których przyjechałam.
![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Podobno ma być zima stulecia
![]() to wtedy lipa ze spacerkami.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
O właśnie o tym czytałam, że woda się zbiera i człowiek puchnie i waży więcej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
#3114 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Gdyby nie to forum to nie miała bym pojęcia co to jest klin do łóżeczka ![]() No i pękło mi na wadze +15 kg. Która mnie goni albo już wyżej? Ale całkiem mi to wisi bo o dziwo wyciągnęło mi teraz tyłek i boczki i wszystko poszło do przodu. Tż stwierdził, że od tyłu to nawet lepiej niż przed ciążą i nie widać ciąży patrząc od tyłu. Za to z przodu piłka jak ta lala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3115 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
A może Ci się skóra pod biustem odparzyła? Ja tak miałam niecały miesiąc temu, tak mnie swędziała skora i zrobiła się czerwona. Smarowałam Alantanem i mi po paru dniach przeszło i się zagoiło. O kurde, zdrówka ![]() Hahaha mówisz, nie no zdaje sobie sprawę, że to nierealne ![]() ![]() ![]() chociaż nie raz jak oglądałam instagramy to wychodziły fit laski 3 dni po nie oglądam już tego bo się można zdołować idealnym życiem na insta ![]() Swoją drogą ciekawa jestem ile kg zleci po samym porodzie (mam nadzieję, że cokolwiek bo różne historie słyszałam i czytałam )Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]No właśnie na skórze nic nie widać wszystko jest ok. No ale w sumie dobry pomysł posmaruje alantanem, dzięki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Weź kobieto nie strasz porządnego obywatela! ![]()
|
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Kurde chyba coś nie tak jest z tym cytowaniem, albo mi coś nie wychodzi 🤨
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Tez bym posmarowała piekące miejsce jakims bephantenem czy alantanem.
Midusia zdrówka dla Ciebie! No powoli juz któraś moze sie szykowac na porodówke , ale tylko szykować bo donoszonej chyba jeszcze zadna nie ma? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3119 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
18-19 i chciałabym móc w końcu zweryfikować tę wagę porządną dwójką, bo suplementacja żelaza i magnezu to jakiś horror pod tym względem xD |
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Któraś pisała o tym pieczeniu pod biustem. Ja tak miałam ponad 2 miesiące. I dokładnie piekło mnie w miejscu pod biustem gdzie te fit larwy maja pierwszy zarysowany mięsień ze swoich x paków
U mnie też przed ciążą był tu zarys mięśnia. Obstawiam, że ten mięsień się rozszedł i dlatego tak piekł. Bozinko mam nadzieję, że rozumiecie co ja właśnie napisałam? Teraz pod samym biustem mam już wybulony do góry brzuch. Ale zanim mi tak brzuch urósł to właśnie piekło w tym miejscu. Jak masowałam to miałam wrażenie, że mięsień pod skórą jest taką galaretką. Dobra kurtyna ![]() Ja tam ostatnio zaczynam mieć urojony poród I czekam na te przepowiadające objawy a tu pozamykana na 3 spusty, brzuch wysoko Ale co se powmawiam, że coś się dzieje to moje ![]() Cytat:
Długo bierzesz żelazo i masz jeszcze brać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

-część 4.

teraz się zastanawiam, czy nie mam za mało rzeczy, bo koleżanka w szoku, że się zmiescilam w taką torbę 

Nie spakowałam jeszcze tylko kosmetyków
Chyba że o innych ręcznikach myślimy...?
kupujecie ten klin? :/

. 

jakiś czas temu jak byłam w szpitalu na warsztatach to jedna z pań wychodziła w piżamie i szlafroku ze szpitala (po porodzie była na pewno bo z noworodkiem siedziała) ale w grudniu na taki strój może być za zimno.

nie oglądam już tego bo się można zdołować idealnym życiem na insta 
)
to wtedy lipa ze spacerkami.