|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
mam nadzieję, że na początku grudnia nie ma na to szans. Niestety u nas pod dom nie odśnieżają. A jak sie zaczyna roztapiać albo długo pada to nie lepiej bo do asfaltu kawałek mamy. Już parę razy w błocie utknęłam autem Co do świąt to jeszcze nie wiem jak to będzie u nas. Odkąd mieszkam u TŻ to tu spędzamy święta, któryś dzień zawsze przyjeżdżali też moi rodzice i siostry. Ale jakoś u mnie w domu bardziej czułam świąteczną atmosferę. Tutaj teściowa za bardzo się spina ze wszystkim, głównie gotowaniem. A potem zawsze o wiele za dużo wszystkiego jest, nie do przejedzenia. I nie wytłumaczysz, że po co tyle tego robić. Zresztą ja zawsze wykończona byłam bo grudzień najgorszym okresem u nas w pracy, a już tydzień przed świętami to już masakra. I w pracy trzeba było albo wigilię albo sylwestra spędzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3182 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
przydadza się ![]() Moja kosmetyczka dziś zaszalala i takie nam wyszły paznokcie IMG_20191107_141713_550.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Czytam sobie wątek październikowy od początku, jestem już na 40 stronie i jakież tam były emocje! Och niech ten listopad ucieka i my już tak miejmy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3184 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3185 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3186 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
🤦☠♀️My święta we 4. Nikogo do domu nie wpuszczę. Pewnie teściowie przyjadą w 2 dzień świąt. Oby nie w 1, bo się wpienię. Podejście teściowej, że jak do mas przyjeżdża to jak na wakacje, bo gotować nie musi... A w zasadzie jest przez nas obsługiwana 🤨 wpadną pewnie na kawę moi rodzice i siostra z rodziną. Ale szybciej nie mam zamiaru ich widzieć ![]() Pierwszy rok sami ma wigilię 🥰 Co do fotelika ma wyjście ze szpitala. Mam otulacz z maxi cosi. Na otulacz daję wkładkę i w środek dziecko. Otulacz nie powoduje zmiany pozycji dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3187 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#3188 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Właśnie zaczęłam szykować torbę do szpitala. Zerkniecie na moją listę?
Dla mnie: -3 rozpinane koszule ( w jednej zamierzam rodzić i się zastanawiam czy nie dokupić jeszcze z 2) -2 opakowania majtek z siateczki (pakowane po 2 czyli łącznie 4pary) -paczka podkładów higienicznych z belli (10szt.) - grube skarpety tż i 3pary moich zwykłych - 2 opakowania chusteczek do higieny intymnej z prebiotykami (po 10szt.) -5 par wkładek laktacyjnych - stanik sportowy (muszę dokupić do karmienia jeszcze) - nakładki na sedes -3 saszetki tantum rosa -2 gumki do włosów, szczotka -kosmetyki: dezodorant w kulce, krem, szampon, mydło pasta, szczoteczka do zębów -atomizer na tantum rose - klapki pod prysznic i gumowe kapcie po oddziale - 2 średnie ręczniki - 4 podkłady na łóżko - worek na brudy - witaminy ciążowe - sztućce, kubek, herbata i kiesiel - sól - silikonowe nakładki na brodawki (dostałam to biorę) - lanolina Dla Antka: - paczka pampersów (25szt.) - chusteczki mokre - smoczek - octanisept - kilka bagietek i małych wacików kosmetycznych - 3 fiolki soli fizjologicznej - rożek z włożonymi w środek dwoma terami, pampersem, czapeczką i pajacykiem - 4 pieluchy tetrowe - 3 pajacyki Muszę dokupić: - cienki szlafrok (?), gaziki jałowe, staniki do karmienia, jakieś przekąski, wodę i koszule rozpinaną (?) |
|
|
|
#3189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pingwinki, ffs, RÓŻOWE PINGWINKI!!!11 Ale tak, to jest jakiś nie-śliski materiał, ma otwory na pasy bezpieczeństwa, więc chyba producent przewidział użytkowanie w foteliku.Zresztą -- na pół godziny w korkach, opłotkami po mieście chyba nie ma się co spuszczać. Niebezpieczne trasy po autostradach itd. planujemy dopiero w marcu. :P Też mam teściową z gatunku "zarobię się na śmierć, ale nagotuję żarcia dla batalionu wojska, a potem będziemy jeść takie na wpół zepsute do sylwestra". Poza tym wigilijne żarcie jest niedobre, sorry. Za to moja mama nie potrafi gotować i zamawia jedzenie w knajpie. Edytowane przez sevenofnine Czas edycji: 2019-11-07 o 15:38 |
|
|
|
|
#3190 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Maddd, wydaje mi się, że na raty to i przy maluszku dom przystroicie.
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
To tak naprawdę jeśli chodzi o tą wkładkę dla noworodka to nie powinno się używać żadnych otulaczy i innych bajerów do fotelika tylko wkładać bezpośrednio w to dziecko, ubrane niezbyt grubo. No bez kitu oszaleje. Na warsztatach z bezpiecznego przewożenia dzieci uczulały na za duże kombinezony i pajace, że to też niebezpieczne. A h&m ma zawyżoną rozmiarówkę i to 62 wypada bardziej na 68 ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-11-07 o 16:08 |
|
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mylukier dla Antka wez jeszcze cienkie czapeczki, skarpetki i body pod pajace
mysle ze bedzie gites! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3194 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Ciezko dzis mi sie wbic i cos napisac
![]() Generalnie kolejna noc nieprzespana, potem mama mi pomogla z kolejna porcja prasowania. Jutro chyba w koncu klikne apteke, ile mozna odwlekac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Hahaha Seven 🤣🤣🤣 padam z Ciebie....
W moim domu ktory dziele z mezem nie mamy karpia bo nie lubimy , ryby po grecku tez nie mamy , ani tych w galarecie... Za to mężuś kocha smazone sledzie w zalewie octowej, ja tez lubię salatka jarzynowa malusia miseczka. Ja kocham rybe po japonsku czyli smazone filety z dorsza w zalewie octwej z drobno posiekana cebula, papryka konserwowa i ogorkami konserwowymi. Mmm.... Oboje lubimy bigos wiec tez bedzie Paszteciki, pierogi w sosie grzybowym i to wsio. Na drugi dzien swiat dewolaje a na pierszzy wyzeranie co jest z wigilii. Ewentualnie potrawka z kurczaka. Aaaa i w wigilie koniecznie barszcz z uszkami ![]() Bardzo bym chciala moc to wszystko przyrzadzic. W tym roku ciasta zamawiam mimo ze kocham piec. Ale babka sprzedaje po pol lub cwierc blachy a nas bedzie tylko 3. Wiec wezme cwierc jakiegos snickersa lub 3bita , maly makowiec i cwierc sernika. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla Małego dorzuciłabym coś więcej niż same pajace. Dwie czapeczki, dwie pary skarpetek. Maść do pupy jeśli szpital nie ma. Dla Ciebie pomadka do ust, więcej podkładów poporodowych Z Belli niż 10 szt. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny które chodza w okularach/soczewkach, w czym zamierzacie rodzić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Dobrze ze mowisz o tym ze tak zalecali, bo kiedyś czytalam ze nie wolno miedzy wkladka a fotelikiem nic wkładać. A na pewno nie takiego spiwora jak Elodie ale to tez mogło sie zmienic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba w okularach, chociaż zastanawiam się nad tym ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zastanawiam się nad tym jeszczeWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dziewczyny może się któraś z was orientuje. Jak nadaje list polecony priorytet na naszej wspaniałej poczcie polskiej to od razu na śledzeniu powinnam widzieć, że przesyłka została nadana i widzieć jej losy ? Wczoraj wysyłałam ważne papiery, że rezygnuje z PPK bo wspaniałe kadry sobie przypomniały tydzień przed terminem o pracownikach na l4 :/ a dzisiaj nadal nie mogę śledzić przesyłki
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
A widzisz, nie mam porównania bo nie mam nic na 68 a wszystkie ich ciuszki, które mam są właśnie zawyżone.Ja z tą wkładką właśnie nie wiem jak jest prawidłowo czy można najpierw otulacz/śpiwór a na niego przeciągnąć dopiero wkładkę. Czeka mnie rozkmina na kolejne dni ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3203 |
|
Rozeznanie
|
W soczewkach, nie cierpię okularów.
|
|
|
|
#3204 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Czasem info w systemie pojawia się z opóźnieniem.
Ja pewnie rodzę w okularach. Czy jestem jedyna, która NIE zamierza przyjmować gości aż do nowego roku? Znaczy rozumiem, że wpadnie do nas moja mama czy teściowa, ale wszystkie ciotki i cała reszta mogą sobie poczekać i nic im nie będzie, a ja planuję ten czas spędzić we trójkę w świętym spokoju. Znając jeszcze moje szczęście to fizycznie będę w okropnym stanie i pewnie nie będzie mi się nawet chciało jakoś szczególnie odstawiać albo ogarniać chałupy, bo ciocia Jadzia chce wpaść na kawkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#3206 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Dzięki dzieeczyny, to dorzucam jeszcze to co powiedziałyście
. A takiemu dziecku bie bedzie za goraco w body, pajacu i rożku? Na porodowkach jest strasznie duszno...Cytat:
. Na wigilie póki co zamierzam na chwilkę wpaść i do jednych i do drugich i też spędzić z nimi 1 lub 2 dzień świąt... Albo jeden i drugi... Wszystko zależy kiedy urodze, jak się będę czuła i czy będziemy też mieli na to ochotę...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- A o ciotkach i wujkach to ja nawet nie myślę i nie przewiduję ich odwiedzin Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3207 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
U nas raczej będą święta we trójkę tylko
![]() Aaaa co do masowania krocza itd., wpadłam właśnie na ciekawy artykuł, polecam https://themothermag.com/seks-w-ciazy/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3208 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Dziewczyny a do porodu macie takie rozpinane koszule czy co bierzecie? Bo to jest ostatnia rzecz której mi brakuje i nie wiem co zamawiać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Prawda jest taka ,ze noworodka nie da sie poprawnie zainstalowac w foteliku
jest skulony, maly kruchy... pasy na tych barczkach nie maja szansy lezec dobrze. Tak niestety jest , ja myslalam ze my caly czas piszemy ogolnie o wożeniu a nie tylko o wyjsciu ze szpitala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

-część 4.

Obojętne mi z czy gdzieś pójdziemy, czy nie. Szamkę dostanę od mamy, aby tylko choinka była i będzie pięknie. Ciekawe co z tą zimą stulecia. Jest jakaś szansa na śnieg w grudniu?
mam nadzieję, że na początku grudnia nie ma na to szans. Niestety u nas pod dom nie odśnieżają. A jak sie zaczyna roztapiać albo długo pada to nie lepiej bo do asfaltu kawałek mamy. Już parę razy w błocie utknęłam autem

Ale chociaż część prezentów jest u nas zwykle popakowana 

a prawda jest taka, że nie odstąpię mu tego zaszczytu bo kocham pakować prezenty. Dla mnie to jest taki magiczny czas
później kuzynka się tłumaczyła, że powiedziała mężowi, że ma kupić prezent, albo dać kasę i zmieścić się w 50 zł (u nas taka pula jest
🤨

zastanawiam się nad tym jeszcze
czy można najpierw otulacz/śpiwór a na niego przeciągnąć dopiero wkładkę. Czeka mnie rozkmina na kolejne dni 
Znaczy rozumiem, że wpadnie do nas moja mama czy teściowa, ale wszystkie ciotki i cała reszta mogą sobie poczekać i nic im nie będzie, a ja planuję ten czas spędzić we trójkę w świętym spokoju. Znając jeszcze moje szczęście to fizycznie będę w okropnym stanie i pewnie nie będzie mi się nawet chciało jakoś szczególnie odstawiać albo ogarniać chałupy, bo ciocia Jadzia chce wpaść na kawkę