|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
u mnie nikt nawet o tym nie pomyśli, a gdybym ja sama zorganizowała to nie ma jak zgrać ze wszystkimi terminu.My mamy jutro ostatnia taneczna imprezę w tym roku i we dwójkę. Zobaczymy czy w ogóle dam radę chociaż trochę potańczyć. Jak nie to przynajmniej dobrych rzeczy się najem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3332 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Spotykamy się z dziewczynami raz na 2-3 miesiące na pogaduchy i stwierdzilysmy, że przed moim porodem trzeba się jeszcze spotkać Edit : baw się dobrze ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Alicjazkrainyczaroww Czas edycji: 2019-11-08 o 16:16 |
|
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
w ogóle mam jakiś spadek formy, wyglądam i czuję się jak wieloryb i nawet nie mogę się sama z łóżka podnieść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3334 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Też mam spadek formy i jak siedzę to dola mnie plecy i piecze pod żebrami :/ . Kupiłam właśnie śpiworek dedykowany do mojego fotelika na olx za pół ceny
. Jestem szczęśliwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Konsola w garazu jeszcze jak zamontuje mise i kran to pokaze
a komoda wyglada tak , musi jeszcze to drewno naoliwic ze 2 razy zeby kolor byl ladny. Alicja ja robie mielone plus jajko, majeranek, koperek, papryka ostra i słodka. Pieczarki wydziubuje ze zostaje sam kapelusz i nadziewam miesem. Obtaczam w jaju i bulce i na patelnie. Do zlotego koloru z 2 stron. Pozniej lekko smaruje maslem i do piekarnika zeby sie dopiekly do końca ale to juz jutro . Za to de voille z mielonej piersi to absolutny hit, nie wiem czemu odkrylam to dopiero w zeszłym roku 🤣Screenshot_20191108-172748_Gallery.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3336 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Tu lepiej widac. To byla komoda która zrobil nam stolarz ale perfekcyjnie ja zrypal wiec maz cala "rozkroil" przerobil i zrobil blat bo blatu nie dostalismy.
Ogolnie byly " jaja " z tym stolarzem takie ze brak slow.... Screenshot_20191108-174246_Gallery.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3338 | ||
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
urodziny na 60 osób w lokalu, ma być dj to może coś też się zatańczy. Niestety ja to nawet za bardzo pojeść nie będę mogła bo raczej słabo na imptezach z dietetycznymi potrawami. Dwa tygodnie temu na weselu prawie do 2 byliśmy, więc mam nadzieję że teraz też dam radę ☺Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3339 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() (to 18 mojej siostry ciotecznej). Też ma być dj i fotograf nawet biorę w razie "w" baleriny i jak w obcasach za długo nie dam rady to posmigam w balerinach ![]() Mam tylko nadzieję że te jutrzejsze tańce porodu nie przyspiesza bo torby jeszcze nie spakowałam 🤣 chociaż w sumie moja siostra 3 lata temu dwa tyg przed porodem była na weselu ( ale fakt zatańczyła chyba że 4 razy) i nie przyspieszyła sobie porodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3340 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Dziewczyny co polecacie najbardziej z tych odciagaczy nosowych?
frida, sopelek czy katarek.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Frida dla noworodka katarek dla starszego dziecka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3342 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3343 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#3344 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
No właśnie po raz pierwszy od wielu dni nie mam refluksu tysiąclecia (jeszcze), więc jest ok. Ja w ogóle lubię surowy makaron, ryż i ziemniaki. ;D A propos przepuszczania, wczoraj się wzruszyłam. Stoję w tramwaju (mam prawie godzinę drogi z centrum do domu) i dzieciak 10-11 lat, który siedział obok matki, po 2-3 minutach wstał i powiedział "Niech pani usiądzie, jest pani w ciąży". Uprzejmie podziękowałam i zasiadłam. Matka pękała z dumy -- i słusznie, to było mega miłe -- i niespodziewane -- z jego strony.
|
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Też się tak czuje brzuch mam jakiś gigantyczny, wywaliło w ostatnie dni. wczorajsze siedzenie u fryzjerki dziś odpokutowuje. Ledwo łażę, a już mnie biodra nie bolały z tydzień siedzenie mi wcale nie służy. Z łóżka tez się nie mogę podnieść, komicznie to musi wyglądać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3346 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
A powiedzcie, czy brzuch zawsze opada przed porodem?
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ola podziwiam Cie ze dasz radę choc minutę na malym obcasie!
Milawo kurcze zabilas mi klina Teraz, nie mam pojęcia 🤣 Ja nawet nir wiem gdzie jest nasz, bo Leon od dawna sam dmucha nos. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Seven o jaaaaa, tez byłabym dumna! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3348 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Ja powiem Wam że teraz czuję się już całkiem dobrze pojscie już na zwolnienie było dobrym pomysłem. Ostatnie 2 tyg w robocie już był hardcore i dłużej bym nie wytrzymala. A i wczoraj Tomek musiał się przesunąć trochę wyżej bo już mnie pachwiny nie bolą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
Super Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
a dzisiaj jak usiadłam do komputera, to po godzinie tak mnie kręgosłup bolał, że wysiedzieć nie mogłam i musiałam się położyć. Dobrze, że to już niedługo, tylko szkoda, że teraz będzie z dnia na dzień gorzej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja tez nie mialabym na co narzekac gdyby nie rwa.
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Poszłam po rajstopy i wróciłam z tym 🤣
Zeby nie bylo rajstopy tez kupilam Screenshot_20191108-193522_Gallery.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3353 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#3355 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
I nie dostanę zzo, bo anestezjolog jest dochodzący. Ale myślę że dam radę. Cytat:
Zaraz urodziny męża, chcę mu zrobić niespodziankę i upiec tort, ale to co wyszukiwałam w internecie nie bardzo mi odpowiada. Bardzo mi przykro że trafiacie na takich nieczułych ludzi. Mnie dzisiaj jedna pani przepuściła w kolejce w Kauflandzie choć wcale na to nie liczyłam. Często mi się zdarza tego doświadczyć i to nie tylko we własnym mieście, więc nie można tego tłumaczyć jakąś wyjątkową serdecznością mieszkańców. Nawet gdy jestem z mężem to nas przepuszczają, a wtedy to uważam że tym bardziej nie mają takiego obowiązku. Jestem zdumiona. Seven, jakim cudem nie połamałaś zębów na tym makaronie? Ja bardzo lubię postny makaron, może być zimny, ale preferuję raczej ugotowany ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3356 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
tylko nie wiem czy Junior mi da ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
#3359 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wchodząc po schodach na 4 piętro pewnie bym zeszła na zawał będę testować jak skończę 37 tc ![]() Ogólnie nie mam zadyszki ani nic, w sklepach mi się tylko słabo robi bo jest tam za gorąco. Dziś akurat pojechaliśmy do Selgrosa bo tam mało ludzi, chłodno i kolejek nie ma, tyle że duża powierzchnia do łażenia to wróciłam strasznie umęczona od chodzenia. Godzina 18 i już nie mam na nic siły. Tylko siedzieć za długo nie mogę bo krzyż boli, leżeć na lewym boku nie mogę bo boli mnie wtedy prawe biodro. Na prawym w ogóle nie mogę bo Mały jest z lewej strony i jak się tak położę to mnie dusi. Stać długo też się nie da. Jak żyć ![]() Zostało mi 26 dni do ptp i wyczuwam wegetację w domu ![]() Cytat:
Śliczne, jak się pojawiły na stronie to miałam je już w koszyku ale rozsądek wygrał zrobiłam sobie na razie ban na ubranka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
własnie o oświęcimiu były tragiczne opinie ale jest po remoncie i personel chyba też sie zmienił ale tam i tak jest sporo porodów, musze pojechac i tam i tam i wtedy ocenie, urodzić tak czy siak musimy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

-część 4.

Jak to będzie w praktyce to się okaże.

u mnie nikt nawet o tym nie pomyśli, a gdybym ja sama zorganizowała to nie ma jak zgrać ze wszystkimi terminu.
i we dwójkę. Zobaczymy czy w ogóle dam radę chociaż trochę potańczyć. Jak nie to przynajmniej dobrych rzeczy się najem 

. Jestem szczęśliwa 

urodziny na 60 osób w lokalu, ma być dj to może coś też się zatańczy. Niestety ja to nawet za bardzo pojeść nie będę mogła bo raczej słabo na imptezach z dietetycznymi potrawami. Dwa tygodnie temu na weselu prawie do 2 byliśmy, więc mam nadzieję że teraz też dam radę ☺

biorę w razie "w" baleriny i jak w obcasach za długo nie dam rady to posmigam w balerinach
frida, sopelek czy katarek.

brzuch mam jakiś gigantyczny, wywaliło w ostatnie dni. wczorajsze siedzenie u fryzjerki dziś odpokutowuje. Ledwo łażę, a już mnie biodra nie bolały z tydzień
siedzenie mi wcale nie służy. Z łóżka tez się nie mogę podnieść, komicznie to musi wyglądać 

nie mam takiego wysokiego opakowania i do jutra przejdzie lodowka. Wczoraj zrobilam juz ganache o smaku mlecznej czekolady. Jutro ubije krem śmietankowy z malinami jeszcze. No i dzis robie biszkopty 
sklaski: tez bym czekala 🥰
będę testować jak skończę 37 tc
to wróciłam strasznie umęczona od chodzenia. Godzina 18 i już nie mam na nic siły.