|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pm 2020.
Przede wszystkim - nie będzie to takie "uciapciane". Bo tort piękny, a potem jak przychodzi do krojenia to potrafi wygladac... Źle.
Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4772 |
|
Raczkowanie
|
Pięknie się rozpisałyście.
![]() Co do wódki, u nas będzie Bocian, niestety nie smakuje jak ten który piliśmy w maju, ale nie ma tragedii. Przez chwilę rozważaliśmy Ogińskiego. Kupiliśmy butelkę na próbę, ale w ogóle nam nie podszedł. Dwa tygodnie temu mieliśmy okazję pić tą wódkę na imprezie rodzinnej i już całkiem inaczej smakował, więc chyba też od partii zależy. 30 października zamówiłam zaproszenia i już się nie mogę doczekać aż przyjdą.
|
#4773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4775 |
|
Rozeznanie
|
My wesele mamy we wrześniu, ale prosimy o potwierdzenie do lipca. Z racji tego, że mamy ponad 200 osób to już w marcu zaczniemy prosić. W grudniu po świętach będę miała trochę wolnego i mam plan zamówić zaproszenia, żeby do końca stycznia mieć już je w domu (:
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
My zaproszenia roznosimy od stycznia, może kilka na koniec grudnia
ślub w majuZamierzam zamówić zaproszenia do końca miesiąca. Jeszcze musimy skompletować listę gości Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy zamiar wręczyć oficjalne zaproszenia w maju (ślub w sierpniu). Ale u nas jest do zaproszenia właściwie wyłącznie rodzina tżta, więc oni są ze wszystkim na bieżąco
|
|
|
|
#4778 |
|
Raczkowanie
|
Czy Panny mlode z poczatku sierpnia maja juz zamowione sukienki a moze dopiero sie wybieraja czy to jeszcze za wczesnie ?:P
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam u tz na obiedzie, zapytali co byśmy chcieli dostać na ślub oprócz pieniędzy, tak w ramach pamiątki. Jego 20 letnia siostra stwierdziła, że nam nie da żadnego prezentu, bo... Jego rodzice dają
![]() Trochę nie wiem, nie zapraszam nikogo, żeby dawał mi prezenty, ale taki tok rozumowania jest dla mnie mega dziwny. Ja byłam na weselu siostry i normalnie dałam jej prezent, co wy o tym myślicie? Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie tak powiedzieliśmy, żeby sobie nie robili kłopotu, że jeśli zdecydują się dać nam pieniądze, to w zupełności wystarczy. Siostrze nic nie odpowiedzielismy, po prostu puściłam mimo uszu, narzeczony też. Co nie zmienia faktu, że dla mnie to dziwne po prostu.
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy jeszcze, czy panna zarabia czy nie. Jeśli nie, no to się nie dziwię.
|
|
|
#4783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli pracuje, zarabia to ciężko stwierdzić. Ja byłam wiele razy na weselach gdzie dokladalam się i dawalismy wspólną kopertę z rodzicami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy ona pracuje czy nie. Po prostu dziwne było dla mnie stwierdzenie wprost przy obiedzie, że "ona nic nam nie da, bo rodzice dają". W ogóle nie rozumiem tego wtracenia, a nie samego faktu, czy coś nam da czy nie xd
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
hahahah Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4787 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie też to dziwne. Niekulturalne.
Ciężko wyobrazić sobie osobę lat 20 nie mającą żadnych pieniędzy i żadnych źródeł dochodu. Nawet jeśli studiuje i utrzymują ją rodzice to takim wyprzedzeniem spokojnie można odłożyć. Zresztą tu nie chodzi przecież o oczekiwanie że włoży kafla do koperty, tylko o gest. Za śmieszne pieniądze można dać naprawdę fajne prezenty jak komuś zależy. |
|
|
|
#4788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny ale poszły do przodu przygotowania. Wczoraj zamówiłam obrączki, przywieźliśmy już wódkę do domu rodziców i kupiłam zaproszenia. A dziś kupiłam suknie, spotkałam się z florystyką i dogadałam szczegóły strojenia kościoła, sali i auta. Byłam jeszcze porozmawiać z fryzjerką u której chce się czesać ale zapisać muszę się w przyszłym miesiącu dopiero. Cieszę się bo dużo rzeczy mam już z głowy teraz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie załatwiłam nic praktycznie, bo wszędzie mnie odsylaja "od stycznia". Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą wtedy mój tata robił nadwyżkę do koperty również za mnie.Ale na pewno nie sprzedałabym komuś takiego tekstu, to już inna kwestia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4791 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na wesela miałam jedną kopertę z rodzicami i oni dawali więcej ale nigdy bym tak nie komentowała.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4792 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam, że zapytam. Nie chcę być niegrzeczna, ale to siostra Twojego narzeczonego i nie wiesz czy pracuje?
Nie utrzymujecie bliskich kontaktów? Może przez to nie poczuwa się do obowiązku, żeby Wam coś dawać. Wychodzi z założenia, że dadzą wspolna kopertę z rodzicami. Pytam z ciekawości. Szukam drugiego dna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle dziewczyny to muszę ponarzekać. Ja mam naprawdę kiepską rodzinę, chciałam czekać z ogłoszeniem ślubu do ostatniego momentu, ale narzeczony chciał wszystkim powiedzieć już teraz, więc się zgodziłam. I to był błąd, trzeba było to ukrywać. Matka przyjęła to spoko, ale i tak przy moim narzeczonym zaczęła jojczyc, że jestem na to za młoda (mam 25 lat), żebym to przemyślała. No ja rozumiem, mogła wyrazić swoje zdanie, ale mogła rozmawiać o tym ze mną, a niekoniecznie przy moim narzeczonym. No ale przeżyłam to. W związku z tym, że w styczniu będziemy mieć tylko 2 tygodnie urlopu i pół Polski do zwiedzania z zaproszeniami, to zaproponowałam, że zawiozę zaproszenia siostrze i cioci już teraz, zwłaszcza, że i tak musiałam jechać na Śląsk. Ciocia i siostra stwierdziły że to dobry pomysł. No to myślę, że skoro dałam mamie (a właściwie sama sobie wzięła), siostrze i cioci, to wypada też dać mojej babce. Więc wchodzę do jej pokoju i pytam, czy zaproszenie chce dostać teraz, czy życzy sobie oficjalnie w styczniu, jak będziemy rozdawać we dwoje i jeździć po ludziach rozdawać. Stwierdziła uwaga "a co, skoro dałaś całej rodzinie to ja do tej rodziny nie należę, ja nie zasługuję?". A jestem pewna, że gdybym po prostu jej dała, a potem w styczniu pojechała oficjalnie rozdawać z tz, znajomym i jego rodzinie (oczywiście on też sam rozdał przy okazji) to by stwierdziła, że "tamtych" traktuję lepiej, a jej to dałam tak o finalnie dałam jej zaproszenie teraz, ale już 2 dni mi je przyniosła i powiedziała, że nie przyjdzie. UPS pewnie i tak przyjdzie, chociaż mogłaby sobie odpuścić (ja i babka się nienawidzimy, nie chciałam jej zapraszac...).Inna sprawa - wszyscy na wszystko kręcą nosem, że niedobre, że złe, że wymyślamy, mają ciągle wymagania. Siostra wymyśliła, że mamy jej wynająć pokój do karmienia piersią (prawdopodobnie i tak będzie apartament dla młodych gratis, ale ona zażądała, bo ona w aucie karmić nie będzie, butelki nie będzie podawać, a przypominam, to tylko obiad i deser). Potem powiedziała mojej matce, że ma wyjść wcześniej z przyjęcia i jechać do domu z wnuczka, a ona z mężem zostanie jeszcze ![]() Rodzina tz i moja ciotka kręcą nosem, bo jak to zupa krem z dyni, oni chcą rosół, jak to bez rosołu i schabowego! Oni tego jeść nie będą! Chcemy babeczki zamiast tortu i to samo, jak to tak, bez sensu, babeczki to nie tort i ma być tort. Mówię, że znalazłam skrzypka na ślub "skrzypkaaaa? A po coooo? Po co wydawać na to pieniądzeeee" No przysięgam, odechciało mi się robić COKOLWIEK i podjęłam decyzję, że już nikomu nic nie mówię, w sumie tylko moja matka na nic nie kręci nosem i jeszcze oferuje pomoc, a tego to już się w ogóle po niej nie spodziewałam. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4794 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale mnie tutaj nie było
dużo się dzialo ostatnio u mnie, w sumie dalej dużo się dzieje, właśnie zaczęłam nowa pracę co mi trochę koliduje z przygotowaniami do ślubu coraz więcej rzeczy do załatwienia , a czasu coraz mniej (ślub w czerwcu). W ostatnim czasie udało mi się zamówić fryzjerkę, makijazystke (z tym akurat był mały problem, i którym może później napisze..), zamówiłam dekoracje, kilkanaście zaproszen dla dalszej rodziny, no i zaczęłam chodzić po salonach sukien ślubnych ![]() narazie bylam w trzech, ale mam już chyba swoją faworytkę i to na nią się chyba ostatecznie zdecyduje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w końcu się obroniłam! Więc teraz mogę myśleć już tylko i wyłącznie o ślubie i weselu We wtorek idę do pierwszego salonu oglądać suknie. Początkowo chciałam zabrać ze sobą tylko mamę i teściową, a w końcu będę mieć w sumie 5 pań doradzających nie wiem co to będzie...Jednak ciągle się martwię, że nic mi się nie spodoba! Tak jak kiedyś już wspominałam, podoba mi się jedna suknia od Agnieszki Światły i jedna od Patrycji Kujawy i możliwe, że zdecyduję się na uszycie czegoś podobnego. Tak się cieszę tym wszystkim! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy Ty (i inne z Was) marzyłaś, rozmyślałaś o swoim ślubie i wesele od lat, planowalas, zastanawiałaś się, jak to będzie? Ja nigdy nie myślałam o swoim ślubie jako o czymś, na co wyczekuje w swoim życiu, nie fantazjowalam na ten temat jako mała dziewczynka, nie podglądałam królewskich ślubów żeby zatapiać się w marzeniach "ach, też bym tak chciała...". Może z tego też powodu podchodzę do tego dość neutralnie i bez wielkiego podekscytowania. Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale ciekawi mnie, skąd tak różne podejścia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie np. W ogóle nie ekscytuje samo planowanie, ot, trzeba załatwić rzecz a, b, c.
|
|
|
#4799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę koniecznie załatwić jak najszybciej dekoracje, ale nie było na to czasu, bo szukaliśmy mi auta. I właśnie czekam, aż tż przyjedzie, bo pojechał kawał drogi żeby mi kupić ![]() Ulży mi jak będę mieć sukienkę i buty, bo to są zawsze ciężkie dla mnie tematy... Cytat:
![]() Tinker, bardzo Cię rozumiem, ja mam ojca też z takiej kategorii jak twoja babcia (mam tu na myśli przeszłość i dzieciństwo). Ostatnio się trochę uspokoiło, więc zaproszenie dostanie, ale mam cały czas z tyłu głowy pytanie co on wysmyczy... Dużo dużo cierpliwości życzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4800 |
|
Raczkowanie
|
Ulży mi jak będę mieć sukienkę i buty, bo to są zawsze ciężkie dla mnie tematy... Gratulacje! Teraz tylko opijać tytuł i się cieszyć
![]() Oj dla mnie też buty to ciężki temat, mam wymagające stopy i dosłownie wszystkie buty mnie obcierają do takich ran, że zostają mi blizny w każdym bądź razie planuje kupić buty marki Kotyl, z tych wszystkich w których się orientowałam mają jednak najlepsze opinie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

ślub w maju

zresztą wtedy mój tata robił nadwyżkę do koperty również za mnie.
dużo się dzialo ostatnio u mnie, w sumie dalej dużo się dzieje, właśnie zaczęłam nowa pracę co mi trochę koliduje z przygotowaniami do ślubu
coraz więcej rzeczy do załatwienia , a czasu coraz mniej (ślub w czerwcu). W ostatnim czasie udało mi się zamówić fryzjerkę, makijazystke (z tym akurat był mały problem, i którym może później napisze..), zamówiłam dekoracje, kilkanaście zaproszen dla dalszej rodziny, no i zaczęłam chodzić po salonach sukien ślubnych 
nie wiem co to będzie...