![]() |
#691 |
Przyczajenie
|
Dot.: Invisalign
Myje z użyciem pasty i szczoteczki sonicznej. Przeważnie w 5 lub 6 dniu noszenia wrzucam do szklanki z tabletka do czyszczenia protez tak na 10 min a później myje pasta. Wcześniej płukałam tez w płynie do płukania zębów po myciu ale wiecznie zapominam go kupić. Metoda zdaje egzamin, nakładki nie maja osadu i w sumie to nigdy osadu nie miały. Nieprzyjemny zapach się pojawiał szczególnie po nocy ale pasta i szczoteczka załatwiają sprawę. Zmieniam nakładki co tydzień. Jak zmieniałam co 2 tyg to częściej używałam tabletek do protez i tak było do dość problematyczne bo po tych 14 dniach nakładka już była brzydka i daleko jej do wyglądu nowej. Jednak w imię prostych zębów da się to przeżyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Raczkowanie
|
Witam, mam pytanie które mnie nurtuje,ile płaciliście za opracowanie planu leczenia Invisaling? Mi moja pani ortodontka powiedziała cene 1500 zł i 14000 tys.za pełny pakiet nakładek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Przyczajenie
|
U mnie opracowanie planu było w cenie, 14 tysięcy za wszystko, bez osobnych dodatkowych kosztów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Przyczajenie
|
Hej. Ja płaciłam 17.000 za wszystko. Tyle że moje leczenie trwa już ponad 2 lata i jeszcze trochę zostało do końca. Ale cieszę się bardzo że się zdecydowałam. Naprawdę zęby wyglądają zupełnie inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Rozeznanie
|
£5500 za wszystko. Po 9 miesiącach od zakończenia leczenia trwającego 1,5 roku poprosiłam o kolejny zestaw nakładek i nic nie muszę dopłacać.
Wysłane z iPhone |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Raczkowanie
|
U mnie £3500 za do 5 lat nakładek, poprawek i RTG. W cenie tez dwa zestawy retainerów, wybielanie i wizualne poprawki zębów na koniec.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
:)
|
Invisalign
Całe leczenie koszt 16tys zł.
2 tys. płatne przed wykonaniem planu leczenia CleanCheck. Gdybym nie zdecydowała się na leczenie to przepada. Potem dopłacam 7tys i kolejne 7 mam rozłożone na 14 rat. W cenie mam retencję, tylko nie pamietam jaką dokładnie i nic poza tym. Ps. Mam opcję FULL tzn, możemy zmieniać plan leczenia i drukować nowe nakładki przez 5 lat bez dodatkowych kosztów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pikdaria Czas edycji: 2019-09-02 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Konto usunięte
|
Ja byłam na konsultacji dziś i miałam zrobiony wycisk zębów, za ok 2 tygodnie lub może prędzej mam wrócić, zobaczyć plan i ruszymy dalej.
Znam póki co koszt orientacyjny 3900 za full, można dodatkowe refinements dorabiać do 5 lat jak chce, na następnej wizycie się wszystko dokładnie będę wiedziała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
Cześć, jestem szczęśliwa posiadaczką Invisalign. Obecnie mam 3 nakładkę na 62. Ból czułam przy pierwszej, teraz minimalnie. Od dzisiaj noszę tez wyciągi i tutaj pojawia się problem,czuje się tak,jakbym nie mogła w ogóle mówić bo tak strasznie ciągną. Czy wy też tak mialyscie? Czy to uczucie minie ?
Swoją drogą, boję się też ze guziki ,na które zahacza się wyciąg mi znowu odpadną (jeden odpadl godzinę po wizycie) czy wam się to zdarzało? ![]()
![]() |
#700 |
Przyczajenie
|
Mi się trzymają od założenia, nie wiem ile je mam ale z dwa miesiące na pewno albo i więcej. Odpadł jeden zaraz po przyklejeniu ale Pani przykleiła na inny klej i jest ok. Jeżeli się tak zdarzy to trzeba jechać przyklejac ale na pewno tragedia się nie stanie jak będziesz jeden dwa trzy dni bez guzika
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co Do gumek to ciągnęły mnie, aż Do niewyobrażalnego bólu głowy jak miałam założone te najmocniejsze, ale wymieniłam je na śreDnie i jest już w porząDku. Teraz wręcz jak ich nie mam przez chwilę to czuję się nieswojo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Rozeznanie
|
Ja dostałam dzisiaj set 10 dodatkowych nakładek. Matko, po 9 miesiącach noszenia tylko w nocy zapomniałam jakie to upierdliwe :P na szczęście bez attachmentów i gumek więc wyglądają bardzo ładnie.
Wysłane z iPhone |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez if_devon Czas edycji: 2019-09-30 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Konto usunięte
|
W poniedziałek zaczynam Invisalign
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Przyczajenie
|
Kurczę u mnie w ogóle nie było mowy o np 5 latach umówy. Nic nie podpisywałam. Dostałam 22 nakładki. Pytałam czy jeżeli to nie zadziała to będę musiała dopłacać za kolejne, doktor powiedział, że nie. Na początku zapłaciłam 3 tys za zdjęcie, potem 5 tys za pierwszy zestaw nakładek 16 z 22 i potem albo 3 tyś abo 5 najwięcej. Dostałam wycenę od 11-13 tyś. Nie mam żadnych gumek i w zasadzie nie wiem co oprocz aparatu i nakładek wchodzi w cenę. Jestem u dr. Cieckiewicza i wydaję mi się bardzo profesjonalny ale już mam ochotę pisać do niego i wypytać o to wszystko😁
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Konto usunięte
|
Ja gumek póki co tez nie mam tylko attachments. Na razie jestem na 2 nakładce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Przyczajenie
|
Dziwna sprawa. Praktycznie wszystkie podpisywaliśmy umowę. Trochę po łebkach to u Ciebie wyglada. Gumki nosze dopiero od niedawna. Pierwsze 13 nakładek bez a później zmieniłam plan leczenia i gumki dostałam dopiero może przy 7 nakładce nowego planu. Gumki dodatkowe zamówiłam z Allegro a dokładniej to ze sklepu, który się na Allegro oferował... na all mieli 2x drożej niż ze sklepu wiec no. Warto poszukać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
|
Brak umowy i nieznajomość ceny oraz co w jej skład wchodzi jest co najmniej dziwne. Jak wpisałam nazwisko Cieckiewicz w wyszukiwarce Invisalign to mi go nie znalazło. Może innymi nakładkami Cie leczy jednak?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Przyczajenie
|
Na pewno jest, obserwuję go na insta już prawie dwa lata i ciągle lata na jakieś „szkolenia” o ile można to tak nazwać z invisalign. Dostałam normalnie w pudełku invisalign także to na pewno to. W załaczniku screen z jego konta na insta. Pomyliłam się w nazwisku wyżej
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
|
Nooo nazwisko inne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Konto usunięte
|
Nie wyobrazam sobie jeść cokolwiek z nakładkami
![]() Mi zalecano używać chewies jak najczęściej ![]() Coś takiego - dostałam trochę od ortodonty i trochę dokupilam żeby miec wszędzie i pamiętać używać ![]() Aligner Chewies ~ 6 Pack (Assorted) https://www.amazon.co.uk/dp/B07WK7ZQ..._haQXDbTYR4E8Q |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Raczkowanie
|
W jakim celu stosuje się chewies?
Jak bardzo przedłużyło się Wam leczenie w stosunku do planowanego leczenia? Ja mam 22 nakładki. Na początku będę zmieniał co dwa tygodnie, później może częściej, więc leczenie to około 8-10 miesięcy, całkiem szybko. Tylko Dr ostrzegał, ze czasem leczenie się przedłuża nawet dwukrotnie. Ktoś tak miał? @Cuddly, mieszkasz w UK? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
http://s3.amazonaws.com/build-strick...4.23.49-PM.png Tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Raczkowanie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;87318692]
Tak.[/QUOTE] Jakie miasto? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dostałam również tzw. "chewies" - ponoć żucie sprawia, że zęby lepiej się Dopasowują z nakłaDkami. Zalecono mi żucie tego minimum pół goDziny Dziennie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Rozeznanie
|
Invisalign
Myślałam, że chewies dostaje się standardowo od początku? Ja miałam od pierwszej nakładki. Ortodonta powiedział żebym używała ich zawsze przy wkładaniu nakładki i dodatkowo ze 2 razy dziennie. Zęby przesuwały się szybko, po 3 dniach nakładka wchodziła już luźno.
Ja nie kupowałam jak mi ich zabrakło, dzwoniłam do ortodonty żeby mi pocztą więcej przesyłali ![]() Wysłane z iPhone |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#718 |
Raczkowanie
|
Nie można nakładek palcami dopychać? Jeśli żuje się chewies to nakładki się nie niszczą lub attachmenty nie odklejają?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Konto usunięte
|
Invisalign
Nic się nie niszczy i nic nie odkleja, one są takie jakby z pianki
![]() Myśle ze jak zaczniesz leczenie to dobry ortodonta ci doradzi co i jak. Nikt o tym nie wspomniał o tych rzeczach na konsultacjach jeszcze? Może warto zapytać o niektóre rzeczy ortodonte i rozwieje twoje wątpliwości. Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2019-11-10 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Raczkowanie
|
O Chewies nikt nie wpominał
![]() Dr jeszcze wspominał że będę miał dwa attachmenty doklejane do zębów. Jest coś takiego, w internecie nic nie widzę o tym. Coś jak te niebieskie paski. Ktoś to miał. https://go.invisaligngallery.com/treatment/t-36/ Edytowane przez if_devon Czas edycji: 2019-11-10 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.