|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
No kurde ale stwierdzilismy z mezem ze ten jest jeszcze fajniejszy!
bo ma nozki takie nowoczesne klikam i z głowy. Chce jeszcze kliknac ten kokon ale no jacha, ze nie ma na stronie tej co mi Arya wtedy znalazla ;((( jak zawsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3482 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Pati ja jako nie mama ale obserwatorka wybrała bym taki, który ma materiałowe boki. Siostrzeńcy mojego męża mieli takie właśnie z siatkowymi materiałowymi bokami i zawsze oni sobie tam w środku świrowali i się przewracali i gębą lądowali na ścianach. Gdyby nie to, że to miękki materiał to by mieli rozwalone te buziaki. Nie wyobrażam sobie ich w takim kojcu drewnianym. Ale Ty juz masz dziecko to pewnie wiesz co Ci się sprawdza. Ja jednak sobie kupię później materiałowy. Ostatnio nawet ten roczniak się podnosił wstawał i lądował na pupie albo właśnie dziobakiem na ścianie. Ale krzywdy sobie nie robią bo to materiał
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- https://allegro.pl/oferta/lozeczko-k...koc-8098579837 Chodzi mi o coś w tym stylu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Misiaq z jednej strony tak ale ja akurat nie jestem mamą ktora chucha na dziecko za bardzo. Moze dziwnie to brzmi ale jak dziecko zaczyna raczkowac to nie chodzisz za nim krok w krok, sa ranty sciany w domu i rozne inne niebezpieczeństwa a dziecko musi uczyć sie ze jak nie bedzie uwazac bedzie bolalo. Ja nie mialam nigdy tez ochraniacza w łóżeczku. Mialam pierwsze chyba 5mcy bo "ciagnelo" zimnem od sciany.
2 sprawa ze materiałowy nie ochroni Tymka przed Leo a na tym mi bardziej zalezy , Leo swiruje.biega jezdzi rowerkiem po domu a w takie siatkowane cos by wlecial i staranowal Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Takie siatkowane lozeczko mam na ogrodek i na pewno bede uzywac 🦹☠♂️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- ROOOOLNIK LECI 🧨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3484 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Chociaż wiadomo ten co wybrałaś jest też ładniejszy![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3485 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
My mamy dziś siódma rocznicę ślubu, a wczoraj minął rok od zabiegu, po tym jak Dzidziusiowi serduszko przestało bić 😢
Maciej też dziś straszył matkę od rana, bo dopiero teraz konkretniej się przez chwilę poruszał, a tak to przespal cały dzien. Zazdroszczę Wam tych babyshower. U nas jakoś nie ma tradycji, nie byłam nigdy na żadnym. Ogólnie dziś cały dzień do upy. Deszcz lal cały czas, choć i tak bym z dzieci nie wyszla, bo brzuch bardzo twardnieje. Oszczędzałam się cały dzień, praktycznie nic nie robiłam, to nawet spoko. |
|
|
|
#3486 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
kochana, masz Aniołka który czuwa nad waszą całą wspaniałą rodzinką ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3487 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
No i nara, koniec spania po 3h, panienka tak powiedziała i nie pozwoli zasnąć. W ogóle leżenie na którymkolwiek boku zrobiło się niewygodne i bolesne. To ciało jest za małe na nas dwie.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie w sobotę Mały był mniej aktywny, za to dziś zrobił mamusce pobudkę o 7 bo to przecież najlepsza godzina na poranną gimnastykę ![]() Witam się z rana w Warszawie pogoda pod psem, najchętniej bym spędziła ja w łóżku, ale jesteśmy umówieni ze znajomymi. Mam tylko nadzieję że mi ból głowy przejdzie bo na razie jest słabo.Miłego dnia dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Hejka. U nas maly szpital oczywiście w domu :/ jeny będzie sie ciagnelo to teraz za mna pewnie ze 2 tygodnie.... 🥴 jak nie choruje to w tej ciazy juz 3 raz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3490 | |||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
dasz radę! Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
baw się dobrze ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Biedro tule mocno
![]() Pati dużo zdrówka !! ![]() Miłego dnia Dziewczęta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Ja dopiero się obudziłam, dobrze się spało ![]() ![]() Dopadło mnie drętwienie dłoni dziwne uczucie ![]() Cytat:
Przytulam mocno Wasz Aniołek czuwa nad wami![]() U mnie też nie ma zwyczaju babyshower, ale mnie to w sumie nie kręci ![]() Większy sens miałaby dla mnie mini imprezka jakiś czas po urodzeniu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Arya po urodzeniu to nie ma czasu myśleć o imprezkach 🥴🥴 my taka wieksza impreze zrobiliśmy dopiero jak L. miał pół roku a i tak ktos z nim ciagle siedział u gory bo balismy sie ze nie Bedzie slychac jak sie obudzi :/ takze lipa.
Jedyne co po urodzeniu odwiedzali nas znajomi co weekend ktos inny to bylo mile i mozna bylo sie rozerwac po całym tygodniu kursowania miedzy przewijakiem a lozeczkiem 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Chociaż my w takim gronie sie czesto spotykamy, i kazda okazja jest dobra zeby zrobić babski wieczór a ta byla bardzo miła
w dodatku zaszła tez w ciaze kolezanka która starala sie z mezem 12 lat o dziecko, także podwójna radosc z świętowania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
O masakra, nie mam ochoty wstawać z łóżka, ale podła aura. Idę dziś na obiad do mamy, chociaż się nie muszę wysilać.
Arya, moja kumpela zorganizowała grilla dla znajomych w ogrodzie jak jej mała miała 2 tygodnie. Podobało mi się to, ale to było latem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
W ogole fajnie , ze macie wolne. U nas normalny dzien :/ wstaje rano, zero pieczywa , nic na kanapki. Zrobilam owsiankę, i wlasnie chleb rosnie. Jakos przezyjemy do wieczora az maz zrobi zakupy
na obiad tez nic nie ma , będą jajka sadzone z chlebem 🤣![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Dziewczyny chcialy zrobic juz we wrzesniu, ale ja jakoś nie bylam do konca przekonana tym bardziej ze to mialo byc u kolezanki w domu. Teraz zanim sie znow spotkamy wszystkie razem minie 2-3 miesiace , kolezanka w styczniu tez bedzie miala baby shower ,takze bardzo sie ciesze, ze to teraz zorganizowalysmy i ze wszystkie poza jedną przyszly . Jak sie Tymek urodzi nie bede myslala o tlumach w domu przez pierwsze tygodnie.. A my często wszystkie razem wychodzimy, do kina , na koncerty, do restauracji czy na kregle. Chlopaki osobno tez często wychodzą i kazdy ma trochę luzu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3498 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Nie widzę problemu jak już będzie dziecko 2-3 miesięczne żeby wpadli znajomi posiedzieć
dla mnie impreza nie musi mieć ani % ani głośnej muzyki. Nawet złe określenie tego jako impreza. Na palcach też nie zamierzam przy dziecku chodzić bo tak to wszystko mu będzie przeszkadzało. Zobaczymy co wyjdzie w praktyce. Na pewno teraz bym się nie nadawała na siedzenie dłuższe niż godzina ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Grill w ogrodzie fajna opcja u mnie dopiero w czerwcu na moją 30tke planujemy taką większą imprezę i właśnie chcę u rodziców w ogrodzie zrobić grilla Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Każdy robi co mu pasuje. Ja mam inne potrzeby ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Arya no będą wpadac , Ci blizsi na pewno wczesniej niz 2-3 miesiace. Ale nie wyobrazam sobie przy takim maluchu calej zgrai najblizszych koleżanek jednak. Nie ma u nas głośnej muzyki od lat ale sam gwar rozmow smiechow , nie uslyszysz dziecka na piętrze jak bedzie płakało. Swiezo po porodzie przyjmowalismy gosci pojedynczo, tzn parami z dziecmi nas odwiedzali. Ja nie kp wiec jakies winko sobie saczylam na odstres a maz czuwal nad dzieckiem, to jest super ale babskiego wieczoru nie zrobię po porodzie na pewno dlugo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3500 | |||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Wczoraj wieczorem postanowiła się położyć w poprzek (wiem, że to nie bardzo możliwe już ale tak to czułam) więc żaden bok nie wchodził w grę ![]() Cytat:
Cytat:
To wszystkie polki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
No ale tez wiadomo, ja sobie nie wyobrażam zeby zaprosić polowe a polowy nie skoro od kilku lat sie przyjaznimy i spotykamy w takim gronie. Ja sie czulam super jak juz usiadlam. Nawet potańczylam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja tam nic nie planuję. Jak będę miała czas i ochotę to wszystkich zaproszę, a jak nie to nie
![]() Inna sprawa że mam kumpele rozsiane wszędzie i ciężko by było zorganizować babski wieczór. Gdybym w ogóle lubiła takie imprezy, bo preferuję raczej mieszane towarzystwo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
U mnie też nie ma z kim organizować takiej imprezki
Ale znajomi będą wpadać. Mamy najbliższe grono i spotykamy się najczęściej po prostu we 4. Jeszcze przed porodem będą u nas za tydzień a tak to po porodzie napewno wpadną ![]() Nie mniej jednak podobają mi się takie baby shower czy spotkania My jak już to wychodzimy do znajomych i tam są większe imprezki. U nas jest bardzo kameralnie ale też często I po porodzie zamierzamy to podtrzymać bo to nasi najbliżsi przyjaciele. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3504 | |||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Nie mam piętra to jeden problem z głowy jakbym miała to bym pewnie i tak kupiła dodatkowo nianię elektroniczna, a tak na 53 metrach nie ma to u mnie sensu inna kwestia że najbliższych sercu koleżanek mam 4 więc też zupełnie co innego w kwestii ilości osób na raz ![]() Cytat:
To mamy tak samo ja zdecydowanie wole męskie towarzystwo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Pati u nas wolne, też chleba nie mam rano były pancake na śniadanie a potem upiekę bułki, bo nie lubię dwudniowego pieczywa ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Ja dzisiaj pierwszy raz się z takimi obudziłam wczoraj wieczorem już mnie nadgarstki bolały i kości w palcach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja chyba sobie ukrecę smoothie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
dziś świat w jaśniejszych barwach i pogoda lepsza. Mąż chyba jednak nie idzie na kurs, czyli idzie do pracy dopiero w sb teraz wysłałam go z Natalia do kina,a Jaś już poszedł spać. Idę prasować, a później się przespać Maciej nadrabia wczorajszy brak aktywności.
|
|
|
|
#3507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie wzielam za porządki, cos mnie napadlo. Ogarnęłam leki, powywalam 4/5 . Rozmontowalam fotelik samochodowy i wrzucam wlasnie do prania. Maz pozniej będzie ubieral. Dziewczyny no to wszystko zalezy od tego co kto lubi i jakich ma znajomych wiadomka My z racji tej , ze wszyscy maja malutkie dzieci wolimy spotykac sie osobno z dziewczynami , czy chlopaki osobno bo no ktos musi z tymi dzieciakami zostać. Czesto tez wychodzimy z dziecmi albo organizujemy grille na swiezym powietrzu latem często jezdzimy razem nad jezioro, do lasu na ognisko itp itd. Nawet na wakacje czy dluzsze weekendy wyjeżdżamy wspólnie ale tez juz w mniejszym gronie, tak okolo 5par. Znamy się kopę lat. Bo czesciowo to koledzy z meza piaskownicy a czesciowo tez moje przyjaciółki z ławki dwie. No i moje 2 siostry, brat tu mieszkaja. Wszyscy wspolnie sie kumplujemy i to jest super. Ja ich raczej jak rodzine traktuje niz "znajomych". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Ciekawe czemu nigdy nie mial dziewczyny, haha. ;D ale nic mi do tego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak to się stało, że wszyscy, łącznie z kolegami z piaskownicy, wylądowaliście w jednym miejscu?
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w skrócie ja wyjechalam tu do siostry , potem moj brat i druga siostra. Moja przyjaciółka z ławki o której wspominam mieszkala z mezem 200km stad przez pol roku ale ze nie mieli tam za bardzo znajomych a placili za wynajem mieszkania tyle co tutaj za dom przeprowadzili sie i mieszkaja juz 5 lat. Moj maz przyjechał tu razem z 3 kolegami z wioski 10 lat temu. Czesc z nich juz z zonami a czesc po drodze poznalo swoje drugie połówki. Ja meza tutaj poznalam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Ja nie wiem , ale ja np w Polsce jak pojade nie mam z kim napić sie kawy poza mama, tesciami i szwagierkami. Wiec jak jedziemy do Polski sie nudzimy , minelo tyle lat, ze nie mam tam znajomych procz jednej kolezanki za którą i tak nie nadążam. Po drodze jedna koleżankę tutaj sciagnelam z dziećmi, fajnie jest naprawde. Jakby mieszkali tu moi rodzice bym pewnie wcale do Polski nie jeździła, no raz do roku do tesciow na weekend ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

-część 4.
bo ma nozki takie nowoczesne
klikam i z głowy. 

♂️
kochana, masz Aniołka który czuwa nad waszą całą wspaniałą rodzinką 

u mnie w sobotę Mały był mniej aktywny, za to dziś zrobił mamusce pobudkę o 7 
w Warszawie pogoda pod psem, najchętniej bym spędziła ja w łóżku, ale jesteśmy umówieni ze znajomymi. Mam tylko nadzieję że mi ból głowy przejdzie bo na razie jest słabo.
dasz radę!
jak nie choruje to w tej ciazy juz 3 raz 

Wasz Aniołek czuwa nad wami

w dodatku zaszła tez w ciaze kolezanka która starala sie z mezem 12 lat o dziecko, także podwójna radosc z świętowania

Wczoraj wieczorem postanowiła się położyć w poprzek (wiem, że to nie bardzo możliwe już ale tak to czułam) więc żaden bok nie wchodził w grę 
wczoraj wieczorem już mnie nadgarstki bolały i kości w palcach
dziś świat w jaśniejszych barwach i pogoda lepsza. Mąż chyba jednak nie idzie na kurs, czyli idzie do pracy dopiero w sb
Maciej nadrabia wczorajszy brak aktywności.