|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
u mnie wczesniej to tez był zaplanowany postoj w wakacje 2tygodniowy i niby na przelomie lipca i sierpnia ale dokladna date podawali tak z 1,5 msc wczesniej i TZ sie musial do mnie dostosowac i to zawsze bylo takie ryzyko bo jednak wiekszosc jakies wyjazdy wakacajne zaklepuje duzo wczesniej ale my w sumie na takie zagraniczne wyjazdy jezdzilismy albo w maju/czerwcu albo we wrzesniu, po macierzynskim to bede chciala jednak zmienic prace takze zobaczymy czy sie bedziemy zgrywac z urlopami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry, dawno mnie nie było ale w ten weekend mamy z tz akcje pt. Torba do szpitala. W związku z tym mam pytanie:
1. Czy ubranka do szpitala pakujecie tak ze oddzielnie body, oddzielnie śpioszki itp, czy już gotowe zestawy do ubrania np, body, śpioszki, czapeczka itp. 2. Czy taki maluszek w szpitalu pod rozkiem i spioszkami ma jeszcze jakieś body? Pisalyscie, ze na porodówkach jest gorąco 3. Czy jak biorę do szpitala rożek to śpiworek do spania tez potrzebuje? Wiem ze trochę głupie te moje pytania no ale nie ogarniam rego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
2. Ja pod pajacyka daję jeszcze body na krótki, dziecko po wyjęciu z brzuszka inaczej będzie odczuwać temperaturę, w końcu w brzuszku ma trochę cieplej. 3. Rożek do szpitala biorę jeden, drugi mam do domu. Gdyby nie to, że kupiłam je za grosze na promocji to nie inwestowałabym w żaden. W domu zamierzam kłaść małego spać w śpiworku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3544 | ||
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
Naciagnelam sobie jakis miesien pod lopatka i tak mnie rwie juz trzy dni, ze chyba zdechne. Oczywiscie nie mozna sie niczym posmarowac, wiec chyba mnie czeka wizyta u fizjo Ciekawe czy cos wymysli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
1. Gotowy zestaw spakowałam tylko ten do ubrania po porodzie. Resztę mam w woreczkach strunowych, osobno body osobno pajace i w trzecim czapeczki i skarpetki. Co będzie potrzeba to się wyjmie. 2. Nie mam pojęcia, ale na stronie szpitala chcą body więc pewnie zakładają pod pajaca. Noworodki mają na początku problem z termoregulacją dlatego się je ubiera cieplej a na salach jest gorąco. 3. Biorę tylko rożek i w tym będzie spał w szpitalu do spania w domu mam śpiworek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-11-11 o 18:03 |
|
|
|
|
#3546 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Biorę tylko rożek, śpiworka do spania nie kupowalam nawet bo nie będę używać nawet w domu. Co do Twojego drugiego pytania to do śpioszkow zakładasz body, chyba że masz na myśli pajaca to wtedy już zależy od Ciebie. Ja pod pajaca ewentualnie ubralabym body na krótki rękaw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ola0731 Czas edycji: 2019-11-11 o 18:07 |
|
|
|
|
#3547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny )Idę się pakować dalej Ps. Jak się cytuje kilka wypowiedzi na raz w Tapatalk? Teraz musiałam kopiować Wasze wiadomości.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Musisz kliknąć pierwszą wiadomość jaką chcesz cytować, wziąć więcej i multicytat i możesz zaznaczać kolejne ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Dziękuje!!!! wcześniej miałam aplikacje wizażu ale zmieniłam tel i muszę mieć tapatalka, nie mogę się przyzwyczaić :/Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
2. Myślę sobie, że pod pajaca nie trzeba bodów. Po pierwsze na porodówce jak będzie trzeba to użyję rożka a na to kocyk. Jeśli dalej będzie zimno to napewno położne mają dodatkowe pieluchy np. A druga kwestia jest taka, że dziecko ma jeszcze kikut i może kilka warstw ubranka będzie niewygodne? Tak sobie myślę. 3. Ja biorę rożek i kocyk. Wszędzie gdzie widzę zdjęcia dzieci w szpitalu to raczej są takie otulone, okręcone jak szyneczka Śpiworek dopiero w domu.Ależ mam ból w kroczu. Wbija mi się gdzieś chyba bobo bo boli mnie od wczoraj tak jakby szyjka. Dziś trochę pochodziliśmy, dzień szybko minął Jestem od dzisiaj donoszona (37+0)! Czyli od jutra zaczynam się ruszać, okna, firanki i te sprawy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3551 | ||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Ale Ci zazdroszczę, a tu jeszcze ponad 3 tygodnie ![]() Cytat:
glowilam się nad tym tyle czasu, a to takie proste ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja zapakowalam wszystko w jeden duzy worek strunowy.
3szt body na dlugi+ 3szt pajac welurkowy. 3 pary skarpetek. 1 kocyk. Spiochow nie lubie , mam 2szt chyba tylko. Sama nie wiem co ubiore do końca jeszcze. Chyba dopakuje 2 komplety polspiochy i body na dlugi. Ale na pewno w jednym worku bede to miala. Mam taki 6l wiec sie zmieszczę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Gratki ![]() ![]() mi stuknie w środę i też mam taki plan ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3554 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
ale po sobotnich tańcach nie wiem czy cokolwiek wczesniej "wykurzy" Tomka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3555 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Dzięki za rady ![]() Gratuluje donoszenia i trzymam kciuki za wykurzanie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
U mnie też się na nic wcześniejszego nie zanosi. Ja już mam wizje przenoszenia tylko wtedy nie wiem ile będzie ważył, 5kg? ![]() ciekawa jestem co mi na wizycie 18.11 powie gin. Oby przestał na końcówce koksować lub faktycznie żeby pomiar błędu był na moją korzyść ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3557 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Misiaq, gratulacje donoszenia.
Ja muszę poczekać do soboty. Cytat:
![]() Nie ma to, jak dwugodzinna drzemka. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Miałam taki pomysł, ale boję się bólu ogólnie nie lubię gmeranie tam na dole, od zawsze mam ochotę sprzedać kopa lekarzowi przy badaniu ![]() tylko do jednej ginekolog kiedyś chodziłam, która była delikatna i nic nie czułam przy badaniu.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Też mam wizytę 18.11 na pewno będę miała pobierany gbs i skierowanie na jakieś badania, ale nie pamiętam jakie. Sprawdzenie łożyska i przepływów i decyzja czy skierowanie na CC czy jeszcze posiedzi trochę w brzuszku
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Chociaż ostatnio coś przebąkiwał gin, że jak nie urodzę do końca miesiąca to z początkiem grudnia skierowałby mnie już do szpitala, chyba na wywołanie z uwagi na wagę
muszę dopytać za tydzień. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
U mnie nic nie wykurzy szybciej bo sprzatam na codzień przez cala ciaze wszystko lacznie z oknami
a fajnie jakby wyszedl tego 2.12 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3563 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Bólu też się boję, więc póki nie przenoszę do 41 tc to chyba o masaż nie będę prosić. ![]() Ja dzisiaj poćwiczyłam sobie kręcenie biodrami i kucanie do porodu. Zamierzam już codziennie praktykować,jak nam położna na SR polecała. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Może jeszcze za mało okien pomyłaś. ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja będę na kolanach fugi szorować
![]() Okna mąż pomył, firanki też ostatnio mi mąż ściągnął i uprałam. Rozwiesiłam sobie karnisz między krzesłami i powiesiłam ![]() Generalnie nie mam co sprzątać. Po schodach może sobie pochodzę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dziewczyny, a purple pisała coś o porodzie na wątku, czy tylko na fb? Bo zonka teraz zaliczyłam, widząc na pierwszej stronie, że już jedna z nas się rozpakowała.
Aż cofnęłam się kilka dni wstecz w postach, bo może jakimś cudem przegapiłam, ale nic nie widzę. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
także u mnie raczej też nie przyspieszy to porodu. Mam tylko cicha nadzieję że zacznie się samo i nie będzie konieczności wywoływania, bo chce uniknąć i oksytocyny i balonika. Ale co z tego wyjdzie to zobaczymy.Czy Wasze dzieci też są ostatnio spokojniejsze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mycha hahaha spoko. W piątek umylam okna u gory, czekam na kolejny ciepły dzien i pomyje na dole jak wyzdrowieje w ogole... potem wpadne do Ciebie
![]() Purple pisala na FB Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3568 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Mycha, wkładek laktacyjmych jest szansa że zużyjesz dużo więcej. Ja mam "dziurawe"piersi i płacz dziecka powodował czasem mokra bluzkę.
Chyba nie pisałam, ale ja kupiłam wielorazowe wkładki na Aliexpres, wydaje mi sie że są cienkie. Mnie nigdy nikt masażu szyjki nie proponował, tylko po terminie szpital i u mnie ruszalo po teście OTC, czyli lekkiej oxytacynie, która ma niby sprawdzić jak dziecko reaguje na oxy i skurcze, a czasem przyspiesza poród. Ja biorę tylko rzeczy dla dziecka na wyjście ze szpitala. W sumie fajnie że nie trzeba u nas mieć ciuszkow na pobyt. Wydaje mi się że łatwiejszym rozwiązaniem jest popakowane kompletami. Chyba upiore jakiś rożek po Natalce, przy Jaśku nie używałam, ale to był sierpień. Znowu mam jakieś przeboje z żołądkiem :/ niby nie biegunka, ale coś dziwnego :/ ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Nawet nie będę pisać jaki ja mam bałagan ;/ i niespecjalnie mam siły, żeby to ogranac wszystko |
|
|
|
#3569 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Jak to Purple juz urodzila?
Wiecie cos wiecej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ola powiem Ci ze różnie z tą aktywnością , na pewno rusza sie mniej niz kilka tyg temu albo ja tego nie czuje... dzieci maja juz mega malo miejsca i wiekszosc doby przesypiają.. dlatego dziwi mnie liczenie ruchow po posilkach , moj najczesciej wtedy spi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Maddd, Misiaq gratuluję donoszenia Czujecie juz oddech porodu na plecach? ![]() Rafi co u Ciebie? Odezwij sie do nas jesli czytasz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

-część 4.

u mnie wczesniej to tez był zaplanowany postoj w wakacje 2tygodniowy i niby na przelomie lipca i sierpnia ale dokladna date podawali tak z 1,5 msc wczesniej i TZ sie musial do mnie dostosowac i to zawsze bylo takie ryzyko bo jednak wiekszosc jakies wyjazdy wakacajne zaklepuje duzo wczesniej ale my w sumie na takie zagraniczne wyjazdy jezdzilismy albo w maju/czerwcu albo we wrzesniu, po macierzynskim to bede chciala jednak zmienic prace takze zobaczymy czy sie bedziemy zgrywac z urlopami 

Ciekawe czy cos wymysli.
)

wcześniej miałam aplikacje wizażu ale zmieniłam tel i muszę mieć tapatalka, nie mogę się przyzwyczaić :/
Śpiworek dopiero w domu.
Czyli od jutra zaczynam się ruszać, okna, firanki i te sprawy
Ale Ci zazdroszczę, a tu jeszcze ponad 3 tygodnie 

ale po sobotnich tańcach nie wiem czy cokolwiek wczesniej "wykurzy" Tomka
tylko wtedy nie wiem ile będzie ważył, 5kg? 
ciekawa jestem co mi na wizycie 18.11 powie gin. Oby przestał na końcówce koksować lub faktycznie żeby pomiar błędu był na moją korzyść 
Ja muszę poczekać do soboty. 

muszę dopytać za tydzień.
a fajnie jakby wyszedl tego 2.12 

Aż cofnęłam się kilka dni wstecz w postach, bo może jakimś cudem przegapiłam, ale nic nie widzę.