|
|
#3301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.1
Co rano wiąże toaletkę starymi legginsami i paskiem od torebki a dzisiaj mam bramkę między pokojami bo mi siostra oddała u niej dzień była i się nie sprawdziła dziecko i pies łazili między szczeblami schodów. Nie umiem sobie tego wyobrazić bo byłam u niej kilka razy więc rozkładu schodów nie pamiętam ani wyglądu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3302 |
|
Zadomowienie
|
Venir co do chorób to bardzo mi Was szkoda
jelitówka, masakra... pewnie córka po 2 antybiotykach tez nie ma jak sie bronić i wszystko łapie. Sent from my SM-G955F using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
jakiś czas temu mama mnie prosiła żebym pożyczyła jakieś ubrania ciążowe jej znajomej (ma taką młodą koleżankę). szczerze to szkoda mi było strasznie 130 zł na spodnie ciążowe, ale były tak wygodne że kupiłam (musiałam mieć do pracy) i miałam wątpliwości czy je komuś pożyczać bo różnie bywa. ale jej siostra grała nam w kościele na ślubie, więc chciałam być miła
dałam jej też bluzkę za którą trochę zapłaciłam. dziś mówię mamie, żeby poprosiła ją o zwrot bo niedawno urodziła. a mama szok i pyta o jakie ciuchy ja pytam. i mi mówi, że chyba jej zwracała ale nie pamięta i może są na strychu albo gdzieś. pytam, czemu moje ubrania zanosi na strych zamiast mnie zapytać- wzięłabym je do domu. a ona, że ona w ogóle nie wie czy je dostała, więc w ogóle NIE WIEM no i tyle. powiem szczerze że jestem tak zagotowana, oczywiście pewnie gdzieś są i do mnie dotrą, ale jest to typowe dla mojej mamy. jak się straciły te ubrania, to zrobię rozróbę
|
|
|
|
|
#3304 |
|
Zadomowienie
|
Edytowane przez Sarahxoxo Czas edycji: 2023-11-14 o 21:12 |
|
|
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym nie pożyczyła za tyle pieniędzy nawet za połowę tej ceny też nie. Prędzej bym dała linka gdzie można takie kupić nowe albo używane. Już wiesz na drugi raz żeby nie pożyczać
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
szaruskowa, a jaki nosisz rozmiar spodni? Jesli beda na Ciebie pasowaly, moge Ci oddac 4 pary spodni ciazowych w rozmiarze 34 z H&M (dwie pary dlugich jeansy i czarne, jedne koralowe "3/4" i jedne granatowe krotkie na lato).
|
|
#3307 |
|
Zadomowienie
|
Sarah oczywiście napisałam do niej jeszcze przed postem i ona ma nadal te ubrania, niedługo je zwróci
co do spodni to mam właśnie rozmiar 34 i chętnie odkupię te spodnie od Ciebie tylko daj znać ile byś za nie chciała |
|
|
|
|
#3308 |
|
Zadomowienie
|
Nic za nie nie chce, oddam za darmo, bo i tak by mi sie nie przydaly, a niestety moja przyjaciolka i siostra, ktorym moglabym je ewentualnie oddac sie w nie nie zmieszcza
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Szaru planujesz dać Pole do żłobka czy rok w domu z dwójką a potem przedszkole?
|
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
Sarah to może chociaż z pięć dyszek i za przesyłkę
?Dzisiaj próbowałam zrobić jakieś zdjęcia mojej modelce ale taka z niej diwa, że nie wiem czy coś z tego wyszło zdołowałam się tym, byłam zmęczona i niestety hormony mi buzują więc łatwo się dołuję i wkurzam, wyrzuciłam męża na spacer z Polą. marudziła więc po 20min. wrócili ale i tak było już mi lepiej będą kolejne podejścia...---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- a co do pytania Panterki, nie planuję wysyłać Poli do żłobka, m.in. ze względu na to, że nie chcę żeby przynosiła do domu choroby i zarażała niespełna dwumiesięczne dziecię
|
|
|
|
|
#3311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ty jak się czujesz? Jak znosiłaś poprzednią ciążę, zmagalas się z mdlosciami i wymiotami? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
W 1. Ciąży ogolnie czułam sie dobrze oprocz tego ze do 15. Tc mnir naciągało dosłownie pół dnia. Jedynie od ok 14-15 do wieczora miałam spokoj. Zamiast zwymiotować i mieć spokoj to mnie naciągało pół dnia. Potem 3 tyg. Miałam kolke nerkową a oprocz tego całą ciążę zniosłam dobrze.
Teraz tak jak w 1. Ciazy tzn. Juz zaczęło mnie naciągać, ale przy wysiłku np. Przed chwilą przy odkurzaniu. Jak sie spiesze albo wysile to robi mi sie gorąco i czasem słabo. No i jestem zmeczona, od zeszłego tygodnia chodze spac o 21 ale co z tego, Poli idzie kolejna czwórka i spac nie daje ![]() Pocieszam się, ze po pierwsze teraz nie pracuje i mam możliwość się położyć nawet jesli Pola wokol skacze to lepsze to niż kaszleć na socjalu a poza tym mdłości to znak, ze ciąża sie rozwija.Sent from my SM-G955F using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, że Cię ta ciąża tak zaskoczyła. Mała różnica wieku na pewno ma swoje plusy
![]() Sarah - jak u Was? Ja jutro robię już trzecią parapetówkę. Liczyliśmy z mężem i jeszcze 5 przed nami
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
Chwal się lepiej prezentami
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie kwiaty (doniczkowe), kieliszki (3 komplety) i donica ozdobna. W sumie w punkt z tym, co lubię (rośliny i alkohol
|
|
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Acidka do świąt Bożego Narodzenia będziecie robić te parapetówki
kieliszki zawsze się przydadzą !U mnie jakoś dziwnie, od wczoraj brzuch boli okresowo a nie ma nic, zrobiłam dziś test i biało, zupełnie biało może to stres i wysiłek w tym miesiącu? W ogóle jakiś dziwny ten cykl. Szaruskowa też przy ciazach z dziewczynami tak miałam, paskudne mdłości ale nie zwymiotowałam ani razu, za to przy chłopcach dawałam upust gorszemu samopoczuciu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
Hejka.
Acidka jest roboty przy parapetówkach, co? ale fajnie, że poimprezujecie jest to zawsze pretekst do spotkania z bliskimi a na to często brakuje czasu przy maluchach i pracy ![]() u nas z kolei od wczoraj o 10 do dziś o 18 byli znajomi. jest to kolega z dawnych lat od męża z dziewczyną. lubię ich, choć ich poziom energii czasami bywa tak niski, że mam wrażenie że jako trup będę bardziej żwawa niż oni za życia. było trochę skakania wokół nas wszystkich, żeby każdy dostał jeść i pić i dziecię przy tym nie zginęło Pola była jakaś zbita z tropu tymi odwiedzinami bo jak poszła na drzemkę to ich nie było a wstała to byli, patrzyła zdziwiona i potem nie mogła wskoczyć na odpowiednie tory. Rano też jak ich zobaczyła na kanapie to patrzyła nieufnie noc masakra, do 24 co chwilę płakała, po 23 dostała ibuprom, potem wrócił mąż z baru to dostała dziwnej histerii jak przyszedł do sypialni, potem kilka płaczków i w końcu zasnęła, pobudka o 6. dziś zaopatrzyłam się w aptece w czopki paracetamol- będzie dostawać od razu po kąpieli i dentinox bo cały wyssała z plusów- dostała super misia z fisher price od naszych gości pierwsza zabawka, która od początku tak jej przypadła do gustu. wczoraj leżała z nim na podłodze i kładła na nim głowę ![]() https://www.smyk.com/p/fisher-price-...BoC0lIQAvD_BwE nasz długi weekend to niestety krótki weekend, mąż wczoraj na chwilę był w pracy i jutro też go nie ma.
|
|
|
|
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
Mój weekend też nie lepszy jej ojciec ma okres i się dziwi czego się mało odzywam
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
No, to prawda - w sumie ot tak czasem trudno się spotkać a na słowo parapetówka jednak wszyscy się mobilizują. Dziś dostałam komplet do kawy a dziewczyny po lampce nocnej do pokoju i mój mąż już jedną rozbił
U nas w końcu do kompletu jedynek zaczynają wychodzić dwie dwójki i jest jakaś kumulacja, bo N. ma katar, zdarte gardło i jeszcze buczy, bo ją te ząbki bolą. Jak zasnęła o 20, tak już 2 razy u niej byłam, bo się budzi. Bida mała
|
|
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
U nas paracetamol podany po 18 jakos kilka godzin potrzymał, potem już jeczała i płakała, a ja bylam taka wykonczona ze dalam jej ibuprom(juz minelo 4h od czopka). Nad ranem znow marudziła, ale ona tak sie budzi jak idzie ząb, ze dlugo jęczy najpierw a potem wstaje na dobre.
Na sniadanie dostaje ostatnio mleko, i tak je mm tylko 2x na dobę i rano mało- 125ml jej podaję, bo wcześniej je pierś. Nie musze wtedy robić śniadania a przez ból dziąseł mało co chce rano jeść więc butla się sprawdza ![]() U nas z kolei na dole są tylko jedynki. Tak mi się blisko wylotu i wydają, a jakoś nie chcą się przebić. Sent from my SM-G955F using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3321 |
|
Zadomowienie
|
U nas brak dwóch zębów na dole i 5 wszystkich a potem tylko zębuszka będzie chodzić
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
Te piątki ponoc lajtowo wychodzą. Ja sie modle żeby do lipca wyszły wszystkie 2,3 i 4. Myślę że na 2 i 4 jest wielka szansa a i 3 powinny być przynajmniej jedna para...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
Nas te trójki wykończą, już od dwóch miesięcy wychodzą a od tygodnia kulminacja jakąś i prawie nie śpię.. Ledwo żywa już jestem. Widziałam wczoraj już jedną białą kropkę więc może już jest ząb a jak nie to na dniach...
Moje dziecko jak śpi to ma katar... Ma ktoś tak? Rano jej zupełnie przechodzi a w nocy i na drzemkę chlipta jak nie wiem dałam jej już plasterek aromactive i smarowałam tym żelem 2 razy wczoraj w nocy ale dalej to nic nie daje..Te ciuchy ciążowe to straszne zdzierstwo, szczególnie jak ktoś jedno dziecko planuje. Ja zainwestowałam tylko w leginsy i dwa topy z h&m i tak dałam radę do końca. Lato było to jednak łatwiej. Dwie spódniczki rosły razem ze mną i wyrzuciłam później, a spodenki zakładała pod brzuch. ![]() Widziałam kiedyś tą wydre oddychającą, podobał mi się zamysł tego misia. Mnie potrzeba sztucznego palca, który jest w dotyku jak prawdziwy, bo moje dziecko żeby zasnąć potrzebuje kogoś trzymać za palec (wzamian od 2 miesięcy nie akceptuje lulania, chce leżeć w łóżeczku i trzymać kogoś za palec...) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
Sylwia to wyobraź sobie, że moja musi od paru miesięcy trzymać mnie za ucho, jak ząbkuje to nawet po karmieniu jak zasypia...
szkoda mi Cię bo sama obecnie śpię mniej niż bym sobie życzyła i chwilami zasypiam na stojąco
|
|
|
|
|
#3325 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Sylwia u mnie to samo z tym katarem 😏 mamy dwie trójki, wychodzą kolejne dwie... dramat. Ciągły katar, marudy, pobudki, gryzienie, nie wspominając o hektolitrach śliny.... Acidka to sobie poimprezujesz 😄 fajnie, ja bardzo lubię przyjmować gości, ale chwilowo sytuacja epidemiologiczna na to nie pozwala 😀 Kieliszki zawsze się przydadzą, byle ich dostać z umiarem, ja na ślub dostałam w sumie 172 kieliszki.... więc mogę rozbijać bez sentymentu 😄 Szaruskowa mnie z córcia w ciąży też tylko mulilo, nie wymiotowałam, za to z synkiem już niestety odwiedzałam WC😏 |
|
|
|
|
#3326 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
.Ja wolałam wymiotować, bo potrafiło mnie cały dzień mulić, a jak zwróciłam to taka ulgq Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
Ja nawet jak krztusilam sie cały dzień, to nie potrafiłam zwymiotować. Tylko raz mi się zdarzyło przy myciu kuchni
a nie spałam ani razu w dzień. Teraz z oczywistych przyczyn mnie łamie czasem, ale nie zasypiam bo nie umiem w dzień, wyjątkiem byla zeszla sobota, ale to byl taki stan miedzy snem a jawą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam tą foczkę z fisher price, jest cudowna! Myślałam ostatnio o tym ząbkowaniu Poli i może warto by było się przejść do dentysty, żeby coś poradził skoro to jest tak bolesne i długotrwałe, co o tym sądzisz? Może ma jakiś problem z przebiciem się zęba? Współczuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak kolejne nocki? Lepiej już dzisiaj? Co do lampki, to w takim razie będą dzielić się jedną albo tata gapa odkupi ![]() Czy tylko mnie tak przeleciało to wolne? Dopiero co mówiłam, że 3 dni wolne i już wstawałam rano we wtorek . Mąż po pierwszym szoku kibicuje teraz ciąży, ale nie wydaje mi się .
|
|
|
#3329 |
|
Zadomowienie
|
Gosiu u mnie też pierwszy test który zrobiłam był biały, właśnie po rwaniu w brzuchu czyli zagnieżdżeniu, po kilku dniach zrobiłam test i były 2 kreski
nigdy nie wiadomo. Choć nie wiem, czy byś chciała teraz?Co do ząbkowania, to moje dziecko mam wrażenie bardzo źle znosi etap przechodzenia zęba przez tę szyjkę zębową, czytałam że niektórzy mają po prostu taką budowę że te szyjki ciasne, a zęby duże. Mam wrażenie że druga czwórka już się przebija i jeśli tak, to i tak lepiej to znosi niż przy pierwszej. To będzie ósmy ząb więc nie ma tragedii... cieszę się, że teraz a nie np. w lipcu ![]() Mi odbiło. Mam nadzieję, że to niedługo przejdzie. Ja już na aliexpress oglądam torby do wózka swoją z motherhoodu sprzedałam, bo mi wygodniej w plecaku, a miałam ją za wielką. Pewnie by się przydała taka mniejsza przy dwójce ale gdzie tam do lipca... już nawet łóżka dla Poli szukałam, żeby ją wyekspediować z małego łóżeczka nawet u lekarza nie byłam a już mi bije na dekiel. Pierwszą rzecz dla Poli kupiłam o 21tc i potem długo nic.Swoją drogą próbowałam dziś przesunąć wizytę u gina na chociaż tydz. wcześniej, bo wyczytałam że początek ciąży liczy się od 1. dnia ost. miesiączki czyli 26.09 i to by był chyba z siódmy tydzień teraz. Ale niestety nie ma już terminów więc się nieźle zagotowałam, oczywiście poczekam te 3 tyg. i czas tak leci że ani nie zauważę a już będzie 5 grudzień, ale jestem wkurzona że prywatnie trzeba tyle czekać |
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po ostatniej ciąży faza lutealna przeciągnęła mi się do 12 dni, więc już dziś 3 dzień spóźnienia. Zgłupiałam, myślę, że to stres i wysiłek bo naprawdę miałam miesiąc pod górkę... Test w każdej ciąży wychodził mi pozytywny już w 9 dniu po owu. Marzy mi się małe stado, może 6 i mimo tego, że mieliśmy narazie inne plany, nikt by jednak nie płakał .A ja myślę, że to nic złego, że oglądasz się już za gadżetami dla maleństwa. Włącza się taki instynkt organizacji jak już wiesz co Cię czeka i próbujesz się przygotować i rozłożyć w czasie zakupy . Radość, podekscytowanie... trudno to pohamować . Dodać do tego, że na aliexpress zanim coś przyjdzie Przekichane masz z tym ginem. Nie chcesz wbić się do jakiegoś innego na jednorazową wizytę potwierdzić do tego czasu?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

jelitówka, masakra... pewnie córka po 2 antybiotykach tez nie ma jak sie bronić i wszystko łapie.
dałam jej też bluzkę za którą trochę zapłaciłam. dziś mówię mamie, żeby poprosiła ją o zwrot bo niedawno urodziła. a mama szok i pyta o jakie ciuchy ja pytam. i mi mówi, że chyba jej zwracała ale nie pamięta i może są na strychu albo gdzieś. pytam, czemu moje ubrania zanosi na strych zamiast mnie zapytać- wzięłabym je do domu. a ona, że ona w ogóle nie wie czy je dostała, więc w ogóle NIE WIEM no i tyle. powiem szczerze że jestem tak zagotowana, oczywiście pewnie gdzieś są i do mnie dotrą, ale jest to typowe dla mojej mamy. jak się straciły te ubrania, to zrobię rozróbę

?

kieliszki zawsze się przydadzą
!
może to stres i wysiłek w tym miesiącu? W ogóle jakiś dziwny ten cykl. 

mamy dwie trójki, wychodzą kolejne dwie... dramat. Ciągły katar, marudy, pobudki, gryzienie, nie wspominając o hektolitrach śliny.... Acidka to sobie poimprezujesz
fajnie, ja bardzo lubię przyjmować gości, ale chwilowo sytuacja epidemiologiczna na to nie pozwala
a nie spałam ani razu w dzień. Teraz z oczywistych przyczyn mnie łamie czasem, ale nie zasypiam bo nie umiem w dzień, wyjątkiem byla zeszla sobota, ale to byl taki stan miedzy snem a jawą
jak kolejne nocki? Lepiej już dzisiaj? Co do lampki, to w takim razie będą dzielić się jedną albo tata gapa odkupi
nawet u lekarza nie byłam a już mi bije na dekiel. Pierwszą rzecz dla Poli kupiłam o 21tc i potem długo nic.