Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-11-13, 10:55   #3781
misiaq002
Zadomowienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Midusia cholera, no masakra z tą bostonką , tym bardziej, ze zaraz rzeczywiście zaczniesz rodzic...

Ja wam powiem, ze tyle sie czasami naslucham tych historii z czasow moze nie mojej mamy ale babć , ze nie chciałabym sie przenieść do tamtych czasów.... jak napisala Midusia , pół sukcesu bylo jak matka i dziecko wracali zywi z porodowki.

Poznalam kiedyś taką panią w szpitalu, która chodziła z zatruciem ciazowym , lekarz pozwolil jej pic tylko pol szkl wody 3 razy dziennie w 30st upale... jak zaczela rodzic to nie miala wod tylko galarete która można było kroic .... syn niepelnosprawny sie urodzil.... ech i takich historii jest pełno. Cieszmy się, ze żyjemy w czasach kiedy medycyna poszla do przodu ale widze ze w Pl przesada jest troszkę w 2 stronę. Coraz mniej juz kobiet nie oblozonych lekami, mimo podręcznikowych ciaz.. profilaktycznie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Voice, Smarfetka mamy równy miesiąc do PTP DZIŚ 13nasty

Przerażająca jest historia tej Pani ale z drugiej strony jak leżałam w szpitalu z tą babeczką co urodziła 600 gramowe Bobo to ona była po CC. I jakaś mądra inaczej położna jej powiedziała, że cały dzień ma zakaz picia. Później każda następna która przychodziła kazała jej pić ale ona miała tak w głowie zakodowane, że nie wolno, że cały dzień nie dotknęła wody. Na dworze było 32 stopnie. Na siłę wzięłam ją za łeb i wlałam trochę do ust bo już nie mogłam na nią patrzeć. Leżała nie dość, że psychicznie w rozsypce, fizycznie pocięta to jeszcze odwodniona. Następnego dnia na szczęście trochę doszła do siebie i zaczęła pić.
Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
A to ja na końcówkę coraz bardziej szampańsko, bo już widzę światełko w tunelu i zakonczenie tej udręki. Teraz niby charakter dolegliwości jest gorszy i są one groźniejsze, ale who cares, skoro panienka może już robić wypad i na dobrą sprawę nic jej nie będzie? Koniec refluksu, nocnego sikania, skurczów, arytmii, rozejścia spojenia, zaparć, rwy, puchnięcia, duszności, słabości, leżenia jak waleń wyrzucony na brzeg oceanu, N A R A

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Twoje posty są epickie

Za to my od lat się nie zabezpieczaliśmy i teraz kminię jak małolata jak to zrobić, żeby po porodzie sobie drugiego nie strzelić Bo hormony rozbudzone a antykoncepcja trochę zapomniana

Ja się witam już po badaniach w tym grupie krwi i zakupach spożywczych. Generalnie to padłam po takim poranku i właśnie próbuję się ogarnąć. Zamierzam ogarnąć dziś przedpokój bo kurier ma dostarczyć nowe meble, które tż będzie wieczorem składał. Strasznie lubię zmiany więc się cieszę ale pierw muszę przygotować teren

I nie mogę się oprzeć wrażeniu, że w nocy męczyły mnie skurcze. Ale ja mam momenty, że mocno śpię i jak się przebudzałam to nie byłam pewna czy to więzadła czy faktycznie mam takie skurcze bolesne. Miałam je już wczoraj wieczorem i dziś przez całe zakupy. Chwilami zginało mnie w pół. Ale nic nie zamierzam robić. Na jechanie gdzieś to zdecydowanie nie czas jeszcze a wyciszać już nic nie zamierzam. Mam też podejrzenie, że to panna mnie tak okopała bo wściku dostała od wczoraj. Za to widzę, że faktycznie jestem na ten poród bojowo nastawiona i w sumie nie ruszają mnie te skurcze jakimś stresem. W sensie właśnie wolała bym, żeby się rozwinęły i jadę działać

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 10:56   #3782
PatiPee
Zakorzenienie

Ubranka mam wszystkie w jednym worku, lubie te strunówki ale mi zal jednak az tyle ich zużywac, więc bedzie musiał dac sobie chłop rade . W jednym worku 6L mam ciuszki a w drugim kocyk i 3tetry.
Ciuszki na wyjście tez mam w tym worku z kocem i kombinezonem ale to zostaje w domu, w foteliku.

Stary 2019-11-13, 11:03   #3783
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
Tak bez problemu powinnaś kupić w aptece

My w weekend będziemy w okolicach Ikei to może namówię męża żebyśmy weszli to i ja wezmę te woreczki

Ja właśnie myślę nad kawa bo pogoda fatalna, ale chyba nie mam nic słodkiego do kawy wiec sobie daruje chyba poproszę TŻ żeby mi paczka kupil jak będzie wracał z pracy bez nie chce nie mi się wychodzić tylko po paczka

Zjadłabym pączka z kinder bueno, ale nigdy nie mogę trafić, a też specjalnie mi się nigdy nie chce iść

Ciśnienie dziś mam niskie, więc chyba się skuszę na kawę bo zamułka.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Ubranka mam wszystkie w jednym worku, lubie te strunówki ale mi zal jednak az tyle ich zużywac, więc bedzie musiał dac sobie chłop rade . W jednym worku 6L mam ciuszki a w drugim kocyk i 3tetry.
Ciuszki na wyjście tez mam w tym worku z kocem i kombinezonem ale to zostaje w domu, w foteliku.

Ja się obkupiłam w te woreczki, bo akurat jaka promocja była fajna sprawa do mrożenia, nie wiem czemu wcześniej na to nie wpadłam.
Ja muszę mieć aż 10 pieluch tetrowych i sporo to miejsca zajmuje

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Przerażająca jest historia tej Pani ale z drugiej strony jak leżałam w szpitalu z tą babeczką co urodziła 600 gramowe Bobo to ona była po CC. I jakaś mądra inaczej położna jej powiedziała, że cały dzień ma zakaz picia. Później każda następna która przychodziła kazała jej pić ale ona miała tak w głowie zakodowane, że nie wolno, że cały dzień nie dotknęła wody. Na dworze było 32 stopnie. Na siłę wzięłam ją za łeb i wlałam trochę do ust bo już nie mogłam na nią patrzeć. Leżała nie dość, że psychicznie w rozsypce, fizycznie pocięta to jeszcze odwodniona. Następnego dnia na szczęście trochę doszła do siebie i zaczęła pić. Twoje posty są epickie

Za to my od lat się nie zabezpieczaliśmy i teraz kminię jak małolata jak to zrobić, żeby po porodzie sobie drugiego nie strzelić Bo hormony rozbudzone a antykoncepcja trochę zapomniana

Ja się witam już po badaniach w tym grupie krwi i zakupach spożywczych. Generalnie to padłam po takim poranku i właśnie próbuję się ogarnąć. Zamierzam ogarnąć dziś przedpokój bo kurier ma dostarczyć nowe meble, które tż będzie wieczorem składał. Strasznie lubię zmiany więc się cieszę ale pierw muszę przygotować teren

I nie mogę się oprzeć wrażeniu, że w nocy męczyły mnie skurcze. Ale ja mam momenty, że mocno śpię i jak się przebudzałam to nie byłam pewna czy to więzadła czy faktycznie mam takie skurcze bolesne. Miałam je już wczoraj wieczorem i dziś przez całe zakupy. Chwilami zginało mnie w pół. Ale nic nie zamierzam robić. Na jechanie gdzieś to zdecydowanie nie czas jeszcze a wyciszać już nic nie zamierzam. Mam też podejrzenie, że to panna mnie tak okopała bo wściku dostała od wczoraj. Za to widzę, że faktycznie jestem na ten poród bojowo nastawiona i w sumie nie ruszają mnie te skurcze jakimś stresem. W sensie właśnie wolała bym, żeby się rozwinęły i jadę działać

Właśnie wczoraj rozkminialiśmy z mężem temat od ślubu jechaliśmy bez antykoncepcji i się udawało, ale też taki plan był. Po ciąży nie będę ryzykowała z kalendarzykiem. Chyba mi spirala zostaje lub coś innego w ten deseń

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 11:07   #3784
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Zjadłabym pączka z kinder bueno, ale nigdy nie mogę trafić, a też specjalnie mi się nigdy nie chce iść

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Ja się obkupiłam w te woreczki, bo akurat jaka promocja była fajna sprawa do mrożenia, nie wiem czemu wcześniej na to nie wpadłam.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Właśnie wczoraj rozkminialiśmy z mężem temat od ślubu jechaliśmy bez antykoncepcji i się udawało, ale też taki plan był. Po ciąży nie będę ryzykowała z kalendarzykiem. Chyba mi spirala zostaje lub coś innego w ten deseń

To my będziemy musieli myśleć o jakimś zabezpieczeniu bo w innym przypadku Tomek szybko będzie miał rodzeństwo

Kalendarzyk się u nas nie sprawdził

Edytowane przez Ola0731
Czas edycji: 2019-11-13 o 11:10
Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 11:08   #3785
PatiPee
Zakorzenienie

Ja uzywam ich od lat. Glownie w kuchni ale rzadko sluza mi jednorazowo. Niby nie jestem jakas super eko ale staram sie bardzo tym bardziej ze ten plastik jest jednak grubszy. Wiec zal mi nie z powodu oszczędności bo u mnie one grosze kosztuja akurat.
Ja tez bede sie stresowac i chyba 1 raz pójdę po jakas antykoncepcję

Stary 2019-11-13, 11:10   #3786
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uzywam ich od lat. Glownie w kuchni ale rzadko sluza mi jednorazowo. Niby nie jestem jakas super eko ale staram sie bardzo tym bardziej ze ten plastik jest jednak grubszy. Wiec zal mi nie z powodu oszczędności bo u mnie one grosze kosztuja akurat.
Ja tez bede sie stresowac i chyba 1 raz pójdę po jakas antykoncepcję

W kuchni to też je używam wielokrotnie bo bez sensu wywalać a do szpitala wyszło mi chyba 5 sztuk.

Stary 2019-11-13, 11:14   #3787
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:

Podobno kawa wcale nie podnosi ciśnienia tylko obniża bo jest moczopędna

Też się zastanawiamy nad anty, cięzki temat bo z jednej strony za szybko nie chcę zajśc a z drugiej pod koniec macierzyńskiego bym juz chxiala byc w ciazy, i z jednej strony boje sie, ze zajde za szybko a z drugiej, ze beda problemy z zajsciem

Stary 2019-11-13, 11:23   #3788
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość

Też się zastanawiamy nad anty, cięzki temat bo z jednej strony za szybko nie chcę zajśc a z drugiej pod koniec macierzyńskiego bym juz chxiala byc w ciazy, i z jednej strony boje sie, ze zajde za szybko a z drugiej, ze beda problemy z zajsciem

To widzisz nie będzie u Ciebie dramatu jeśli zajdziesz po pół roku czy 9 miesiącach w drugą ciążę. Ja sobie siebie w ciąży przez najbliższe 3 lata ponownie nie wyobrażam. Nie wykluczam drugiego dziecka ale jednak nie w odstępie roku tak jak kiedyś sobie myślałam. Spełniliśmy swoje marzenie i narazie nie czujemy kompletnie potrzeby drugiego dziecka. A planów na czas z Bobo też mamy sporo dlatego śmiechem żartem trzeba będzie się zacząć zabezpieczać. Zwłaszcza, że po porodzie wszystko jest takie rozchwiane

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 11:26   #3789
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość

O widzisz, ja to kawę pijam od wielkiego dzwonu

To my nie planujemy kolejnego, więc trzeba dobrze się zastanowić bo wpadka nie wchodzi w grę

Dziewczyny, którym drętwieją te nieszczęsne dłonie.
Czy bolą was przy tym wszystkie stawy w palcach i nadgarstki ? Dzisiaj jeszcze doszły mi do tego stopy i kolana co dziwne nic nie puchnie, to skąd to cholerstwo ?

Stary 2019-11-13, 11:37   #3790
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
To widzisz nie będzie u Ciebie dramatu jeśli zajdziesz po pół roku czy 9 miesiącach w drugą ciążę. Ja sobie siebie w ciąży przez najbliższe 3 lata ponownie nie wyobrażam. Nie wykluczam drugiego dziecka ale jednak nie w odstępie roku tak jak kiedyś sobie myślałam. Spełniliśmy swoje marzenie i narazie nie czujemy kompletnie potrzeby drugiego dziecka. A planów na czas z Bobo też mamy sporo dlatego śmiechem żartem trzeba będzie się zacząć zabezpieczać. Zwłaszcza, że po porodzie wszystko jest takie rozchwiane

Ojj nie dramatu napewno nie będzie też wolalabym sobie przerwe zrobic ale znam troche siebie i wiem, ze bedzie ciezko mi sie po przerwie zdecydowac a latka niestety leca a chce miec tą 2 dzieciaczkow, pozatym nie chce do tej pracy wracac, nowa chce juz zaczac bez macierzynskich itd

Stary 2019-11-13, 11:41   #3791
milawo
Wtajemniczenie

Cytat:

To my nie planujemy kolejnego, więc trzeba dobrze się zastanowić bo wpadka nie wchodzi w grę

Czy bolą was przy tym wszystkie stawy w palcach i nadgarstki ? Dzisiaj jeszcze doszły mi do tego stopy i kolana co dziwne nic nie puchnie, to skąd to cholerstwo ?

Tak mnie bola. Chyba juz trwa to okolo 2 miesiace. Jak nie palce to przedramie. Nogi na szczescie nie. Bylam u 2 fizjo i niestety zadnej poprawy. Mialam tasmy przyklejone tez.

milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 11:45   #3792
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
Też właśnie się nad tym zastanawiałam raczej to nie będę ja

Ale pierdoła ze mnie. Upralam wszystkie ciuszki, a zapomniałam o pieluchach, ręczniku i kocyku zaraz muszę wstawić. A ten misiowy kombinezon też pralyscie ?

Prałam

Cytat:
Przepraszam Alicja rzeczywiście , żeś się tak z tą dziołchą nam wstrzeliła w ten 13nasty haha

haha Nie na własne życzenie Poza tym, znając mojego doktorka, to nie zdziwię się jak mi powie na następnej wizycie, żebym przyszła normalnie w dniu terminu

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
Wow! Sporo sobie zaplanowałas, trzymam kciuki! ja bym nie dała rady mimo ze ogólnie to całkiem dobrze się czuje, wczoraj ugotowałam obiad, zrobiłam pranie i uszyłam otulacz do fotelika (najbardziej zmęczyłam się przy wycinaniu materiału na podłodze, wygibasy już nie dla mnie) i padłam na twarz. Dlatego dziś leżę dobie w łóżku i postanowiłam zrobić sobie porządek na komputerze i w przepisach kucharskich (mam na telefonie masę screenow z przepisami i chce je przejrzeć i podrukowac).

Dziewczyny czy te torebki strunowe do torby do szpitala podpisywalyście jakoś?

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Milawo, doszedł stanik z Ali?

Ja muszę powpisywać wszystkie wydatki, a tak mi się nie chce do tego zabrać :/ Też zamawiałam stanik z Ali, ale nie przyszedł, więc założyłam spór i kasa wróciła na konto. Jeśli chodzi o woreczki, to nie zamierzam ich podpisywać, Tż jakoś sobie poradzi

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Ja te woreczki strunowe podpisalam. TŻ będzie miał łatwiej znaleźć co i jak

Dzwoniła właśnie do mnie kuzynka, że chcą się zrzucić na prezent świąteczny dla małego żeby nie kupować kolejnej rzeczy, której nie potrzebuję i wybrały podgrzewacz do chusteczek i pytała czy mi to pasuje. W sumie fajny pomysł, sama bym tego nie kupiła, nawet o tym nie myślałam, a na pewno lepsze niż kolejny komplet ubranek

Super! Nawet nie wiedziałam, że są podgrzewacze do chusteczek

Cytat:
Napisane przez milawo Pokaż wiadomość
Wlasnie wyczytalam ze moj szpital bierze udzial w jakims programie pilotazowym ministerstwa zdrowia odnosnie jedzenia i na sniadanie jest np caprese z buraka i twarogu, albo pieczywo z hummusem na przekaske zielony smoothie.
No czad

Ale czad! Szkoda, że mój szpital nie bierze udziału w takim programie

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

My z Tż jeszcze nie rozmawialiśmy o antykoncepcji... Jeśli chodzi o mnie, to ja bym chciała pod koniec macierzyńskiego zajść w kolejną ciąże. Chciałabym, żeby córka miała rodzeństwo i żeby nie była między nimi duża różnica wieku. Poza tym mam już 30-tke na karku i nie chciałabym zwlekać z drugim dzieckiem
Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 12:03   #3793
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie tak bolą palce w stawach, że nie mogę ich normalnie zgiąć. W sumie to nie jest nawet ból, tylko bardziej dyskomfort. Prawa ręką jeszcze jeszcze, ale lewa całkowicie niesprawna, nawet szklanki nie mogę utrzymać.

My o antykoncepcji jeszcze nie myśleliśmy. Prawdopodobnie zdecydujemy się na drugie dziecko od razu po slubie, czyli 9 m-cy po urodzeniu pierwszego. Teraz nam trochę starania zajęły, więc nie wiem jak pójdzie z drugim. Może lepiej, może gorzej. Chyba, że Maks da nam popalić to zmienimy jeszcze decyzję i poczekamy, ale na ten moment jesteśmy zgodni, że chcemy między dzieciakami mała różnice wieku, tym bardziej, że marzy nam się trojeczka dzieciaczków

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 12:03   #3794
Mylukier
Raczkowanie

Też chcę zajść pod koniec macierzyńskiego... Ogólnie to mi się marzy 3 dzieci... <3

Mylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 12:32   #3795
biedro87
Zadomowienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Ja dziś mam wizytę o 14.30, a teraz idę się przespać.

Nam się też marzyła trojeczka i był plan na trójkę dzieci...a teraz zarówno mi i mężowi chodzą po głowie myśli, czy nie dalibyśmy rady z czwórką. Tylko ja oswiadczylam, że nie chce kolejnej ciąży z dwulatkiem na pokładzie i najwcześniej ciaza za 3-4 lata,a mąż stwierdził że za starzy będziemy i jeśli już to różnica max 3 lata między dziećmi. Nie wiem czy się zdecydujemy, zobaczymy co życie przyniesie. O jakiejś antykoncepcji będziemy myśleć, tylko jeszcze musi się okazać czy cholestazy nie będę teraz mieć, bo po cholestaze zero hormonow do konca życia, moge np wkładkę miedzianą. Od siedmiu lat poza gumkami przez krótki czas nie używaliśmy nic.

Midusia, zdrówka dla Pitbula. Oby lekko przeszedł bostonke. Moi mieli w wakacje i poza wysypka nic im nie było, nikogo dorosłego też nie zarazili.

Muszę obczaic te woreczki strunowe z Ikea, choć nie wiem czy uda nam się wybrać przed porodem,bo raczej pokoi dziecięcych nie zrobimy. Mąż powiedział że jutro po 15 mogę w sumie rodzić, jak skończy przyłącz do kanalizacji 😁

Paczek z Kinder Bueno, to brzmi oblednie...
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 12:37   #3796
MagaLena84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
Nie przywitałam się wiec dzień dobry )

Wczoraj uszyłam ocieplany otulacz minky do fotelika, dziś jeszcze tylko wytnę dziury na pasy i gotowe, zaoszczędziłam polowe hajsu ;D

Zostało mi jeszcze trochę materiału i zastanawiam się czy sobie mufki na wozek nie uszyć, tylko ten materiał to zwykła bawełna nie wodoodporna...

To może by wypadało się pochwalić otulaczem dawaj fotkę jakąś
Ja po wizycie dziewczyny. I już jakieś początki skracania się zaczęły i coś tam już się zmiekczylo ale nie pamiętam co no i dziś mam 36t3d i moja maleńka waży 3450g taki mały koksik
Wczoraj od znajomych z Anglii przyszły dwa kartony ciuszkow od 0 do 2 lat. Także wracam do prania i prasowania ale większość posegreguje i do kartonów. Ciuszki piekne, prawie wszystkie z neta.

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 12:44   #3797
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tak bolą palce w stawach, że nie mogę ich normalnie zgiąć. W sumie to nie jest nawet ból, tylko bardziej dyskomfort. Prawa ręką jeszcze jeszcze, ale lewa całkowicie niesprawna, nawet szklanki nie mogę utrzymać.

My o antykoncepcji jeszcze nie myśleliśmy. Prawdopodobnie zdecydujemy się na drugie dziecko od razu po slubie, czyli 9 m-cy po urodzeniu pierwszego. Teraz nam trochę starania zajęły, więc nie wiem jak pójdzie z drugim. Może lepiej, może gorzej. Chyba, że Maks da nam popalić to zmienimy jeszcze decyzję i poczekamy, ale na ten moment jesteśmy zgodni, że chcemy między dzieciakami mała różnice wieku, tym bardziej, że marzy nam się trojeczka dzieciaczków

A widzisz, u mnie z kolei prawa boli bardziej i nic nie mogę za długo trzymać. Trochę uciążliwe będąc praworęczną

Cytat:
Napisane przez MagaLena84 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie dziewczyny. I już jakieś początki skracania się zaczęły i coś tam już się zmiekczylo ale nie pamiętam co no i dziś mam 36t3d i moja maleńka waży 3450g taki mały koksik
Wczoraj od znajomych z Anglii przyszły dwa kartony ciuszkow od 0 do 2 lat. Także wracam do prania i prasowania ale większość posegreguje i do kartonów. Ciuszki piekne, prawie wszystkie z neta.

Pewnie chodzi o szyjkę gratulacje udanej wizyty. Kawał dziewczynki

Stary 2019-11-13, 12:47   #3798
ja_kasi
Raczkowanie

Cytat:

Waga już konkretna

Mój mąż chciałby szybko następne dziecko, ja nie jestem jakoś bardzo do tego przekonana. Zobaczymy jak to będzie jak już mały pojawi się na świecie.

ja_kasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 12:50   #3799
MagaLena84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja_kasi Pokaż wiadomość
Waga już konkretna

Mój mąż chciałby szybko następne dziecko, ja nie jestem jakoś bardzo do tego przekonana. Zobaczymy jak to będzie jak już mały pojawi się na świecie.

My w niedzielę będziemy chyba donoszone

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 12:57   #3800
Emosz
Zadomowienie

Witam się coś mnie ćmi w brzuchu także idę sprzątać jakbym jednak miała niedługo urodzić
Cytat:
My mimo naszych narzekań mamy bardzo szczęśliwy wątek. Wszystkie dzieciaczki zdrowe, na razie jedna rozpakowana przed terminem, ale wszystko skończyło się dobrze, część już donoszona. Naprawdę mamy się z czego cieszyć

U mnie dziś 35+0

Oj tak
Cytat:
dzięki dziewczyny.

No jestem w sumie w szoku, że się tak trzymamy codziennie się zastanawiam, która urodzi jako druga na wątku

Wyścig czas start jak byłam na grudniówkach 2016 to już chyba z 5 dzieci na świecie było w tym czasie
Cytat:
Robię sobie okłady z lodu na dłonie i trochę mniej bolą. Przydałyby się kompresy żelowe, kupię to w aptece ?

Powinny być, ja najbardziej lubię te, które są i na ciepło i na zimno, tak jak Pati pisze przydadzą się też do piersi przy zapaleniu czy coś
Cytat:

O nie, teraz też mi marzy się taki paczek... Albo chociaż z bitą śmietaną

Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 13:08   #3801
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,

U mnie fatalny wieczór i noc
Nie mogłam w ogóle zasnąć bo męczyły mnie duszności, nie mogłam złapać głębokiego oddechu i myślałam, że się uduszę jak na chwilę przysnęłam to w moment się obudziłam bo nie mogłam oddychać. Masakra jakaś potem 4 pobudki na siku, 5 pobudka bo biodro boli od spania na lewym boku i 6 pobudka bo dłonie mi odrętwiały i bolały. Kosmos jakiś.

Nie na pewno chodziło o sytuacje gdy wody nie odchodzą, znalazłam w książeczce ze szkoły rodzenia. Chodzi o to, że wtedy je trzeba przebijać i to nie jest normalne
Odejście wód na sam koniec nie jest normalne

Misiaq robię to wszystko, ale ile można, nudzi mnie to już. Za długo jestem na l4, ale teraz to już nic na to nie poradzę.

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

wszystko jasne

Arya ja się nie zgodzę z ta twoja książeczka. Jak odchodzą wody w trakcie parcia to jest nawet lepiej, bo dziecko się w nich jakby ślizga. Dodatkowo można nawet urodzić bez pęknięcia wód - w czepku. I to również żadna patologia.
Jak dzisiaj się słucha, to już wszystko jest patologią. I tak jak Pati pisała - w PL szczególnie

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Ivi56 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zapomniałam wziąć kawki do szpitala wiec dzisiaj bez ☕️

Ja tez mam kocyk poofi bambusowy i tez polecam

Ja mam wanienkę shnuggle ze stelażem, ale nie mogę się jeszcze na ten temat wypowiedzieć bo nie używałam ale jest wąski i dość wysoki

Kciuki za wizyty

Midusia trzymaj się tam i nie daj się

Ivi czy ja coś przegapiłam? Dlaczego jesteś w szpitalu?

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Za Fundacją rodzić po ludzku: pęcherz płodowy pęka najczęściej przy 5-7 cm rozwarciu.

Ok, naukowo rzecz ujmując to nie jest koniec porodu, ani nawet druga faza, ale to by się zgadzało mniej więcej z tym co usłyszałam na SR, że to jest najbardziej pożądana sytuacja, kiedy wody odchodzą już w szpitalu.

No już mniejsza z tym, ale raczej też podzielam zdanie, że bym wolała tego doświadczyć już w szpitalu niż we własnym łóżku

Swoją drogą, byłam ostatnio u teściów i leciał jakiś durny polski serial. Była tam babka w ciąży na przystanku autobusowym, chyba 35 tydzień. Akcja wyglądała tak że w sekundzie babkę zgięło w pół, zaczęła się drzeć i nie skończyła już do końca odcinka. Szczęściem była w pobliżu jakaś pielęgniarka i zapakowała ją do swojego auta razem z gościem który się napatoczyl zrobić komuś krzywdę (w kieszeni miał spluwę). Ta pielęgniarka była tak nie ogarnięta i spanikowana bardziej od tego gościa że nie wiedziałam czy scena jest bardziej śmieszna czy bardziej straszna. Nie rozumiem jak ludziom nie wstyd pisać takie scenariusze a tym pożal się Boże aktorom to odgrywać.

Porody w filmach to istna żenuła... A potem cześć ludzi myśli, ze to naprawdę tak wyglada, bo przecież „widzieli”

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
A to ja na końcówkę coraz bardziej szampańsko, bo już widzę światełko w tunelu i zakonczenie tej udręki. Teraz niby charakter dolegliwości jest gorszy i są one groźniejsze, ale who cares, skoro panienka może już robić wypad i na dobrą sprawę nic jej nie będzie? Koniec refluksu, nocnego sikania, skurczów, arytmii, rozejścia spojenia, zaparć, rwy, puchnięcia, duszności, słabości, leżenia jak waleń wyrzucony na brzeg oceanu, N A R A

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Jest chyba jedno, czego ty biedaku nie zdążyłaś w tej ciąży doświadczyć - nudy
Stary 2019-11-13, 13:11   #3802
sevenofnine
Rozeznanie

Cytat:

Tak. I drętwieją mi aż po łokcie.

Macie zespół cieśni nadgarstka/kanału nadgarstka związany z ciążowymi obrzękami i zmianami hormonalnymi. Dobra wiadomość jest taka, że minie sam z siebie po porodzie, kiedy zejdzie z nas opuchlizna. Zła, że na razie nie minie. Możecie sobie pomóc zimnymi okładami albo zagooglować proste ćwiczenia, które można wykonywać np. przy okazji pójścia do sklepu.

Midusia, nieprawda! Nie mam cukrzycy, nie skracała mi się szyjka, dziecko nie miało ani cienia podejrzenia hipotrofii. Zsyła na mnie liczne plagi, ale na siebie na szczęście żadnych

Edytowane przez sevenofnine
Czas edycji: 2019-11-13 o 13:13
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 13:12   #3803
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze nie skończony ;D dziury na pasy muszę zrobić a tak mi się nie chce...

Ale koksiczka z niej! Gratulacje

Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 13:13   #3804
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Mam dziś do zrobienia zakupy, obiad, ogarnięcie maszyny do szycia i wymianę gumki w prześcieradle, namalowanie wzorków na ścianie w pokoju juniora i wycieczkę do second handu. Ale od 2h siedzę i zastanawiam się od czego zacząć, bo nic mi się nie chce.

Kupa roboty. Ja tez bym usiadła, żeby to wszystko dobrze rozplanować
Stary 2019-11-13, 13:14   #3805
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Kupa roboty. Ja tez bym usiadła, żeby to wszystko dobrze rozplanować

Ja bym poczekała aż tz wróci z pracy i to zrobi

Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 13:15   #3806
milawo
Wtajemniczenie

Wyciagnelam walizke z szafy do spakowania. Jest progres

milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 13:15   #3807
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. I drętwieją mi aż po łokcie.

Macie zespół cieśni nadgarstka/kanału nadgarstka związany z ciążowymi obrzękami i zmianami hormonalnymi. Dobra wiadomość jest taka, że minie sam z siebie po porodzie, kiedy zejdzie z nas opuchlizna. Zła, że na razie nie minie. Możecie sobie pomóc zimnymi okładami albo zagooglować proste ćwiczenia, które można wykonywać np. przy okazji pójścia do sklepu.

Właśnie tak mi Google podpowiedziało tyle tylko, że nic mi nie puchnie a tylko boli. Okłady odkryłam przypadkiem, bo położyłam niechcący zimną wodę na dłoni i jak zdjęłam to było lepiej zbieram się od rana do apteki po kompresy, ale chyba mi to nie wyjdzie.

Stary 2019-11-13, 13:16   #3808
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milawo Pokaż wiadomość
Wlasnie wyczytalam ze moj szpital bierze udzial w jakims programie pilotazowym ministerstwa zdrowia odnosnie jedzenia i na sniadanie jest np caprese z buraka i twarogu, albo pieczywo z hummusem na przekaske zielony smoothie.
No czad

Eeej, żebyś przez ta szame nie chciała potem tam dłużej zostać!
Stary 2019-11-13, 13:16   #3809
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Arya ja się nie zgodzę z ta twoja książeczka. Jak odchodzą wody w trakcie parcia to jest nawet lepiej, bo dziecko się w nich jakby ślizga. Dodatkowo można nawet urodzić bez pęknięcia wód - w czepku. I to również żadna patologia.
Jak dzisiaj się słucha, to już wszystko jest patologią. I tak jak Pati pisała - w PL szczególnie

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Ivi czy ja coś przegapiłam? Dlaczego jesteś w szpitalu?

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Porody w filmach to istna żenuła... A potem cześć ludzi myśli, ze to naprawdę tak wyglada, bo przecież „widzieli”

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Jest chyba jedno, czego ty biedaku nie zdążyłaś w tej ciąży doświadczyć - nudy

Bez sensu są te wszystkie położne, każda co innego gada i bądź człowieku mądry.

Ciekawe jakbym ja tak w pracy klientom głupoty opowiadała

Stary 2019-11-13, 13:25   #3810
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:

Midusia, nieprawda! Nie mam cukrzycy, nie skracała mi się szyjka, dziecko nie miało ani cienia podejrzenia hipotrofii. Zsyła na mnie liczne plagi, ale na siebie na szczęście żadnych

Miszczu!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości