|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Ja tez mam caly czas taki wysoki puls , najwyzszy mialam 124... a normalnie nie schodzi ponizej 100. Cisnienie mam dobre. Wysoki puls plus zawalone zatoki i nie moge oddychac w nocy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3872 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mi sie podoba bardzooooo Wanda ale tez Lidka 🥰🥰🥰 kiedyś moim typem byla Lilianka ale przeszlo.
Gdybym miala miec jeszcze 3 syna pewnie bylby Jan. Biore sie za prasowanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3874 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
U nas nikt nie komentował imienia, w ogóle w głowie mi się nie mieści, że można tak krytykować czyjś wybór. To rodzice wybierają imię i nikomu nic do tego. Nie oczekuję od ludzi, że będą chwalić i mówić jakie ładne imię wybraliśmy. Jeśli się nie podoba to okej, wcale nie musi, ale można to zachować dla siebie.
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3875 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
ja typowałam u nas dla dziewczynki Wandę, albo Helenę. W sumie to Wanda nawet bardziej mi się podoba, ale TŻ był za Heleną, więc padło na to. Jakby miała być kiedyś druga córka, to może się uda. ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dziewczyny, wyszedł mi fibrynogen ponad normę (550, norma do 350), co to oznacza w praktyce? Miała któraś z Was?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
a mieszkaj jeszcze z takim człowiekiem pod jednym dachem to już w ogóle horror....Cytat:
|
|
|
#3878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Wykonałam 80 procent planu. Tylko ściany nie pomalowałam bo nie znalazłam odpowiednich pędzli, muszę kupić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam naklejkę na Ali, Tż przykreci lampę z naklejkami i tyle na początek musi wystarczyć planujemy zrobić małej pokój za rok/półtora, więc wtedy może wymyślę coś ekstra. Może kumple nam coś namaluja Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3881 | ||||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Super, że wizyta udana! Cytat:
Ja wczoraj przed snem miałam puls 63 i też się źle czułam, do tego mały tak uciskał, że nie mogłam złapać oddechu. Aż mnie ze snu wybudziło ![]() Ale mój najwyższy puls to 105 i myślałam, że zejdę wtedy. Więc podziwiam jak funkcjonujesz z takim wysokim ![]() Cytat:
Super, obydwa mi się podobają ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
To jest chyba coś z krzepnięciem krwi? Tam chyba ani niski ani wysoki nie jest dobry. Ja jutro idę właśnie m.in. to badanie zrobić bo wymagają do szpitala. Tylko nie wiem czy to ma u mnie sens skoro biorę ciągle heparynę, która rozrzedza krew ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam w otoczeniu ludzi którzy szyją, dziergają, szydełkują i bardzo im zazdroszczę więc bierę dupę w troki i może się czegoś jeszcze nauczę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja babcia np. teraz robiła bombki na szydełku i właśnie mamie się marzy cała choinka w takich bombkach ale obawiam się że ja bym nie podołała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ogarnęłam właśnie paznokcie u stóp i nawet sprawnie mi to poszło.
Ciekawe, czy już do porodu styknie. ![]() No i pojawiła się też u mnie siara, ale chyba tylko w lewej piersi na razie. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
Nillka, mam Fluomizin. Wcześniej też to brałam w ciąży i pomogło.
Madd, mialam w pierwszej ciąży lekki stan przedrzucawkowy ( białko w moczu+ nadciśnienie). W kolejnej i obecnej nadciśnienie, także mam sprawdzać czy nie ma białka. Magnez jest przeciwskurczowy, ja już prawie donoszona, także kazał mi odstawić. Szydełkowanie jest super! Polecam Tylko mi czasu brakuje. Chce misia jeszcze zrobić dla N w najbliższym czasie.
|
|
|
|
#3888 |
|
Zadomowienie
|
Dzis jeża stworzyliśmy na konkurs do przedszkola N
mordkę ma za długa. Lubie robić takie rzeczy ![]() A to moje szydełkowe jedzenie, nie wiem czy Wam kiedyś pokazywałam. |
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czym jest wypełniony środek tego jedzenia? Szmatkami się wypełnia? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow super moje dziecko będzie biedne ze mną, bo ja kompletne antytalencie w rzeczach plastycznych i technicznych dobrze, że mąż coś bardziej ogarnia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może się kiedyś nauczę moja babcia różne cuda robi i na szydełku i quilling i jeszcze decoupage. Wszystko ogarnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3892 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zamierzam podobnie ubrać na wyjście, więc mam nadzieję, że to OK ![]() Cytat:
Może chodzi o skurcze? Mi doktore kazał brać do 36tc, potem odstawić. Cytat:
Wanda śliczne <3 |
|||
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3894 |
|
Zadomowienie
|
Mycha, kupuje na allegro kulkę silikonową, coś takiego co jest w poduszkach lub maskotkach. Jest antyalergiczne i wypełnia się nią m.in. ośmiorniczki dla wcześniaków, które dziergalam jak miałam jedno swoje dziecko na stanie
Miałam pisać że bardzo mi się podoba imię Wanda 😍 |
|
|
|
#3895 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3896 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zdolna jesteś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Biedro zdolna bestia z Ciebie
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3898 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja w żaden sposób nie dam rady!! Idę na tydzień przed cc do kosmetyczki, żeby w szpitalu nie straszyć tymi swoimi stopami ![]() Cytat:
Cytat:
ja też jestem totalny nieogar i dwie lewe ręce do takich rzeczy ![]() Dziewczyny, już wiem co czuje co noc SEVENOFNINE to był jakiś koszmar.... pierwszy raz od początku ciąży miałam tej nocy tak mega zgage, że ta noc to był koszmar tak paliło, że co chwila chodziłam wymuszać wymioty, a jak się kladlam zasypane to nie dałam rady leżeć.... 1 raz w życiu coś takiego przeszlam, a najlepsze jest to że nic takiego wczoraj nie jadłam....trochę wędliny z godzinę przed spaniem zjadłam, dosłownie 2 plasterki, nie wierzę że to od tego cholera boje się jeść dzis cokolwiek bo jeszcze trochę trzyma...
Edytowane przez maddd Czas edycji: 2019-11-14 o 06:10 |
||||
|
|
|
#3899 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Mnie też zaczyna zgaga co jakiś czas palić, seven tak bardzo Ci nie zazdroszczę, że masz to ciągle...
Idziemy dzisiaj ns wizytę i ktg, u mnie w przychodni od 30tc jest ktg przed wizytą. Wczoraj się czułam mega źle, bolało mnie wszystko, nie mogłam stać ani leżeć ani siedzieć. Zobaczymy co tam się czaruje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3900 |
|
Zadomowienie
|
Muszę o wszystko pytać mojego ginekologa i ciągle o wszystkim przypominać, także nie jest idealny. Chyba ma za dużo pacjentek i czasem nie ogarnia wszystkiego,ale ogólnie jest w porządku.
Taki jest plan, że jak Maciej trochę podrośnie, czyli za jakieś dwa lata staram się o jakieś dofinansowanie i rozkręcam szydelkowy biznes o powrocie do pracy na etat przy trójce dzieci nie mam co marzyć. Lubię robić różne dziwne rzeczy, tylko nie mam teraz czasu w ogóle. Polecam Wam jeszcze wiklinę papierową! Mozna robić cudne koszyczki itp. Ja sama nie robię, ale sąsiadka tak. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

-część 4.

wszystko pozamykane, mimo moich skurczy. Pobrał mi gbs z dwóch miejsc, zaniosłam do laboratorium, zapłaciłam 70 zł. Jeszcze mam globulki na infekcje. Mocz mam robić co tydzień, żeby sprawdzić czy białka nie ma. Magnez odstawic. No i mogę już rodzić 
ja typowałam u nas dla dziewczynki Wandę, albo Helenę. W sumie to Wanda nawet bardziej mi się podoba, ale TŻ był za Heleną, więc padło na to. Jakby miała być kiedyś druga córka, to może się uda. 
Nie rozumiem jak ludzie mogą być tak okrutni i się tak wtrącać....
a mieszkaj jeszcze z takim człowiekiem pod jednym dachem to już w ogóle horror....

moja babcia np. teraz robiła bombki na szydełku i właśnie mamie się marzy cała choinka w takich bombkach ale obawiam się że ja bym nie podołała
Ciekawe, czy już do porodu styknie. 

moja babcia różne cuda robi i na szydełku i quilling i jeszcze decoupage. Wszystko ogarnia 
Jak ubrac dziecko jak będziemy wychodzić do domu? Czy taki zestaw:
ja biorę cały czas, czy magnez czemuś szkodzi przed porodem?

to był jakiś koszmar.... pierwszy raz od początku ciąży miałam tej nocy tak mega zgage, że ta noc to był koszmar