|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Biedro aż weszłam tu od razu po przebudzeniu sprawdzić czy to tylko sen! Uznasz mnie za nienormalną ale większość nocy mi się śniło, że urodziłaś i napisałaś nam dobrą nowinę. Maciuś ważył 2700 a Ty całkiem szybko dochodziłaś do siebie. Nie wiem skąd w tym śnie była Twoja sypialna ale Natalka miała swój własny pokoik a chłopakom wstawiłaś piętrowe łóżko do sypialni swojej (noworodek w piętrowym łóżku wtf
). A my tu wszystkie przeżywałyśmy, że zostało tylko jedno miejsce na podium wątkowych porodów.Zabijcie mnie, kolejny krok to już psychiatryk Nie mniej jednak życzę Ci takiego porodu jak w moim śnie naprawdę ![]() PS. Mam nadzieję, że chociaż Twoich dzieci nie pomieszałam bo piszę to jeszcze jednym okiem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Hej,
Ja jadę na badania, rano zaliczyłam falstart bo zapomniałam moczu do badania i musiałam się wrócić ogólnie ledwo dziś wstałam o 7, za to sama z siebie o 7.20 budzę się bez problemu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
dziś mi się pospalo ale to dlatego że mąż kupił sobie mi banda i na nim sobie ustawił budzik więc ja nawet go nie słyszałam ![]() Właśnie coś tam o porodzie było w pytanie na śniadanie, ale już włączyłam na końcówkę ![]() Co do wikliny papierowej to też wczoraj było w PNS co można sobie z tego zrobić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3904 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Hej, dziewczyny, witajcie w świecie zgniecionego żołądka. Zróbcie sobie polsiedzace legowisko, trochę pomaga utrzymać zawartość tego organu na swoim miejscu. Zgagę da się przeżyć, ale refluks, czyli cofanie się tego kwasu, to już stara ****.
Mojemu mężowi znowu śniła się panienka na zewnątrz, a mi dla odmiany to, że cofnelam się w czasie i zaczynam drugi trymestr. Nowy wymiar koszmaru ![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3905 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Powiedz mi lepiej kobieto co mam jeść?:/ boje się iść śniadanie zrobić, cały czas mnie pali i ten kwas czuje, no porażka jakas.... Edytowane przez maddd Czas edycji: 2019-11-14 o 08:25 |
|
|
|
|
#3906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Dzień dobry,
Wczoraj wieczorem miałam zjazd psychiczny, wszystko mnie drażniło a w szczególności to ze muszę siedzieć i odpoczywać w domu, to jest jakaś masakra. A dziś boli mnie głowa, o zgadze w nocy to juz nawet niemowie bo to zaczyna być norma. Mój tz wie, ze jego każda wizyta w lidlu wiąże się z kupieniem wielkiej butli kefiru. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Smarfetka Czas edycji: 2019-11-14 o 08:43 |
|||
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzien dobry dziewczyny. Obudzilam sie z mysla-czy któraś zaczela rodzic juz
![]() Smarfetka ,to zes sie rozpisala 🤣 oczywiście chodzilo mi o to, ze na początku byly same cytaty;D Maddd współczuję nocy . Ja dzis przespalam cala ciagem od 23:30 do 8:30. Czuje sie jakbym wygrala zycie ![]() Zgaga tez wczoraj mnie meczyla po obiedzie ale na szczescie w nocy nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy mogę to czytam, a kiedy nie mogę - też czytam... Edytowane przez PatiPee Czas edycji: 2019-11-14 o 08:45 |
|
|
|
#3908 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
U mnie jest podrażnienie śluzówki, więc mam to zasadniczo w zupie, bo kończy się tak samo niezależnie od posiłków, ale spróbować sobie pomóc wypada -- więc próbuj ![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Hahahah ;D liczyłam ze nikt tego nie zobaczy, kliknelo mi się przez przypadek Chyba zaczęła mi się zatrzymywać woda w organizmie. BO przez ostatnie 4 dni przytyłam 1,5 kg, to jakiś kosmos, wtf? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Na podrażniony żołądek polecam picie gluta z siemienia lnianego. Ostatnio sobie serwowałam na czczo lub na noc i ten tydzień tfu tfu nie mam zgagi
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Jakie plany na dzis?
Kto wizytuje prócz Kuleczki? Swoja droga Kciuki! Ja coraz bardziej zaczynam sie stresowac przed końcówką, ech zeby wszystko bylo okay.... nawet nie chce tu pisac o moich strachach i obawach bo az sie wlos jezy na glowie... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Pati mam to samo
nawet mężowi już nie mówię.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3913 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
i pieluchy muszę uprasować bo po wczorajszym praniu już wyschło potem może na jakieś zakupy spożywcze wyskoczę i to tyle na razie do 10 się nie zwlekam z kanapy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3914 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja mam dzisiaj w planach umyć podłogę, zrobić pizzę dla Tż i przeorganizować komodę, bo kupiłam organizer Teraz leżę, słucham muzyki i próbuję wstać z łóżka, ale tak mi tu dziś dobrze ![]() ![]() Miłego dnia |
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry. My dzień rozpoczęliśmy od afery z teściową. I to takiej ostrej afery. W sobotę jest pogrzeb kogoś z rodziny TŻ. W sumie nikt bliski, jakaś ciotka. Czas dojazdu to około 2,5h w jedną stronę. Oczywiście teściowa uwaza, że TŻ MUSI jechać. No, ale oni go nie zabiorą swoim autem. Ma jechać sam i jeszcze zabrać dwie ciotki bo one nie mają jak dojechać. TŻ mówi, że raczej nie pojedzie, bo ja się z dnia na dzień coraz gorzej czuję i musi być na miejscu. No to dowaliła się, że najlepiej, wszystko rzućmy bo Gosia się źle czuję i wszyscy zostawmy swoje obowiązki i się nad nią litujmy. Później zaczęła wykrzykiwać, że my to wszystko na szybko robimy i mogliśmy się wstrzymać z tym dzieckiem, że po co nam ono. No tak, nie pomyślałam o tym planując dziecko. Nie róbmy dziecka, bo może ktoś umrze i nie będę mogła pojechać na pogrzeb
później dorzuciła jeszcze problemy, że wymyśliliśmy sobie ślub (który zaplanowaliśmy prawie rok temu), a teraz jakiś kuzyn też robi ślub dwa miesiące przed nami i oni nie mają tyle pieniędzy i to NASZA wina bo my tak zawsze się spieszymy i ten ślub to w ogóle pomysł z d*upy i powinniśmy go odwołać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3916 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Moja nocka dzisiaj ok. Oprócz siku zero pobudek
Chociaż mam spadek formy, wczoraj czułam się jak przeziębiona przez to ciśnienie. Teraz biorę się za jakieś ogarnianie, szykuje sobie pościel na wyjście ze szpitala, ostatnie szlify w domu co mogę mieć poszykowane ![]() A jutro mam pierwsze ktg. Strasznie się cieszę bo sprawdzę co tam słychać. Mojego doktorka to nie obchodzi to chociaż położną trafiłam fajną. I takie zdziwko miała, że ja już praktycznie w terminie a mój lekarz nie myśli o ktg Myślę sobie.. On o wielu rzeczach nie myślał W zależności co wyjdzie jutro to już będę regularnie mieć robione, okaże się co ile ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Ale rozumiem i współczuję bo mam to samo na lini matka.I powiem Ci, że faktycznie wymyślasz aby w 9 miesiącu nie turlać się na pogrzeb CIOTKI A tż rzecz jasna powinien jechać! W końcu Ty tylko RODZISZ ![]() Ostatnio jak zmarł wujek mojego tż to moja nie potrafiła zrozumieć jak on może nie dostać wolnego w pracy na pogrzeb. Ale nie przetłumaczysz, że dla pracodawcy pokrewieństwo wuj to żadne pokrewieństwo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3917 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Co za głupia baba! Nie wiem jakie macie z nią kontakty, ale przyznam szczerze, że po takich komentarzach urwałabym kontakt i nie zapraszała na żaden ślub... Współczuję takiej teściowej.
|
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
O kurde ![]() ![]() co za babsko. Dobrze, że TŻ jest po Twojej stronie. Za takie teksty to bym się całkiem od nich skutecznie odcięła Moja to przy Twojej anioł ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Yyy, nawet nie wiem jak skomentować zachowanie teściowej. Jedyne co mogę powiedzieć to olej to Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Dziewczyny na insta mama ginekolog medycznie wisi bardzo ciekawa pogadanka o połogu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3921 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Gosiulam brak slow na ta Twoja tesciowa.... na pewno sie nia nie przejmuj ani troche.
Ja dzis w odwiedziny do kolezanki zaraz ruszam. Zastanawiam sie kiedy przestac samej jezdzic autem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Już podsłuchane )Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3923 | ||||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dobry!
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mi za to śniło się, że urodziłam od razu trzylatkę wyszła wielkości noworodka, ale już za chwilę była duża, jak na trzy lata i byłam rozżalona, że nie mam takiego małego słodkiego bejbi, jak wszyscy i że co ja zrobię z tymi wszystkimi niemowlęcy i ubrankami. ![]() Cytat:
Okropna kobieta. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja już nie jeżdżę, za bardzo mnie brzuch uciska, muszę rozłożyć fotel na bardziej leżąco, a wtedy nie czuje się bezpiecznie w razie jakiejś sytuacji w której muszę szybko reagować, nie mam tej swobody ruchy. Słabo bo muszę o wszystko prosić tz No ale cóż Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3925 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
sorry ze to powiem ale Twoja teściowa ma trochę niepokolei w głowie ![]() My w przyszłym roku mamy wesele 12.09 a 15.08 ma wesele chrześniak mojej mamy ( jej siostrzeniec) połowa jak nie 3/4 rodziny będzie ta sama i nikt absolutnie nie miał problemu z tym ze to 3 tyg różnicy, a część naszej rodziny musi dojechać 2 razy ze Szczecina i problemu nie widzą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
To jest argument z D... my jednego roku mieliśmy z 7 wesel, z czego 4 w jednej rodzinie (moje rodzeństwo cioteczne) i jakoś nikt awantury nie robił bo niby dlaczego? Niech się teściowa cieszy ze terminy się nie pokryły, wtedy to by była jazda Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3927 | |||
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Możecie próbować mleczko np. Gaviscon, trochę pomaga. Zwykłe mleko, jogurt, kefir, śmietana - nope. Znaczy może na chwilę, ale po chwili jest jeszcze gorzej, więc bez sensu. Tak jak pisała Seven, koniecznie sto poduszek i spać na wpół-siedząco, bo inaczej można się wykończyć. Co do jedzenia, to mnie wszystko jedno, co jem - i tak mam zgagę, a w nocy cholerny refluks. Na pewno nie mogę pomidorów, cebuli, bo po tym była katastrofa totalna. Sok pomarańczowy też odpada podobnie jak cytrusy (po pomelo raz miałam nockę z głowy), jabłka jem, bo inaczej bym chyba po żelazie w życiu na kibel nie siadła ale po nich też zgaga. Do przegryzania w porządku są marchewki, kalarepka na surowo, banan. Niestety słodycze też powodują pogorszenie, ja nie umiem sobie odmówić czasem a potem zdycham 🤦 Pewnie każda musi wypróbować, co tam jej pasuje. No i jeść małe ilości często, bo z pustym żołądkiem jest źle i wzrasta ryzyko wymiotów. Takie tam, ciąża to nie choroba, stan błogosławiony i te sprawy ![]() Cytat:
Ja dzisiaj pospałam, miałam wstać wcześniej, ale że mnie mordował refluks to się wierciłam pół nocy i ocknęłam się po 9... Najwyższa pora się ogarnąć.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Oddajcie te dywany do Biedry, mówię Ci
![]() Koszmar, co za baba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3929 | ||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
ale wygodnie mi się siedzi u nas w aucie, gorzej z wysiadaniem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

-część 4.
). A my tu wszystkie przeżywałyśmy, że zostało tylko jedno miejsce na podium wątkowych porodów.
Nie mniej jednak życzę Ci takiego porodu jak w moim śnie naprawdę 

ogólnie ledwo dziś wstałam o 7, za to sama z siebie o 7.20 budzę się bez problemu 

o powrocie do pracy na etat przy trójce dzieci nie mam co marzyć.
dziś mi się pospalo 

oczywiście chodzilo mi o to, ze na początku byly same cytaty;D

nawet mężowi już nie mówię.
później dorzuciła jeszcze problemy, że wymyśliliśmy sobie ślub (który zaplanowaliśmy prawie rok temu), a teraz jakiś kuzyn też robi ślub dwa miesiące przed nami i oni nie mają tyle pieniędzy i to NASZA wina bo my tak zawsze się spieszymy i ten ślub to w ogóle pomysł z d*upy i powinniśmy go odwołać.
Co za głupia baba! Nie wiem jakie macie z nią kontakty, ale przyznam szczerze, że po takich komentarzach urwałabym kontakt i nie zapraszała na żaden ślub... Współczuję takiej teściowej.

Okropna kobieta.
sorry ze to powiem ale Twoja teściowa ma trochę niepokolei w głowie