|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Ja to już bym chciała mieć przepowiadacze, a mam wrażenie że u mnie się nic nie dzieje
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Noo kurcze aż już myślałam, że relacja z porodu będzie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Madd, ale emocje wprowadziłaś
w sumie to się cieszę, że nie tylko ja przeżywam to o czym pisałam ostatnio, to już trzecia osoba Za to ja melduję się, że odpada mi czop. Ostatnio o tym pisaliśmy, wiem, że to jeszcze nic nie znaczy, ale już wiem jak to wygląda i nie da się tego że zwykła wydzieliną pomylić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4145 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Oby ![]() Cytat:
no zaczyna się dziać u nas na wątku ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4146 | |||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
całe szczęście że to nie TO ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, powiecie mi jak się liczy te skurcze? Bo nawet nie wiem ![]() Ale wiecie co, bolą mnie te uda i kręgosłup na dole, sama nuecwiem co o tym wszystkim myśleć, boje sie powtórki, mam nadzieję że ta kąpiel nie pomogła tylko na chwilę.... Edytowane przez maddd Czas edycji: 2019-11-15 o 20:12 |
|||
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Maddd czy ja dobrze kojarzę, ze ty masz planowana cc? Jeżeli te skurcze zelżały po cieplej kąpieli/prysznicu to to nie może być TO. Podobno jakiś procent rodzących ma po prostu bardzo mocne przepowiadacze
![]() Jeżeli ty jednak nie cc, to następnym razem spróbuj zachować zimna krew i w pierwszej kolejności kontrola, czy to aby na pewno te skurcze właściwe (ciepła kąpiel, no-spa) a potem apla i liczyć na spokojnie. Jak skurcze nabiorą jakiej takiej regularności: tak trwają min 30sec co nie więcej niż 5 min możesz już spokojnie pakować się na IP wcześniej szkoda, żeby cię bez sensu odsyłali :/A ja sobie właśnie sama wyjalam pessar tzn byłam mooocno przekonana, ze zsunął się z szyjki całkowicie, bo zaczął mnie mega uwierać i pobolewa wręcz, wiec po telefonicznej konsultacji z położna wyjęłam dziada a z nim pierwszy kawałeczek czopa.
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Dziewczyny, natchniona tym ze coraz więcej dzieje się na wątki dopinam moja walizkę do porodu, zostało mi skompletować tylko ubrankami i tu mam pytanie, czy ubranka pakowalyscie już w gotowe sety do ubrania czy raczej oddzielnie body, oddzielnie pajace itp a moze wszystko razem ;D
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
ale dziewczyny Chyba oddzielnie pakowaly. Mi w walizce brakuje klapek pod prysznic i to tyle chyba... Jestem gotowa bo i bez klapek urodze w razie co Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4152 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja sobie spakowalam każdy komplet osobno ![]() Madd ale wprowadziłas emocje ![]() ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4153 | ||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Mnie teraz kłuje całe krocze, ale obstawiam, że to panienka wciska głowę. Przy okazji ona uwielbia zabawę z pęcherzem. To już stało się tak nieznośne, że mam problem z utrzymaniem siku niekiedy. Cytat:
Czapeczki, skarpetki i niedrapki włożyłam w kosmetyczkę w woreczku bo było miejsce a łatwiej będzie znaleźć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4154 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Spakowalam nawet przekąski
brakuje tylko wody, ale Tż gdzieś kupi po drodze. Mam jedną z dziubkiem spakowana ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4155 | |||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Tym bardziej że widzę na 1 stronie, że termin nasz dopiero na 18.12.. Cytat:
![]() Cytat:
Midusia,tak, mam planowane cc, w terminie porodu z om... Ej jak sama zdjęłaś pessar?:O nie wiedzialam że samemu się da.... |
|||
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Maddd pelno tego na pewno cos wybierzesz co Ci przypasuje.Screenshot_20191115-210827_Google Play Store.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4157 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Witam
cały dzień tu nie zaglądałam dzisiaj, a tu takie emocje.My od rana w drodze, odwiedziliśmy dziadków, zakupy, zaliczyliśmy spacer po starówce, a popołudniu wizyta. Wróciliśmy do domu przed 20. Wizyta ok, gbs pobrany ale muszę sama zanieść do laboratorium do zbadania, jest niewielkie rozwarcie na palec. Dostałam skierowanie do szpitala, mam się zgłosić 25.11 ale sam mówił, że nie wiadomo czy mnie przyjmą. Co mnie najbardziej niepokoi to, że Leoś ma juz ok 3,5kg aż strach ile jeszcze dojdzie. Nawet lekarz mówił, że brzucha nie mam dużego, a dziecko takie duże. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4158 | ||
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
kochana no to musimy przypiąć sobie piątkę !! Ten sam termin mamy i nasze dzieci to małe koksiki. ja w środę miałam wizytę i było 3450 Także jest moc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ohoooo, no niezla waga
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4160 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja do dzisiaj też nie miałam o tym pojęcia :P Po tych nocnych przepowiadaczach i ćmieniu podbrzusza od rana zaczął mi ten pessar po raz pierwszy przeszkadzać, więc podejrzewałam, że coś nie teges. Po delikatnym włożeniu palców do pochwy poczułam, że pessar w sumie leży na jej ściance a w końcówka szyjki już jest powyżej. Lekko przesunęłam palcem i cyk, poszedł w kosz
|
|
#4165 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Złota zasada jest taka: jak rano biegniesz do WC i chce Ci się sikać oraz zwracać jednocześnie, to NAJPIERW SIKASZ
Ewentualnie sikasz z miską na kolanach albo z głową w wannie... Potwierdzone info! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mi się chyba jakaś infekcja intymna przypałętała.
Zaaplikowalam sobie teraz globulke z wit c, ostatnia z tych, które mi niedawno przepisala gin, ale od wczoraj coś mnie swędzi i piecze na dole. Myślicie, że mogę poczekać do wtorku na wizytę u gin, czy powinnam już jutro podjechać na IP? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4167 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Podbijam tego protipa: siadasz na tronie i rzygasz do umywalki. O rany, przez tyle dni był relatywny spokój z żołądkiem, bo grzecznie się ogarniał po tym niedobrym Gavisconie, a tu pobudka o 6 z glodobolem. Ekstremalnie niedobrze
Edytowane przez sevenofnine Czas edycji: 2019-11-16 o 06:30 |
|
|
|
|
#4168 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
żona mojego kuzyna jak była w ciąży, jechała samochodem i niestety w trakcie zrobiło jej się niedobrze, nawet nie zdarzyła się zatrzymać i 🤮🤮🤮. Wyobraź sobie co się działo w jej aucie, wszystko było do prania ![]() Dzień dobry wszystkim miłego dnia ![]() PS. U mnie ktoś chyba z alkoholem przesadził bo wstał i już płacze że go głowa boli 🤨będę wredną żoną, ale nie zamierzam się nad nim litować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ola0731 Czas edycji: 2019-11-16 o 07:45 |
|
|
|
|
#4169 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Dzień dobry
![]() Cytat:
piąteczka Tak jak wcześniej mi się nie śpieszyło z porodem, tak teraz bym wolała nie czekać do terminu. Chyba muszę zacząć dzieciaczka wyganiać szybciej wolała bym nie być na wątkowym podium największych bobasów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry,
Cytat:
Spoko, z wagą dziecka jeszcze ja was gonie w poniedziałek przewiduje koło 3500-3600 i oby nie więcej nie żebym chciała być na podium, bo boję się o swoje krocze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

-część 4.

całe szczęście że to nie TO 

tzn byłam mooocno przekonana, ze zsunął się z szyjki całkowicie, bo zaczął mnie mega uwierać i pobolewa wręcz, wiec po telefonicznej konsultacji z położna wyjęłam dziada a z nim pierwszy kawałeczek czopa.

Ja sobie spakowalam każdy komplet osobno 
aż strach ile jeszcze dojdzie. Nawet lekarz mówił, że brzucha nie mam dużego, a dziecko takie duże.
ale emocje 

kochana no to musimy przypiąć sobie piątkę !! Ten sam termin mamy i nasze dzieci to małe koksiki. ja w środę miałam wizytę i było 3450 

Ewentualnie sikasz z miską na kolanach albo z głową w wannie... Potwierdzone info!
Zaaplikowalam sobie teraz globulke z wit c, ostatnia z tych, które mi niedawno przepisala gin, ale od wczoraj coś mnie swędzi i piecze na dole. Myślicie, że mogę poczekać do wtorku na wizytę u gin, czy powinnam już jutro podjechać na IP?
żona mojego kuzyna jak była w ciąży, jechała samochodem i niestety w trakcie zrobiło jej się niedobrze, nawet nie zdarzyła się zatrzymać i 🤮🤮🤮. Wyobraź sobie co się działo w jej aucie, wszystko było do prania 
miłego dnia 
bo wstał i już płacze że go głowa boli 🤨będę wredną żoną, ale nie zamierzam się nad nim litować
w poniedziałek przewiduje koło 3500-3600 i oby nie więcej