|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
![]() Dobrze że jutro muszę zaprowadzić samochód męża do mechanika, a o 17 mam lekarza to jakoś dzień zleci ![]() W ogóle wczoraj mi TŻ powiedzial że mają 21 grudnia wigilię służbową i nie może nie jechać (mimo że w robocie wiedzą że jestem w ciąży). Musi pojawić się chociaż na godzinę dobrze że to tylko 30 km, więc 40 min i jest. A w razie czego będę dzwonić po teścia lub szwagra, a TŻ w międzyczasie dojedzie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Elfickie ![]() dobre ![]() ![]() Szalejesz kulinarnie wyglądają na pyszne .Ja w sumie nie mam żadnego zdjęcia oprócz tych do lustra znad morza w czerwcu to jeszcze nic nie było widać, ale za to mamy filmiki jak mąż opowiada że jesteśmy we trójkę na wakacjach ![]() ![]() Sesje to jeśli bym miała mieć to chciałabym w warunkach domowych, a że się nie złożyło to nie ma ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
A mi sie baaardzo podobaja i zazdrosze takich naturalnych sesji strasznie!
nie podobają mi sie w tych tiulach , choc kazdy lubi co innego. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4324 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dziś na ktg,wszystko ok, tylko Maciej bardzo szalał
![]() Idę jutro próby wątrobowe robić. W pt wyszedł mi urobilinogen w moczu, od kilku dni lekko mnie ręce swędzą, od ponad tygodnia moj żołądek szaleje i już mam wizję cholestazy :/ Kuzyn mojego męża ma piątkę dzieci,wszystkie urodzone sn, "najdrobniejsze" 4100, największe coś w okolicach 4800-4900 i ostatnie dzieci bez nacięcia i szycia (!)Ja nie mam żadnej fajnej foty z brzuszkiem. Z dziećmi też mam niewiele. Mój mąż niecierpi robic zdjęc za to zamowilam z Ali tło fotograficzne i będzie dzieciom robić fotki.We wtorek mój mąż idzie po raz ostatni do pracy ![]() |
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Oglądacie rolnika? Ale dramy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
|
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja też mam za mało zdjęć w ciąży, prawie same selfie.
Całe szczęście, że tydzień temu udało się nam (mi i Tżtowi) zrobić ładne, wspólne zdjęcie na spacerze. Będę miała chociaż jedno na pamiątkę.Co do brzucha to mi się też taki stożkowy robi, jak napnę mięśnie, ale generalnie tego nie robię, żeby je właśnie chronić przed nadmiernym rozejściem. Jeszcze zanim brzuch miałam, to juz bokiem wstawałam z łóżka. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dziewczyny ja tez mam i mialam pod koniec stożkowy a nie mam rozejscia.
Ogladalam rolnika, i powiem tylko tyle. Ha ha ha. 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedro kochana mam nadzieje, ze wyniki wyjdą dobrze ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Mi tez się wydaje, że teraz ten stozek nie ma znaczenia. Ja mam rozejście aktualnie na jakieś 4 palce, ale „mierzone” jeszcze w ciąży nie jest miarodajne. Trzeba o zrobić w miarę szybko, ale już po porodzie. Teraz raczej profilaktyka ![]() Voice skad kupujesz tetrę? Ja kupiłam ta Kokosi(3e) na metry i wydaje się być rewelacyjna.
|
|
#4331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się podobają sesje reportażowe, takie bardziej naturalne niż ustawiane. Coś sobie robimy, jakaś wycieczka, rodzinny spacer i osoba która to dokumentuje. A i tak uważam że to mordęga. Mamy bardzo piękne zdjęcia ze ślubu i pleneru, ale samo pozowanie jest straszne. Cytat:
Cytat:
Nie wiem, czy to ta sama? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Voice o takiej sesji mowila nam moja fotograf, dla noworodkowa w domu , calkiem naturalnie wszystko. I taka zrobimy, a ze bedzie przed swietami to podwojnie super
widze moje dzieci jak siedzą pod choinką 🥰🥰🥰Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4333 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To pod warunkiem, że pójdą wody. Bo obstawiam, że ze skurczami to jednak kilka godzin trwa poród Niech tylko pilnuje telefonu i napewno będzie ok! Cytat:
Za to jestem wstępnie umówiona na sesję noworodkową w domowym zaciszu. To mi zdecydowanie bardziej odpowiada, że nie będę musiała nigdzie jechać. Też mnie nie przekonują te gadżety i rekwizyty ale najwyżej położę swój kocyk i tyle![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie ta! ![]() Poszukam z niej na razie 50x50 a teraz chce zamówić i szyć już takie 60x60 i większe.
|
|
#4335 |
|
Zadomowienie
|
https://m.pl.aliexpress.com/item/328...Q1574041611000
Misia, to ja nawet linka wrzucę ![]() W ogóle to dla mnie Aliexpres to jest odkrycie jeśli chodzi o zabawki dla mojej N. Lego friends i lol suprice maja super odpowiedniki 1Nie pytajcie co moje dwuletnie dziecko robiło przez ostatnie dwie godziny, coś czuję że noce będą hardcorowe jak Maciej się urodzi. |
|
|
|
#4336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko wkurza mnie zachowanie jego szefa. Ale to już dłuższa historia ![]() Witam się po kiepskiej nocy 🤨 wiedziałam że tak będzie po mojej wczorajszej drzemce w ciągu dnia. Kciuki za dzisiejsze wizyty ja mam dopiero o 17Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie nocka też kiepska, przed 4 się obudziłam i już nie mogłam usnac. Miłego dnia ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4338 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
U mnie pół nocy walka z kwasem, ale i tak było spoko, bo chociaż wieczór miałam wolny od zgagi. Dzisiejsza data też poprawia mi humor. Termin z om 18.12, więc i światełko w tunelu coraz piękniej się mieni
![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry,
Ja wizytuje o 8.30. Kciuki za pozostałe wizyty ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4340 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
O duzo wizyt dzis
![]() kciuki!!Ja dopiero w czwartek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4341 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
jeszcze Pati chyba dziś wizytuje ![]() Cytat:
ale coz 6:30 mąż wstawał do pracy, a że nie potrafi się ogarniać po cichu tak tyle było mojego spania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry, dziś dzień wizyt, ja tez mam, na 9:40
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4343 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Hej,
Kciuki za wizyty Ja dziś w średnim nastroju, bo wczoraj mieliśmy trochę kwas z moimi rodzicami, bo wiecznie są najmądrzejsi jeżeli chodzi o wychowanie naszej starszej a niestety jeszcze mieszkamy razem... Wolałabym żeby chcieli się nią zajmować a nie tylko mówić "nie rób tego" etc. Jak żyć? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4344 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Hejka. Kciuki za wizyty! Ja mam o 13
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4346 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Współczuję sytuacji, u mnie byłoby podobnie gdybyśmy mieszkali razem i jakakolwiek próba zwrócenia uwagi konczylaby się fochem rodziców i dodatkowo płaczem mamy Jeśli możesz, to pogadaj z nimi na spokojnie, a jeśli uważasz, że to nic nie da, to chyba pozostaje Ci to olać. Planujecie w ogóle wyprowadzke? Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Dziewczyny kciuki za wizyty Ja wizytuje dopiero w przyszłą środę Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja dzis usg miedzy 15-16 a jutro o 16 wizyta na,samolocie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4348 | ||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
niestety to ten typ, który jest i tak najmądrzejszy i dyskusje średnio coś wnoszą, a wylądowaliśmy tu trochę z przypadku i już szukamy czegoś dla siebie, więc to na szczęście przejściowe. Ale przyznaje, że nie spodziewałam się że mieszkanie z rodzicami będzie takie " przyjemne" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4349 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Zaraz w ddtvn bedzie o wielorazowych pieluchach
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Kciuki za pozostałe wizytujące, ja mam o 16
Za mną kiepska nocka. Obudziłam się o 3:30 jak TŻ wstawał do pracy i już nie mogłam zasnąć, więc zapowiada się piękny dzień. Moje czarne wizję rozjaśnia trochę dzisiejsza wizyta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

dobrze że to tylko 30 km, więc 40 min i jest. A w razie czego będę dzwonić po teścia lub szwagra, a TŻ w międzyczasie dojedzie.
-część 4.

wyglądają na pyszne .

za to zamowilam z Ali tło fotograficzne i będzie dzieciom robić fotki.
Całe szczęście, że tydzień temu udało się nam (mi i Tżtowi) zrobić ładne, wspólne zdjęcie na spacerze. Będę miała chociaż jedno na pamiątkę.

To pod warunkiem, że pójdą wody. Bo obstawiam, że ze skurczami to jednak kilka godzin trwa poród
Za to jestem wstępnie umówiona na sesję noworodkową w domowym zaciszu. To mi zdecydowanie bardziej odpowiada, że nie będę musiała nigdzie jechać. Też mnie nie przekonują te gadżety i rekwizyty ale najwyżej położę swój kocyk i tyle

wiedziałam że tak będzie po mojej wczorajszej drzemce w ciągu dnia.

Współczuję sytuacji, u mnie byłoby podobnie gdybyśmy mieszkali razem i jakakolwiek próba zwrócenia uwagi konczylaby się fochem rodziców i dodatkowo płaczem mamy
Jeśli możesz, to pogadaj z nimi na spokojnie, a jeśli uważasz, że to nic nie da, to chyba pozostaje Ci to olać. Planujecie w ogóle wyprowadzke?
niestety to ten typ, który jest i tak najmądrzejszy i dyskusje średnio coś wnoszą, a wylądowaliśmy tu trochę z przypadku i już szukamy czegoś dla siebie, więc to na szczęście przejściowe. Ale przyznaje, że nie spodziewałam się że mieszkanie z rodzicami będzie takie " przyjemne"