Staraczki 2019 cz. 4 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-11-18, 19:02   #151
mtb92
Raczkowanie

Dot.: Staraczki 2019 cz. 4

Proszę o dopisanie, mtb92 27 lat, starania od maja 2018😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mtb92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 19:04   #152
AnnaLenna
Zadomowienie

A ja chyba nie chcę tam być dla mnie przykre jest to ile mam lat k jak długo się staram. Dołuje mnie to po prostu

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka
AnnaLenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 19:09   #153
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

tak bardzo chciałabym jutro robić sikańca i zobaczyć drugą kreskę... wciąż się łudzę

kanarkowaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 19:48   #154
madz90
Raczkowanie

Anitę, nie umiem edytować tak żeby odpowiedzieć bezpośrednio na Twoj post z mojego durnego iphona ale tez mam termin na środę a dopiero dzisiaj wyszedł cien cienia, a wcześniej sam vizir wiec nie trać nadziei ❤️

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Miało być Amore, wybaczcie słownik. Edytować tez nie potrafię. Ktoś coś doradzi, kto ma tez iphona?
madz90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 20:03   #155
krejzicatlady
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnnaLenna Pokaż wiadomość
A ja chyba nie chcę tam być dla mnie przykre jest to ile mam lat k jak długo się staram. Dołuje mnie to po prostu

Eee no co Ty! Toż to tylko wiek. Jest więcej tutaj po 30 stce dziewczyn. Ja myślę o nas jak o avocado 🤪 im starsze,tym lepsze

krejzicatlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 20:08   #156
MarzenaKS
Rozeznanie

AnnaLenna,
Mój lekarz mówi że wiek ginekologiczny kobiety nie ma nic wspólnego z metryką urodzenia. Twój PESEL może zaczynać się od 7.... Ale ważne jakie masz AMH, czyli jaką masz jeszcze rezerwę jajnikową.
Poza tym to piękne kiedy kobietą chce dalej przekazać dar życia niezależnie od wieku.
Powodzenia.

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-11-18, 20:12   #157
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krejzicatlady Pokaż wiadomość
Eee no co Ty! Toż to tylko wiek. Jest więcej tutaj po 30 stce dziewczyn. Ja myślę o nas jak o avocado im starsze,tym lepsze

Otóż to , zgadzam się ...co do awokado
Cytat:
Napisane przez MarzenaKS Pokaż wiadomość
AnnaLenna,
Mój lekarz mówi że wiek ginekologiczny kobiety nie ma nic wspólnego z metryką urodzenia. Twój PESEL może zaczynać się od 7.... Ale ważne jakie masz AMH, czyli jaką masz jeszcze rezerwę jajnikową.
Poza tym to piękne kiedy kobietą chce dalej przekazać dar życia niezależnie od wieku.
Powodzenia.

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
Ładnie napisane własnie ostatnie wynika AMH wskazują , że mam dużą rezerwę. To był taki jedyny pozytywny akcent naszej wizyty w klinice

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-11-18, 20:14   #158
kasi19
Raczkowanie

Witam
kasi19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 20:17   #159
rudnika
Raczkowanie

Jutro 15 dni po zastrzyku, pierwszy raz w życiu idę jutro na bete, oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam dziś sikanca oczywiście biało .

Mam nadzieję że jednak jutro coś z tego wyjdzie tym bardziej że dłuższy czas boli mnie podbrzusze jak na @ i czuje momentami takie kłucie, do tego bolą mnie sutki ... nigdy tak nie miałam..

Tż mówi że jest na 100% pewny że się udało, mam nadzieję że tobie rozczaruje jutro.

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
rudnika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 20:33   #160
mancia9301
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madz90 Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno zdjęcie.
Mialam taka kreseczke ledwo ledwo a teraz 9/10 tydzien. Gratuluje

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Pistacja_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny po ostatniej becie sobie odpuscilam, bo stwierdziłam że nie ma szans. Dopiero dzisiaj sobie przypomniałam, że w weekend powinnam dostać @
Poleciałam do apteki po test i oto wyniki:
Załącznik 7698222Załącznik 7698223

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Ojej super. Gratuluje

Stary 2019-11-18, 20:54   #161
Sila00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez orzeszkova Pokaż wiadomość
Dodasz mnie do pierwszego postu?
Lat 30, starania o pierwsze dziecko od 08.2019

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Hej, a jak te badania medycyny pracy Ci wyszły?

Hej,
wszystko oki powiedziałam, że planuje i czymś mnie nakryła, poza tym za wcześnie na ciąze. Mama wie, była tam słyszala. Nic nie powiedziała. Stosuje mechanizm wyparcia ;p
Czuję, że jednak się już z tym liczyła że decyzje podjeliśmy

Cytat:
Napisane przez krejzicatlady Pokaż wiadomość
Eee no co Ty! Toż to tylko wiek. Jest więcej tutaj po 30 stce dziewczyn. Ja myślę o nas jak o avocado �� im starsze,tym lepsze

No właśnie na szczęście nigdy nie jest za późno!

Edytowane przez Sila00
Czas edycji: 2019-11-18 o 21:00
Sila00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-11-18, 21:06   #162
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Ale naskrobałyście postów!

Gratulacje dla nowych mam. Oby ciąże były dla was znośne, a nie tak jak moja - wszydtkie plagi egipskie na raz.
Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość
Pistacja spokojnej ciąży

To ja z dobrymi informacjami, co prawda nie ciąża, ale jajowód jest drożny
Super wiadomość!

Jeśli to ma pomóc to proszę o dopisanie na piereszej stronie: Szefowa_harpii 28lat starania o drugie dziecko

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 05:08   #163
mtb92
Raczkowanie

Dzień dobry 😉 u mnie w nocy zawitała @, obudził mnie taki ból brzucha jak nigdy 😑 Zaczynamy kolejny cykl, w poniedziałki hycosy, okaże się czy jajowody są drożne 😉

Stary 2019-11-19, 06:04   #164
krejzicatlady
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mtb92 Pokaż wiadomość
Dzień dobry u mnie w nocy zawitała @, obudził mnie taki ból brzucha jak nigdy Zaczynamy kolejny cykl, w poniedziałki hycosy, okaże się czy jajowody są drożne

Oł noł! Przykro mi z powodu @

Dzień dobry

Stary 2019-11-19, 06:16   #165
Essence89
Rozeznanie

Dziewczyny przede wszystkim gratulacje dla tych, które zobaczyły dwie kreseczki na tescie.
Cytat:
Napisane przez alusia340 Pokaż wiadomość
klakla91 Gratuluję !

Same dobre wiadomości dzisiaj

Aż mnie to natchnęło mega optymizmem.

Ja w tym miesiącu odpuszczam mierzenie temp, liczenie dni itd. Miałam wczoraj rozmowę z moim Tż i przyznał się , że jak tylko słyszał, że jest owulacja to się tak denerwował , że musi podołać, że było mu bardzo ciężko. Więc taka sytuacja nie ma żadnego sensu. Musimy jakoś bardziej spokojnie do tego podejść.
Jak nic się nie zmieni do Nowego Roku to zmieniam lekarza i poproszę go o kompletne badania i mnie i Męża.
U mnie w cyklu, którym się udało byłam przekonana, że jestem już po owu . Nie mierzyłam już temperatury, nie stosowałam testów. Po prostu założyłam, że była, bo zauważyłam śluz płodny i miałam bolące podbrzusze. Mężowi powiedziałam, że ten cykl stracony bo owu miałam tydzień temu i nic z tego nie będzie ale się poprzytulaliśmy i tak . I się udało, także wierzę, że stres, zbytnie nakręcanie się, może być przyczyną długich starań.

Essence89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 06:23   #166
AnnaLenna
Zadomowienie

Dzień dobry
Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie lepszy od wczorajszego. Nie dość , że w pracy miałam kiepsko to jeszcze wzięło mnie na rozmyślania o moich niepowodzeniach. Dziś muszę przestawić myślenie i uzbroić się w cierpliwość w pracy.

Ja stosowałam różnych sposobów na ciążę. Testy , temperatura, kalendarzyk, obserwacje, były chwile całkowitego wyluzowania i rzucenia wszystkiego w kąt. Później powrót i na nowo mierzenie , liczenie , pilnowanie , kupowanie różnych specyfików ...i nic i tak już półtora roku. Okazało się , że nasienie męża jest za słabe. Tak więc do wszystkich kobiet planujących ciążę : w pierwszej kolejności badania , badania, badania - wszystkie albo przynajmniej te podstawowe. A według mnie badanie nasienia jes jednym i najważniejszym badaniem

Stary 2019-11-19, 06:24   #167
gr8ania
Moderator

Dzień dobry

kanarkowa- sikałaś?
Stary 2019-11-19, 06:32   #168
alusia340
Raczkowanie

Dzień dobry,

mtb92 przykro z powodu @
alusia340 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 06:49   #169
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Dzień dobry
mtb92- przytulam
AnnaLenna- to jest właśnie to. Niby zalecają diagnostyke dopiero po roku starań. G...o prawda, że to jest w porządku. Teraz już się te granice powoli przesuwają i dobrze. Często właśnie wychodzi albo zła jakość nasienia albo poważne problemy np. z tsh albo prolaktyna, co często lekarze bagatelizuja. Ja jestem przekonania, że jak sama się nie zainteresuje i nie poproszę o jakieś badanie albo nie zrobię na własną rękę, to bym czekała do menopauzy 🤪

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

U nas już próbowaliśmy różnie tak samo. Stosunek co dwa-trzy dni. Suplementy idą hurtowo. Pomiar temperatury, objawy śluzu i badanie szyjki. Wszystkie badania ok. Teraz próbowaliśmy abstynencji tydzień. Bo już nie wiem co robic

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-11-19, 07:08   #170
kejtiCe
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny
My dziś mamy badanie nasienia. Zalecali 3 dniowa abstynencję, ale przytulalismy się dwa razy w niedzielę. No ale nie odwołuje tego, bo u nas czeka się minimum dwa tygodnie na to badanie, a potem dwa tygodnie na wynik. Poza tym trochę nas oczywiście męczy robienie wszystkiego pod komendę, więc skoro ja w tym cyklu postawiła na luz, to niech tak będzie już po całości. Zobaczymy co wyjdzie i tyle. W końcu przy staraniach i tak zalecają stosunek co 2 dni.
Skoro będziemy w laboratorium to ja zrobię też morfologię, która jest potrzebna do HSG. Może się uda zrobić ją w przyszłym cyklu.

22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 07:09   #171
Klusia91
Zakochana bez pamięci

Cytat:
Napisane przez pink_rabbit22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
mtb92- przytulam
AnnaLenna- to jest właśnie to. Niby zalecają diagnostyke dopiero po roku starań. G...o prawda, że to jest w porządku. Teraz już się te granice powoli przesuwają i dobrze. Często właśnie wychodzi albo zła jakość nasienia albo poważne problemy np. z tsh albo prolaktyna, co często lekarze bagatelizuja. Ja jestem przekonania, że jak sama się nie zainteresuje i nie poproszę o jakieś badanie albo nie zrobię na własną rękę, to bym czekała do menopauzy 🤪

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]
Jestem podobnego zdania. Jesli przychodzi kobieta do lekarza i mówi, że chce sie starać o dziecko to na dzień dobry powinna dostać razem z partnerem listę badań do zrobienia i od początku powinni ich "prostować" jasne niech się rok starają naturalnie, ale żeby nie tracić czasu, bo któremuś coś dolega i po roku dopiero to wyjdzie...

Gdybym nie zrobiła badań to nie wiedziałabym ze mam podwyższone TSH igdybym nie poszła do 3 lekarzy to nikt by mi nie dał nic na zbicie tego. Cholera wie czy jeszcze coś tam we mnie nie siedzi...
TŻ w przyszłym tygodniu na badanie nasienia... nie wiem kto sie bardziej denerwuje...
Stary 2019-11-19, 07:15   #172
pink_rabbit22
Zakorzenienie

W ogóle wczoraj na wizycie to ginek kazał się wyluzowac itd. Słucham- jak się wyluzowac? Co, mam zapomnieć ze się o ciążę staramy? 🥺Ci wszysycy lekarze mają bardzo podobne teksty

Stary 2019-11-19, 07:18   #173
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Jest pęcherzyk ufff. Dziś miły wieczór i jutro tez🤪 ale mam taki ból, że zginam się w pół

To owocnych staran

Cześć, dziś mam wizytę i się mega stresuje, ale chyba to normalne
Proszę o kciuki

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 07:20   #174
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
mtb92- przytulam
AnnaLenna- to jest właśnie to. Niby zalecają diagnostyke dopiero po roku starań. G...o prawda, że to jest w porządku. Teraz już się te granice powoli przesuwają i dobrze. Często właśnie wychodzi albo zła jakość nasienia albo poważne problemy np. z tsh albo prolaktyna, co często lekarze bagatelizuja. Ja jestem przekonania, że jak sama się nie zainteresuje i nie poproszę o jakieś badanie albo nie zrobię na własną rękę, to bym czekała do menopauzy

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

U nas już próbowaliśmy różnie tak samo. Stosunek co dwa-trzy dni. Suplementy idą hurtowo. Pomiar temperatury, objawy śluzu i badanie szyjki. Wszystkie badania ok. Teraz próbowaliśmy abstynencji tydzień. Bo już nie wiem co robic

Widzę , że się rozumiemy i to nie pierwszy raz

Stary 2019-11-19, 07:20   #175
krejzicatlady
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny
My dziś mamy badanie nasienia. Zalecali 3 dniowa abstynencję, ale przytulalismy się dwa razy w niedzielę. No ale nie odwołuje tego, bo u nas czeka się minimum dwa tygodnie na to badanie, a potem dwa tygodnie na wynik. Poza tym trochę nas oczywiście męczy robienie wszystkiego pod komendę, więc skoro ja w tym cyklu postawiła na luz, to niech tak będzie już po całości. Zobaczymy co wyjdzie i tyle. W końcu przy staraniach i tak zalecają stosunek co 2 dni.
Skoro będziemy w laboratorium to ja zrobię też morfologię, która jest potrzebna do HSG. Może się uda zrobić ją w przyszłym cyklu.

Kciuki za badanie 🤞🤞
Cytat:
W ogóle wczoraj na wizycie to ginek kazał się wyluzowac itd. Słucham- jak się wyluzowac? Co, mam zapomnieć ze się o ciążę staramy? 🥺Ci wszysycy lekarze mają bardzo podobne teksty

Mnie się wydaje że Ci lekarze mówią "Proszę się wyluzować" bo tak naprawdę niewiedzą dlaczego dana para nie może zajść. Może TSH,może prolaktyna,może nasienie....
W ideal world para by poszła się zbadać wzdłuż i wszerz i by wiedzieli po tygodniu o co chodzi

Stary 2019-11-19, 07:28   #176
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez rudnika Pokaż wiadomość
Jutro 15 dni po zastrzyku, pierwszy raz w życiu idę jutro na bete, oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam dziś sikanca oczywiście biało .

Mam nadzieję że jednak jutro coś z tego wyjdzie tym bardziej że dłuższy czas boli mnie podbrzusze jak na @ i czuje momentami takie kłucie, do tego bolą mnie sutki ... nigdy tak nie miałam..

Tż mówi że jest na 100% pewny że się udało, mam nadzieję że tobie rozczaruje jutro.

Trzymam mocne kciuki za betę!
Cytat:
Napisane przez mtb92 Pokaż wiadomość
Dzień dobry u mnie w nocy zawitała @, obudził mnie taki ból brzucha jak nigdy Zaczynamy kolejny cykl, w poniedziałki hycosy, okaże się czy jajowody są drożne

Przykro mi z powodu @
Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny

A dla Was kciuki za badanie męża!

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 07:34   #177
alusia340
Raczkowanie

Dziewczyny, a badania wykonywałyście na własną rekę (badania nasienia, drożności itd.), czy ze skierowania lekarza ?
alusia340 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 07:38   #178
mtb92
Raczkowanie

Ja wszystko na własną rękę, za wszystko place z własnej kieszeni, hycosy bedzie mnie kosztować 1350😑

Stary 2019-11-19, 07:40   #179
Klusia91
Zakochana bez pamięci

Cytat:
Napisane przez alusia340 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a badania wykonywałyście na własną rekę (badania nasienia, drożności itd.), czy ze skierowania lekarza ?
Część badań prywatnie (np. badanie nasienia to przed nami i TSH) morfologie z Medicover za friko
Stary 2019-11-19, 07:44   #180
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Alusia- my badania robimy jak lekarz zasugeruje jakie. Amh i badanie nasienia ostatnio, teraz jeszcze mam na cytomehalie igg i igm- któraś z Was robiła? Oczywiście wszystko bez skierowania platne. Zwykła morfologia że skierowaniem bez opłat w luxmed.
Pretty- kciuki za wizyte

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości