Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-11-19, 07:49   #4531
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
Kurde, panienka dziś była wyjątkowo leniwa nawet jak na siebie. Dawała głos co jakieś dwie godziny pojedynczym ruchem albo wypchnięciem, więc już zaczęłam się zastanawiać, czy aby nie podejść jutro na jakąś kontrolę. Ehe. Dziewczę wstało, w moim brzuchu rozpoczęło się bombardowanie Wietnamu, a ja przesuwam w górę i w dół malowniczego pawia, bo szkoda mi tej dobrej pizzy z kolacji.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
I jak, udało się bez pawia?

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Dzien dobry , właśnie uspiam Leona.
Co chwila w nocy budzil sie z placzem. Maz z nim spal, nie wiem co mu sie dzieje już któraś noc taka.
Czekam az zasnie, schodze sie najesc i ide dalej spac wczoraj zasnelam ok22 wiec jestem wyspana, no oczywiście milion pińcet pobudek na siku i wode więc powiedzmy, ze spalam

Voice kciuki za wizyte. Ktos jeszcze?
Milego dnia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Biedny

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, u mnie też już pospane. Obudził mnie straszny ból podbrzusza

Lepiej Ci już?

Dzień dobry!
U mnie nocka baaaardzo udana, dawno już nie mialam takiej Dzisiejszy dzień zapowiada się pracowicie. Muszę ogarnąć chatę i przygotować jakieś przekąski, bo koleżanki przychodzą

Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Miłego dnia

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 07:56   #4532
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alicjazkrainyczaroww Pokaż wiadomość
I jak, udało się bez pawia?

Biedny

Lepiej Ci już?

Dzień dobry!
U mnie nocka baaaardzo udana, dawno już nie mialam takiej Dzisiejszy dzień zapowiada się pracowicie. Muszę ogarnąć chatę i przygotować jakieś przekąski, bo koleżanki przychodzą

Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Miłego dnia

Na razie leżę w łóżku to lepiej, zobaczymy co będzie jak się ruszę dziwny ból, może złą pozycję miałam bo to takie uczucie jakby mi brzuch ścierpł. Jak się odwróciłam to mały widocznie się inaczej ułożył i już było lepiej, teraz szaleje

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 07:58   #4533
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Na razie leżę w łóżku to lepiej, zobaczymy co będzie jak się ruszę dziwny ból, może złą pozycję miałam bo to takie uczucie jakby mi brzuch ścierpł. Jak się odwróciłam to mały widocznie się inaczej ułożył i już było lepiej, teraz szaleje

Też mam tak czasami

Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 07:58   #4534
arya09
Zakorzenienie

Dzień dobry

U mnie też spoko nocka, jedna pobudka na siku i reszta przespana

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 08:04   #4535
Ola0731
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Ja też dopiero wstałam a właściwie jeszcze leżę w łóżku i obserwuje wygłupy Tomka w brzuchu

Dziś wyjątkowo wyspana, bo po pobudce na siku szybko zasnęłam a i mąz mnie nie obudził jak wstawał do pracy

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 08:16   #4536
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:

Voice kciuki za wizyte. Ktos jeszcze?
Milego dnia

Jeszcze ja

Dosyć dobrze dzisiaj spałam. Nad ranem tylko bardziej dokuczały mi biodra.

Miłego dnia!

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 08:16   #4537
arya09
Zakorzenienie

To za wszystkie wizytujące

Stary 2019-11-19, 08:37   #4538
milawo
Wtajemniczenie

Dzien dobry
U mnie nocka tez nawet ok, az dziw ze ani razu nie wstawalam.

Jestem tez juz po badaniach, ciekawa jestem morfologi, cxy znowu plytki polecialy.

Juz sie nie moge doczekac czwartkowej wizyty
milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 09:28   #4539
rzeczozn
Rozeznanie

Dzien dobry, dzis u mnie 37+0

Wpadłam zobaczyć, czy któraś nie urodziła przypadkiem nie mam ostatnio głowy do wizażu, wybaczcie. Jestem zupełnie nie w temacie.

Dziś mam ostatnią wizytę i ostatecznie się dowiem na temat daty porodu.

rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 09:41   #4540
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzeczozn Pokaż wiadomość

Wpadłam zobaczyć, czy któraś nie urodziła przypadkiem nie mam ostatnio głowy do wizażu, wybaczcie. Jestem zupełnie nie w temacie.

Gratuluję donoszenia i powodzenia na wizycie

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Nadal miewacie, tak jak ja, duszności? Brzuch chyba trochę opadł, ale nic to nie dało. Siedzę na kanapie i się duszę.

mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 09:53   #4541
maddd
Wtajemniczenie

hej

PATI, pisałaś wczooraj, ze Leo się uderzył jak szalał, może poprostu go boli, dlatego tak wariował w nocy?

Cytat:
Dzień dobry, u mnie też już pospane. Obudził mnie straszny ból podbrzusza

Gosiula, kurczę, często masz te skurcze...a na ktg się nie wybierasz?

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U mnie też spoko nocka, jedna pobudka na siku i reszta przespana
Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja też dopiero wstałam a właściwie jeszcze leżę w łóżku i obserwuje wygłupy Tomka w brzuchu
Dziś wyjątkowo wyspana, bo po pobudce na siku szybko zasnęłam a i mąz mnie nie obudził jak wstawał do pracy

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Jeszcze ja

Dosyć dobrze dzisiaj spałam. Nad ranem tylko bardziej dokuczały mi biodra.
Miłego dnia!

Cytat:
Napisane przez milawo Pokaż wiadomość
Dzien dobry
U mnie nocka tez nawet ok, az dziw ze ani razu nie wstawalam.

Jestem tez juz po badaniach, ciekawa jestem morfologi, cxy znowu plytki polecialy.

Juz sie nie moge doczekac czwartkowej wizyty
Dziewczyny, może te nasze dobre spanie zależy od jakichś faz księżyca? bo i ja o dziwo dobrze spałam, co prawda była dwa razy pobudka na siku, ale potem spałam jak zabita, aż dziw bierze, że nam wszystkim tak dobrze było

Cytat:

Rzeczozn, a co tam się u Ciebie dzieje? Ze nie masz głowy na wizaż Mam nadzieję, że nic złego? Czy to przez ciążę?

Dziewczyny, wreszcie poprałam i poproasowałam resztę ciuszków dla Młodej. Jestem wykończona. Mam wrażenie, że szwagierka jakby na złość czekała do ostatniej chwili przed porodem, żeby mi to oddać:/ tak, wiem, głupie myślenie, ale naprawdę wykończyło mnie to, strasznie szybko mnie wszystko męczy

Jeszcze próbuję ogarnąć prezenty dla rodziny przed porodem, ale totalnie nie mam na to weny....

Miłego dnia mamuśki
i też trzymam kciuki za wizytujące
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 10:02   #4542
nillka88
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Cytat:

co się stało czy tak po prostu jakoś wyszło?

Cytat:

[/COLOR]Nadal miewacie, tak jak ja, duszności? Brzuch chyba trochę opadł, ale nic to nie dało. Siedzę na kanapie i się duszę.

U mnie wręcz duszności się nasiliły ale ja mam 34tc+1, wczoraj to praktycznie czy stałam, czy lezałam czy siedziałam do mi mocno brakowało powietrza...

Madd ja tak myślałam, że to od tego zależy ale chyba nie u mnie bo ja sie budziałam co godzinę plus jak się o 1 obudziłam to przez godzinę w ogólę nie mogłam zasnąć, poniej zespół niespokojnych nóg i nad ranem ból lewego biodra i łydki i do tej pory boli....
Stary 2019-11-19, 10:12   #4543
arya09
Zakorzenienie

Cytat:

A jak ze zdrówkiem? Lepiej trochę ?

Cytat:
Gratuluję donoszenia i powodzenia na wizycie

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Nadal miewacie, tak jak ja, duszności? Brzuch chyba trochę opadł, ale nic to nie dało. Siedzę na kanapie i się duszę.

U mnie z dusznościami teraz jest gorzej :/ codziennie przed snem nie mogę oddychać i usnąć.

Stary 2019-11-19, 10:16   #4544
misiaq002
Zadomowienie

Moja nocka też ok! Co prawda drętwieje mi w nocy brzuch i ręce są jak kołki, zanim coś złapię muszę wrócić krążenie. Jak wstaje siku to ledwo się podnoszę ale dzisiaj wstawałam tylko 2 razy i nocka w sumie należy do tych dobrze przespanych

Mi to najbardziej dokucza wieczorami cały dół brzucha i straszny ucisk na pęcherz. Plus ciągle ze mnie leci woda ale wczoraj doktorek badał i stwierdził, że to nie wody. No i duszę się tak jak wy. Czekam aż ten cudowny brzuch opadnie bo ponoć jest lepiej ale leżeć to mi nie pozwala WCALE.

Ale nie ma co marudzić, już niedłuuuuuuugo!

Wyruszam właśnie na jakieś zakupy i jeśli starczy sił to trzeba coś ugotować

No i mamy 19 listopada uwierzycie? Rozmowy na naszym wątku zaczynają mi przypominać te na październikówkach jakiś czas temu

Edytowane przez misiaq002
Czas edycji: 2019-11-19 o 10:17
misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 10:17   #4545
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
hej

PATI, pisałaś wczooraj, ze Leo się uderzył jak szalał, może poprostu go boli, dlatego tak wariował w nocy?

Gosiula, kurczę, często masz te skurcze...a na ktg się nie wybierasz?

Dziewczyny, może te nasze dobre spanie zależy od jakichś faz księżyca? bo i ja o dziwo dobrze spałam, co prawda była dwa razy pobudka na siku, ale potem spałam jak zabita, aż dziw bierze, że nam wszystkim tak dobrze było

Rzeczozn, a co tam się u Ciebie dzieje? Ze nie masz głowy na wizaż Mam nadzieję, że nic złego? Czy to przez ciążę?

Dziewczyny, wreszcie poprałam i poproasowałam resztę ciuszków dla Młodej. Jestem wykończona. Mam wrażenie, że szwagierka jakby na złość czekała do ostatniej chwili przed porodem, żeby mi to oddać:/ tak, wiem, głupie myślenie, ale naprawdę wykończyło mnie to, strasznie szybko mnie wszystko męczy

Jeszcze próbuję ogarnąć prezenty dla rodziny przed porodem, ale totalnie nie mam na to weny....

Miłego dnia mamuśki
i też trzymam kciuki za wizytujące
Nie, ktg dopiero w dzień ptp. Skurcze są bo dziecko napiera główką i szyjka się skraca. Mam nadzieję, że dotrwam jesczcze trochę do donoszonej ciąży. Nie panikuję, ufam mojemu lekarzowi. Sam powiedział, że raczej marne szanse żebym donosiła do 21.12, ale chciałby żebyśmy jeszcze 9.12 na wizycie się zobaczyli. Po wczorajszej wizycie jestem dużo spokojniejsza, wiem, że w razie czego jestem w dobrych rękach. Stwierdziłam, że mój lekarz jest naprawdę spoko, poza tym jednym spięciem co mieliśmy odnośnie tych wód płodowych i na pewno drugą ciążę też poprowadzę u niego.

Stary 2019-11-19, 10:19   #4546
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Nie, ktg dopiero w dzień ptp. Skurcze są bo dziecko napiera główką i szyjka się skraca. Mam nadzieję, że dotrwam jesczcze trochę do donoszonej ciąży. Nie panikuję, ufam mojemu lekarzowi. Sam powiedział, że raczej marne szanse żebym donosiła do 21.12, ale chciałby żebyśmy jeszcze 9.12 na wizycie się zobaczyli. Po wczorajszej wizycie jestem dużo spokojniejsza, wiem, że w razie czego jestem w dobrych rękach. Stwierdziłam, że mój lekarz jest naprawdę spoko, poza tym jednym spięciem co mieliśmy odnośnie tych wód płodowych i na pewno drugą ciążę też poprowadzę u niego.

To jest strasznie ważne, że jesteś spokojna o siebie bo jesteś pod dobrą opieką. Wiem co mówię

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 10:22   #4547
Smarfetka
Zakorzenienie

Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Dzień dobry

Ja dziś od 5 rano nie mogłam spać, była pobudka na siusiu, a potem 1,5 h kręcenia się, potem zasnęłam i obudziłam się przed 10...

Cytat:

Gratuluje donoszenia i trzymam kciuki za wizytę opowiadaj, co u Ciebie?

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość

No i mamy 19 listopada uwierzycie? Rozmowy na naszym wątku zaczynają mi przypominać te na październikówkach jakiś czas temu

Z jednej strony nie wierze ze to już koniec ciąży, a z drugiej bym chciała już grudzień bo boje się ze nie dotrwam do tego grudnia ;( 2.12 mam wizytę u gina i powiedziałam jej ze bardzo liczę ze jeszcze się zobaczymy w dwupaku

Edytowane przez Smarfetka
Czas edycji: 2019-11-19 o 10:24
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 10:33   #4548
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja dziś od 5 rano nie mogłam spać, była pobudka na siusiu, a potem 1,5 h kręcenia się, potem zasnęłam i obudziłam się przed 10...

Gratuluje donoszenia i trzymam kciuki za wizytę opowiadaj, co u Ciebie?

Z jednej strony nie wierze ze to już koniec ciąży, a z drugiej bym chciała już grudzień bo boje się ze nie dotrwam do tego grudnia ;( 2.12 mam wizytę u gina i powiedziałam jej ze bardzo liczę ze jeszcze się zobaczymy w dwupaku

Już coraz bliżej, chociaż ja pewnie dopiero zaczne czuć że tak jest jak mi zostanie 30 dni do ptp. Bo na razie to cały czas wychodzę z założenia że to jeszcze tyle czasu.
Cytat:

Hmmm. U mnie tez Tomek nisko i napiera główka ale ani nie mam skurczy ani mi się szyjka nie skraca

U mnie lekarz cały czas mówi że 16 grudnia się jeszcze zobaczymy na wizycie więc nie przewiduje wcześniejszego porodu.

Stary 2019-11-19, 10:38   #4549
Emosz
Zadomowienie

Hej u mnie noc średnia no ale cóż

Przyszedł mi śpiworek do fotelika, także mam już wszystko, mogę rodzic

No i dziś mamy 38+0 pierwszy poród miałam 38+7, więc coraz bliżej received_2706019696124393.jpegIMG_20191119_103840.jpg

Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 10:45   #4550
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Już coraz bliżej, chociaż ja pewnie dopiero zaczne czuć że tak jest jak mi zostanie 30 dni do ptp. Bo na razie to cały czas wychodzę z założenia że to jeszcze tyle czasu.Hmmm. U mnie tez Tomek nisko i napiera główka ale ani nie mam skurczy ani mi się szyjka nie skraca

U mnie lekarz cały czas mówi że 16 grudnia się jeszcze zobaczymy na wizycie więc nie przewiduje wcześniejszego porodu.

Pierwszy raz usłyszałam, że mały jest nisko dwie wizyty wstecz, czyli 6 tygodni temu. Ułożony był już główkowo, lekarz mowil, że czuje główkę palcami na ostatniej wizycie nadal był "nisko", ale szyjka w porządku i wszystko super. Teraz Maks jest mega mega nisko, gotowy do wyjścia i do tego skrócona szyjka. Dlatego mam zalecone leżeć i nic nie robić. U mnie dochodzi zestarzałe łożysko, niski poziom wód płodowych, więc pewnie to wszystko ma wpływ na to, że młody pcha się na świat. No co ja poradzę, mogę tylko leżeć i czekać, siłą go tam nie zatrzymam 🤷

Stary 2019-11-19, 10:53   #4551
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
No i dziś mamy 38+0 pierwszy poród miałam 38+7, więc coraz bliżej Załącznik 7698329Załącznik 7698330
kurde nooo to może zajmiesz 2 miejsce na podium?

Cytat:
Już coraz bliżej, chociaż ja pewnie dopiero zaczne czuć że tak jest jak mi zostanie 30 dni do ptp. Bo na razie to cały czas wychodzę z założenia że to jeszcze tyle czasu.Hmmm. U mnie tez Tomek nisko i napiera główka ale ani nie mam skurczy ani mi się szyjka nie skraca
Też mi się wydaje, że jest tyyyyyle czasu mam nadzieje, ze faktycznie jest

Cytat:
Pierwszy raz usłyszałam, że mały jest nisko dwie wizyty wstecz, czyli 6 tygodni temu. Ułożony był już główkowo, lekarz mowil, że czuje główkę palcami na ostatniej wizycie nadal był "nisko", ale szyjka w porządku i wszystko super. Teraz Maks jest mega mega nisko, gotowy do wyjścia i do tego skrócona szyjka. Dlatego mam zalecone leżeć i nic nie robić. U mnie dochodzi zestarzałe łożysko, niski poziom wód płodowych, więc pewnie to wszystko ma wpływ na to, że młody pcha się na świat. No co ja poradzę, mogę tylko leżeć i czekać, siłą go tam nie zatrzymam 🤷
Nic nie poradzisz, tylko odpoczywać, jak będzie chciał wyjść wcześniej to znaczy, że na zewnątrz będzie mu lepiej
Stary 2019-11-19, 10:54   #4552
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie Mały od połówkowych jest ułożony główkowo. Miesiąc temu też był nisko i lekarz też czuł główkę palcami, ale nadal się chyba trochę podnosi bo nie zawsze mnie tak mega pachwiny bolą jak wczoraj. Fakt że tez trochę wczoraj chodziłam

Ale u mnie to jest 36 dni do PTP wiec jeszcze chwila

Stary 2019-11-19, 10:55   #4553
PatiPee
Zakorzenienie

Moj Syn nisko jest od 20tc,a moja szyjka ma ponad 4cm wiec u mnie nie ma korelacji. W 1 ciąży starszak tez wstawiony w kanal idealnie mc szybciej a urodzilam idealnie w PTP wiec sie nie nastanawiam na ten poczatek grudnia

Emosz a ja czekam na moja dostawke, juz wczoraj powinna byc i mnie to stresuje, ze jeszcze jej nie ma , nie wiem czemu. Moze dlatego ze to podstawa wyprawkowa haha, ze dziecko nie ma gdzie spac
A kokon przywiezie kolezanka w niedziele , wlasnie go odebrala od moich rodzicow 🥰

Edytowane przez PatiPee
Czas edycji: 2019-11-19 o 11:00
PatiPee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 10:58   #4554
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Moj Syn nisko jest od 20tc,a moja szyjka ma ponad 4cm wiec nie ma korelacji. W 1 ciąży starszak tez wstawiony w kanal idealnie mc szybciej a urodzilam idealnie w PTP wiec sie nie nastanawiam na ten poczatek grudnia

Emosz a ja czekam na moja dostawke, juz wczoraj powinna byc i mnie to stresuje, ze jeszcze jej nie ma , nie wiem czemu. Moze dlatego ze to podstawa wyprawkowa haha, ze dziecko nie ma gdzie spac
A kokon przywiezie kolezanka w niedziele , wlasnie go odebrala od moich rodzicow 🥰
który kokon w końcu zamówiłaś?

Ja nie mam nadal szafy wiec nawet nie prasuje ciuszków bo nie mam gdzie trzymać
Stary 2019-11-19, 11:01   #4555
Mylukier
Raczkowanie

U mnie nocka też minęła dobrze, miałam lekką zgage po mcdonaldzie, ale na szczescie udało się zasnąć . Od wczoraj Antek wszedł mi jakoś tyłkiem pod prawe żebro i już momentami mam wszystkiego dosyć przez ten ból. W ciąży męczy mnie tylko ból żeber i drętwienie brzucha zaraz pod nimi... Tak to jest spoko . 27.11 będę już donoszona, muszę przeprowadzić rozmowe z synem by wyszedł tak najlepiej albo w okresie 27.11-08.12 albo po świętach... I chyba jednak wolałabym żeby to bylo jakoś po świętach

Mylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 11:02   #4556
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
który kokon w końcu zamówiłaś?

Ja nie mam nadal szafy wiec nawet nie prasuje ciuszków bo nie mam gdzie trzymać
Ten ;D choć mysli mnie biorą ,ze moglam ten w strzaly. Ha ha ha.Screenshot_20191112-213410_Chrome.jpg

Stary 2019-11-19, 11:03   #4557
lava_cake
Raczkowanie

Dzień dobry, witam się po przerwie spowodowanej pobytem na patologii ciąży. Juz wyszłam, ale pojechałam tam ze spakowaną walizką, ale po jednym dniu mnie wypuścili.

Pisałam jakiś czas temu o cc. Pierwsza okulistka powiedziała, że będzie 50/05 i dała kartkę, żeby robić cc tylko, gdyby druga faza się wydłużała. Druga sama nie wiedziała co doradzić, ale raczej na nie. Trzecia powiedziała, że są zmiany na siatkówce, które są wyraźnym wskazaniem do cc. Dobra, przyznam, że przezyłam szok, bo jednak wolałabym naturalnie, liczyłam, że dostanę diagnozę jasno wskazującą, że moge bez obaw naturalnie. Po tym szoku, jak juz oswiołam się z myślą o cc, dzwonię do przychodni przy szpitalu, a tam mi mówią, że osteteczną decyzję podejmie i tak lekarz.

Ja już sama nie wiem, co mam robić.
lava_cake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 11:07   #4558
PatiPee
Zakorzenienie

A w ogole, przyszedl ten kojec ,tata mowi do kuriera, ze nic nie zamawiali. Próbuje sie do mamy dodzwonic ale nie odbiera no ale podpisal,odebral i mu to spokoju nie dawalo wiec otworzył paczke bo byla na jego imie i nazwisko (tata jest na chorobowym wiec na niego zamowilam do domu). Dzwoni ponownie do mamy i sie pyta: Ty zamawialas kojec dla psa? Nie będzie za mały? 🤣🤣🤣🤣 rodzice maja psa w typie owczarka niemieckiego.... 🤣🤣

Stary 2019-11-19, 11:15   #4559
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lava_cake Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witam się po przerwie spowodowanej pobytem na patologii ciąży. Juz wyszłam, ale pojechałam tam ze spakowaną walizką, ale po jednym dniu mnie wypuścili.

Pisałam jakiś czas temu o cc. Pierwsza okulistka powiedziała, że będzie 50/05 i dała kartkę, żeby robić cc tylko, gdyby druga faza się wydłużała. Druga sama nie wiedziała co doradzić, ale raczej na nie. Trzecia powiedziała, że są zmiany na siatkówce, które są wyraźnym wskazaniem do cc. Dobra, przyznam, że przezyłam szok, bo jednak wolałabym naturalnie, liczyłam, że dostanę diagnozę jasno wskazującą, że moge bez obaw naturalnie. Po tym szoku, jak juz oswiołam się z myślą o cc, dzwonię do przychodni przy szpitalu, a tam mi mówią, że osteteczną decyzję podejmie i tak lekarz.

Wszystko ok u was? Coś się działo, że wylądowałaś na patologii?

Że co? A to jak on to oceni? Ginekolog oczy będzie badał ?

Stary 2019-11-19, 11:15   #4560
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lava_cake Pokaż wiadomość

Lava bierz zaswiadczenia od tych okulistow i idz gdzies prywanie do lekarza najlepiej ordynatora zeby sie umówić na ta CC do jakiegos szpitala. Mysle ,ze nie czekaj az sie zacznie bo rzeczywiscie mozesz roznie trafic na dyżurze , moze Ci zrobia a moze nie. Ryzyk fizyk.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości