|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Gosia odpoczywaj póki możesz, nic się nie przejmuj jak będzie chciał wyjść tzn. że już lepiej mu będzie po drugiej stronie brzuszka ![]() Ja to w sumie od miesiąca mam łożysko w 3 stopniu dojrzałości a nadal wszystko dobrze, mały rośnie. A tak już bym chciała, żeby wyszedł. Dziś urodziła żona kolegi z pracy męża. Poród trwał ponad 20h termin mieli tydzień przed nami, więc tylko moje dziecię wyjść nie chce ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4562 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
Dziecko sprawdzili wzdłuż i wszerz, miałam w ciągu 24h dwa usg i 4 razy ktg. A z tym ginekologiem, to wiesz na zasadzie poroszę przyjechać z dokumentacją i lekarz oceni/zakwalifikuje. Kolejny tydzień siedzenia jak na bombie. Ja na serio wcale nie chcę tego cc, ale też nie mogę ryzykować, jak mam problemy z siatkówką. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Edytowane przez lava_cake Czas edycji: 2019-11-19 o 11:35 |
||
|
|
|
#4563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeee ten jest bardzo fajny nie masz co żałowaćCytat:
Cytat:
No teraz tak jest, ze ostateczna decyzja zalezy od lekarza na oddziale, wszystko zalezy na kogo się trafi więc najlepiej popytaj wśród znajomych, moja kumpela tak własnie przez przypadek trafiła na inny szpital niż w którym miała rodzić jak chciała skontrolowac czy wszystko ok bo coś kiepsko ruchy czuła i tam lekarz jej powiedział, ze wiaodmo, ze on by wolał zeby rodziła sn ale nie weźmie też odpowiedzialności za poród jak ona mu powie, że np. boli ją blizna po poprzedniej cesarce, więc pewnie tak samo byłoby u niego jakby pacjentka przyniosła zaswiadczenie od okulisty
|
|
|
#4564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurde to dobrze, że to unormowali i jest już ok. Odpoczywaj ![]() No niestety witamy w naszej rzeczywistości mnie to jeszcze przeraża, że 3 okulistów i każdy mówi Ci co innego. U mnie np. Okulistka i tak zalecała zrobić laser nawet jeśli bym przed porodem nie zdążyła to, żeby zrobić go po porodzie. Bo każde dźwiganie wózka, fotelika z dzieckiem itp. mogłoby prowadzić do odklejenia siatkówki. Mimo, że mam zaświadczenie że mogę rodzic SN to i tak obawa jest, bo to jednak oczy więc Cię dobrze rozumiem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze idę do kliniki okulistycznej przy szpitalu tylko musze załatwić od rodzinnego skierowanie. Boże jak ja bym chciała już usiąść na dupie i nic nie robić. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- A jak często teraz macie wizyty na tym etapie? Bo tak czytam i mam czasami wrażenie, że niektóre nawet co dwa-trzy dni? Mnie wypisali ze szpitala w piątek i kazali przyjść do poradni za tydzień, czyli jestem zapisana na kolejny poniedziałek. Zastanawiam się, czy to nie za długo. |
|
|
|
|
#4567 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
O matko współczuję Ci tego chodzenia... Ja wczoraj byłam u okulisty i wszystko jest ok, wynik GBSu też ujemny. Z papierologi to muszę jeszcze zbadac sobie HIV i WR, grupy krwi nie powtarzać "jak będą chcieli to sobie w szpitalu zrobią"
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja przez całą ciąże mam co 3 tygodnie, dzis też wizytuję bo mój gin robi na osobnych wizytach usg a na osobnych normlane badania na samolecie, ocena wyników badan itd, u mnie jest skonczony 34 tc, zobaczymy kiedy karze mi przyjśc znowu
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja mam wizyty co dwa tygodnie od 28tc. Wczesniej mialam co cztery.
Lava życzę Ci zeby Ktoś Ci ulzyl w tym czekaniu i umówil Cię na planowane CC przed TP. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Lava, ja mam teraz co tydzień wizyty, wcześniej co cztery tygodnie.
Melduję się po wizycie. Wszystko ok. Młoda tak szalała w brzuchu, że im na ktg sygnał uciekał. ![]() Żadnych zmian na szyjce, więc gin wróży mi kolejne spotkanie za tydzień. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4571 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Ja mam dalej co 3tyg... Od poczatku ciąży tak mam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Rzeczozn jak Synek? Lepiej sie czuje?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
P.S. Skonsultuj to z innym lekarzem - mówili. A na koniec się okazuje, że konsultowało to pięciu różnych lekarzy i każdy mówi co innego. Wróciłam z wizyty. Moje dziecko waży w przybliżeniu 3,5 kg. Myślałam, że spadnę z samolotu, 2 tygodnie temu ważył 2,6. Plus granica błędu 0,5 kg więc w sumie równie dobrze może już ważyć 4. Zagadka ogromnego brzucha, który jest na maksa napięty z każdej możliwej strony, rozwiązana. Ogólnie to tak, za tydzień mam się zgłosić na szczegółowe usg. Wtedy się dowiem czy rodzę naturalnie czy będę skierowana na cc. I jeszcze jedna rzecz. Nie wiem czy to ja jestem gamoniem, czy ci lekarze tacy zakręceni - mój lekarz poprosił dzisiaj jeszcze raz o pierwsze badania prenatalne i z całą stanowczością stwierdził, że mój termin to 9.12. Coś tam gadał o miesiączce, trochę o pomiarach (o owulacji słuchać nie chciał, co mnie nie zdziwiło, ale wpieniło bo różnica między om a owulacją to 3 tyg. :P). 13.12. to był mój termin z pierwszego usg w ogóle, ale on się trzyma prenatalnych i finito. Biorąc pod uwagę powyższe, o ile nie dostanę skierowania na cc a bobas mnie wcześniej sam z siebie nie zaskoczy, 16. grudnia najpóźniej mam się zgłosić do szpitala. A nocka była tragiczna. Zalewałam się sokami trawiennymi i nie umiałam sobie znaleźć dosłownie żadnej pozycji. Do tego milion razy siku, a serio odczuwam już potrzebę zainstalowania żurawia w pokoju, żeby mnie z łóżka podnosił. K o s z m a r.
|
|
#4574 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Mi dał do zrobienia HBS, HCV, HIV i kiłę. Grupy krwi nie kazał powtarzać GBS będziemy robić na wizycie 16 grudnia bo wczoraj było za wcześnie ( podobno w szpitalu w którym rodzę pilnują żeby był pobrany po 35 tc) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4575 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Nie przejmuj się za bardzo bo jest duza granica błędu Dobrze, ze ladnie rośnie czyli wszystko pracuje jak nalezy Też poproszę dźwig .... ![]() ![]() i moja noc również była fatalna... ![]() Wlasnie czuje czkawke w pipce, doslownie.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
|
#4576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niezła waga juz i gratuluje udanej wizyty, że z dzieciem wszystko ok ![]() U mnie w piątek były 3 kg, ale wiadomo, że może być i 3,5 kg skoro jets jakiś błąd pomiaru. A cc ze zwględu, że może dużo ważyć? |
|
|
|
|
#4577 | |||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Nie polecam.Myślę że któreś usg się myli, tylko nie wiem czy to dzisiejsze, czy to sprzed tygodnia ![]() Czkawka w pipce, znam ten stan ![]() Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Więc za tydzień znowu się wymienimy relacjami. Cytat:
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow! Gonisz mnie ![]() ale spoko teraz jest spory pomiar błędu, tylko mam taką samą obawę jak Ty czy przypadkiem nie na naszą niekorzyść ta waga i czy już nie ma 4 kg![]() Cytat:
Chyba ta ostatnia najrozsądniej gada, bo mi okulistka mówiła, że musi być minimum miesiąc żeby oko się zagoiło i żeby powtórzyć badanie dna oka czy pomogło. I żeby wydać zaświadczenie czy SN czy cc. W szpitalu okulistka, która robiła mi zabieg powiedziała mi to samo. Trzymam kciuki i współczuje załatwiania, ja to robiłam ponad miesiąc temu i ledwo żyłam po codziennym maratonie i jeżdżeniu, a co dopiero na takim etapie ciąży ![]() Ja miałam wizyty co 4 tygodnie, ostatni miesiąc co 2 tygodnie z uwagi na sprawdzanie przepływów i moje łożysko. Wczoraj miałam ostatnią wizytę u mojego gina i teraz już tylko szpital na KTG ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
A teraz to w ogole mnie przerazil bo czuje dwie gule po dwoch stronach brzucha, czegos takiego jeszcze nie bylo, az sie wystraszylam,ze sie przekręca ale oby nie. Tak dlugo juz jest glowa w dol, ze chyba nie zrobi mi takiego psikusa w 37tyg?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Super, że wizyta udana coś te nasze dzieci nie pchają się na świat ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niech mi ktoś wyłączy Internet. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4582 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
co do nocki, to jeszcze trochę i to wszystko minie![]() Lava współczuję, straszne jest takie bieganie od lekarza do lekarza U mnie wizyty od początku ciąży są co 4 tyg ![]() Byłam na zakupach, posprzątalam łazienkę, zrobiłam sobie obiad i nie mam już siły na nic, a jeszcze muszę umyć podłogę i zrobić przekąski ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4583 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
śmieszne uczucie ![]() Dziewczyny tak się zastanawiam bo mam tylko 2 kocyki, czy to wystarczy? Czy macie więcej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam to samo, Internet to zło. Czekam na wizytę w szpitalu bo jestem ciekawa czy tam oprócz KTG robią w ptp jakieś usg czy coś ![]() Brzuch też mi wystrzelił więc mam obawę, że faktycznie jest duży chociaż u nas główka też sporo zawyża. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4586 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Pati, a ten kokon jak długo się używa? Fajny jest, zaczęłam o takim myśleć, ale jak ma się przydać na 3-6 miesiący to chyba sobie daruje ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4587 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Tez mam dwa kocyki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Alicja no on jest na krótko , z 1 synem bym nie kupila , ale teraz musi byc jakos zabezpieczony przed tym starszym.;D czy na kanapie czy w lozku naszym czasami. No i ja wzielam zeby w kojcu mial przytulnie bo tam będzie drzemkowal w dzien.
Ten akurat i tak starczy na dluzej niz inne bo rozklada sie na taką matę. Wiec jak juz bedzie siedzial to mysle ze tez sie sprawdzi bo te tyly beda zabezpiecznieniem dla niego jak sie przewroci a z przodu bedzie mial swobode w nóżkach. No ale nadal jest to gadżet. Ja nie chce by Tymek spal w pustym kojcu , a w tym bedzie mu przytulnie. Jest dosc spory bo ma 110×70cm. Screenshot_20191119-131131_Chrome.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja mam 5 kocykow. 2 kupilam nowe i 3 mam po Leo, moja mama wczoraj dzwonila ze kupila jakis wiec bedzie 6 ;D ale mi sie przydadzą bo ja bede w nich spowijać.
|
#4590 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

-część 4.

na ostatniej wizycie nadal był "nisko", ale szyjka w porządku i wszystko super. Teraz Maks jest mega mega nisko, gotowy do wyjścia i do tego skrócona szyjka. Dlatego mam zalecone leżeć i nic nie robić. U mnie dochodzi zestarzałe łożysko, niski poziom wód płodowych, więc pewnie to wszystko ma wpływ na to, że młody pcha się na świat. No co ja poradzę, mogę tylko leżeć i czekać, siłą go tam nie zatrzymam

jak będzie chciał wyjść tzn. że już lepiej mu będzie po drugiej stronie brzuszka 
termin mieli tydzień przed nami, więc tylko moje dziecię wyjść nie chce 

nie masz co żałować

mnie to jeszcze przeraża, że 3 okulistów i każdy mówi Ci co innego. U mnie np. Okulistka i tak zalecała zrobić laser nawet jeśli bym przed porodem nie zdążyła to, żeby zrobić go po porodzie. Bo każde dźwiganie wózka, fotelika z dzieckiem itp. mogłoby prowadzić do odklejenia siatkówki. Mimo, że mam zaświadczenie że mogę rodzic SN to i tak obawa jest, bo to jednak oczy więc Cię dobrze rozumiem. 

coś te nasze dzieci nie pchają się na świat
co do nocki, to jeszcze trochę i to wszystko minie
U mnie wizyty od początku ciąży są co 4 tyg 
chociaż u nas główka też sporo zawyża.