![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
Mój by³y m±ci mi w g³owie.
Jakies 3 miesi±ce temu mój eks ze mn± w nerwach zerwa³.... By³o to ju¿ 2 raz wiêc przyjê³am to z klas±...zajê³am siê sob±..nawet zaczê³am chodziæ na si³owniê... Bardziej dbaæ o siebie. Szybko te¿ pozna³am nowego ch³opaka z którym jestem w szczê¶liwym zwi±zku. Mia³am z by³ym kontakt w którym ci±gle mnie obwinia³ za rozpad zwi±zku...
No i jak ca³kiem urwa³am kontakt z tym cz³owiekiem to od paru tygodni zacz±³ wypisywaæ do mnie po pijaku...jaka to ja jestem z³a...¿e on Wierzyl w nasz± mi³o¶æ a ja tak go potraktowa³am i od razu sobie znalaz³am nowego. Jak mog³am nie przyjsc go i nie przeprosiæ. A najlepsze jest to ¿e stwierdzi³ ¿e zerwa³ bo chcia³ ¿ebym siê co¶ zrozumia³a. Bo ludzie... Czasem nie k³ócili¶my i tyle. Nie odpowiadam nawet bo nie wiem co... Jestem w szoku. Nie powiem czasem ³apie siê na tym ¿e têskniê za eks ch³opakiem, w koñcu bylismy ze sob± pare lat. Ale jestem szczê¶liwa z nowym ch³opakiem. Nie wiem co odpisaæ nawet jemu na to ¿eby zrozumia³ ¿e to on zawali³... Jak my¶licie jak daæ ch³opakowi do zrozumienia ¿eby sobie odpu¶ci³ i jedynie za rozpad zwi±zku wini³ tylko siebie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 322
|
Dot.: Mój by³y maci mi w g³owie.
Nikt Ciê do kontaktu z tym panem nie zmusza. Wiêc robisz sobie bajzel w g³owie tylko i na w³asne ¿yczenie. By³y wcale nie m±ci Ci w g³owie. Robisz to sobie sama.
Bycie szczê¶liw± z nowym ch³opakiem i utrzymywanie kontaktu z ex w takiej sytuacji (gdzie zerwanie to ¶wie¿a sprawa, on Ciê o co¶ oskar¿a, Ty sobie jakie¶ mêtliki przez to wmawiasz...) - sorry, to siê wyklucza.
¯egnaj Wiza¿ Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-11-19 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 634
|
Sama sobie m±cisz w g³owie, biedactwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja mu nawet nie odpisuje...a wiadomo¶ci mam od niego co chwilê...wiêc nie wiem czy sama sobie mace
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
po drugiej stronie szafy
Wiadomo¶ci: 41 748
|
Zablokuj go i tyle.
![]() |
#6 |
uparta chmura
Wiadomo¶ci: 8 650
|
Dziecinada z tym' obarczaniem za rozpad zwi±zku '.
![]() |
#7 |
Lady in red.
Wiadomo¶ci: 67 023
|
Zablokuj go. Nie czytaj wiadomo¶ci. Bêdzie problem z g³owy.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Mi bardziej chodzi o to... ¿eby on zrozumia³ ¿e to jego wina...
Jakbym chcia³a go zablokowaæ.to bym dawno to zrobi³a. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
po drugiej stronie szafy
Wiadomo¶ci: 41 748
|
Po co?
![]() |
#10 |
astro-loszka
Wiadomo¶ci: 7 511
|
Kiedy¶, przed laty, mia³am podobn± sytuacjê. Zerwa³ ze mn± facet (niby chcia³ "przerwy"), cierpia³am, w koñcu zacisnê³am zêby, zajê³am siê sob±, zaczê³am szukaæ kontaktów z innymi lud¼mi i zaczê³am siê spotykaæ z kim¶ innym, zakocha³am siê. Exowi po up³ywie pó³ roku nagle odwidzia³o siê, zapragn±³ do mnie wróciæ (oczywi¶cie by³o to niemo¿liwe - by³am ju¿ w nowym, szczê¶liwym zwi±zku), nêka³ mnie telefonami i smsami, zasypywa³ propozycjami rozmaitego kalibru i jêcza³, ¿e beze mnie ¿yæ nie mo¿e. I chyba przez kolejne dwa lata po naszym rozstaniu wypomina³ mi (gdy odzywa³ siê naz na pó³ roku np. z okazji ¶wi±t), ¿e nie dali¶my sobie drugiej szansy, co by³o ogromnym b³êdem, bo gdyby¶my siê zeszli, na pewno by¶my byli szczê¶liwi. Gada³ tak, dopóki nie pozna³ swojej ¿ony.
Teraz, po latach widzê, ¿e powinnam go zablokowaæ od razu/nie reagowaæ na jego b³agania i wymówki na przemian/nie odbieraæ telefony/smsy kasowaæ bez czytania. Tobie te¿ to radzê. Brak reakcji i konsekwencja w tym to najlepsze rozwi±zanie. Nie wdawaj siê w dialogi, przepychanki, nie nabieraj siê na próby manipulacji. Zakoñczy³a¶ ten rozdzia³, jego strata.
![]() |
#11 | |
Lady in red.
Wiadomo¶ci: 67 023
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Libaya. Dziêkujê za sensowny komentarz...a z tym nowym ch³opakiem Ci siê uda³o?
Póki co by³am twarda i tak zostanie... Z jednej strony siê ciesze to on teraz cierpi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 083
|
A co to za znaczenie czyja wina?
Nie umiesz sama przed sob± przyznaæ ¿e jeszcze raz by¶ chcia³a spróbowaæ A nowy ch³opak to taki plaster po by³ym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 30 163
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87346089]A co to za znaczenie czyja wina?
Nie umiesz sama przed sob± przyznaæ ¿e jeszcze raz by¶ chcia³a spróbowaæ A nowy ch³opak to taki plaster po by³ym[/QUOTE]I wszystko w temacie. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
No tak na forum znajd± siê znawcy zawsze lepiej wiedz±cy 🤔😅
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
No. Lubimy wyci±gaæ wnioski z ty³ka:
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Limonka ja nie proszê o wnioski dotycz±ce mnie tutaj. Czy prosi³am o to? Czytaj ze zrozumieniem .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 512
|
Facet jest toksyczny i niczego mu nie przetlumaczysz, wiec nie wiem po co racjonalizujesz proby zlapania z nim kontaktu i jakiegos "przekonywania" go. Z takimi ludzmi sie nie rozmawia tylko sie od nich odcina i po czasie sami zaczynaja wtedy rozumiec, ¿e chyba jednak zycie nie jest tak proste jak chcieliby je widziec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
I jeszcze: "Nie powiem czasem ³apie siê na tym ¿e têskniê za eks ch³opakiem, w koñcu bylismy ze sob± pare lat" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 479
|
By³y ³echcze jej ego, wiêc wiadomo ¿e go nie zablokuje
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 634
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
astro-loszka
Wiadomo¶ci: 7 511
|
Cytat:
Tak, wysz³am za niego za m±¿ ![]() A Ty nie dawaj sobie grac na emocjach. Bo on doskonale wyczuwa, ¿e pêkasz, reagujesz na jego zagrywki, wiêc próbuje wzbudziæ w Tobie poczucie winy. Powinna¶ raczej skupiæ siê na jego z³ych stronach i tych wszystkich momentach, gdy z jewgo powodu cierpia³a¶. naprawdê chcesz wróciæ do kogo¶ takiego? Po co Ci to? Ju¿ sama próba obarczenia Ciê odpowiedzialno¶ci± za rozstanie, gdy to on zerwa³, jest mega s³aba...
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Linaya. Nie wrócê to pewne ... wreszcie mam fajny zwi±zek który czuje ¿e skoñczy siê dobrze...po prostu mia³am pierwszy raz taka sytuacjê ¿e eks siê odzywa i nie potrafi³am trochê jej zrozumieæ. Potrzebowa³am tylko takiej spokojnej porady na faktach.. dziêkujê
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Dok³adnie tak.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
W ¿yciu nie zawsze dostajemy to, o co prosimy. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Limonka 😂 ...tyle w komentarzu.
Ale dziêki. To jest przyk³ad ¿e nie powinnam odpowiadaæ mojemu by³emu bo jest tak samo ¿a³osny jak ty 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 322
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Przysz³a¶ trollowaæ, czy siê jednak nieco nad sob± zastanowiæ. Ile¶ osób pisze Ci w³a¶ciwie to samo, a Ty dalej swoje. Có¿, bezrefleksyjne jednostki istniej±. Tylko po co szukaj± rady na forum?
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Tu na forum s± ludzie inteligentni którzy umiej± czytaæ miêdzy wierszami,tego siê nie spodziewa³as;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 487
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 565
|
Cytat:
Cytat:
Odpowiedzi Ci siê nie podobaj±? To jest forum dyskusyjne, zapyta³a¶ o radê - dosta³a¶ odpowiedzi. Niektórzy z boku widz± wiêcej ni¿ nam siê wydaje. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.