|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Mam 3 kocyki i jedna taka niby kołderka z jednej strony ma bawełnę z drugiej minky, ale cienkie to ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Alicja z 1 dzieckiem bym wolala kupic koszyk mojżeszowy, starcza na tyle samo a mozna go przenosic i postawic wszedzie. U nas akurat nie zdalby teraz egzaminu ale z L. bylam zadowolona bo spal w nim pierwsze 3 miesiace w salonie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
teraz się smieje, ze moze jakies szpagaty robi czy coś
|
|
|
#4594 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kocyków mam kilka, chyba z 5-6 sztuk. Od mojej przyjaciółki dostaniemy jeszcze kokon z całym zestawem, a wczoraj dzwoniła teściowa zapytać czy mamy już taki zestaw poduszka i kocyk/kołderka. Mówię, że tak mamy i jeszcze koleżanka nam sprezentowała cały zestaw z kokonem. To stwierdziła, że i tak nam kupi bo ona już wybrała i nie będę jej mówić czy ma to kupować czy nie. Nie rozumiem po co dzwoniła pytać, skoro i tak zrobi po swojemu, ale już mi wszystko jedno i niech robi co chce także nam kocyków nie braknie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju co za baba ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4598 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Na allegro są za 60 zł już i to normalnej jakości. Ja swoj stamtąd mam. A wygodniej będzie mi położyć np w salonie ![]() 14 stopni u nas na dworze i ja już umieram. Współczuję porodów latem serio... Poszłam do sklepu to przez to słońce wróciłam już omdlewając ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Moja jak byli to skomentowała po co mi szumiś, bo on taki drogi bo widziała ile kosztują w sklepie
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Ja też się wynurzyłam na spacer i na zakupy. Ale super pogoda jak dla mnie, nie pamiętam tak ładnego listopada ![]() Poród latem to musi być hardcore, tak samo jak chodzenie w zaawansowanej ciąży w upałach 35 stopni ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Przyszły mi moje literki z klocków ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Gosia Twoja tesciowa bije wszystkich na glowy.
🤣Arya moja taka jest. Jak sobie kiedys kupilam droższa torebkę to absolutnie maz zakazal mowic teściowej ile kosztowała ,bo by na zawal zeszla uprzednio obrabiajac mi tylek. 🤣 oczywiście pytala skad i za ile, ale sie wymigalam mowiac ze to prezent. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Beznadziejnie komuś w portfel zaglądać, od niej nie biorę to niech spada na bambus powiedziałam jej, że zarabia i będę kupowała co mi się podoba i za ile uważam![]() Jeju, żebym tylko ja kiedyś nie była taką teściówką rodem z horroru ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Moja teściowa to mistrzyni, wiem o tym
Ja już nie mam do niej siły i po prostu zaczyna mnie to bawić. Chyba dzięki temu, że wiem, że zobaczę ją jak urodzi się mały, a później dopiero gdzieś po nowym roku, a w między czasie nie muszę nawet z nią rozmawiać. Napawa mnie to ogromną radością no i kupiła nam prezent na mikołajki, TŻ ma po niego podjechać w tym tygodniu. Ciekawe co to będzie, już się boję ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Kurde przydałoby się wyparzyć smoczki, butelki i części od laktatora, a tak mi się nie chce
trzeba to gotować czy wystarczy jak zaleje wrzątkiem z czajnika ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4604 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja smoczek i opakowanie do niego zalalam wrzatkiem, osuszylam i wrzucilam do torby.
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Mojemu się laktator spodobał i zamiast wyparzyć to by się pewnie nim bawił ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4607 | ||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Co za kobieta z tej Twojej tesciowej, po co dzwoni w takim razie. Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja chyba też będę tylko zalewać wrzątkiem. Laktator mam razem z pojemnikiem do sterylizacji, więc wg instrukcji wrzucę do mikrofali
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4609 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
tylko wrzątkiem zaleje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4610 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
To też tak zrobię, w końcu wrzątek to wrzątek ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dziewczyny czy tez macie takie uczucie jakby ktos z was siły wyssał? Cholera mialam tak kiedyś jak za duzo pracowałam. No normalnie moglabym ciagle spac... dzis do 10 bylam nieprzytomna , zrobilam Leosiowi sniadanie i jednym okiem drzemalam na kanapie.
O 18 juz ziewam i ok.19 ide do sypialni bo jestem wykonczona. Czytam cos i zasypiam okolo 22... czy organizm juz nie daje rady czy jak... jeszcze pare dni temu tryskalam energia a teraz nie mam sily zrobic obiadu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Mnie na szczęście aż coś takiego nie dopadło, miałam kilka gorszych dni a nawet ze dwa tygodnie, ale śpiąca ani nieprzytomna nie byłam. Bardziej zdołowana ograniczonymi możliwościami. Teraz za to mam jakieś nowe moce mimo, że kręgosłup mi pęka. Dzisiaj szoruje listwy przypodłogowe ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Zazdroszcze! Mnie bola wszystkie miesnie, kosci. Normalnie jestem nie do zycia. Albo mnie cos bierze albo nie wiem.
jak pomysle ze 10dni temu przygotowałam ten baby shower to nie chce mi sie wierzyc bo dzis ziemniakow nie mam sily obrac do obiadu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
#4615 | ||
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ostatnio miałam taki spadek formy. Teraz poszło w drugą stronę. Nie mogę zasnąć wieczorem, w nocy budzę się kilka razy i patrzę w sufit, pobudka wcześnie rano. A cały dzień mnie ciągnie żeby coś porobić, gdzieś pojechać, a tu trzeba leżeć
|
|
|
#4617 | ||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#4618 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4619 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
przemieszczam się na niej pomiędzy listwami nie powiem zmęczyłam się.Jak mi coś spadnie i nie jest to ważne to czekam aż mąż wróci i podniesie ![]() bo tak to też nie mam siły ciagle kucać po to, a ostatnio dosłownie co chwilę mi coś wypada z rąk niezdarna się zrobiłam. Mi najgorzej podnieść się z naszego łóżka w nocy lub po nocy bo jest wysokie, a biodra bolą. Z podłogi to najpierw na kolana potem najlepiej się czegoś złapać i do góry uważam, żeby nie nadwyrężać mięśni brzucha, żeby się nic nie rozeszło. Cytat:
Pati może to kwestia niewyspania? Pisałaś, że Leo ostatnio gorzej śpi? Jednak prędzej czy później każdą z nas dopada jakaś niemoc. Już bliżej niż dalej! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Ale mnie też ogólnie boli każda kość i mięsień w plecach, najgorzej kark od spania. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4620 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
A ja mam pytanie z innej paczki
![]() Myślałyście o jakimś prezencie dla siebie za urodzenie dziecka? Widziałam to gdzieś kiedyś i to się nawet jakoś nazywa. Generalnie chciałabym mieć pamiątkę i patrząc na tą rzecz myśleć, że dostałam to (akurat sama sobie kupię bo wspólne konto haha no ale) za urodzenie dziecka ![]() No ale to musiało by być coś trwałego. Myślę sobie o biżuterii po prostu. Bo pierścionek zaręczynowy zawsze będzie zaręczynowym. Obrączka zawsze będzie przypominać o ślubie i myślałam o pierścionku. Moja obrączka jest klasyczna a zawsze mi się marzyła taka obrączka z kamieni. Wstawię foto mniej więcej o co mi chodzi. Ale jak byście coś podpowiedziały nie z biżu to było by super. To musi być coś trwałego na lata Screenshot_20191119-153145.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez misiaq002 Czas edycji: 2019-11-19 o 15:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

-część 4.

śmieszne uczucie 

teraz się smieje, ze moze jakies szpagaty robi czy coś 
także nam kocyków nie braknie 

no i kupiła nam prezent na mikołajki, TŻ ma po niego podjechać w tym tygodniu. Ciekawe co to będzie, już się boję 
trzeba to gotować czy wystarczy jak zaleje wrzątkiem z czajnika 
tylko wrzątkiem zaleje 
jak pomysle ze 10dni temu przygotowałam ten baby shower to nie chce mi sie wierzyc bo dzis ziemniakow nie mam sily obrac do obiadu