|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Misiaq ja dostałam od meza charmsa z pandory "its a boy" serduszko w środku malusia raczka i niebieski kamien. Rozne rzeczy mezowie kupuja, np flakon perfum, zeby zawsze sie kojarzyło z tym czasem jest tez dobrym pomyslem. Ale takie których wczesniej nie uzywalas.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4622 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Myślę, że gdybym miała coś sobie kupić coś trwałego właśnie, to byłaby to bransoletka albo łańcuszek ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4623 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Perfum nie używam wcale. Od lat mam jeden flakonik Chloe i to na większe wyjścia ale na codzień nigdy. Dłuższa historia ![]() Więc właśnie wcale nie wiem co sobie wymyśleć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
No to zostaje ten pierscionek, bardzo ladny jest i super pomysl
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja nawet nie myślałam o tym, chociaż słyszałam tyle że sama sobie na pewno nie będę kupować może mąż wpadnie na taki pomysł bo w szkole rodzenia nawet położne mówiły ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
zawsze mi się marzyła ta bransoletka, ale nigdy nie było okazji, żeby sobie tak "bez okazji" ją kupić. Później TŻ chciał mi sprezentować na jakąś okazję i postanowiłam, że nie chcę. Wtedy już mieliśmy problemy z zajściem w ciążę i stwierdziłam, że bransoletkę kupię dopiero jak urodzi się dziecko i tam będzie wygrawerowane jego imię. A drugim prezentem dla mnie, ale to już od TŻ będzie voucher na tatuaż. Chcę sobie zrobić malutki tatuaż na nadgarstku- serduszko zrobione z odcisków palca TŻ i Maksia wstazka-gwiazdka-2-cm.jpg3450-odcisk-palca-.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
Jest mega urocza, na pewno będę ją nosić, ale póki co leży żeby nie zapeszać.
|
|
#4628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobaczymy co wymyśli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4629 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja sobie zazyczylam pod choinkę czerwoną bransoletkę z serduszkiem, na którym ma być wygrawerowane imię Tż i ze stopkami, na którym wygrawerowane będzie imię córci i jej data urodzin ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4630 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
bardzo fajny jest. Ja myślałam o symbolu nieskończoności u wplecionych literach T i M, ale znając życie tatuażu nie zrobię Bo ogólnie zbieram się i zbieram żeby zrobić jakiś i do tej pory nie zrobiłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4631 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o ciekawe pomysły na biżuterię, to istnieje obecnie taki trend na robienie biżu z własnego mleka :yes:
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4634 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Chyba sprzątanie mi nie służy, w trakcie mycia podłogi dopadła mnie rwa, chyba to ona, strasznie mnie posladek boli
Na dodatek mam zgage Mam nadzieję, że jak koleżanki przyjdą za 10min, to w jakiś magiczny sposób wszystko mi minie. Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mi się bardzo podobają tatuaże, ale duże i kolorowe
sama siebie z takim nie widzę, ale np moja siostra ma i jej pasuje ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4637 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
nie wyobrażam sobie siebie , swojego ciala z czymkolwiek stałym czego nie da sie zmycWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4638 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Mycha, Voice gratuluje udanych wizyt!
Voice ty szukasz te gatki z jakimś supportem z neta, czy po prostu umialas? Ja mam ambitny plan pyknac pierwsze w swoim życiu dzisiaj wieczorem . Zastanawia się jednak, czy dla naszych zimowych maluchów to nie lepsze będą jednak longi? ![]() Ja prezentu z okazji porodu ani sobie nie robiłam, ani nie oczekiwałam, ani nie dostałam . My raczej tak mocno nieprezentowi a tego dnia nic nie było tak cudownym, jak nasze wymarzone dziecko wreszcie z nami.Ale ja z tych dziwolągów, wiec potem zrobiłam sobie biżu (charms do bransoletki pandory) z mojego mleka i włosków Pitula . Teraz pod koniec karmienia dorzucę do kolekcji taki drugi
|
#4640 | |||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Dokładnie o takie pomysły mi chodziło![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Tatuaż fajna opcja, ale ja wybieram biżuterię
nawet ostatnio się zastanwiałam czy mój TŻ będzie pamiętał i on za parę dni mówi do mnie, że ma zamiar mi kupić ten wisiorek co jakiś rok temu mówiłam o nim ale szkoda mi było kasy więc jestem przeszczesliwa i zaskoczona, ze pamietał o tym wisiorku bo u niego roznie z tym ![]() byłam na wizycie i ok, następna wizyta za 2 tygodnie, ale mam infekcje i przepisuje mi nystatyne juz drugi raz a ona mi nie pomaga :/ i nie wiem co robic
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Tak. Odciągacz trochę swojego mleka, gotujesz je chyba (cała instrukcje dostałam do babki, która robi taka bizu), pakujesz w woreczek na mleko i wysyłasz. Dostajesz potem koralik z zatopionym w środku mlekiem i włoskami właśnie. Dla mnie taka namacalna pamiątka z początków mojego macierzyństwa
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Nilka a powiedziałaś mu o tym,ze nie pomaga? Moze mozesz sie z nim jakos skontaktowac by przepisal cos innego?
Maddd zaczelam dzis MAMY DLA MAMY cz. II i uwazam,ze to must have dla przyszłego rodzica. Ja sobie odświeżę wiedzę plus czegos na pewno sie dowiem nowego , wytyczne tez się, zmieniają. Więc mysle, ze warto miec w domu taka mala encyklopedie wczesnego macierzyństwa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Zobacz sobie filmik Moniki Małgorzaty Lis - brzmi, jakby to szycie to była pestka . Widziałam tam waśnie drugi jej filmik o longach właśnie a ze nie rodzę to pozwoedzalam dzisiaj SH i wyniosłam 4 sweterki w rozmiarze xxl, wiec chyba potem tez popróbuje
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Pomysl z mlekiem tez mi sie podoba! Wiem,ze daja tez kikuta pępowinowego , dla mnie na nie ale wiadomo co kto lubi
|
#4648 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Dokładnie tak jest Pitul ma śliczne blond włoski, wiec taki jasny kosmyk tez dla mnie bardzo ładnie się tam prezentuje Ale to oczywiście kwesti co kto lubi ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
Ja tez na kikuta jakoś się nie przemogłam
|
|
#4649 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
PATI, a ciekawe, czy ta II część będzie ciekawsza niż pierwsza Dasz znać jak przeczytasz? ![]() Dziewczyny, poczytuję Was dziś, ale jestem jakaś nie do życia Byłam dziś na KTG i na ćwiczeniach w SR, i poprostu padłam, dosłownie.... ta końcówka ciąży totalnie mi nie służy Chyba Arya napisała, że szotuje listwy w podłodze... Szacun dziewczyno, ja na tej końcówce ciąży poprostu niewyobrażam sobie teraz sprzątania....głupie śniadanie zrobię i muszę się położyć ![]() Także i mnie niemoc dopadła... Na KTG u mnie ok, skurczy żadnych nie mam o dziwo....nie wiem co to w piątek było... Więc chyba Lena narazie się nie pcha przed czasem
|
|
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dla mnie na pewno ciekawsza bo w pierwszej czesci w sumie wszystko juz bylo za mną, bardzo przydatna dla kogos na początku pierwszej ciazy to na pewno . Fajnie, ze wszystko jest w jednym miejscu do przeczytania, przypomnienia, znalezienia. Pobieżnie przelecialam drugą część i mysle ,ze smialo zamawiaj bo ogrom rzetelnej wiedzy szczególnie dla mamy oczekujacej pierwszego bobasa. Od skoków rozwojowych przez kp i rozszerzanie diety. No moim zdaniem w tej ksiazce jest absolutnie wszystko co warto wiedzieć
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

-część 4.

zawsze mi się marzyła ta bransoletka, ale nigdy nie było okazji, żeby sobie tak "bez okazji" ją kupić. Później TŻ chciał mi sprezentować na jakąś okazję i postanowiłam, że nie chcę. Wtedy już mieliśmy problemy z zajściem w ciążę i stwierdziłam, że bransoletkę kupię dopiero jak urodzi się dziecko i tam będzie wygrawerowane jego imię. 

zobaczymy co wymyśli 

Na dodatek mam zgage
Mam nadzieję, że jak koleżanki przyjdą za 10min, to w jakiś magiczny sposób wszystko mi minie.
w sumie jak łożysko przerabiają i jedzą, to nie powinno mnie to dziwić
sama siebie z takim nie widzę, ale np moja siostra ma i jej pasuje 
nie wyobrażam sobie siebie , swojego ciala z czymkolwiek stałym czego nie da sie zmyc
. Zastanawia się jednak, czy dla naszych zimowych maluchów to nie lepsze będą jednak longi?
. My raczej tak mocno nieprezentowi a tego dnia nic nie było tak cudownym, jak nasze wymarzone dziecko wreszcie z nami.
. Widziałam tam waśnie drugi jej filmik o longach właśnie a ze nie rodzę to pozwoedzalam dzisiaj SH i wyniosłam 4 sweterki w rozmiarze xxl, wiec chyba potem tez popróbuje
Byłam dziś na KTG i na ćwiczeniach w SR, i poprostu padłam, dosłownie.... ta końcówka ciąży totalnie mi nie służy
Chyba Arya napisała, że szotuje listwy w podłodze... Szacun dziewczyno, ja na tej końcówce ciąży poprostu niewyobrażam sobie teraz sprzątania....głupie śniadanie zrobię i muszę się położyć