|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Ja tez nie mam brać juz nic rozkurczowego zeby macica ćwiczyła.
Black współczuję i sie wcale nie dziwie, ze masz dosc... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mi gin powiedziała, ze do 37+0 mogę brać magnez i nospe, a potem już odstawić
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4803 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Co do pizzy, bo widziałam dobre tematy weszły to ja daję 400g mąki, 7g drożdży suchych, łyżeczkę soli, łyżkę cukru, oliwę i wodę na oko. Ciastem wyklejam taką dużą blaszkę, wychodzi średnio cienkie. Za to lubię poszaleć z dodatkami, ostatnio jedna była np. z mięsem mielonym i ogórkiem, pyszka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4804 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
bo u mnie akurat w domu zawsze tata robi ciasto (tylko on robi grube) ja lub mama ogarniamy składnikiWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
U mas na wsi OSP i KGW tez rządzą ![]() A dzieciaki chodzą na procesjach w strojach góralskich. A te wiejskie festyny najbardziej uwielbia mój TZ, bo na tych stoiskach może się najeść najlepszego smalcu na świecie a gospodynie zawsze maj pod stołem bimber
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
A sluchajcie jak lubicie domowe burgery to mam mega przepisik na bułki 🥰 az moze zrobię w sobotkę takie domowe jak z Amerykańskiej Restauracji. Tylko musze jechac do ulubionego rzeznika po pyszną wołowinkę... a do srodka daje surówkę ze świeżej kapusty taką wiosenną robie... mniaaaaaaaaam. 20191120_230302.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4807 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
O nie... Czemu ja czytam o takich pysznych rzeczach tuż przed snem! Tż wczoraj zrobił taką pyszną pizze... Jedną klasyczną z szynką, serem i pieczarkami, a jedna 4 sery (a wlasciwie to 3 :p). Odkąd mamy lidlomiksa to zawsze wychodzi przepyszna
.Odebrałam dzisiaj śpiworek do fotelika i tak się prezentuje . Do tego ubierzemy go w taki kombinezonikreceived_3226880414053768.jpegreceived_1205585473163112.jpegreceived_1724969177636237.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
No i gdzie ten przepis? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dobra to uściślając dziewczyny , wkladka na spiworek czy spiworek na wkladke?
Smarfetka haha, no czekalam na znak chęci juz wrzucam. Zaznaczam,ze to yt. Zawsze 1 raz robie cos z YT i potem wpisuje w zeszyt , przeważnie zmieniam pod siebie ale tym razem nie trzeba https://youtu.be/apmsMiRddtU nie wiem czy sie uda wkleic. Ale to kanał parakulinarni - bułki do burgerow. Mieso tez z ich przepisu robilam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4810 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Arya tez tak pisała i Rzeczozn chyba tez. Poslucham i tez tak zamontuje Dzidziola.
W ogole dzis bylo o 10:00 -1° i tak w aucie zimno , ze uhuhu. Cieszę sie ze mam ten otulaczospiworek zakupiony bo dziennie bedziemy kursowac w ta i spowrotem zeby Leosia zawiezc do przedszkola Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4812 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
W pon na wizycie było u mnie 38+0 to doktorek kazał odstawić już wszystko. Pamiętajcie, że ja rodzę w piątek A później dopiero w grudniu bo i tak wcześniej nic ze mnie nie wyjdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Standardowo obudziłam się po 4 na siusiu i nie mogę usnąć
trochę mnie głowa boli. Cytat:
jutro pokaże Wam moj otulacz homemadeHaha, wiesz, ze ja na wszystkie przepisy chętna, bo ja bardzo kulinarna niby mam przepis na bułki, ale zawsze może byc lepszy. Później obejrze filmik, żeby tz teraz nie budzić, niech sobie pośpi. A w ogole to ja wole przepisy pisane plus fotki, wkurza mnie to ze te filmiki tak długo trwają i muszę je przewijać, żeby coś uściślić. Ale czego nie robi się dla idealnego przepisu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki za ten piątek dla Ciebie ja czekam na grudnia, 2.12 mam wizyte i liczę ze zobaczę się z moja gin, a potem mogę rodzic ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Smarfetka Czas edycji: 2019-11-21 o 05:30 |
||
|
|
|
#4814 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Od godziny się przewalam po łóżku. Chyba w końcu wstanę i zrobię jakąś jajecznicę, jak tak czytam o tych wszystkich pysznościach
Oj takiego prawdziwego smalcu z dobrym chlebkiem i koniecznie ogórkiem kiszonym to bym zjadła, ale później bym chyba zdechła na zgagę, więc wzorem Seven dopisuję do listy rzeczy zakazanych zaraz obok winka i tatara. I zupy pomidorowej...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4815 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Misiaq fajnie ze jutro rodzisz, o ktorej?
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4816 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Witam wszystkie
Dziś i ja od 4 nie śpię mam jakiś parszywy nastrój. Właśnie zbieram się na ktg.. u Was też taka pogoda do bani?Misiaq ,czemu chcesz już w piątek rodzić? A jak nie w pt to dopiero w grudniu? ![]() Dziewczyny przypomniało mi się że miałam Was zapytać. Kupujecie jakąś maść na sutki? Koleżanką mnie nastraszyla że powinnam się zaopatrzyć, bo ona miała aż poranione od karmienia macierzyństwo coraz bardziej zaczyna mi się jawic jako jakaś straszna wizja przez te wszystkie "dobre rady".....Jak kupowałyscie jakaś maść, to dajcie znać jaką |
|
|
|
#4817 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Maddd, ja mam z ziajki lanoline. Mam nadzieję, że będzie git. Nam położna odradzała np. maltan, bo ma w składzie cukier i może się przyczyniać do infekcji.
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Smarfetka ja mam tak samo, ale przeważnie jak robie cos po raz pierwszy to z YT, i sobie po swojemu spisuje w zeszyt
jak babuszka ;D Misiaq trzymam kciuki za jutro ![]() Maddd dokladnie, ziaja na sutki będzie spoko. Medela jest bardzo gesta a z babydream bardzo rzadka. Maz mi wczoraj kazal zamowic latator zeby byl, to zamowilam i czekam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4819 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Tez mam z ziaji lanoline.
|
|
|
#4820 | |||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PATI, ja wczoraj rozpracowywałam swój laktator, żeby zobaczyć jak to działa wogóle mam z NUKa.I też tak jak Ty, wszystkie przepisy zapisuję w swój zeszycik, jak babuszka Miłego dnia dziewczyny, mknę na te ktg... |
|||
|
|
|
#4821 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Ja nie wiem, czy właśnie nie zacznę smarować, bo chyba zwykły balsam przestaje działać
|
|
|
#4822 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
pobudka o tej samej godzinie na siku też była. Jakaś synchronizacja? 🤨 Co prawda ja usnęłam ale obudził mnie TŻ wychodzący 6:40 do pracy i godzina drzemki jeszcze była ale jestem tak niewyspana że szok ![]() Cytat:
Na sutki też mam maść z ziaji Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Cytat:
a lubię mieć wszystko ładnie rozpisane wraz ze zdjęciem potrawy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Smarfetka Czas edycji: 2019-11-21 o 08:29 |
|||
|
|
|
#4824 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Dzień dobry
mi się dzisiaj wyjątkowo dobrze spało i nawet ani razu nie wstawałam.Cytat:
|
|
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Hej,
A mi się z kolei ostatnio dobrze śpi mimo dzisiejszych 5 pobudek w nocy 3 razy obudziłam się swoim chrapaniem więc na razie kiszę się w łóżku i czekam żeby moc zjeść śniadanko ![]() Cytat:
Mam lanolinę z Ziaji i Maltan. Teraz smaruje Maltanem bo mnie strasznie bolały sutki i były suche mimo balsamowania tymi ciążowymi specyfikami. Jak mnie teraz te sutki tak nawalają to nie wiem co będzie przy karmieniu ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja na sutki mam maść z ziaji, na razie nie smaruję niczym bo mnie nie bolą.
U mnie przerwa w spaniu była od 3-5:30, później udało mi się jeszcze trochę zasnąć. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4827 | ||||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja rodzę po 27 listopada ![]() Cytat:
![]() Za mną super noc, jedna pobudka na siku i to po 5 chyba to że się psychicznie nastawiłam na poród po przyszłej środzie trochę pomogło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4828 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Dobra chyba mi się udało założyć nowy wątek
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Moja dewiza jest taka, ze im mniej „dobrych rad” tym przyszła mama spokojniejsza, pewniejsza siebie i lepiej sobie poradzi a w razie potrzeby sama poszuka pomocy. Tak wiec jak uważasz, ze te wszystkie najważniejsze na świecie rady zwyczajnie zle wpływają na twoje samopoczucie i przeświadczenie o własnych kompetencjach jako matki zwyczajnie je u obaj, zanim rozmówca zdąży się rozpędzić ![]() A na sutki nie ma nic lepszego, niż wietrzenie, rozsmarowane kropla własnego mleka i lanolina, wiec ewentualnie tubeczke lanoliny z Ziajki za dyszkę. I na razie spij spokojnie ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- A ja właśnie po drodze z pkola wstąpiłam do Lidla po coś na śniadanko i powiem wam, ze strasznie współczuje tym z was, które spotykają się z nieuprzejmoscia innych wobec waszego stanu. Stałam przy kasie i jak to ostatnio coraz częściej bywa dziec się gdzieś zaparł i z całej siły cisnął mi w krocze. Nie wiem jak wyglądał mój grymas na twarzy, ale rzucił się w moja stronę gostek na oko 30lat i babka z wózkiem z propozycja pomocy, potrzymania i doniesienia zakupów do auta. Chyba sprawiałam wrażenie, ze rodzę ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Taka luźna ciekawostka dla mam chcących kp ![]() https://www.facebook.com/36116188723...8160698201513/
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2019-11-21 o 09:36 |
|
|
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Przed ciążą częściej robiłam zakupy w Biedronce, ale tam to jest totalna masakra, teraz omijam szerokim łukiem bo nie jestem w stanie spędzić tyle czasu w markecie, a nie uśmiecha mi się też przepychać między ludźmi w kasie żeby przejść na początek i poprosić o obsłużenie. Lidl jest zdecydowanie moim faworytem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

-część 4.
i sie wcale nie dziwie, ze masz dosc... 

to ja daję 400g mąki, 7g drożdży suchych, łyżeczkę soli, łyżkę cukru, oliwę i wodę na oko. Ciastem wyklejam taką dużą blaszkę, wychodzi średnio cienkie. Za to lubię poszaleć z dodatkami, ostatnio jedna była np. z mięsem mielonym i ogórkiem, pyszka 
.

az moze zrobię w sobotkę takie domowe jak z Amerykańskiej Restauracji. Tylko musze jechac do ulubionego rzeznika po pyszną wołowinkę... a do srodka daje surówkę ze świeżej kapusty taką wiosenną robie... mniaaaaaaaaam. 

mam z NUKa.
pobudka o tej samej godzinie na siku też była. Jakaś synchronizacja? 🤨 Co prawda ja usnęłam ale obudził mnie TŻ wychodzący 6:40 do pracy i godzina drzemki jeszcze była ale jestem tak niewyspana że szok 
Co prawda ja usnęłam ale obudził mnie TŻ wychodzący 6:40 do pracy i godzina drzemki jeszcze była ale jestem tak niewyspana że szok
mi się dzisiaj wyjątkowo dobrze spało i nawet ani razu nie wstawałam.
3 razy obudziłam się swoim chrapaniem
więc na razie kiszę się w łóżku i czekam żeby moc zjeść śniadanko 

chyba to że się psychicznie nastawiłam na poród po przyszłej środzie trochę pomogło