|
|
#4861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
ja w ogóle żadnych zdolność manualnych. Aż wstyd ![]() Ja to ide do sklepu, może spacer ulula mi syna bo tak wariuje w brzuchu że mi zaraz skóra pęknie Szkoda że taka kiepska pogoda bo bym dłużej pospacerowala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4864 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4865 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Wrocilam do domu, bylam w skarbowce. I chyba sie przespie jakos odjezdzam... a ma byc kurier z dostawką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4866 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Smarfetka, piękny otulacz!
|
|
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
pogoda brzydka, kumpela z która spacerowałam do tej pory ma termin za niedługo i cos sie kiepsko czuje i juz nie chodzi a samej mi sie nie chce ![]() u nas takie wieczory są jak ogladamy serial, wczoraj to nazwałam małego Guzowaty bo mój brzuch wygladał jakby miał kilka ruszajacych sie guzów mam tylko nadzieje, ze ten wariatuncio się nie odwróci głową do góry
|
|
|
#4868 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4869 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj z wynajmującymi to niestety często tak jest. Koło mnie na szczęście stali mieszkańcy i cicho mamy w bloku ![]() Nie wiem czy byłaś w naszej Biedrze ostatnio, dziś się wybrałam i przeżyłam szok. Postawili 3 kasy samoobsługowe stare dziadki się ich boją, więc poszło rach ciach bez kolejki ![]() Cytat:
Właśnie takie oglądałam, ale różne opinie krążą odnośnie użytkowania. Już mnie plecy bolą na samą myśl o kanapie ![]() Cytat:
Tak, takie przemielone. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#4870 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Mój to ma takie godziny wariacji: przed 7 jak mąż wychodzi do pracy, koło 9, 11:30, potem dłuższą przerwę ma i zaczyna po 19, po 21 i po 22. Czasem jak wstanę do łazienki i nie mogę zasnąć to też czuje jak się wierci ale już mniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4871 | ||||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja bez poduszki też nadal nie wyobrażam sobie spania, najlepszy zakup ciążowy ![]() Cytat:
No to mój jest jakiś inny bo tylko wyjdę z klatki to zaczyna się kopanie i tak całą drogę ![]() Wieje u nas strasznie ![]() Cytat:
Też mam swoje nagrania sprzed ciąży, nie mogłam uwierzyć, że to ja a jednak haha, ale nie jestem dłużna i męża też czasem nagram ![]() Cytat:
Śliczne! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
|
|
|
#4872 | |||||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny, to na prawdę prościzna tez myślałam na początku ze to hardcore będzie ale znalazłam na jednym blogu tutorual i okazało się ze nie taki straszny ten diabeł jak go malują. Otulacz jest wymiarów ok 90x90, może trochę mniejszy wiec wszystkiego brałam po 1mb. Minky i bawełna maja szerokości ok 155/160 cm wiec jeszcze zostało troszkę materiału jbc to mogę polecić jednego sprzedawcę na Allegro który ma minky, bawełnę i otulinę, no i najważniejsze, wszystko wysyła smartem Miałam jeszcze kokon szyć ale chyba sobie daruje, najwyżej po porodzie uszyje, jak starczy sił. Teraz leżakuje do niedzieli i w poniedzialek biorę się za mufki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||||
|
|
|
#4873 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
I chyba widzę Pixela?? Popularny chyba na wątku Ciekawe czy będzie się równie fajnie sprawdzał bo leciutki jest kozacko ![]() Dziewczyny ja tam wyżej właśnie pisałam, że spałam większość ciąży na prawym boku. Prawy lewy albo pół na plecach i było ok. Ale ostatni tydzień ewidentnie jest coś nie tak bo obudziłam się ze zdrętwiałym brzuchem. A to potwierdza teorię, że organizm da znać jeśli pozycja będzie nie odpowiednia Ja to w ogóle całe życie na plecach a w ciąży od razu odejmuje mi nogi od początku i plecy odpadają. Po porodzie będę spać rozłożona w krzyż żeby nadrobić 9 miesięcy Także dalej sądzę, że dopóki nie ma objawów to trzeba spać jak wygodnie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4874 | |||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
potem jakoś ogarnęłam sposób na to ![]() Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja po porodzie spalam jak zaba. Na bezuchu wypiety tylek i kolana przy lokciach, maz byl ze mnie polany, a ja sie nie moglam nacieszyc ta pozycja
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Bystre oko! Zgadza się, to pixel, liczę na niego. Jak wzięłam do ręki koleżanki cybexa wraz z 3-miesięcznym dzieckiem to prawie mi ręka odpadła, zreszta TZta tez to przeraziło ... także nie było zastanawiania się Bazę tez masz? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4877 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Moj fotelik jest cholernie ciezki, ale na szczescie z progu domu do auta mam 5metrow. I ma taki plus, ze moze sie rozkladac w aucie, a przy dalekich podróżach to duży plus. Cos za cos... 🤷☠♀️
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Właśnie to samo dziś napisałam po wizycie w biedrze ![]() musiałyśmy się minąć ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4880 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#4881 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Ale piękny otulacz!
️U nas w biedro też są kasy samoobsługowe, ale tak malutkie, że z naszymi zakupami zwykle nie ma nawet sensu tam iść Ja się dzisiaj wybieram od rana do lidla i jeszcze nie wyszłam... Najlepsze jest to, że siadłam sobie po spacerze i ogarnięciu psów (jest chlapa i fu) i... usnęłam na godzinę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4882 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Muszę się wyżalić. Spotkała mnie dzisiaj na drodze bardzo dziwna sytuacja. Zmieniałam pas z prawego na lewy, w mieście, prędkość może wynosiła 30km/h i trochę zajechałam facetowi. Nie zahaczyłam go, przynajmniej nic nie słyszałam i nie czułam, ani nie zauważyłam na swoim aucie żadnych rys. Facet mnie strąbił, więc "przeprosiłam go" awaryjnymi i myślałam, że jest ok. No każdemu się przecież może zdarzyć prawda? Po tym za jakieś 100m były światła dla pieszych, w ogóle był duży ruch, więc staliśmy. Facet wyszedł, zrobił zdjęcie mojej tablicy rejestracyjnej, potem podszedł do mojej szyby, więc otworzyłam i przeprosiłam go, a on mi zrobił foto
Myślicie, że on może coś z tym zrobić? Przyznam szczerze, że trochę się tym stresuje, ale przecież nic się nie stało :/
|
|
|
|
#4883 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4884 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też tak kiedyś myślałam, dopóki nie poznałam kolegi małżonka. Przyszliśmy na świat dzień po dniu i dzięki temu mamy 48h urodzin zamiast 24 ![]() Cytat:
U nas 2-letni syn sąsiadów z naprzeciwka -- takich, co im wszystko przeszkadza -- jest na etapie darcia się na cały regulator na korytarzu, walenia w drzwi itd. Specjalnie nie wychodzę i nie zwracam uwagi. Zemsta będzie słodka, do usłyszenia wkrótce xD |
||
|
|
|
#4885 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Mówię o aucie męża. I prawdopodobnie zamienimy się samochodami, żebym ja mogła się ruszyć z domu. Bo nie mobilna być sobie nie wyobrażam. Z moim autem jest taki cyrk, że jest 3 drzwiowe i mam wątpliwości czy mi wejdzie fotelik do tyłu w ogóle bo auto jest coś ala sportowe i z tyłu jest mało miejsca nawet do wsiadania. Ale żeby było ciekawiej z przodu nie można u mnie wyłączyć poduszki więc wożenie z przodu też odpada. Muszę znieść fotelik i przymierzyć do obu samochodów ale zebrać się nie mogę. Bo jeszcze dodatkowo zdarza się, że pasy w aucie są za krótkie. No kwestia przewożenia dziecka u nas narazie mocno kuleje ![]() Ale generalnie trafiliśmy na przedstawiciela Avionaut, który pokazywał jak montować go na pasy i to nie jest jakieś trudne. Kwestia przyzwyczajenia napewno a jak się nie ma co się lubi to wiadomo trzeba się dostosować.. Właśnie sobie pomyślałam, że muszę dziś sprawdzić ten fotelik bo w końcu nie będziemy mieli jak zabrać ze szpitala jak wyjdzie jakiś dodatkowy cyrk z pasami np. Narazie plan jest generalnie taki, że się wymienimy autami, dzięki temu będę mogła załadować dziecia i podjechać choćby do sklepu. Męża jest 4 drzwiowy + można wyłączyć poduszkę z przodu. Tylko akurat baza nie pasuje hahah. Ale to już mały pikuś, będę zapinać na pasy (których muszę właśnie sprawdzić długość) ![]() ![]() Poematu o foteliku the end ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez misiaq002 Czas edycji: 2019-11-21 o 13:53 |
|
|
|
|
#4886 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Melduje ze dziewcze wazy 3.3 kg
ale podobno do 4kg nie dojdzie.Szyjka pozamykana. Nic sie nie szykuje. No i niestety gbs dodatni. Nastepna wizyta za 2 tyg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Super, że wszystko ok ![]() Z tym gbs to nie byłam świadoma, że około 20% kobiet mam dodatni. Gin mnie uświadomił ostatnio na wizycie, bo był ucieszony, że w końcu jakaś pacjentka ma ujemny, bo ostatnio same dodatnie się u niego trafiały ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4888 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Dziewczyny zobaczcie insta stories u mamy ginekolog i na rogerze. Jak się tam zatrudnić ktoś wie?
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
O tym samym pomyślałam jak to oglądałam ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4890 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

-część 4.

koszt jakieś 45 zł przy czym zostało mi jeszcze materiału na mufki do wózka, wiec wyjdzie 45 zł za otulacz i mufki
ja w ogóle żadnych zdolność manualnych. Aż wstyd 

jakos odjezdzam... a ma byc kurier z dostawką.
pogoda brzydka, kumpela z która spacerowałam do tej pory ma termin za niedługo i cos sie kiepsko czuje i juz nie chodzi a samej mi sie nie chce 

u mnie jeszcze miesiąc męczarni z zaśnięciem, u Was trochę krócej 
niestety jedno mieszkanie pod nami jest wynajmowane i co jedni wynajmujący to gorsi 

stare dziadki się ich boją, więc poszło rach ciach bez kolejki 

I chyba widzę Pixela?? Popularny chyba na wątku
Ciekawe czy będzie się równie fajnie sprawdzał bo leciutki jest kozacko 

️
ta pod nami ma synka i non stop się drze, albo do dziecka, albo na dziecko, albo przez telefon. Cały czas u nich hałas. Najgorzej jak jestem sama w domu, wtedy u nas cisza, a ona tak krzyczy, że własnych myśli nie słychać