|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 idą na studia cz. VIII
Ja mam zamiar robić drzewo genealogiczne ponownie. Kiedyś robiłam, ale te informacje mi zaginęły. Nie sięgnęłam daleko, bo moi wszyscy pradziadkowie już nie żyją, a babcie czasem nie mogą wszystkiego powiedzieć. Żałuję, że dziadkowie nie żyją, bo w ten sposób nie mogę się dowiedzieć o ich rodzinach.
Chociaż moja babcia jest spokrewniona z moim dziadkiem :| Jak się o tym kiedyś dowiedziałam, to padłam. A dokładnie to mój dziadek był mężem i dalszym wujkiem dla mojej babci :| ![]() Oczywiście chcę zrobić to drzewo amatorsko, chociaż marzę, żeby kiedys pojeździć po parafiach i poprosić o udostępnienie ksiąg narodzin i śmierci moich bliskich. Wiąże się to też z tym, że czas płynie i robienie tego drzewa za np. dziesięć lat może być trochę już utrudnione, bo moje babcie mają swoje lata. |
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
mój wujek już kilka lat robi drzewo genealogiczne, jest nawet na internecie zamieszczone i z tego co się dowiedzialam nie jest to łatwa sprawa...
ale przynajmniej dowiedziałam się, że pochodzimy od czarneckiego
|
#1173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze to nas jakos zmobilizuje ![]() Wiec i ja sie przylaczam Cytat:
A co do pogrubionego to przeciez mozesz pojechac np 6 czy ktoregos tam po 4 wrzesnia na tydzien tylko i wtedy wrocisz w miare wczesnie zeby jeszcze wyrobic sie i wyjechac 20 wrzesnia do Sopotu
|
||
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Vill, widzę, że się podoba piosenka
![]() Ja cały czas ją śpiewam :P Zaraz się ubieram (:P) i zbieram się do tłumacza. Co do drzewa genealogicznego, do wszystkich naszych korzonków nie dotarliśmy, ale do mojego praprapradziadka Wszyscy Polacy, w co Tż uwierzyć nie może.Od strony mamy jakaś szlachta, a od ojca chłopi królewscy. I o dziwo, lepiej się później chłopom powodziło niż szlachcie.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
ciepło jest...miałam zamiar iść na działkę... ale plany pokrzyżowali mi rodzice
..wracają a gdzieś zgubili klucze i teraz muszę siedzieć w domu i czekać na nich...ehh
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę! U mnie jest szaro i buro;/ miałam jechać na chwilę do miasta ale mi się odechciało totalnie ![]() Cytat:
bardzo dobry pomysł ![]() ja w ramach dietki kupiłam sobie zapas maślanki i jogurtów Activia ![]() i chyba pojde dzisiaj na basen
|
|
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
no to skoro się odchudzamy to muszę wam powiedzieć, że na śniadanie zjadłam dwa skrzydełka
... ale na prawdę nie mam już nic innego w lodówce
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale to bylo dawno i nie pamietam.Ale swoja droga u mnie w rodzinie tez bzla szlachta i podobno gdzies pod Krakowem skarb jest zakopany, ale nie wiadomo gdzie dokladnie, bo moj prapradziadek wolal isc na wodke niz do umierajacego ojca, ktory chcial mu to powiedzieca to odchudzamy sie jak kazda chce czy moze jest wsrod nas specjalistka od fitnessu i dietetzki i ulozy nam plan
|
|
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
oj ciężko by było ułożyć jeden plan odchudzania dla wszystkich wizażanek
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co... głupek ze mnie
![]() ałam cioci kolczyki żeby sprzedała, a nie zrobiłam im wcześniej zdjęć;/ |
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
cięzko ciezko by bylo
![]() dlatego po prostu musimy ograniczyc kochane slodyczki i racjonalnie sie odzywiac A przynajmniej sprobowac ![]() No chyba ze ktoras ma jeszcze jakies ciekawe podpunkty w swojej diecie i podzieli sie z nami tym
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie umiem się odchudzać... bo kocham czekolade ;((
tym bardziej kiedy jestem przed okresem ... :/
|
#1183 |
|
Adwokat diabła
|
hej, a ja dziś miałam pobudkę po 5..
![]() tak to jest jak braciszek idzie do pracy, łomot na cały dom.. zdążyłam zasnąć to mi komórka dzwoni, eh! mam wakacje cholewka no ![]() kiedys pisalyscie o sposobach przyspieszenia @, powtorzycie
|
|
#1184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() głupek z Ciebie zrobiłaś ciężarówke kolczyków i nic
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
eeee tam ciężarówkę "tylko" 16 par ![]() jakbym była pewna, że ciocia je sprzeda to bym robiła coś dalej, a tak to mi się nie chce ![]() wczoraj skręciłam tylko dla siebie bransoletkę z perełek
|
|
|
|
#1186 |
|
Zadomowienie
|
podobno trzeba moczyć nogi w gorącej wodzie
![]() ![]() ![]() do odchudzania ja się zdecydowanie nie nadaje, w ogóle nie mam silnej woli i prędzej przetłumaczę sobie, że dobrze jest tak, jak jest niż przejdę na dietę
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
ja robiłam b. gorącą kapiel i masowałam sobie brzuch...
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedys mialam manie i codziennie sie wazylam i mierzylam.
![]() Ale w sumie w czasie rokuu szkolnego latwiej bylo mi zapanowac nad waga. Autobus 7.10, wiec nie chcialo mi sie wstawac wcyesniej, zeby sniadanie zjesc, w szkole nie lubilam, wiec dopiero obiad o 16.00, czasami kolacja jak nie milam jezykow dodatkowych. A teraz sniadnie, drugie sniadanie, obiad, cos slodkiego i tluszczyk rosnie
|
|
|
|
#1190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakby chodziły za Tobą różowe koraliki w różnych rozmiarach to powiem Ci coś... sprzedasz je ![]() plus jaka satysfakcja bo bedziesz je widziec na szyj nowej szczesliwej wlascicielki
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety tak jest...
zmykam do tż
|
#1192 |
|
Adwokat diabła
|
heh wyprobuję Wasze szatańskie sposoby
![]() cosik się u mnie chmurzy ;/
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jakoś się zebrac do nich nie mogę ale może dzisiaj je pokonam ![]() znowu przeglądam allegro w poszukiwaniu nowych minerałów! i juz mam sporo pomysłów... szkoda tylko, że bardzo kosztownych
|
|
|
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
dobrze ze jeszcze ja nie patrze złośliwie bo nie wiem czy bys dała rade
![]() a ja czekam na mame i wydam troche pieniędzy na allegro, a co!
|
|
#1195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak jestem na jakies konkretnej diecie to ciagle mysle o jedzeniu i to mi pochlania tyle czasu, ze mam dosc wszystkiego.ja proponuje po prostu ograniczyc slodycze WSZELKIE , jesc 5 posilkow lekkich dziennie i sie ruszac duuuuzo![]() jesli chodzi o fitness to kiedys w tym bardziej siedzialam.. ale uwierz nie musisz sobie ukladac planu, tylko rób co lubisz, np. lubisz plywac a nie cierpisz biegac, ale wybierasz jedak jogging bo slyszalas ze bardziej sie chudnie..ale to nie wyjdzie..trzeba robic co lubisz wtedy chudniesz z bananem na twarzy ![]() i mi sie spoznia @.. nie lubie jak mi sie spoznia
|
|
|
#1196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedy jesz mniej po prostu spowalniasz sobie metabolizm.EDIT: a co do ochudzania, to ja właśnie skończyłam ciasto odkrajałam kolejne kawałki(malutkie!!!), az w końcu prawie nic nie zostało, więc stwierzdiłam, że już je skończę, żeby można było umyć blachę
|
|
#1197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
całe zeszłe wakacje siedziałam na dietetyce! przeczytałam ją chyba cała i własnie miałam napisać dokładnie to samo co Ty ![]() ja już sie przyzwyczaiłam do minimum 4 posiłków dziennie, czasami mi ciężko zjeść więcej, bo albo nie mam czasu albo miejsca w brzuchu
|
||
|
|
|
#1198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i masz rację, 4 posiłki dziennie to jest tak w sam raz
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie mialam zbytnio czasu i mnie troche brzydza te rozgniecione kanapki w woreczkuPoza tym mam malo urozmaicona diete, ale ja nie lubie bardzo wielu rzeczy jesc kiedys chcialam nawet pic czerwona lub zileona herbate ale stwierdzilam ze ochydztwo i dalam sobie spokoj![]() w sumie to ja nie waze duyo w stosunko do wzrostu ale chcialabzm miec chudsze nogi. chyba pojde troche z psem pobiegac - ucieszy sie
|
|
|
|
|
#1200 |
|
Adwokat diabła
|
Tesia, dam Ci mojego psa to będziesz miała sprint zamiast wolnego biegu
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Wszyscy Polacy, w co Tż uwierzyć nie może.

jak jestem na jakies konkretnej diecie to ciagle mysle o jedzeniu i to mi pochlania tyle czasu, ze mam dosc wszystkiego.