|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać, cz.52
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Mleko kozie - w jakich sklepach można dostać?
Pamięta ktoś w jakiej cenie, w jakich pojemnościach i czy zawsze jest to mleko UHT? |
|
|
|
#843 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87367308]No. Mój też 6-latek, a ma już nawet płytę podpisaną przez swojego ukochanego Podsiadło No ale on ma zafiksowaną w tym temacie matkę.Audiobook to już i tak pół biedy. To może właśnie jakieś audiobooki na płytach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja z moją młoda byłyśmy ostanio na koncercie Farben Lehre ;p |
|
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#847 |
|
Konto usunięte
|
Mam rysę na ekranie telefonu, jak mogę zabezpieczyć ten telefon przed dalszym pękaniem?
|
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87366827]Dziewczyny jak chcecie MEGA kreatywne zabawki dla dzieci, to zobaczcie sobie ofertę sklepu, który ma w nazwie dwa razy słowo Noski
Nie robię reklamy, od razu mówię, bo nie mam z tym sklepem nic wspólnego, ale ich asortyment jest po prostu niezwykły.[/QUOTE]Znam ten sklep. Ładne te rzeczy, kilka nawet kupiłam.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87367150]No a ta dziewczynka lubi coś jeszcze robić poza tymi paznokciami? Bo ja mojemu mogę kupić Lego za dowolną kwotę i się będzie bawił godzinami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Moja 7latka też kocha Lego. I na BN kupujemy właśnie Lego, Dom Przyjaźni [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87367183]Lubi. Owszem. Ale napisała list do Mikołaja z 3 rzeczami jedynie. Pies, zestaw do paznokci i naszyjnik z literką "K". Nic więcej nie chciała, bo "wszystko ma". Mimo moich usilnych próśb, aby dopisała coś więcej, bo nie wiadomo czy Elfy znajdą taką "zabawkę" w swojej fabryce. Pomijam, że pies to nie zabawka i siostra z nią normalnie pojechała i kupiła tego psa a nie wręczyła jako prezent od Mikołaja. Ona ma wszystko co chce nawet bez świąt, więc serio ją nawet reklamy w tv nie rajcują. Chce Hatchimalsa - ma. Chce plastikowe różowe serduszko breloczek - ma. Nawet jak czegoś nie chce a komuś coś wpadnie w oko to ma. Ma więcej zabawek niż w niejednej sali w przedszkolu czy żłobku (i mówię to z autopsji, widziałam sporo sal przedszkolnych i żłobkowych). Po prostu jest oczkiem w głowie dziadków, cioć, wujków. Wyobraź sobie, że jedno dziecko dostaje kilka razy w roku po kilka prezentów (bo od babci, bo od dziadka, bo od cioci, bo od drugiej cioci, bo od taty, bo od mamy, bo okazja, bo urodziny, bo jej się w sklepie spodobało, bo bez okazji). Ona nie wie co by chciała, bo "wszystko ma" - jej słowa. Ten zestaw do paznokci to też taki na siłę wymyślony tak samo jak ten naszyjnik. Najważniejszy był pies. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Może nie z okazji BN, ale nie lepiej zamiast kolejnej zabawki, zabrać dziecko do teatru na przedstawienie? Albo chociaż do kina. Do muzeum. Na zajęcia plastyczne / muzyczne / sportowe. Są takie na które nie trzeba uczęszczać regularnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87367269]Czytać to może nie, ale nie znam dziecka, które nie lubi słuchać czytanych książek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]U nas hitem są słuchowiska i audiobooki. Słuchane codziennie od 3 r.z. do teraz (7 lat), nawet w tej chwili przy usypianiu słucha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki. Z tych sklepów tylko do Auchan mam w miarę dobry dostęp. Miałam nadzieję, że mleko kozie jest w Biedrze lub Lidlu.
Chata Polska - nie słyszałam o takiej sieci sklepów. W Krakowie najwyraźniej nie ma. Edytowane przez damdalena Czas edycji: 2019-11-26 o 21:47 |
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto mówi o czytaniu akurat przed spaniem? My czytamy w różnych porach dnia, ostatnio najbardziej lubią przy posiłkach. Przed spaniem czytam, ale synowie nie zasną dopóki nie skończę, choćby nie wiem jak bardzo byli zmęczeni. No, ale temat rzeka, robi jak uważa. ![]() Farben Lehre zawsze spoko. Na niebie tylko helikoptery! Aż sobie włączę, dzięki. ))
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2019-11-26 o 22:07 |
|
|
|
|
#852 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale raczej do zniwelowania napuszonych włosów i lekkich fal, niż do prostowania kręconych włosów
|
|
|
|
|
#853 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#854 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli zgłaszam zmianę adresu zamieszkania do urzędu skarbowego na adres gdzie wynajmuje mieszkanie to czy właściciel mieszkania może mieć jakieś nieprzyjemności jeśli nie płaci podatków z tytułu wynajmu? W sumie nie wiem jak urząd miałby po adresie zamieszkania dojść czy ja je wynajmuje, czy to moje, czy mieszkam z kimś po znajomości.. Nie mam zielonego pojęcia czy płaci, mam nadzieję że tak, ale ciekawi mnie to czy jedno z drugim może mieć coś wspólnego.
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez slodka_jak_malinka Czas edycji: 2019-11-26 o 23:08 |
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#857 |
|
Pani Mizantrop
|
Czytanie dzieciom jest fajne, mnie nigdy nikt nie czytal, sama sobie czytalam jak bylam mala. Jesli bede kiedys miala dziecko, to na pewno bede mu czytac i starac sie w nim zaszczepic milosc do ksiazek.
|
#858 |
|
Rozeznanie
|
Mi mało czytano wiec jakos w wieku 7 lat zaczelam czytać sobie sama przed snem
|
|
|
|
#859 |
|
Konto usunięte
|
Miłość do książek to jedno, ale jak to rozwija mózg, słownictwo, a ze starszym dzieckiem książką można też załatwić multum problemów emocjonalnych. No szczerze to sobie nie wyobrażam w ogóle nie czytać dziecku.
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- A i starszemu dziecku można już dobierać lektury pod siebie, ja miałam ogromną przyjemność, jak przerabialiśmy (to akurat w formie audiobooka) Dzieci z Bullerbyn, a teraz kończymy Harry'ego Pottera Same pozytywy. |
|
|
|
#860 |
|
Czarna owca
|
Mnie rodzice nie czytali, ale za to w wieku 6 lat czytałam już płynnie i tata woził mnie do biblioteki, bo w szkolnej przerobiłam szybko wszystko, co mnie interesowało. Do dziś nie znam prawie żadnej zasady ortograficznej, a piszę bez większych błędów.
Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
|
|
#861 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87368346]A i starszemu dziecku można już dobierać lektury pod siebie, ja miałam ogromną przyjemność, jak przerabialiśmy (to akurat w formie audiobooka) Dzieci z Bullerbyn, a teraz kończymy Harry'ego Pottera
Same pozytywy.[/QUOTE] Ooo, Harry - muszę córce podsunąć, może przy okazji i ja werszcie przeczytam... ![]() Dzieci z Bullerbyn kocham, ale jak mi dziecko dzień w dzień recytowało z pamięci fragmenty (bo przez całe wakacje czytała tylko to i Pippi) to myślałam, że sobie krzywdę zrobię.
|
|
|
|
#862 | |
|
Realistka
|
Cytat:
Zdecydowanie jako dziecko czytalam duuuzo wiecej niz teraz, wrecz pochlanialam ksiazki
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Spotkalyście się z bonami na usg piersi np? Nie mam pomysłu na prezenty, więc dzisiaj rano wpadłam na taki pomysł tylko to chyba mało popularne...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#864 |
|
Winter is coming
|
Ja mam dziecko, które ma wszystko. Już nawet książek nie kupuję tylko wypożyczam, bo mi się nie mieszczą. Dziecku czytałam już w szpitalu, Sapkowskiego
![]() Jeśli chodzi o nadmiar zabawek, atrakcji, to trudno bardzo stawiać granice. Ja już trochę ustawiłam babcie, ale zajęło mi to sporo czasu. Zresztą sama czasem jej coś kupię bez okazji, bo nie umiem się powstrzymać. Do niedawna była jedynym dzieckiem w rodzinie, zresztą od strony teściów nadal jest. Bardzo mnie denerwowało jak jej chrzestny za każdym razem jak przychodził to coś przynosił. I nie trafiało, że to niepotrzebne, bo wystarczy, że po prostu spędzimy razem czas. W końcu urodziło mu się dziecko i przestał
|
#865 |
|
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87367183]Lubi. Owszem. Ale napisała list do Mikołaja z 3 rzeczami jedynie. Pies, zestaw do paznokci i naszyjnik z literką "K". Nic więcej nie chciała, bo "wszystko ma". Mimo moich usilnych próśb, aby dopisała coś więcej, bo nie wiadomo czy Elfy znajdą taką "zabawkę" w swojej fabryce. Pomijam, że pies to nie zabawka i siostra z nią normalnie pojechała i kupiła tego psa a nie wręczyła jako prezent od Mikołaja.
Ona ma wszystko co chce nawet bez świąt, więc serio ją nawet reklamy w tv nie rajcują. Chce Hatchimalsa - ma. Chce plastikowe różowe serduszko breloczek - ma. Nawet jak czegoś nie chce a komuś coś wpadnie w oko to ma. Ma więcej zabawek niż w niejednej sali w przedszkolu czy żłobku (i mówię to z autopsji, widziałam sporo sal przedszkolnych i żłobkowych). Po prostu jest oczkiem w głowie dziadków, cioć, wujków. Wyobraź sobie, że jedno dziecko dostaje kilka razy w roku po kilka prezentów (bo od babci, bo od dziadka, bo od cioci, bo od drugiej cioci, bo od taty, bo od mamy, bo okazja, bo urodziny, bo jej się w sklepie spodobało, bo bez okazji). Ona nie wie co by chciała, bo "wszystko ma" - jej słowa. Ten zestaw do paznokci to też taki na siłę wymyślony tak samo jak ten naszyjnik. Najważniejszy był pies. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] to strasznie brzmi! Nie wyobrażam sobie tego...To w takim razie wycieczka, spacer z mamą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87367220]Kurcze, u mnie tę funkcję spełnia jajko niespodzianka albo słodycze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]U mnie nawet tego nie.ma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#866 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to działa? https://www.lidl-sklep.pl/SILVERCRES...0-W/p100249686
|
|
#868 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#869 |
|
Winter is coming
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87368614]Spacery, salę zabaw, kina, łyżwy, wystawy - to wszystko też istnieje w życiu młodej. Serio. To nie jest tak, że albo dostaje stos zabawek albo czas dorosłych. Dostaje i jedno i drugie. Bo wiem, że może nie wierzycie, ale tak też się da.
[/QUOTE] oczywiście że się da, bo u mnie jest tak samo Jedyne co jej dawkuje to termy, to dla niej wielka rzecz jechać na termy Mamy blisko i w sumie mogłabym tam być nawet raz w tygodniu, ale niech ma coś takiego co uważa za święto. Bo sale zabaw, wyjazdy w różne miejsca, to naturalna część jej życia. Sporo jeździmy w góry i bardzo mnie cieszy, że mimo, że otacza ją tyle rzeczy materialnych, to uwielbia nasze wspólne wyjazdy, gdzie nie ma zabawek i bajek. Nawet dziś rano mnie prosiła, żeby jechać znowu do skalnego labiryntu
|
#870 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
niestety w czasie tegorocznego koncertu w Gliwicach byliśmy na wakacjach. Była niepocieszonaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

No ale on ma zafiksowaną w tym temacie matkę.

Nie robię reklamy, od razu mówię, bo nie mam z tym sklepem nic wspólnego, ale ich asortyment jest po prostu niezwykły.[/QUOTE]Znam ten sklep. Ładne te rzeczy, kilka nawet kupiłam.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87367150]No a ta dziewczynka lubi coś jeszcze robić poza tymi paznokciami? Bo ja mojemu mogę kupić Lego za dowolną kwotę i się będzie bawił godzinami. 

to strasznie brzmi! Nie wyobrażam sobie tego...